2024. gada 18. oktobris
Vārda dienas: Rolands, Rolanda, Ronalds, Erlends

Svētdien sākas pirmās Latgales ērģeļu dienas

iesūtīts: 2010.07.16 10:39
Šovasar no 18. līdz 25. jūlijam pirmoreiz norisināsies festivāls „Latgales ērģeļu dienas”, kura ietvaros notiks koncerti baznīcās Rēzeknē, Līksnā, Kārsavā un citās pilsētās Latgalē.

 

Latgales ērģeļu dienas ir nozīmīgs kultūras notikums Latgales reģionā, kura mērķis ir popularizēt ērģeļspēles kultūru un ērģeļmākslu kā tādu, kā arī atbalstīt ērģeļu uzturēšanu un apkopi. Latgaliešiem un klausītājiem no visas Latvijas tiks nodrošināta iespēja tuvāk iepazīties ar ērģeļu kultūru un baudīt lielisku mūziku.

Interesenti varēs tikt pie ērģelēm un vērot instrumenta demonstrējumus, kā arī izmēģināt savus spēkus, ieņemot ērģelnieka vietu.

Latgales ērģeļu dienas ir iecerēts kā labdarības pasākums, ieeja koncertos būs par brīvprātīgiem ziedojumiem. Visi saziedotie līdzekļi tiks novirzīti ērģeļu uzturēšanas darbiem. Latgalē ir ļoti daudz instrumentu ar savu unikālu vēsturi un skanējumu, daudziem no tiem ir nepieciešama restaurācija.

Iecerētie koncerti iemantojuši aktīvu atsaucību mākslinieku vidū. Koncertos muzicēs jaunas un talantīgas ērģelniecies, kuru dzimtā puse ir tieši Latgale – Diāna Jaunzeme, Ilona Birģele, Ilva Lempa, Guna Skrima, Larisa Carjkova, Jacinta Bicāne un citi mūziķi. Koncertos uzstāsies arī solisti Rita Barkāne (vijole), Daiga Maskaļūne (flauta), Jurģis Klotiņš (kontrabass), Līga Džeriņa (soprāns).

Koncertu norises laiks un vietas:

18. 07., plkst.11.00: Gulbenes Vissv. Sakramenta Romas katoļu baznīca;
20.07., plkst. 18.00: Kārsava, Malnavas Rožukroņa Dievmātes Romas katoļu baznīca;
23.07., plkst. 18.00: Līksnas Romas katoļu draudzes Vissvētākās Jēzus sirds baznīca;
24.07., plkst. 13.00: Rogovkas (Nautrēnu) Sv. Jaunavas Marijas bezvainīgās ieņemšanas Romas katoļu baznīca;
25.07., plkst.13.00: Rēzeknes Vissvētākās Jēzus Sirds Romas katoļu katedrāle.

Latgales ērģeļu dienu afiša aplūkojama ŠEIT.

« atpakaļ
Pierakstīties ziņām e-pastā
Iesūtīt ziņas redaktoram
 

© 2024 Latvijas Evaņģēliski luteriskā baznīca. Visas tiesības aizsargātas.
Mājas lapas izstrāde: MB Studija
Dizains: Graftik »