Aitiņa |
# Iesūtīts: 2010.08.31 11:29:28
Latvju luterānis ko tu dari? varu pateikt, nevis katra identitāti centies norādīt, bet kurini savstarpēju neiecietību, naidu un šķelšanos! to tu dari. šķeltniecisks gars tevi moca un tramda. un ne pret miesu un asinīm mums ir jācīnās, pats zini. |
Latvju luterānis |
# Iesūtīts: 2010.08.31 11:42:28
Aitiņ
Mans Kungs saka Lk. 12:49ff: "Uguni esmu nācis mest uz zemi un kā Es vēlētos, kaut tā jau degtu! .. Vai jums šķiet, ka es esmu nācis mieru nest virs zemes? Nebūt ne, Es jums saku, bet šķelšanos"
Vai tāvējais arī sako to pašu? Ja nē - tad kas ir tavs kungs? |
Latvju luterānis |
# Iesūtīts: 2010.08.31 11:52:04
Aitiņ
Vai tad luterāņi bez paklausības pāvestam pieder pie baznīcas? Vai tu gribi teikt, ka es tikai ticībā uz Kristus nopelnu bez jebkādiem saviem vai citu cilvēku darbiem vai nopelniem nonākšu debesīs, kamēr tu labi ja purgatorijā?
Un ko tad šī Rakstu vieta stāsta, ja ne to, ka Kristus mācības dēļ būs neizbēgama šķelšanās - jo kas gan kopīgs ticībai ar neticību?
|
Aitiņa |
# Labojis Aitiņa: 2010.08.31 11:56:40
Latvju luterānis redzi, mēs cilvēki nebūsim tie, kas noteiks Baznīcas robežas. Dievs neskatīsies tavos papīreļos, tu luterāni, bet gan tavā sirdī! ievēro to!
šķelšanās ir tur, kur nodala ticību no neticības. vai gribi svērt kāda ticību? vēlreiz teikšu - piesargies! ka pats netopi atrasts par vieglu! |
Latvju luterānis |
# Iesūtīts: 2010.08.31 12:05:11
Aitiņ
Konfesiju robežas veidojas (vai vismaz tām vajadzētu veidoties) pēc ticības apliecības, nevis sirds ticības. Lai tev lielāks sirds miers - ATA VIII Kas ir baznīca?
Lai gan baznīca īstā nozīmē ir svēto un patiesi ticīgo draudze, tomēr, tā kā šajā pasaulē baznīcā ir iejaukušies daudz liekuļu un ļauno, tad ir pieļaujams sakramentus saņemt pat no ļauniem cilvēkiem, kā saka Kristus: "Uz Mozus krēsla ir nodēdušies rakstu mācītāji un farizeji." (Mt.23:2) Gan sakramenti, gan Dieva vārds ir iedarbīgi Kristus pavēles un iestādījuma dēļ, pat ja tos pasniedz un sludina ļauni cilvēki. |
Aitiņa |
# Iesūtīts: 2010.08.31 12:10:03
Latvju luterānis ej takš tu zini kur.... esi laikam dikti daudz gudras grāmatiņas salasījies. izlien saulītē, tārpiņ. un apskaties uz dzīviem un reāliem cilvēkiem!!! viņi Jēzum tic! un tikai pēc tam iepazīst konfesiju rāmīšus, kuros tev tik ļoti patīk visus salikt. Dievs nav ierāmējams. un cilvēks arī! |
indriķis (labs) |
# Iesūtīts: 2010.08.31 12:10:04
Par ko vaimanas? Protams, ka attaisnoti Dieva priekšā gan luterāņi gan katoļi var būt tikai ticībā tam, ka Kristus ir cietis , miris un augšāmcēlies un dāvā mūžīgo dzīvību savējiem. Tas ir kaut kas pilnīgi cilvēka apziņā no ārienes ienākošs, kas mums top dāvāts caur runātu vai rakstītu Evaņģēliju. Un ne velti visu šo lietu kopumā sauc par kristīgo ticību, ne kristīgo darbu. Tai pat laikā visa kristīgā dzīve ir viens vienīgs pūliņš, respektīvi darbs.
Un visā šai diskusijā der atcerēties, ka mūsdienu Romas katoļi nepārstāv viens pret vienu to viņu viduslaiku tēlu, kas aprakstīts luterāņu ticības apliecībās. Tā kā konstruktīvai diskusijai jāņem vērā šodienas katoļu realitāte. Un te der ielūkoties labākajos katoļu tekstu avotos, kā, piemēram, "Mieram tuvu". |
Aitiņa |
# Iesūtīts: 2010.08.31 12:13:24
indriķis (labs) āmen, āmen. un es nekad neteikšu, ka luterānis nav pestīts tikai tādēļ, ka viņš nav katolis. |
Aitiņa |
# Labojis Aitiņa: 2010.08.31 12:15:18
LL
bet ja Dievs ko ir atklājis saviem mīlotajiem tad turi to cieņā un vērtībā! visa sava mūža garumā! |
Latvju luterānis |
# Iesūtīts: 2010.08.31 12:15:25
Aitiņ Ko tavuprāt nozīmē ticēt Jēzum? To, ka bija tāda vēsturiska persona? To, ka Viņš ir vēl bargāks likumdevējs par Mozu? To, ka žēlastību no Viņa var dabūt tikai ar pāvesta vai Marijas palīdzību? |
znatoks [213.226.141.110] |
# Iesūtīts: 2010.08.31 12:19:55
"Latvju luterānis" visticamāk ir kāds no KLB, tāpēc arī debilā ( lai moderators piedod) sajūsmināšanās par šķelšanos. |
indriķis (labs) |
# Iesūtīts: 2010.08.31 12:23:30
Aitiņa , luterānis tomēr ir katolis, lai gan ne Romas. Ja nu vienīgi negadās tāds dikti sevī sektantisks, kas līdz katoliskam nepavelk, jo viens no katoliskā aspektiem nozīmē arī plašāku skatījumu uz Kristus Baznīcas lietām. |
Latvju luterānis |
# Iesūtīts: 2010.08.31 12:25:34
znatok Kur tu lasi sajūsmināšanos manos tekstos, kas pamatā ir citāti no LTA? Ja tu neuztver Tā Kunga teikto nopietni, ko tas par tevi liecina? Vai tu domā, ka LELB tik tiešām vairs nav neviena, kas ņemtu savas baznīcas ticības apliecības nopietni, ka tik droši zini, kas es esmu? |
Aitiņa |
# Iesūtīts: 2010.08.31 12:27:45
Latvju luterānis ko manuprāt nozīmē ticēt Jēzum, tas nu lai arī paliek manā ziņā. kā jau teicu - nemeties citiem par svērēju un tiesnesi, ka pats neizrādies pavieglāks. |
Latvju luterānis |
# Iesūtīts: 2010.08.31 12:31:30
Aitiņ Vai tad jums katrs pats sev pāvests, ka tu jau uzņemies tiesības pati noteikt, kam ticēt un kam nē? Kur tu lasi, ka es spriežu par tavu vai citu virtuālo pāvestiešu tēlu sirds ticību? Ko ar muti apliecināt, par to arī spriežu. |
Aitiņa |
# Iesūtīts: 2010.08.31 12:35:42
Latvju luterānis bet tu draugs vēro sevi! un vēro Jēzu. tad arī būs diezgan. un nelien svešā dārziņā kārtot savas neatliekamās darīšanas! |
Latvju luterānis |
# Iesūtīts: 2010.08.31 12:40:51
Aitiņ Vai tik tu neesi kāds maskējies luterānis, kas parodē parupju, neaptēstu romieti? |
Aitiņa |
# Labojis Aitiņa: 2010.08.31 12:46:04
Latvju luterānis kāda tev tur darīšana? Tu runā par lietu, nevis izej uz personāliju aprunāšanu! ja reiz esi gudrs.
atklāti sakot, nav man nekāda luste ar tevi te nopietni runāt , neesi to vērts. |
Latvju luterānis |
# Iesūtīts: 2010.08.31 13:03:54
Aitiņ Vai tu zini aŗī to, ka luterāņiem un katoļiem ticības definīcija atšķiras? Vai nu tu tici kā luterānis vai arī tie luterāņi tic kā katoļi. Kā tur īsti ir? |
Aitiņa |
# Labojis Aitiņa: 2010.08.31 13:08:00
Latvju luterānis nu, pie tā mēs arī strādājam.
Ticība ir Viena, tāpat kā Patiesība. un svarīgi ir tas, Kam mēs ticam, nevis kā, formai nav nozīme, bet saturam. forma var būt nepilnīga, jo cilvēks ir nepilnīgs, bet Dievs - mūsu Ticības Avots ir pati Pilnība. pie tā arī turēsimies!
tu vēlies turēties pie saknēm - tad atgriezies pie Kristus ! |