2024. gada 29. marts
Vārda dienas: Aldonis, Agija

DIENAS LOZUNGS

Jo Dievs tā pasauli mīlēja, ka deva Savu Vienpiedzimušo Dēlu, lai ikviens,
kas Viņam tic, nepazustu, bet tam būtu mūžīgā dzīvība.
Jņ 3:16

Pasha – Lielā piektdiena

Hoz 6:1–6; 2Moz 12:1–13; Jņ 18:1–19:42
Ps 22; Jes 52:13–53:12; Ebr 10:16–25 vai Ebr 4:14–16, 5:7–9; Jņ 18:1–19:42

Krāsa: melna vai purpursarkana

Un to vietu, kur Dievs ar viņu bija runājis, Jēkabs nosauca vārdā Bētele – Dieva nams.
1Moz 35:15

Bet centurions un tie, kas kopā ar viņu sargāja Jēzu, redzēdami zemestrīci un visu, kas notiek, ļoti sabijās
un teica: "Patiesi šis bija Dieva Dēls!"
Mt 27:54

Rdz 3:1–9, 19–33
1Pēt 1:10–20
Jn 13:36–38

lasīt vairāk >

Ignāciskās klusuma rekolekcijas Bruknas muižā

iesūtīts: 2014.10.22 20:51
No 21.-29.novembrim Bruknas muižā notiks astoņu dienu ignāciskās klusuma rekolekcijas mācītāju Rinalda Granta, Krista Kalniņa un Ivara Jēkabsona vadībā.

Ja ikdienā izdodas norimt un ar nedalītu sirdi pavadīt laiku ar Dievu, tad tam vienmēr ir labi augļi. Dievs meistarīgi izmanto šīs pārdesmit minūtes, lai mūs svētītu. Tomēr diezgan droši, ka gan Viņš, gan dziļi sirdī arī mēs vēlamies no šīs tuvības pieredzes vairāk. Rekolekcijas ir viens no visveiksmīgākajiem veidiem, kā Dievam un sev šādu iespēju uzdāvināt. Tās ir kā romantikas atjaunošanas atvaļinājums. Ne vienmēr būt šādā atvaļinājumā ir viegli, bet pateicoties tam mēs mācamies būt kopā dziļāk, ieraugam, ko savās sirdīs nesam zem ikdienas aizņemtības, reizēm viens otru atklājam no jauna un atgriežamies ikdienā daudz tuvāki.

Līdz šim Rīgas Vecajā Sv.Ģertrūdes draudzē ir izmantotas dažādas klusuma rekolekciju formas. Šīs ir pirmās, kas iecerētas astoņu dienu garumā un, kurās ir paredzēts ne tikai izmantot kādus Sv. Ignācija vingrinājumu elementus, bet kurās izdzīvosim šo vingrinājumu visu pirmo daļu.

LELB arhibīskaps Jānis Vanags raksta: „Viens no pazīstamākajiem rekolekciju veidiem ir t.s. ignāciskās rekolekcijas, ko pamazām iepazīstam arī mūsu baznīcā. Nosaukums cēlies no Lojolas Ignācija, kurš 16. gadsimtā izveidoja slavenos Garīgos vingrinājumus. To pamatā ir četras nedēļas ilga meditāciju sērija par Bībeles tekstiem, galvenokārt par Kunga Jēzus dzīves notikumiem. Pats Ignācijs vingrinājumus raksturo kā „dažādu veidu sirdsapziņas izmeklēšanu, meditēšanu, kontemplāciju un lūgšanu gan prātā, gan balsī un citas garīgas aktivitātes, lai atraisītos no savām sajauktajām tieksmēm un ar brīvu prātu meklētu Dieva gribu savā dzīvē”.

Šīs būs individuāli vadītas rekolekcijas, kur dienu galvenokārt aizpildīs individuāli lūgšanu laiki ar garīgo lasīšanu un iztēles kontemplāciju, sarunas ar garīgo vadītāju, dievkalpojumi ar Sv. Vakarēdienu un pastaigas dabā.

Rekolekcijas vadīs mācītāji Ivars Jēkabsons (Rīgas Krusta draudze), Krists Kalniņš un Rinalds Grants (Vecā Sv. Ģertrūdes draudze).

Maksa dalībai rekolekcijās – 150 EUR.

Reģistrēšanās dalībai rekolekcijās – šeit.

Ja ir kādi jautājumi, zvaniet mācītājam Rinaldam Grantam (t.26318931), vai Kristam Kalniņam (t.27877717)

Bruknas muižu vairāk varat iepazīt šeit: www.bruknaskopiena.lv

 
« atpakaļ
Pierakstīties ziņām e-pastā
Iesūtīt ziņas redaktoram
 

© 2024 Latvijas Evaņģēliski luteriskā baznīca. Visas tiesības aizsargātas.
Mājas lapas izstrāde: MB Studija
Dizains: Graftik »