2024. gada 25. aprīlis
Vārda dienas: Līksma, Bārbala

Izdota grāmata ģimenēm “DIEVS PIDŽAMĀ”

iesūtīts: 2022.08.29 21:44
Izdota Dr. Riča Melheima (ASV) grāmata latviešu valodā “DIEVS PIDŽAMĀ” - par pieciem soļiem īpašajam vakara laikam mājās, ģimenē un ikvienam.

8. septembrī plkst. 16:00 Rīgas Doma dārzā notiks šīs grāmatas atvēršanas pasākums, kurā piedalīsies arī pats autors Dr. Ričs Melheims, tulkojuma izdošanas iniciators mācītājs Ivars Jēkabsons un ar muzikālu priekšnesumu uzstāsies Zane Gudrā un Aivars Gudrais. Aicināti ir baznīcas vadītāji, mācītāji, skolotāji, vecāki un ikviens interesents.

Šī grāmata nav tikai stāsts, dzīves gudrības un noderīga informācija par ģimenes saskarsmes garīgajiem un psiholoģiskajiem aspektiem. Autors piedāvā gatavu plānu, kurā var piedalīties ikviens – plānu, kā satuvināt ģimeni, un ceļu, kā ik vakaru to veidot veselīgu, laimīgu, drošu un dievbijīgu. Izmantojot šo plānu, ikkatrs varēs veidot savu ģimeni par vietu, kuru bērni kādu dienu raksturos kā jautrības, drošības, atbalsta, mīlestības, gudrības un dziļa miera salu.
Lai to panāktu, autors iepazīstina ar piecām darbībām, kas katru vakaru veicamas visiem kopā lieliem vai maziem: DALIES, LASI, RUNĀ, LŪDZ un SVĒTĪ cits citu.

Grāmatas tulkojuma idejas autors luterāņu mācītājs Ivars Jēkabsons saka: “Dievs pidžamā – tas varbūt skan neparasti. Bet iedomājies dienas noslēgumu, kur burtiski pidžamā Dievs top sadzirdams pie tevis, tavā istabā vakara sarunās, atmirdz tava bērna asarās un dzīvesdrauga mīlestības skatienā. Jā, tieši tik personīgs ir šīs grāmatas autora izdzīvots stāsts, kas praktisku soļu veidā aicina doties uz svētvietu ģimenes sirdī. Doties uz vietu, kur ģimenes kopībā sastapt Dievu un sadzirdēt citus mājas vidē. Un tas viss Dr. Ričam ir sācies ar sapni, kā būt vislabākajam tētim saviem bērniem. Viņam tas nozīmē dāvināt laiku otram un dāvināt īpašu laiku visiem kopā ar Dievu. Mums to praktizēt mājās nozīmētu atgūt garīgumam pienācīgo vietu ģimenēs tā, kā tas kristīgā dzīvē ir bijis vēlams. Domāju, šī grāmata būs lielisks palīglīdzeklis un izziņas materiāls ikvienam mācītājam, skolotājam, vecākam, krustvecākam – ģimenēm un mazo grupu vadītājiem.”

Grāmata būs nopērkama atvēršanas dienā. Jautājiet to arī kristīgajos grāmatu veikalos, draudžu grāmatu galdos un citās grāmatnīcās.

Ir plānots kopā ar šo grāmatu piedāvāt un organizēt arī seminārus, apmācības par šo vienkāršo metodi.

Grāmata veltīta kristīgās audzināšanas jautājumu aktualizēšanai ģimenē un draudzē, ikvienā mazā grupā. Mērķa auditorija ir: mācītāji, evaņģēlisti, svētdienas skolas skolotāji, vecāki un citi draudžu darbinieki.

Par autoru
Dr. Ričs Melheims ir rakstnieks, komponists, komiķis, karikatūrists, dramaturgs, ierakstu un filmu producents, izglītības sistēmu dizainers, mācību programmu izstrādātājs un cilvēka smadzeņu pētnieks-amatieris. Ričs ir kalpojis draudzēs kā mācītājs, nodibinājis starptautisku kalpošanu (www.faithink.com), izveidojis starptautisku uz prātu un mākslas platformām balstītu pirmsskolu modeli un uzstājies CNN, The Osgood Files un 50 tīkla ziņu kanālos no WNBC-New York līdz KTLA, sniedzot konsultācijas audzināšanas jautājumos.
Ričs ir ieguvis bakalaura grādu žurnālistikā Ziemeļdakotas Universitātē, teoloģijas maģistra grādu Lutera seminārā un kalpošanas doktora grādu semiotikā un nākotnes studijās Džordža Foksa Evaņģēliskajā seminārā. Ričs ir precējies ar Ārlisu Džoju un viņiem ir divi pieauguši bērni.

*RSVP – par ierašanos atklāšanas pasākumā vēlams paziņot uz e-pastu faith5Latvija@gmail.com vai zvanot / WhatsApp Ivaram (29482497) vai Martai (26475178).

Dažas atsauksmes par grāmatu:
Hanss Martins Jensons, LELB Liepājas bīskaps:
“Kad pirms vairākiem gadiem dzirdēju Dr. Riča Melheima lekcijas, sajūsminājos par to, cik dabiski izstrādātie pieci soļi ietver gan labu teoloģiju un zināšanas fizioloģijā, gan Baznīcas liturģisko praksi, psihologa pieredzi, Svēto Rakstu iegaumēšanu un veselīgu garīgumu. Šajā darbā apvienota zinātne ar garīgām patiesībām, un šī kombinācija veido labu augsni, lai Svētais Gars varētu darboties gan pie vecākiem, gan bērniem.

Vērtīgi, ka piecu soļu metode nav kāds pilnīgi jauns izgudrojums, bet tā aktualizē un sistematizē praksi, kas kaut kādā mērā Baznīcā ir pastāvējusi vai pat nāk no Vecās Derības laikiem. Esmu pateicīgs, ka grāmata un metode tagad būs pieejama arī latviešu valodā, un novēlu lasītājiem saņemt Svētā Gara gudrību, lai spētu izmantot grāmatā gūtās atziņas garīgajā audzināšanā ģimenē.”

Leina Ensrada (Lana Ensrud), Life Coaches for Kids® bijusī izpilddirektore:
“Šī grāmata piedāvā kristīgiem vecākiem Dieva iedvesmotu plānu, kā nodrošināt garīgo patiesību un garīgo veselību bērnu dzīvē. Dr. Ričs iesaka praktiskus padomus, kā svētīt bērnus, tuvināt viņus Dievam un kā cīnīties pret kultūru, kas laupa bērniem drošību, kuru cenšamies viņiem sniegt.”

Kārlis Irbe, LELB mācītājs un Rekolekciju centra Mazirbē vadītājs:
Ticības piecu soļu metodi jeb FAITH5 mēs mājās iesaucām par piecapli. Es uzreiz tajā saskatīju zināmas līdzības ar Lectio Divina lūgšanu. Un biju priecīgs, ka šie vienkāršie soļi ļauj ģimenē īpašā veidā piedzīvot to, kā Dievs uz katru īpaši runā, gan arī savstarpēji satuvina. Man ir ārkārtīgs prieks, ka latviski ir izdota grāmata par šo vienkāršo, bet izcilo lūgšanas veidu. Tā ir noderīga gan tiem, kas jau praktizē, gan tiem, kas meklē kā ar ģimeni veidot lūgšanu dzīvi. Tiešām no sirds iesaku izlasīt šo grāmatu!

Sandra Tauriņa, Ādažu ev. lut. draudze un kustība “Dzīvības straumes” komandas dalībniece:
Šie pieci soļi palīdz sastrukturēt un izveidot regulāru disciplīnu. Ieguvumi ir milzīgi – lielāka intimitāte un neizsakāma mīlestība. Dievs ir tuvu un darbojas tavā ikdienā daudz vairāk. Dzīve tiek sakārtota un problēmas – pārvarētas, bet, galvenais, tavu bērnu dzīvē ienāk Dieva Vārds un lūgšanas, jo tās kļūst par dabisku dzīves sastāvdaļu no agras bērnības.

Dr. Teds Bērs (Dr. Ted Baehr) www.movieguide.org dibinātājs un CEO, Holivuda, Kalifornija:
Ričs Melheims ir dinamisks un izcils analītiķis un komunikators, kurš spēj atvērt bērnu, ģimeņu un katra savā ceļā sastaptā cilvēka sirdi un prātu iepretim augstākai patiesībai, gudrībai un izpratnei. Iesaku Riča rakstīto visiem, kuri vēlas labāk saprast dzīvi, kļūt gudrāki, zinošāki un iegūt lielāku spēju izšķirt svarīgo.

« atpakaļ
Pierakstīties ziņām e-pastā
Iesūtīt ziņas redaktoram
 

© 2024 Latvijas Evaņģēliski luteriskā baznīca. Visas tiesības aizsargātas.
Mājas lapas izstrāde: MB Studija
Dizains: Graftik »