2024. gada 19. aprīlis
Vārda dienas: Vēsma, Fanija

Labdarības koncerti Sātu baznīcas ērģeļu atjaunošanai

iesūtīts: 2013.09.05 12:19
Sātu draudze ir iecerējusi ik mēnesi rīkot labdarības koncertus ar mērķi vākt ziedojumus ērģeļu restaurācijai. Šobrīd vēl nepieciešami 2400 Ls, lai uzsāktu nākamo darbu posmu. Ērģeļu restaurators ir Alvis Melbārdis.

Tukuma novada Irlavas pagastā kalna galā slejas majestātiskā Sātu luterāņu baznīca, kas celta 1776.-1778. gadā un šogad oktobrī Sātu draudze svinēs dievnama 235 gadu jubileju. Baznīcu cēla par hercoga Pētera Bīrona līdzekļiem. Viņš esot finansējis pilnīgi visu - arī dievgalda traukus, hercoga ložas krēslus sev un savai sievai Dorotejai. Virs baznīcas ieejas atrodas hercoga monogramma. Laika gaitā baznīca nolietojās un tā tika atjaunota 1839.gadā, ir saglabājusies arī baznīcas iekārta. Ērģeles ar ērģeļu prospektu uzb'vētas 19. gadsimta beigās. Šī ir vienīgā baznīca Tukuma novadā, kurai apkārt saglabājies akmens krāvuma žogs un baltie ieejas vārti. Tagad Baznīca ir valsts nozīmes kultūrvēsturiskais objekts.  

14.septembrī notiks labdarības koncerts ērģeļu restaurācijas atbalstam ar Kaspara Dimitera un viņa dēla Stefana piedalīšanos.

Satu ergelu koncerts


« atpakaļ
Satu baznica
Sātu baznīcas ērģeles
 
Pierakstīties ziņām e-pastā
Iesūtīt ziņas redaktoram
 

© 2024 Latvijas Evaņģēliski luteriskā baznīca. Visas tiesības aizsargātas.
Mājas lapas izstrāde: MB Studija
Dizains: Graftik »