2024. gada 25. aprīlis
Vārda dienas: Līksma, Bārbala

Aizvadīta LELB ārkārtas 29. Sinode

iesūtīts: 2022.10.29 20:51

Ir aizvadīta LELB ārkārtas Sinode, kura notika 29. oktobrī Rīgas Domā. Sinodē piedalījās 174 balsstiesīgi sinodes dalībnieki, no tiem 85 draudžu delegāti, 83 draudžu mācītāji, 5 Virsvaldes locekļi un 1 revidents.

Sinode iesākās ar rīta svētbrīdi, kuru vadīja bīskaps Rinalds Grants.

Darba kārtības galvenais jautājums - par redakcionāliem labojumiem LELB Satversmē, lai būtu iespējama LELB Satversmes reģistrēšana LR Uzņēmumu reģistrā atbilstoši Reliģisko organizāciju likuma prasībām. 164 Sinodes dalībniekiem balsojot ‘par’, vienam atturoties, redakcionālie labojumi tika veikti.

Plkst. 12.00 Sinodes dalībnieki, bīskapa Ulda Gailīša vadībā, vienojās kopīgā lūgšanā par mieru Ukrainā.

Pēc pārtraukuma Sinodes dalībniekus video ierakstā uzrunāja Starptautiskās luterāņu padomes (International Lutheran Council) priekšsēdētājs, Somijas Misijas diecēzes bīskaps Dr Juhana Pohjola. Turpinājumā - Somijas Misijas diecēzes mācītājs Dr Samuli Siikavirta uzstājās ar priekšlasījumu pr tēmu: Kā veidot ticīgu baznīcu bez ēkām? Somijas evaņģēliski luteriskās misijas diecēze post-konstantīniskajā kontekstā.

Sinode ir augstākā Latvijas evaņģēliski luteriskās Baznīcas lēmējinstitūcija. Sinodes dalībnieki ex officio ir arhibīskaps, bīskapi, Virsvaldes locekļi, prāvesti, draudžu mācītāji vai palīgmācītāji, mācītāja pienākumu izpildītāji, LELB revidenti un draudžu delegāti - draudžu priekšnieki vai to aizstājēji uz pilnvaras pamata.

LELB 28. Sinode notika 2021. gada 6. augustā Rojā. Nākamā – kārtējā, 30. Sinode plānota 2025. gadā.


Dr Juhana Pohjolas uzruna

« atpakaļ
Pierakstīties ziņām e-pastā
Iesūtīt ziņas redaktoram
 

© 2024 Latvijas Evaņģēliski luteriskā baznīca. Visas tiesības aizsargātas.
Mājas lapas izstrāde: MB Studija
Dizains: Graftik »