2024. gada 29. marts
Vārda dienas: Aldonis, Agija

DIENAS LOZUNGS

Jo Dievs tā pasauli mīlēja, ka deva Savu Vienpiedzimušo Dēlu, lai ikviens,
kas Viņam tic, nepazustu, bet tam būtu mūžīgā dzīvība.
Jņ 3:16

Pasha – Lielā piektdiena

Hoz 6:1–6; 2Moz 12:1–13; Jņ 18:1–19:42
Ps 22; Jes 52:13–53:12; Ebr 10:16–25 vai Ebr 4:14–16, 5:7–9; Jņ 18:1–19:42

Krāsa: melna vai purpursarkana

Un to vietu, kur Dievs ar viņu bija runājis, Jēkabs nosauca vārdā Bētele – Dieva nams.
1Moz 35:15

Bet centurions un tie, kas kopā ar viņu sargāja Jēzu, redzēdami zemestrīci un visu, kas notiek, ļoti sabijās
un teica: "Patiesi šis bija Dieva Dēls!"
Mt 27:54

Rdz 3:1–9, 19–33
1Pēt 1:10–20
Jn 13:36–38

lasīt vairāk >

Atjaunosim kopā dievnamu Rubenē

iesūtīts: 2020.04.23 17:02
2019.–2020.gadā Rubenes baznīcā norisinās atjaunošanas darbi. Izmantojot iespējas, ko sniedz Eiropas Reģionālā attīstības fonda projekta “Kultūra, vēsture, arhitektūra Gaujas un laika lokos” finansējums, Rubenes draudze, cieši sadarbojoties ar Kocēnu novadu, atjauno šo arhitektūras pieminekli.

“Esiet modri! Pastāviet ticībā! Esiet vīrišķīgi un stipri! Viss, ko jūs darāt, lai notiek mīlestībā! “ /I Korintiešiem 16:13-14/

Atjaunojam kopīgi tā, lai dievnams Rubenē un tā apkārtne kļūtu par pievilcīgu un gaišu vietu – gan dievkalpojumiem, gan pastaigām un klātbūtnei vienatnē.

Projekts paredz, ka mēs sakārtojam un izveidojam dievnamu par atvērtu vidi – kā sakrālu telpu dievkalpojumiem, ar kultūrvēsturisku, interaktīvu  ekspozīciju “Pa Hronikas pēdām”, ar iespēju veidot kultūras pasākumus.


2019. gada vasarā spērām pirmos soļus ceļā uz skaistu balto dārzu, šogad ikviens šajā vēsturiskajā vietā ir pamanījis rosīšanos ap pašu Dievnamu: Rubenes baznīcas cēlā  ēka iegūst  atjaunotu fasādi. Tornim, no kura paveras brīnišķīgs skats uz Vaidavas ezeru un Gaujas Nacionālā parka senieleju – nozīmīgāko reģiona dabas mantojuma daļu, tiek atjaunots jumta segums un kāpnes uz skatu platformu. Baznīcas torņa gailis ir devies atgūt spozmi un atgūties no kara laikā gūtajām šautajām brūcēm.

Baznīcas iekštelpās tiek nomainīta grīda, restaurēti soli, kas aprīkoti ar apsildes elementiem, tiek iebūvēta ekspozīcijas siena, kas nodrošinās ekspozīcijas pieejamību 24 stundas diennaktī. Projekts paredz sakārtot apkures sistēmu un nomainīt esošos logus uz baznīcas vēsturiskajiem logiem iespējami pietuvināta dizaina rūtīm. Ierīkota  uzbrauktuves pie ieejas durvīm personām ar īpašām vajadzībām.
Lai saglabātu kultūrvēsturiskā kompleksa pievilcību un piekļuvi, radītu gatavību lielāka apmeklētāju skaita uzņemšanai, tostarp cilvēkiem ar īpašām vajadzībām, tiek izbūvēts automašīnu stāvlaukums.

Atjaunošanas darbu laikā atklājas daudz vēsturiskas liecības. Mēs apgūstam spēju un vēlmi kopīgi darboties pie šī nozīmīgā projekta. Vienlaikus, atsedzot konstrukcijas, nemitīgi atklājas arī nepieciešamība veikt kādus papildus darbus ēkas sakārtošanai un tālākai saglabāšanai.

Rubenes draudze šo projekut spēj īstenot, pateicoties Kocēnu novada atbalstam. Vienlaikus mēs apzināmies, cik nozīmīgs ir katra draudzes locekļa, katra Rubenes dievnama atjaunotnē ieinteresētā atbalsts, cik daudz var sniegt lūgšana, kopīgs darbs, vai ziedojums.

Mēs lūdzam Jūs atbalstīt Rubenes baznīcas atjaunošanas projektu ar savu ziedojumu.

Katram, kurš ziedos 30 eiro un lielāku summu, mēs esam sagatavojuši pateicību – suvenīru, kas īpaši atgādinās par šo kopīgo atjaunošanas darbu.

Atjaunošanas gaitā bija nepieciešams mainīt arī pirms 130 gadiem likto koka grīdu, kas daudzviet bija krietni bojāta. Rūpīgi izšķirojot izņemtos dēlus, no labāk saglabātajiem izveidojām suvenīrus – koka paliktņus mobilajiem telefoniem.

TEL

Ziedojumus aicinām veikt, ieskaitot līdzekļus draudzes kontā:

Rubenes evaņģēliski luteriskā draudze

Reģ. Nr. 90000432827
AS SWEDBANK, kods: HABALV2X
Konta Nr. LV26HABA0551004671942
Mērķis: Dievnama atjaunošanai un vides sakārtošanai

Lūdzam Jūs maksājuma uzdevumam pievienot arī savu tālruņa numuru vai elektroniskā pasta adresi, lai mēs varētu ar Jums sazināties, kā arī lai veiktu ziedotāju uzskaiti šim ļoti nozīmīgajam kopīgajam darbam.

Vēlot Jums Dieva svētību, Rubenes draudze

http://rubenesdraudze.wordpress.com/

Aicinajums_Rubene

 

« atpakaļ
Pierakstīties ziņām e-pastā
Iesūtīt ziņas redaktoram
 

© 2024 Latvijas Evaņģēliski luteriskā baznīca. Visas tiesības aizsargātas.
Mājas lapas izstrāde: MB Studija
Dizains: Graftik »