2024. gada 24. aprīlis
Vārda dienas: Visvaldis, Ritvaldis, Nameda

LELB izdevniecība IHTIS gatavo ikgadējos izdevumus “LELB Gadagrāmata 2022” un “LELB Kalendārs 2022”

iesūtīts: 2021.10.13 12:24
“JĒZUS KRISTUS SAKA: NEVIENU, KAS PIE MANIS NĀK, ES NEKAD NEDZĪŠU PROM. Jāņa 6:37

Jauns gads. Jauns sākums. Jauns ceļa posms, kas ejams. Tajā ir savi uzdevumi, mērķi. Un pāri visam ir mērķis, ko mums dod Kristus – iet pretī Viņam, iet pie Viņa, būt ar Viņu.

Katrā ticīgā cilvēkā ir apņemšanās dzīves ceļā nepazaudēt Kristu, turēties pie Viņa. Vai tas ir viegli? Nebūt ne. Tas liek mums ielūkoties sevī, apjaust savu nespēku, nepilnību, bet vienlaikus dod apņēmību ciešāk turēties pie Viņa. Tā kā to darīja Pāvils, uzklausot Kunga vārdu: "Mans spēks nespēkā varens parādās." (2Kor 12:9). Tikai tad, kad esam nespēkā, mēs patiesi spējam iet pie Jēzus. Un tā no gada uz gadu.

Arī Viņa žēlastības 2022. gads nav izņēmums.

Mums pēdējais gads ir devis pieredzi, jaunu un līdz šim nepieredzētu, kad bija jāmaina daudzas lietas tik ierastajā ticības ceļā, bet mēs to ar lielākiem vai mazākiem panākumiem spējām, un tas liecināja, ka "Dievs neļaus savai laivai grimt" (Dziesmu grām. 425:4). Tā varbūt peldēs lēnāk, varbūt arī smagāk, bet būs allaž Viņa vadīta un vesta uz priekš pretī Debesu valstībai.

Dažkārt, lai tiktu uz priekšu, ir jāpakāpjas daži soļi atpakaļ. To parāda arī 2022. gada LELB gadagrāmata. Šis gads – 2022. gads – mums ir ļoti īpašs, jo pirms 500 gadiem Livoniju sasniedza Reformācijas gars, bet pirms 100 gadiem mūsu tēvi dibināja Latvijas Evaņģēliski luterisko Baznīcu. Atzīmējot šīs abas gadskārtas, Gadagrāmata mūs atgriež pie mūsu ticības izpratnes saknēm – pie Vienprātības grāmatas, to varēsiet iepazīt visa gada garumā, varēsiet iedziļināties Lutera rakstītajās vēstulēs Livonijas draugiem ticībā.

Gadagrāmata, protams, sniedz ieskatu arī iepriekšējā gada ritējumā, kad pāri visam skanēja: "Tev nebūs," –

bet mēs zinām, ka katrs "Tev nebūs" parāda arī to, ka "Tev būs". Un šie vārdi "Tev būs..." skaisti ilustrē, ka Baznīca dzīvo, darbojas un pilda uzdevumu, kura dēļ Kristus to ir cēlis.

Lai svētīgs ceļojums visiem, kas turēs rokā Gadagrāmatu un izmantos to kā palīgu ceļā pie Kristus!”

Aivars Gusevs, LELB Gadagrāmatas redaktors
Slokas un Salas sv. Jāņa draudzes mācītājs


 
Viena eksemplāra (gan gadagrāmatas, gan kalendāra) cena EUR 9.00.
10 eksemplāru pirkumam tiek piemērota 10% atlaide.

« atpakaļ
Pierakstīties ziņām e-pastā
Iesūtīt ziņas redaktoram
 

© 2024 Latvijas Evaņģēliski luteriskā baznīca. Visas tiesības aizsargātas.
Mājas lapas izstrāde: MB Studija
Dizains: Graftik »