atpakaļ uz mājaslapu
E-pasts:  Parole: atcerēties mani reģistrētiesaizmirsu parolimeklēt
Diskusijas Par ticību Ģeķi saka: Dieva nevaid!
Jānis Kalniņš
Iesūtīts: 2008.11.11 09:33:01
Te tāds intresants rakstiņš: http://www.delfi.lv/news/world/other_events/article.php?id=22365796 Pieļauju, ka vienam otram būs liels prieks!
. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 . >>
AutorsZiņas teksts
Jānis Kalniņš
# Iesūtīts: 2008.11.11 09:34:55
Cik gan daudz naudas cilvēki ir ar mieru tērēt negatīvajam!
Mulders
# Iesūtīts: 2008.11.11 09:37:31
Ziņa jau pirms kāda laika aplidoja i-netu ārzemēs. Kristieši pasmīnēja bārdā un lai tak tie ateisti vāvuļo... galu galā vārda brīvība!

Laigan ir tāds teiciens, labāk klusēt un tēlot muļķi nekā sākt runāt un ļaut apkārtējiem par to pārliecināties!
Miervaldis Gotiņš
# Iesūtīts: 2008.11.11 09:49:12
Jānis Kalniņš
Cik gan daudz naudas cilvēki ir ar mieru tērēt negatīvajam!
[liellopkopja mode off]Kas gan tur negatīvs? Ja kristieši ir gatavi vākt un tērēt naudu, lai biedētu cilvēkus ar plakātiem par elles šausmām, kāpēc lai ateisti nedrīkstētu vākt naudu un inctalēt inversus plakātus?[/end of liellopkopja mode off]
Papucs
# Iesūtīts: 2008.11.11 09:59:52
Es arī domāju, ka plakāti par elles šausmām ir vēl nekristīgāki par šo reklāmu uz autobusiem.
Mulders
# Iesūtīts: 2008.11.11 10:01:25
Papucs, tāpat kā plakāti par dzeršanas kaitīgumu pie stūres vai šausminošās bildītes uz cigareš paciņām!
Papucs
# Iesūtīts: 2008.11.11 10:05:24
Mulders
Dzeršanas kaitīgumu pie stūres Latvijā vienkārši reklamē nepareizā kompānija. To visu, protams, varētu arī savādāk pasniegt. Gan jau, ka arī Londonā tās elles šausmas varētu pareklamēt citādi.
Vēl jau nav zvanīts, kas apmaksā tās "kristīgās" reklāmas un ar kādu nolūku tas tiek darīts...
-Jona-
# Labojis -Jona-: 2008.11.11 10:10:17
...viena no akcijas iniciatorēm žurnāliste Eriana Šerina, kura uzsāka līdzekļu vākšanu akcijai pēc tam, kad pamanīja Londonas ielās reklāmas plakātus, kas vēstīja par draudošajām elles mokām visiem, kas nepraktizē kristietību.

Pilnīgi prognozējama atbilde uz tml. kristīgo snobismu . Kā tur bij tas labais teiciens - mēs lasām Bībeli, bet citi lasa mūs , vai ne..?
Mulders
# Iesūtīts: 2008.11.11 10:25:28
jēpis,

Jo kristīgo plakātu reklāma ir nevis brīdinājums, bet gan PAŠREKLĀMA. Tā ir LIELA starpība.

Un šī starpība ir nevis objektīva, bet subjektīva... katra galvā un uztverē! Bet nu labi, es ne vienus ne otrus plakātus neiru redzējs, ij man vispār ir augstas prasības pret stenciliem, kas orientēti uz konkrēta pasaules uzskata promotēšanu! Prasības ir pret kvalitāti... tādējādi, gan vieni gan otri var sabraukt auzās un gan vieni gan otri var noformulēt gaumīgu tēzi!

Man cieņa ir pret stenciliem, kas izraisa domāšanu... a tāds brute-force automātiski izraisa "sam durak" reakciju!
Mulders
# Iesūtīts: 2008.11.11 10:42:33
jēpis, sakot, ka starpība ir subjektīva, es neizslēdzu sevi no šī subjektīvisma... Redz mans skatījums uz Kristietību un Elli atšķirās no tavējā, tu to uzskati kā kaut kādu svešu "produktu", man tas ir mana dzīve. Savukārt ateisms kāreiz man ir "svešs produkts" kuru uzspiež visādi nepareizie, tāpēc... tā kā mums ir vārda brīvība, tad to arī izmantojam! Nu acīmredzot ir jāsamierinās, ka arī oponenti var šo pašu vārda brīvību izmantot sava viedokļa paušanai un viņu oponentu viedokļa atspēkošanai.
Mulders
# Iesūtīts: 2008.11.11 10:57:22
jēpis, jebkura zajava tā vai citādi iederās kādā pasaules uzskatā... pasaules uzskatu arī var reklamēt, kritizēt etc. Ja neesi iesprūdis 20 gadsimtā, tad būsi pamanījis ka šodien cīņa vairs nenotiek par "produktu kas garšo labi" bet gan tiek reklamēti kāreiz "stils" "stāsts" "ideja" un galu galā - pasaules uzskats!
Tas ir, ja tavi uzskati ir tādi un tādi, tad tu esi kruts, ja tavi uzskati ir tādi vai tādi, tad tu esi tur gudrs, ja tev citi uzskati, tad esi progresīvs, ja tādi, tad nemoderns... etc. Identitāti veidojošas reklāmas... Nav daudz cilvēku, kas savu identitāti atrod pašpietiekamā sevis apzināšanā (visādi vientuļnieki askēti)... vairumam tomēr vajag "baru" ar ko identificēties... pateicu es tā negatīvi, bet doma tāda, ka cilvēki savu identitāti atrod kopībā ar citiem... un dabīgi, ka gribās, lai cilvēki, ar ko tu esi kopā dalītu ar tevi kādus uzskatus... tā veidojas draudzība, ģimene, sabiedrība, valsts...

Tā kā mūsdienu demokrātija un globalizācija faktiski ir nojaukusi valstu robežas, faktiski izšķīdinot šo valstisko identitāti un pat sabiedrisko (sabiedrību es uztveru kā abstraktu jēdzienu zemāk zem valsts jēdziena) identitāti, bet cilvēks grib savu identitāti pietiekoši kompaktu, tad šī ir niša kur ienāk hipermodernisms (mēdiju veidota realitāte) kas piedāvā faktiski šīs identitātes... un tad vienā juridiskā valstī veidojas būtībā maziņas saliņas, kuras ir lielākas par ģimeni bet mazākas par valsti vai pat sabiedrību... šaize sanāk, kad izveidojas konfliktējošas grupas...
Mulders
# Iesūtīts: 2008.11.11 11:08:07
Tas kaitiigums ir pieraadiits.

Nepierādīts kaitīgums tātad nav kaitīgs?
Mulders
# Iesūtīts: 2008.11.11 11:09:07
Kur Tu redzi ko negatīvu?

Ateismā kā idejā! Tuvredzīgs, destruktīvs un hedonisks pasaules uzskats. Kas interesanti, par hedonisma karogu neviens hedonists dzīvību nav gatavs atdot!
Mulders
# Labojis Mulders: 2008.11.11 11:10:05
Nav pamata domaat, ka taads kaitiigums imejet mesto.

Jautājums bij cits. Vai breismas, par kurām tu nezini nav briesmas? Tas ir, vai tev pietiek ar to, ka tu netici gravitācijai, lai varētu droši staigāt pa būvlaukumu bez ķiveres? Vai tava subjektīvā, lai arī ļoti ciešā, pārliecība izmaina kaut kā objektīvu, lai arī tev nezināmu, vai nesaprotamu draudu existenci?

Līdz ar to jautājums... Ja tu zini par draudošām briesmām, vai tev ir tiesības par tām brīdināt tos, kas ir svētā pārliecībā, ka briesmu nav, bet briesmu empīrisks piedzīvojums vairs nedod iespēju ko pēc tam labot, vai brīdīnāt no sērijas "es taču teicu"?

Vai tu, zinot, ka tavs pretinieks netic ka viņam draud, piemēram, vīruss, viņu nebrīdināsi, ja zināsi, ka tāds ir šis drauds? Pietam tev nav iespēja cilvēku ievest virusoloģijas zināšanās, lai pēc tam viņu pārliecinātu ar empīriskiem preventīviem pierādījumiem?
Mulders
# Labojis Mulders: 2008.11.11 11:15:07
Destruktiivs? Ej nu, Tu veel neesi izliidis taam pasakaam, ka ateisti grib dedzinaat bazniicas .

Nezinu... 20 gadsimts nav tik tāls ar visām CCCP izdarībām Baznīcās, sākot no to pārvēršanas par noliktavām un beidzot ar kulta kalpotāju zvērīgām iznīcināšanām!

Hedonisks? Nu paskaties kaut vai uz sajaa forumaa redzamajiem ateistiem, kurs tad nu ir baigais hedonists?
Kurš nav?

Tuvredziigs? Taapeec ka nespeej saredzeet rozaa ziloni?
Nē neredz aizu uz kuru tas ved!

Taapat ir ar visaam citaam briesmaam. ja ieraugu sekas, varu izsecinaat ceeloni. Ja seku nav - nav pamata postuleet ceeloni.

VISĀM? Tu spēj konstatēt VISAS briesmas Visumā? Hmmm... JAHVE?
Un no sekām cēloni vari izsecināt? Jā... tad piemetīšu vēl vienu ateisma negatīvo - iedomību un augstprātību... kas ir visuzskatāmākais tuvredzības pavadonis!
Mulders
# Labojis Mulders: 2008.11.11 11:25:01
Pats taadaa kraasaa. Alexandrijas biblioteeka, Paavila izdariibas ar graamatu dedzinaasanu, `burvi neatstaaj dziivu` un tautas inteligences ( burvju un raganu) zveeriiga izniicinaasana.

Notika 20 gadsimtā kur? Mūsējie tātad ir vismaz par 2-3 gadsimtiem priekšā morālajā attīstībā!


Njemu veeraa briesmas, kad esmu taas konstateejis. Nekonstateeetas njemt veera nevaru.

Bet vari tikt brīdināts. Redzi, to jau jūs nesaprotat, ka nekonstatēts vēl nenozīmē neexistējošs!

Palīdz pilnīgs skats uz pasauli. Taču, tas tiešām var izrādīties subjektīvi nepatīkams un nepieņemams... un normāls cilvēka pašaizsardzības mehānisms - denial. Praksē parādās pie īpašiem traumatiskiem apstākļiem (tuvinieku nāve negaidīta) - kad cilvēks ieiet spēcīgā nolieguma fāzē, kad pat uzskatāms līķis nespēj cilvēku pārliecināt... vajag ilgstošu psihologa darbību un reality-check lai cilvēks pieņemtu un akceptētu kaut ko ko viņš subjektīvi NEGRIB pieņemt!

Tas pats attiecināms uz pasaules uzskatiem un ateisms ir šāds denial pozīcija, kas sevi pārliecina, ka "briesmu nav"... un dzīvo mierīgi. Arī normāls psiholoģiskais stāvoklis, lai nesajuktu prātā... labāk noliegt, nekā atzīt kaut ko, ko nevari kontrolēt!
Mulders
# Iesūtīts: 2008.11.11 11:34:15
Pastaav arii versija, ka juseejos ar juusu pasu metodeem nolika pie vietas, kad bijaat visiem piegriezusies, taapeec iemaaciijaaties uzvesties...

Kurš tad nolika... ja neviena kā mūs pašu arī nebija kam likt... RKB pie vietas nolika Luters & Co. Kas nolika ateistus 20 gadsimtā pie vietas? Padomijā? Ķīnā? Par laimi ateisms ir kā jau teicu - tuvredzīgs - kad ķeseli noliek kāds Staļins, Mao Dzeduns... tad arī izbeidzas viņu pasaules uzskata vara... Taču ja šis uzskats paceļas virs viena indivīda un institucionalizēsies, tad šo ateisma terroru varēs novērot daudz ilgāk kā padomijā vai ķīnā! Nu un tad nekas cits neatliks, kā morāli augstāk attīstītai sabiedrības daļai nolikt šos pie vietas...

Nuja, Jona mani briidinaaja par vilkaciem...
Vilkacis if figņa, salīdzinot ar to bedri kur stūrē...
Mulders
# Iesūtīts: 2008.11.11 11:35:36
Nu labi, pierunaaji, taalab jau es drosiibas peec sekoju liidzi okultismam, tipa ja nu tomeer buus briesmas no siis puses, zinaasim, kaa ietriekt vinjas nebuutiibaa.

Savukaart draudziigi alieni ir draudziigi alieni - tad naff runa par briesmaam.


Kas visinteresantākais... tu esi gatavs to ļaunumu sastapt visur, izņemot vienīgo vietu kur tas patiesi spēj tev tikt klāt un tevi kontrolēt - sevī pašā!
Mulders
# Iesūtīts: 2008.11.11 11:44:42
Bet ja mani šī ideja nevilina - tad es neesmu konkrētas idejas patērētājs un klients. Maldinošs aizspriedums ir tas, ka visa sabiedrība IR šīs idejas klienti. Londonas paradoks, balsojot ar maciņiem, pierāda ka tā ir dziļa maldīšanās.

Redz... ar idejām (un faktiski informāciju) ir tā, ka to ļoti viegli dabūt tev iekšā. Grūti ir piespiest tevi par to maxāt, bet iekšā tev to dabūt ir ļoti ļoti viegli. Tāpēc šeit tas "package" ir visai svarīgs... KĀ infa tiek pasniegta. Tā ir vesela māxla un gan jau pat zinātne...
Mulders
# Iesūtīts: 2008.11.11 11:47:12
Apgaismiibas darbonji... Jaunaa Z/T un kulturas inteligence.
Jakobīņi? Jeb tomēr visādas Londonas un Parīzes zinātniskaš akadēmijas, kur 90% bij Kalvinisti pārējie 10% Anglikāņi, Luterāņi, Katoļi?

Nu n, iespeejams, ka neiztika bez konspiracijas - visaadi slepeni pulcinji, domubiedru grupas - masoni, karbonariji, iluminati, etc...
Aha tie tie īstie nolicēji?

Protams, ideju, ka paši kļuva gudri, jau nepieņemsi. Tavā pasaules uzskatā vienmēr ateists ir tas kontrolējošais, pārējie ir jākontrolē... Augstu tēmē... tik kā jau saku... 20 gadsimts izņēma visu morālo high-ground no ateistu pakaļapakšas tā, ka šie atsēdās uz plika betona!
Mulders
# Iesūtīts: 2008.11.11 11:48:51
iemācies vienreiz atšķirt reklāmu no brīdinājuma!!!!

A kāda starpība... Brīdinājums AR risinājumu un Brīdinājums BEZ risinājuma! Pietam... runājot par CSN akcijām, brīdinājumā ir noklusētais risinājums vienmēr ietverts - "Ievēro MŪSU CSN"... kas ir normāli! Neviens gan neceļ trobeli, ka CSDD ir monopolizējusi visus viedokļus attiecībā uz uzvedību uz LV ceļiem!
. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 . >>

:: Pievienot komentāru

Autors: 
  • Lai iekopētu autora vārdu,nospied uz tā.
  • Reģistrēti lietotāji var rediģēt tekstus vēlāk.
Bold FontItalics fontUnderlineStrike OutSubscriptSuperscriptFont colorTeletypeHorizontal LineE-mail linkhyperlinkListsimies
Atlikušas 1000 zīmes

 Lapas redaktors:redaktors@lelb.lv; Copyright © 2006 LELB, created by MB Studija
Šajā stundā bijuši 25 , pavisam kopa bijuši: 36251