2024. gada 20. aprīlis
Vārda dienas: Mirta, Ziedīte

Mācītājs Indulis Paičs vadīs semināru "Dieva Vārds kā līdzeklis pret depresiju"

iesūtīts: 2013.09.13 11:14
"Dominus kopiena" uzsāk rudens sezonas semināru ciklu ar daudziem aktuālu un nozīmīgu tēmu "Dieva Vārds kā līdzeklis pret depresiju". Pateicība mācītājam Indulim Paičam, kurš piekrita būt šī semināra vadītājs. Mācītājs Indulis vienkāršiem vārdiem prot pastāstīt sarežģītas lietas.

Seminārs notiks sestdien, 14. septembrī no plkst.10:00 - 12:30 (ierašanās no plkst.9:30).
Vieta: Pestīšanas armijas nams, Bruņinieku iela 10a, Rīgā.
Dalības maksa: 5,- lati.

Ieskats mācītājs Induļa Paiča pārdomās par deresiju un izdegšanu pirms Dvēseles dziedināšanas dienām 2013. gada martā:

  • Izdegšanas pamatā visbiežāk ir nereālistiskas gaidas attiecībā uz sevi un citiem cilvēkiem. Mēs uzstādām mērķus un kritērijus: kādiem jābūt mums un kādiem jābūt cilvēkiem mums līdzās; un tad, kad mūsu gaidas nepiepildās, piedzīvojam intensīvu stresu un vilšanos. Beigu beigās rodas sajūta, ka neko nespējam un nemaz negribam darīt...
  • Paradoksālā veidā daudziem kristiešiem viņu ticība kļūst par papildus stresa un prasību avotu, kas vēl vairāk apdraud viņu spēju veiksmīgi tikt galā ar ikdienas izaicinājumiem. Aplams priekšstats par Dievu, kurš ir bargs, vienmēr sodīt gatavs, prasīgs pret visu - un nepiedāvā reālu palīdzību savu prasību īstenošanā - kļūst par vienmēr līdzi nākošu apsūdzību un izmisuma avotu cilvēka prātā. 
  • Ja kristietis nelaimes un grūtības savā dzīvē uztver kā Dieva sodu, tad līdzās tam, ka viņam jārisina šīs ikdienas problēmas, viņš iemanto bažas par to, kas notiek viņa attiecībās ar Visaugstāko... Attiecības ar Dievu kļūst par nedrošāko dzīves elementu...
  •  Lielākā daļa no izdegšanas gadījumiem kristiešu vidū ir saistīti ar viņu pārprastajiem teoloģiskajiem uzskatiem. Lai kādas zāles mēs lietotu, lai cik rūpīgi mūsos klausītos mūsu psihoterapeits, lai cik bieži kāds gribētu veikt eksorcismu - kamēr mēs neizjutīsim Dievu kā žēlsirdīgu un piedot spējīgu Būtni, dvēseles mieru neatrast.

Semināru organizē "Dominus kopiena", www.dominuskopiena.lv

Dominus kopiena

 

« atpakaļ
Pierakstīties ziņām e-pastā
Iesūtīt ziņas redaktoram
 

© 2024 Latvijas Evaņģēliski luteriskā baznīca. Visas tiesības aizsargātas.
Mājas lapas izstrāde: MB Studija
Dizains: Graftik »