2024. gada 19. aprīlis
Vārda dienas: Vēsma, Fanija

Aicina Liepājas uzņēmējus atbalstīt Liepājas Sv.Trīsvienības katedrāles glābšanas darbus

iesūtīts: 2012.05.29 14:38
Ceturtdien, 24. maijā, Liepājas Sv.Trīsvienības baznīcas atjaunošanas fonds organizēja informatīvu pasākumu „Uzņēmēji Liepājas Sv. Trīsvienības katedrāles attīstībai”. Lai iepazīstinātu ar katedrāles glābšanas darbiem, uz pasākumu tika aicināti Liepājas un tuvējās apkārtnes uzņēmēji.

Pasākumā ar savām uzrunām uzstājās Liepājas bīskaps Pāvils Brūvers, Latvijas evaņģēliski luteriskās Baznīcas arhibīskaps Jānis Vanags un Liepājas pilsētas domes priekšsēdētājs Uldis Sesks.

Liepājas Sv. Trīsvienības baznīcas atjaunošanas fonda vadītāja Ilzes Vitāle iepazīstināja ar prezentāciju „Par Liepājas Svētās Trīsvienības katedrāles glābšanas darbiem”.

"Liepājas Sv. Trīsvienības evaņģēliski luteriskā draudze ir veikusi nozīmīgu darbu katedrāles sliktā tehniskā stāvokļa uzlabošanai, piesaistot līdzekļus no Eiropas Reģionālās Attīstības fonda jumta renovācijai un pamatu pastiprināšanai. Tomēr šie nav vienīgie kultūrvēsturiskā dievnama glābšanas darbi un to visu var paveikt tikai kopīgiem spēkiem. Esam priecīgi aicināt Jūs šajā kopdarbā, lai palīdzētu glābt dievnamu, kas ir svarīgs Liepājas pilsētai un sabiedrībai”, pasākumā uzsvēra Liepājas Sv. Trīsvienības baznīcas atjaunošanas fonda vadītāja Ilze Vitāle. 

Pasākuma laikā ikviens varēja saņemt atbildes uz sev interesējošiem jautājumiem, apskatīt katedrāli un ieklausīties katedrāles ērģeļu skanējumā.

Pasākuma dalībnieki deva arī savus ziedojumus katedrāles atjaunošanas darbiem -kopsummā 1293,35 Ls un 50,00 Eiro apmērā.
Informācija par turpmākām ziedošanas iespējām ir atrodama šeit.

Ticēsim, cerēsim un palīdzēsim katedrāles glābšanai!

Foto: Rihards Bērziņš

« atpakaļ
Pierakstīties ziņām e-pastā
Iesūtīt ziņas redaktoram
 

© 2024 Latvijas Evaņģēliski luteriskā baznīca. Visas tiesības aizsargātas.
Mājas lapas izstrāde: MB Studija
Dizains: Graftik »