atpakaļ uz mājaslapu
E-pasts:  Parole: atcerēties mani reģistrētiesaizmirsu parolimeklēt
Diskusijas Par ticību Bībele vai tās izskaidrojums
elina222
Iesūtīts: 2008.07.23 22:00:37
Kāda jums bija pirmā iepazīšanās ar Dievu? Vai papriekšu izlasījāt Bībeli un tad dzirdējāt (piemēram, baznīcā) rakstu izskaidrojumus, vai otrādi? Tāds jautājums, jo ir taču tādas - visbiežāk pārprastās rakstu vietas. Ne par velti daudzi, kas lasījuši Bībeli, to vērtē kā pretrunu pilnu un tā arī nepaliek ticībā.
. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 . >>
AutorsZiņas teksts
elina222
# Iesūtīts: 2008.07.23 23:14:20
"Jo ko saka raksti? Ābraāms ticēja Dievam, un tas viņam tika pielīdzināts par taisnību. Bet kam ir darbi, tam alga netiek piešķiirta pēc žēlastības, bet pēc nopelna. Bet kam nav darbu, bet kas tic Tam, kas bezdievīgo dara taisnu, tam viņa ticība tiek pielīdzināta par taisnību. " (Romiešiem 4:3)

"Ko tas palīdz, mani brāļi, ja kāds teic, tam esot ticība, bet tam nav darbu? Vai ticība viņu var izglābt? Ja brālis vai māsa ir kaili un tiem trūkst dienišķas barības, bet kāds no jums viņiem teiktu: ejiet ar mieru, sildieties un paēdiet, bet nedotu viņiem to, kas miesai vajadzīgs, ko tas palīdz? Tāpat arī ticība, ja tai nav darbu, tā ir pati par sevi nedzīva. Bet kāds varētu sacīt: tev ir ticība un man ir darbi. Parādi man savu ticību bez darbiem, un es tev parādīšu ticību no saviem darbiem. Tu tici, ka ir viens Dievs, tu dari labi; arī ļaunie gari tic un dreb. Bet vai tu gribi zināt, tukšais cilvēk, ka ticība bez darbiem ir nedzīva?" (Jēkaba 2:14)

VAI ŠĪS ABAS RAKSTU VIETAS PAPILDINA VIENA OTRU, VAI IR PRETRUNĀ?
Nu nav man saprašanas šajā jautājumā
Mulders
# Iesūtīts: 2008.07.24 10:30:19
elīna!

Pirmā iepazīšanās ar Dievu bij manās kristībās... kad vēl zīžainis biju... Protams nevarētu teikt, ka es ko no tā aceros, taču Dievs savu vārdu ir turējis un mani atveda, kad biju pieaudzis un apzinīgs... Sākās ar pasēdēšanu Baznīcas pēdējā solā no sērijas - ko tas vīrelis tur pļurkst un nafig šitā māžošanās!
Šodien esmu pārliecināts, ka bez Dieva Vārda dzirdēšanas/lasīšanas nekad nebūtu atgriezies. Pa īstam jau tagadējā formātā esmu atgriezies nu nezinu - gadus 5us, kad dzīvē Dievs piespieda beidzot saprast pašam, kam tad es ticu!

Tevis uzrādītās Rakstu vietas vienas pašas, protams, visai maz ko sniedz un ļauj saprast!

Ja palasīsi Pāvilu vispār un Jēkabu, tad tu redzēsi, ka viņi gan runā par vienu un to pašu lietu - par ticību, kas pestī, tikai katrs no viņiem runā no cita aspekta.

Jēkaba vēstule konfrontē dēmonisko "intelektuālo" ticību ar patieso ticību, kas nevar palikt bez ticības augļiem.

Ja tā var izteikties, tad Pāvils runā par ticību kā uzticēšanos Dievam, kā Dieva Vārda apsolījumu attiecināšanu uz sevīm, kā pestīšanu... Jēkabs savukārt pasaka divas lietas

Ne jau tā ticība, kas ir intelektuālas zināšanas par Dieva lietām ir pestījošā ticība, bet tā ticība, kura nevar palikt apslēpta!

Šeit tev varbūt palīdzēs šīs abas lietas sasiet vienā bildē Ebreju vēstules 11 nodaļa!

Runa ir par pestīšanu - Ticība pestī un taisno tevi Dieva acīs - Bet tā teikt - Dievs tevi pieņem tādu kāda tu esi, bet tevi nekad neatstāj tādu kāda tu esi - Dievs tevi pārveido, darbojas pie tevis un šīs darbības rezultātā tu vienkārši arī kļūsti par labāku cilvēku - sāc darīt ticības darbus - augļus!

Aceries līdzību par Vīna koku un zariem (Jāņa 15 nodaļa)! Mēs esam Zari kas uzpotēti šajā vīna kokā, kas ir dzīvības koks - Kristus. Mēs kā izkaltuši beigti zari tiekam uzpotēti uz dzīvības koka un šī Dzīvības Koka dzīvība un sula it kā izspiež nāvi no mums ārā... Aceries vārdus "Es Pasauli esmu Uzvarējis" - lūk, un tu tač visai labi saproti, ka ne jau Zars no stumbra iesūc sevī labumu un dzīvību, bet stumbrs zaru piepilda ar savu dzīvību. Un PĒC TAM, protams, Zars nevar nedot labos augļus. Ābeles zars, kas ir dzīvs nevar nedot ābolus. Bet pirms ir augļi, tev jātop par šī augļu koka dzīvo zaru, bet dzīvu tevi dara tikai Kristus, savukārt ticība ir tā "līme" ar kuru tu pieķeries šim Stumbram!

Pārlasi arī Efeziešu vēstuli, šķiet 2 nodaļas 8-10 pantus, kas ir tas kas pestī, un kur šajā vietā ir darbi!

Arī Jēkabs saka, ka pirms ir darbi ir jābūt tādai ticībai, kas rosina šos darbus. Jo tikai tādi darbi Dievam ir pieņemami, kurus dara Dieva bērni!

Aceries Ābelu un Kainu - abi taču darīj alabu darbu pašu par sevi - upurēja Dievam sava darba augļus - taču Kaina grēks sirdī viņa darbu padarīja Dieva acīs nepieņemamu. Savukārt Ābela ticība viņa darbu padarīja Dievam pieņemamu!
Tā ir ticība, kas "nokrāso" darbus! Mēs cilvēki, protams, redzam ārējos darbus, un nevaram redzēt ticību - mēs nevaram redzēt vai darbs ir patiesas ticības rosināts vai Kainiskā pašaprēķina rosināts... to zina Dievs, tamdēļ spriest pēc darbiem vien ir nedroši! Savukārt cilvēka sirds ticību mēs nojaušam pēc cilvēka apliecības, pēc tā ko viņa mute saka! Ja vēl tas ir saskaņā ar ārējiem darbiem, tad visai droši varam teikt ka tas ir Dieva cilvēks...
Tomēr pēdējā tiesa vienmēr piederēs Dievam, jo tikai viņš redz mums cauri kā Pēteris Pirmais

Studē Rakstus, lasi Bībeli... Protams sāc ar Evanģēlijiem, tad Pāvila Vēstules etc.

Un netici nevienam Muldera vārdam, ja tas nav saskaņā ar Rakstiem, ja Mulders nevar savus vārdus segt Rakstos! Pirmkārt ļauj Dieva Garam pašam caur savu Vārdu uz tevīm runāt, jo kā stāv rakstīts Jāņa 1ajā vēstulē -

24 Jūsos lai paliek tas, ko esat dzirdējuši no sākuma. Ja jūsos paliks tas, ko esat dzirdējuši no sākuma, tad arī jūs paliksit Dēlā un Tēvā.
25 Šis ir tas apsolījums, ko Viņš mums ir apsolījis - mūžīgā dzīvība.
26 To es esmu jums rakstījis par tiem, kas jūs maldina.
27 Arī jūs svaidījumu saņēmāt no Viņa, un tas paliek jūsos, un jums nevajag, ka kāds jūs mācītu; bet, kā Viņa svaidījums māca jums visas lietas un ir patiesīgs un nav meli un kā Viņš jūs ir mācījis, tā palieciet Viņā.
Papucs
# Iesūtīts: 2008.07.24 14:49:08
Pirmos Evaņģēlijus lasīju, kad vispār vēl neticēju. Tas noteikti nebija cēlonis, tikai plika informācija un atgādinājums par baznīcas pastāvēšanu (bet to taču visi zin).
Dieva Vārdu sāku saprast tikai pēc personiskas iepazīšanās ar Viņu.
Jāsaka, ka mana izpratne gan parasti atšķiras no nospiedošā vairākuma izpratnes.
elina222
# Labojis elina222: 2008.07.24 15:56:18
Paldies! Es cerēju, ka Mulders atbildēs, jo viņš vienmēr atbild - tā izsmeļoši Jā, vakar vakarā izlasīju vēlreiz abas vēstules (Rom un Jēkaba) un šodien vēlreiz. Sāku saprast.
Bet jautājums bija tāds, jo pati vispirms sāku ar Bībeles lasīšanu, daudz ko,iespējams, pārprotot, piemēram, šo rakstu vietu:
"5 Un, kad jūs Dievu lūdzat, nedarait tā kā liekuļi, jo tie mēdz sinagogās un ielu stūros stāvēdami Dievu lūgt, lai ļaudīm rādītos. Patiesi Es jums saku: tiem jau ir sava alga.
6 Bet, kad tu Dievu lūdz, tad ej savā kambarī, aizslēdz savas durvis un pielūdz savu Tēvu slepenībā; un tavs Tēvs, kas redz slepenībā, atmaksās to tev." (Mateja 6:5)


Sapratu, ka uz baznīcu iet nav vajadzības, arī svētkos, jo tur pilns ar liekuļiem, kas iet izrādīties.

Pēc iesvētes mācībām (2007.) sapratu daudzas lietas savādāk. Un esmu priecīga, ka tagad man ir sava baznīca, sava draudze.

Man vēl daudz jālasa un jāsaprot...
Mulders
# Iesūtīts: 2008.07.24 16:07:02
elina222, Kristus dažkārt lieto tādus kā "pārspīlējumus" tas ir, viņš pretstata liekuļu ārišķību iepretīm cilvēciskajai iekšējām personīgām attiecībām ar Dievu!

Arī nākamo pantu veries

7 Bet, Dievu lūdzot, nepļāpājiet kā pagāni; jo tie domā, ka tie savas pļāpāšanas dēļ taps paklausīti.

Citā vietā Jāņa 4ā nodaļā Kristus apliecina vēl vienu interesantu lietu!

23 Bet stunda nāk un ir jau klāt, kad īstie dievlūdzēji pielūgs Tēvu garā un patiesībā. Jo Tēvs tādus meklē, kas Viņu tā pielūdz.
24 Dievs ir Gars, un, kas Viņu pielūdz, tiem To būs pielūgt garā un patiesībā."

Tādējādi var saprast, ka Kristus lūgšanu māca kā katra cilvēka personīgo sarunu ar Dievu, nevis publisku māžošanos uz ielām rādot visiem kāds tu dievbijīgs!

Runājot par Baznīcu, tad tā ir vieta kur šādi Dieva pielūdzēji Garā un Patiesībā pulcējas! Tur tu kļūsti kā viena šūniņa no visa Kristus mistiskā ķermeņa - Draudzes - un tur Draudze savā "kambarī" lūdz. Tradicionāli Kristieši tač neskraida pa ielām arī baros lūgdami Dievu, sak - lai visi redz kādi mēs dievbijīgi. Jo lūdzam jau Dievu, un kā Kristus tevis uzrādītā vietā arī rāda - Dievs jau zin, ko mums vajag! Mums šī lūgšana vajadzīga nevis Dievam vai visai pasaulei!

Par ticību un darbiem, tur Pāvila Galatiešu vēstule daudz ko var arī palīdzēt... Bet vienkārši... lēnām lasi visus Rakstus sākot ar Jauno Derību, ko sākumā nesapratīsi, to Dievs atklās... esi ar viņu lūk šajās lūgšanās, viņš arī atklās un mācīs tevi. Esot kopībā ar Draudzi tu arī sajutīsi praktiski šo Dievišķo kopību! Kā arī Baznīca ir tā vieta, kur tu saņem dienišķo Dieva Vārda devu, sakramentu!

Protams, nekautrējies iet pie sava mācītāja un jautāt viņam, jo Mulders nav mācītājs un strikti runājot nevar pārstāvēt oficāli Baznīcas mācību... bet Mulders noteikti tev var norādīt kur meklēt atbildes un tad jau Dieva paļāvībā skaties, ko pats Dievs tev parāda. Tev nav obligāti jāsalauž sevi, ja kaut ko nesaproti vai nepiekrīti kādai Muldera domai... ko nesaproti, to varbūt nemocies, bet paturi to ko saproti, un ar laiku arī nesaprotamais atvērsies! Neviens no mums nav rakstus sapratis uzreiz, un diez vai kāds te var teikt, ka viņš visu ir sapratis! Pat Pāvils kaut kur saka - pagaidām redzam kā miglā! Tas ir gudri teikts, Dievs neatstāj mums neko citu, kā vien pats sevi, pie kā Tverties! Kristus ir patiesā Klints, uz viņu kas paļaujas, tas nekritīs kaunā - tā pats Dievs ir apsolījis... un viņš nemelo!
Papucs
# Labojis Papucs: 2008.07.24 16:09:22
elina222
Dievs ar nolūku liek mums pakāpeniski vilties cilvēkos, mācītājos, draudzēs un baznīcās, lai iemācītu mūs paļauties tikai un vienīgi uz Viņu
Šādā aspektā drīzāk laulība ir nākamā visuzticamākā Viņa iedibinātā institūcija.
Mulders
# Iesūtīts: 2008.07.24 16:14:37
Papucs, tas ir tas, ko es saucu (šķiet no Luisa oriģināli aizņēmos) - Dievs atņem mums mūsu elkus, lai beigās mēs instinktīvi pieķertos vienīgajam, kas ir drošs un stabils pamats - Kristus!
elina222
# Labojis elina222: 2008.07.24 16:17:05
Vaj, paldies Mulder ! Šitik ātri atbildēji, vai neesi mazliet ģēnijs? Man vēl daudz jāstudē, bet tas ļoti palīdz, ja kāds parāda, kur meklēt atbildes. Mācītāju gan neērti traucēt, viņam (viņiem) jau tā daudz darba. Es parasti gaidu, kad dievkalpojumā man nesaprotamā tēma pati uzpeldēs un tiks izskaidrota sprediķos.
Mulders
# Iesūtīts: 2008.07.24 16:23:09
elīna222 nekautrējies, tas ir primārais mācītāja Darbs - kalpot ar Vārdu! Protams nevajag jau šim klupt krāgā 3os naktī... laigan arī TAS ir tavās, kā draudzes locekļa, tiesībās un mācītāja pienākumos, ja, piemēram, esi kritusi kādā grēkā un sirdsapziņa nomoka... tad var mācītāju arī no gultas izcelt... laigan reti kad tādi gadījumi iraid!

Taču manuprāt katram mācītājam ir pieņemšanas laiki, vai tai pašā katehēzes mācībās, pirms pēc, vai to laikā... ej un jautā... tas ir viņu pienākums mācīt... tamdēļ jau saucās - mācītāji!

Protams, kad regulāri iesi uz Dievkalpojumiem, tad jau parasti viena daļa rakstu tiek izskaidroti arī tāpat... bet tas parasti ir vispārīgi, reti kad gadās, ka tiek atbildēs uz konkrēti tev svarīgu jautājumu!

Vēl jau tas ko es saku - lēnām un pastāvīgi lasīt Rakstus, kaut vienu Nodaļu dienā... nedaudz pārdomāt... ko saproti, to paturi, ko nesaproti to varbūt atzīmē un atgriezies, kad jaunas lietas tiek pateiktas!
Dzīvo Dievā un Dievs dzīvos tevī... viņš pats ir tas, kas vislabāk prot mācīt to ko pats ir teicis!

Noteikti ka būs vilšanās, noteikti būs kaut kādas cīņas... jo pati tak saproti, Dievs mūs gan pieņem kādi esam, bet neatstāj mūs tādus... un Dieva Vārds ir tas galvenais ierocis ar kuru Dievs no mums cilvēku uztaisa... Tamdēļ Dieva Vārds kāreiz būs tas zobens, kas nereti tevi mainīs... veidos tavu priekšstatu par Dievu un ne tikai - lauzīs kaut kādus tavus aizspriedumus, uzrādīs grēku - atklās patiesību, ko tu nezināji vai kam neticēji, novāks maldus, ko par svarīgiem un patiesiem uzskatīji... tas viss notiek un notiks... Nebaidies! Ja jau esi izgājusi katehēzi, saprotu, ka esi gan kristīta gan iesvētīta... un ja jau esi kristīta, tad Dieva zīmogs tavā kristībā tev ir... un te atkal... kādreiz kad šaubies par Dieva attiexmi rpet tevi, aceries savu Kristību... tajā pats Dievs tev ir apsolījis un dāvājis Grēku Piedošanu un Svētā Gara dāvanu... viņš neplāno to atņemt tev, ja vien tu pati šo dāvanu nemetīsi prom...
elina222
# Iesūtīts: 2008.07.24 16:25:47
Man jau bērnībā bija piemetušies jehovieši par rakstu izskaidrotājiem, bet es nelaidu šos iekšā, domāju, tikšu pati galā Bet uz baznīcu jau sen gribējās (ceļš uz baznīcu bija ļoti garš) Daudz, daudz ir tādu, kas tic Dievam, bet uz baznīcu neiet, nejūt vajadzību. Tādi ir arī abi mani vecāki. Paldies viņiem par kristībām!
elina222
# Labojis elina222: 2008.07.24 16:30:32
Mulders tas ir primārais mācītāja Darbs - kalpot ar Vārdu! Protams nevajag jau šim klupt krāgā 3os naktī...
Tur jau tā lieta, ka 3os naktī uznāk tie jautājumi, jo vakara stundas ir laiks, kad varu palasīt rakstus.
Un bail, ka līdz rītam neaizmirstās...
Sandis
# Iesūtīts: 2008.07.24 16:35:36
Е В А Н Г Е Л И Е
М И Р А
И И С У С А Х Р И С Т А
от ученика Иоанна

Ибо ваш Отец Небесный есть Любовь!
Ибо ваша Мать Земля есть Любовь!
Ибо сын человеческий есть Любовь!
И благодаря Любви Небесный Отец, Мать-Земля и сын человеческий едины. Ибо дух сына чело-
веческого происходит от Духа Отца Небесного и Тела Матери-Земли. Потому будьте совершенны,
как Дух Отца Небесного и Тело Матери-Земли.
Любите Отца вашего Небесного, как Он любит ваш дух.
Любите также вашу Мать-Землю, как Она любит ваше тело.
Любите братьев ваших истинных, как ваш Отец Небесный и Мать-Земля любят их. И тогда ваш
Отец Небесный даст вам свой Святой Дух, а ваша Мать-Земля — своё Святое Тело. И тогда сыновья
человеческие, как истинные братья, будут любить друг друга такой Любовью, которую дарят им их
Отец Небесный и Мать Земля: и тогда станут они друг для друга истинными утешителями. И тогда
только исчезнут с Лица Земли все беды и вся печаль, и воцарится на ней Любовь и Радость. И станет
тогда Земля подобна Небесам и придет Царствие Божие. И сын человеческий придет во всей Славе
своей, чтобы овладеть своим наследством — Царствием Божиим. Ибо сыны человеческие живут в
Отце Небесном и Матери-Земле, и Небесный Отец и Мать-Земля живут в них.

Ибо никто не служит двум господам. Поистине, или служат Вельзевулу и его дьяволам, или нашей
Матери-Земле и Её жизни. Поистине говорю я вам: Блаженны те, которые следуют законам жизни и
которые не следуют по тропам смерти. Ибо в них жизненные силы будут расти, всё более укрепляясь,
и они избегнут влияния смерти.
И все, кто находились около Него, слушали Его слова с удивлением: Ибо Его слова были полны
Силы, и Он учил не так, как учили священнослужители и книжники.
Между тем, хотя солнце уже закатилось, они не возвращались в свои дома. Они сели около Иисуса
и спросили Его: Учитель, каковы законы жизни? Останься подольше с нами и научи нас. Мы хотим
послушать Твоё учение и запомнить его, чтобы идти прямым путём.
Тогда Иисус сел среди них и сказал: Поистине я скажу вам: Никто не может быть счастлив, если
не следует Закону. А другие ответили Ему: Мы все следуем законам Моисея: это он дал нам закон
таким, каким написан он в Священном Писании.
И ответил им Иисус: Не ищите Закона в вашем писании. Ибо Закон — это Жизнь, а в писании
мертво. Поистине говорю я вам: Моисей не получал свои законы от Бога написанными, а от Живого
Слова.
Закон — это Слово Жизни, переданное живым пророком для живых людей. Во всём сущем запи-
сан Закон. Вы найдёте его в траве, в дереве, в реке, в горах, в птицах, в небе, в рыбах, в озерах и в мо-
рях, но особенно ищите его в самих себе.
Ибо поистине говорю я вам: Всё сущее, в котором есть жизнь, ближе к Богу, чем писание, лишён-
ное жизни. Бог создал жизнь и всё сущее таковым, что они являются Словом вечной жизни и служат
e"ангелие мира hис3са uрис2а о2 3чени*а hоанна
109
Учением человеку о Законах истинного Бога. Бог написал Свои Законы не на страницах книг, но в
вашем сердце, и в вашем духе.
elina222
# Labojis elina222: 2008.07.24 16:41:22
Artos esmu mācījusies literātos, tur mums iemācīja, ka grēks rakstīt grāmatā (ar pildspalvu), kur nu vēl Bībelē. Jāierīko klade
Sandis
# Iesūtīts: 2008.07.24 16:43:10
Artos

vai tiešām?
Sandis
# Iesūtīts: 2008.07.24 16:51:04
Artos
Es iekopēju fragmetu no Kristus māceklā Jāņa kononos neiekļautā evangēlija,kas ir no āramiešu valodas sakotnēji ir iztulkots uz franču valodu,tad uz krievu valodu.
Latviešu valodā kakonos neiekļautā Kristus mācekļa Jāņa evangēlija fragmentus es nevar atrast.
Sandis
# Iesūtīts: 2008.07.24 17:20:01
Artos
Nevis pavēstīt,bet informēt.man tev nekas nav jāvēsta.
Sandis
# Iesūtīts: 2008.07.24 17:25:53
Artos
Kad iznāks pilna versija,pārvesta,nevis īss fragments no apokrifiem,es tevi informēšu.
http://www.spast.ru/publ/evang.htm
Šeit ir iespējams iepazīties ar pilnīgu pārtulkotu kanonos neiekļautā apkorifa fragmetu.
Tevi tas varētu interesēt,par cik esi Kristus mācības sekotājs.
Sandis
# Labojis Sandis: 2008.07.24 18:02:25
Pēc norādītās adreses var iepazīties ar pārtulkotiem apkokrifiem Angļu valodā un Krievu valodā.
Diemžēl,bet Latviešu valodā tulkojumu atrast globālajā tīmeklī,es nevaru.

http://www.krotov.info/acts/02/03/essei.html
http://www.thenazareneway.com/index_essene_gospels_of_peace.htm
http://essenes.narod.ru/
Amēlija
# Iesūtīts: 2008.07.24 18:12:54
grēks rakstīt grāmatā (ar pildspalvu), kur nu vēl Bībelē

a mans pirmais mācītājs teica "if you have clean Bible, most likely you are dirty Christian".
Mulders
# Iesūtīts: 2008.07.25 10:03:35
Muldera Bībele ir pieķēpāta tā, ka domājams, neviens cits to īsti vairs nevar lasīt, lai nenojuktu
. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 . >>

:: Pievienot komentāru

Autors: 
  • Lai iekopētu autora vārdu,nospied uz tā.
  • Reģistrēti lietotāji var rediģēt tekstus vēlāk.
Bold FontItalics fontUnderlineStrike OutSubscriptSuperscriptFont colorTeletypeHorizontal LineE-mail linkhyperlinkListsimies
Atlikušas 1000 zīmes

 Lapas redaktors:redaktors@lelb.lv; Copyright © 2006 LELB, created by MB Studija
Šajā stundā bijuši 17 , pavisam kopa bijuši: 16692