2024. gada 03. maijs
Vārda dienas: Gints, Uvis

Turpinās diskusijas par jauno Bībeles tulkojumu

iesūtīts: 2013.03.07 11:07
Otrdien, 12.martā plkst.17:30 Mazajā Lutera Akadēmijā turpināsies diskusijas, lai uzzinātu vairāk par jauno Bībeles tulkojumu, kas pārsteidz ar tik ļoti ierastā Bībeles tekstā veiktajām izmaiņām, kā arī ar jaunajiem lietotajiem jēdzieniem, kuri šodien sarunvalodā un literārajā valodā ir maz pazīstami.

Pirmajā Mazās Lutera Akadēmijas diskusiju vakarā 21.februārī atnākušajiem dalībniekiem bija iespēja ieklausīties mācītāju Jura Cālīša un Aleksandra Bites izklāstā un argumentos par jaunā Bībeles tulkojuma tapšanas motivāciju, gaitu un ieteikumiem tās lietošanā. 

Atbildot uz jautājumiem, kāpēc bija vajadzīgs jauns Bībeles tulkojums, kā pieeņemt jaunā tulkojuma savdabību, vai jaunais tulkojums - vecā vietā vai tam līdzās, klausītāji ieguva pārliecību, ka jaunais Bībeles tulkošanas darbs ir bijis svētīgs - tas papildina un padziļina mūsu zināšanas, pārveido mūsu pieņēmumus un paver plašāku skatu Svēto Rakstu izzināšanai..

Nākamajā diskusiju vakarā 12.martā plkst.17:30 mācītājs Aleksandrs Bite un Vecās Derības docētāja Laila Čakare iepazīstinās ar interesantākajiem jaunievedumiem Bībeles tulkojumā.
 Piemēram, Laila Čakare paskaidros: "Ko jaunajā Bībeles tulkojumā nozīmē "dudināt", "atsprākleņi", "šeols"? Kur palikusi "sela"?
Savukārt, Aleksandra Bites rosinātā sarunu tēma būs: "Jaunais Bībeles tulkojums: jēdzienu teoloģiskā uzsmailināšana. Kāpēc Kalna sprediķī mēs būsim laimīgi un ne vairs svētīgi?"

Diskusiju vakaru vadīs LA docents Dr.Guntis Kalme.

Lutera Akadēmija ik gadus piedāvā tālākizglītības iespējas ikvienam interesentam Mazās Lutera Akadēmijas (LA) lekcijās. 2013.gada 1.pusgada Mazās LA tēma ir „Uzzini vairāk par jauno Bībeles tulkojumu”. Lekcijas un diskusijas notiek 1 reizi mēnesī Lutera Akadēmijas telpās, Alksnāja ielā 3, Rīgā.

Gaidīts ikviens interesents.

Vairāk informācijas:.tālr.
28884021 

 

« atpakaļ
Pierakstīties ziņām e-pastā
Iesūtīt ziņas redaktoram
 

© 2024 Latvijas Evaņģēliski luteriskā baznīca. Visas tiesības aizsargātas.
Mājas lapas izstrāde: MB Studija
Dizains: Graftik »