2024. gada 02. maijs
Vārda dienas: Zigmunds, Zigismunds, Sigmunds

Noslēdzies pirmais apmācību kurss „Draudzes praktiskā darba vadīšana”

iesūtīts: 2013.10.09 19:25
No 4.-6.oktobrim Saldū, Sv.Gregora kristīgās misijas centrā aizvadīta pirmā nedēļas nogale apmācību kursā „Draudzes praktiskā darba vadīšana” par tēmu „Kalpošanas vadība”.

Kursa dalībnieki bija galvenokārt LELB draudžu priekšnieki, kā arī citi vadītāji, kas ieradušies no dažādām vietām Latvijā - Rīga, Ādaži, Sakasleja, Grobiņa, Ezere, Engure, Remte, Saldus.

Tā kā šī bija pirmā nedēļas nogale no astoņām, kas paredzētas kursā, vispirms interaktīvā veidā notika savstarpēja iepazīšanās – dalībniekiem ar kolāžas palīdzību bija jāpastāsta par sevi un saviem pārdrošākajiem sapņiem.

Pēc tam piektdienas vakarā caur Bībeles studijām prāvesta Ulda Gailīša vadībā iepazinām vairākus bibliskas vadīšanas piemērus.
Sestdien dalībnieki varēja aktīvi līdzdarboties seminārā "Kalpošanas vadība", ko vadīja starptautiskā uzņēmuma ‘UPPE’ vadītājs Aldis Cimermanis. Lektors ļoti prasmīgi iepazīstināja dalībniekus ar vadības principiem, efektīviem vadības modeļiem un vadīja diskusijas. Seminārā tika pārrunāts, kāds ir draudzes vadītāja galvenais uzdevums, kādam būtu jābūt labam vadītājam un kā veidot labvēlīgu draudzes vidi. Dalībniekiem tika uzdoti arī vairāki mājas darbi.

Sestdienas vakarā notika slavēšanas un liecību vakars ar mūziķa Valda Dvorova piedalīšanos, bet svētdien dalībnieki piedalījās Pļaujas svētku dievkalpojumā Saldus M. Lutera draudzē.

Šo apmācību laikā ir padomāts arī par to, lai dalībnieki iegūtu ne tikai zināšanas, bet caur sarunām, sadraudzību, dalīšanos pieredzē un kopīgām lūgšanām varētu gūt arī garīgu stiprinājumu un iedrošinājumu turpināt savā draudzē veikt katram uzticētos darbus.

Paldies visiem dalībniekiem par aktīvu piedalīšanos! Lai Dievs svētī, ka iemācīto varam pielietot savā dzīvē un savās draudzēs!

Sv.Gregora kristīgās misijas centra projektu vadītāja Līga Strikmane

Atsauksmes no dalībniekiem:
Sirsnīga pateicība par jauko, atspirdzinošo nedēļas nogali!  A.Cimermaņa vadītais seminārs"Kalpošanas vadība" bija ļoti iedvesmojošs, daudz labu pamācību un atziņu.  No sirds priecājos par sadraudzības iespēju ar citiem draudžu priekšniekiem! :-) 
                                                                    Daiga Grecberga, Ādažu ev. lut. draudzes priekšniece

Liels paldies par laipnību ar kādu es tiku uzņemta pie jums.Man ļoti patika.Jūtos brīnišķīgi.Ar aizrautību stāstu saviem darba kolēģiem.Jūtos atpūtusies no laicīgās pasaules.Dzīvoju visu tur pavadīto laiku ,tikai sev un Dievam.
                                                                              Inta Zaļuma, Engures ev. lut. draudzes lietvede

Šī nedēļas nogale bija kā nelielas rekolekcijas, kurās nepilnu triju dienu garumā bija iespēja uzņemt daudz pozitīvu emociju un noderīgas zināšanas kopā ar kolēģu pieredzi. Nedēļas nogales programma tiešām bija pārdomāta un kvalitatīvi noorganizēta. Nepavisam nebija žēl ziedotais laiks. Tas bija laiks, kad bija iespēja atslēgties no ikdienas skriešanas un pārdomāt -  kur tad tu skrien? Vai pareizā virzienā?

Pēc nodarbībām pārdomājot nedēļas nogalē uzņemto informāciju un zināšanas, pirmais, ko sapratu, ka līdz šim ir kaut kas darīts, bet noteikti ne tā, kā to vajadzēja darīt.  Ir uzņemta liela pozitīva enerģija un apņemšanās šo visu uzkrāto informāciju pārbaudīt savā kalpošanā. Šo nodarbību kursu būtu jāiziet ikvienam draudzes padomes loceklim, grupu vadītājam. Tiešām noderīgi. Paldies šo kursu idejas autoriem un, protams, organizatoriem! Gaidu nākamo mēneša sākumu un ceru, ka nākamās nodarbības būs tikpat saturīgas!
                                                                    Andris Bardulis, Grobiņa ev.lut draudzes priekšnieks

Paldies. Ļoti lietderīgi izmantoju nedēļas nogali, piedaloties kursos. Iepazinos ar vadīšanas veidiem un secināju, kāda vadītāja esmu. Ieguvu draugus un uzzināju par citu draudžu darbību. Paldies kursu vadītājām Līgai un Marikai, paldies par kopējām lūgšanām. 
                                                                     Skaidrīte Alksne, Gaiķu ev.lut.  draudzes priekšniece

Šī kursa nākošā apmācību sesija notiks jau 1.-3. novembrī - tēma "Cilvēku administrēšana", kurā psiholoģe un psihoterapeite Inta Podžiunas mācīs par cilvēku vadīšanu, vadītāju audzināšanu, komandas veidošanu, kā arī konfliktu situāciju risināšanu. 

Ar visu šī kursa pilnu kalendāru, tēmām un lektoriem, kā arī nedēļas nogales plānu var iepazīties Misijas centra mājas lapā - www.gregors.lv  zem sadaļas ‘Skola’.

« atpakaļ
starptautiskā uzņēmuma ‘UPPE’ vadītājs Aldis Cimermanis
Prāvests Uldis Gailītis
 
Pierakstīties ziņām e-pastā
Iesūtīt ziņas redaktoram
 

© 2024 Latvijas Evaņģēliski luteriskā baznīca. Visas tiesības aizsargātas.
Mājas lapas izstrāde: MB Studija
Dizains: Graftik »