2024. gada 20. aprīlis
Vārda dienas: Mirta, Ziedīte

“Iecavas zvans” Rīgā, Kuldīgā un Codē

iesūtīts: 2018.09.10 14:13

Iecavas luterāņu draudzes ansamblim “Iecavas zvans”vēl nesenā atmiņā koncertēšana Rīgas Latviešu biedrībā, tā vadītājas Zaigas Lazdiņas –Radziņas jubilejas autorkoncertā “Es egle”. Šajā koncertā mūsu ansamblim nācās nostāties līdzās šīsvasaras Dziesmu svētku “dziesmu karu”laureātiem, Lielās balvas ieguvējiem, senioru korim ERELBE un labākajam Latvijas ansamblim senioru grupā – ansamblim “Krētas freskas”.

Pagājušajā nedēļā “Iecavas zvana”ceļi veda uz Kuldīgu, kur notika LELB Liepājas diacēzes draudžu dienas “Tēvi, Tēvzeme, Mūsu Tēvs”. Atklāšanas dievkalpojumā, Annas baznīcā, Iecavas ansamblis dziedāja lielajā diacēzes dziedoņu kopkorī. Dienas laikā bija iespēja klausīties lekcijas, piedalīties radošajās darbnīcās, baudīt zupu un gardas pankūkas. Veiklākie paspēja arī nopeldēties Ventas Rumbā.

Diacēzes diena noslēdzās ar gājienu cauri pilsētai un Svētbrīdi Katrīnas baznīcā. Iecavieši izcēlās ar zvaniņu skandināšanu gājienā- atbilstoši savam nosaukumam. Rātslaukumā izskanēja informācija par katru diacēzes iecirkni. Bauskas iecirknis bija viens no kuplāk pārstāvētajiem iecirkņiem, par ko lielā mērā varam pateikties Iecavas novada domes piešķirtajam transportam. Svētbrīdī katrs iecirknis sniedza savu priekšnesumu. Bauskas iecirknis priecēja klausītājus ar baušķenieces Annas Elsbergas un Iecavas draudzes ērģelnieces Zaigas Lazdiņas-Radziņas dziesmu “Dieva patvērumā” Iecavas un Salgales draudžu ansambļu izpildījumā.

23.septembrī 14.00 ansambli “Iecavas zvans” gaida dalība Codes draudzes dievkalpojumā, kas veltīts restaurētās kanceles iesvētīšanai. Dievkalpojumu vadīs Liepājas diacēzes bīskaps Hanss Martins Jensons un Codes draudzes mācītājs un Bauskas iecirkņa prāvests Rolands Radziņš.

“Iecavas zvans”skan Dieva godam un līdzcilvēku priekam.

Draudzes ērģelniece Zaiga Lazdiņa-Radziņa

« atpakaļ
Pierakstīties ziņām e-pastā
Iesūtīt ziņas redaktoram
 

© 2024 Latvijas Evaņģēliski luteriskā baznīca. Visas tiesības aizsargātas.
Mājas lapas izstrāde: MB Studija
Dizains: Graftik »