2024. gada 17. septembris
Vārda dienas: Vera, Vaira, Vairis

Konference - "Ģimene, garīgums un starppaaudžu attiecības"

iesūtīts: 2024.09.16 22:33
Konference notiks sestdien, 19. oktobrī - 2024 Rīgā, Mārstaļu ielā 10, Lutera Akadēmijas lielajā zālē.

Konferenci vada dr. Ričš Melheims pazīstams kā grāmatas "Dievs pidžamā" autors,
mācītājs, neiroizglītības speciālists, pirmsskolas dizaineris, karikatūrists, komiķis un futūrists. 

Konferences lekciju tēmas:
1. Ģimenes saskarsme ticībā - FAITH5 (ticības pieci soļi – DALIES, LASI, RUNĀ, LŪDZ, SVĒTĪ)
2. Starppaaudžu attiecību vērtība un svētības, 
3. Neirozinātnē un mākslā balstīta mācīšanās - "Rich Learning"
4. Kā to visu praktiski ieviest - ģimenē, draudzē, grupā?
- Pēc konferences sadraudzība, neformālas sarunas un mūzika LELB Jauniešu centra telpās.

„Lai radītu izmaiņas bērnu dzīvēs visā pasaulē, mums vispirms ir jāveido izmaiņas pasaulē, kas ir ap bērniem.” 
/Dr. Ričs Melheims/


***
Dalības ziedojums 20,- EUR 
(summā iekļauta arī grāmata "Dievs pidžamā" /Ričs Melheims)

Dalības ziedojumu varēs veikt uz vietas reģistrējoties, 
vai arī ar pārskaitījumu - vairāk informācija pieteikuma anketā:
Pieteikšanās saite:
https://ej.uz/anketa_šeit

***

Ričs Melheims ir savulaik ordinēts Amerikas Luterāņu Baznīcā (ALC), kura izveidojās no senās Norvēģu Sinodes, kurā viņa tēvs bija mācītājs. Cita starpā ir sarakstījis arī grāmatas par sakramentu teoloģiju, kas tiek izmantota lielākajā daļā jaunās paaudzes ģimeņu Misūri Sinodē, izmantojot Concordia Publishing izdevniecību. Divas no viņa vislabāk pārdotajām grāmatām ir saņēmušas 97% augstu novērtējumu, tās ir:

  1. "Laipni lūgti ģimenē" (Kristību teoloģija jaunajiem vecākiem) https://www.cph.org/welcome-to-the-family?srsltid=AfmBOoqyQRWNXV2VTDDuaKOsFgMAF56S7dplLcevxHCyorUSOH_SLOZs
  2. "Laipni lūgti pie Kunga galda" (Svētā Vakarēdiena teoloģija jauniešiem) https://www.cph.org/welcome-to-the-lords-table?srsltid=AfmBOor_cdDzOK0zkso6UOUDcYE_L8A3IMADW3JSEg9j-TrYTe2AvJhu
Dr. Jinhoon Ahn no www.mscbrain.com viņu ir raksturojis kā "nākamo Da Vinči". Viņš ir uzstājies 1000 pilsētās piecos kontinentos, uzrakstījis 39 grāmatas, producējis 24 Bībeles dziesmu albumus, radījis tūkstošiem kristīgās izglītības resursu un vadījis mākslas pirmsskolas projektus no ASV līdz Etiopijai un Indijai.

Ričam ir garīgās kalpošanas doktora grāds semiotikā – valodas filozofijas jomā, kas pēta simbolus un to nozīmi – Džordža Foksa seminārā. 

Viņš ir RICH Learning Global, RICH Learning International, www.faith5.org un vairāku privātu mākslas un mediju uzņēmumu dibinātājs. Viņa jaunākā grāmata “RICH Learning: Smadzeņu bāzēta mācīšanās uz mākslas platformām” nesen tika iztulkota arābu un mandarīnu valodā.

Papildus savam darbam, Dr. Ričš katru rītu sacer kādu bērnu dziesmu un katru dienu nostaigā 10 jūdzes. Pašlaik viņš izstrādā bērniem drošas, tikumiskas imersīvās Metaversa pasaules, jeb virtuālo realitāti, pirmsskolas vecuma bērniem, skolēniem un pusaudžiem vietnē www.richlearning.com. Viņa bezpeļņas izglītības misijas organizācija, RICH Learning International, ir izvirzījusi mērķi nodrošināt 1 000 000 trūcīgiem bērniem pieeju tikumiskām pieredzēm Metaversā, izmantojot www.richlearninginternational.org.

***

Konferences dienas plāns:
  • 9:00 - 9:30 – Reģistrācija
  • 9:30 - 10:00 – Atklāšanas svētbrīdis
  • 10:00 - 11:00 – 1. lekcija - FAITH5 - ticības piecu soļu prakse - DALIES, LASI, RUNĀ, LŪDZ, SVĒTĪ. Doktors Ričs Melheims izskaidros tās psiholoģiskos, socioloģiskos, neiroloģiskos un teoloģiskos ieguvumus
  • 11:00 - 11:30 - Kafijas pauze
  • 11:30 - 12:30 - 2. lekcija - Starppaaudžu attiecību dāvanas. Kas notiek, kad vecāko paaudžu gudrība un bērna brīnumu pilnais skatījums savienojas radošā un gādīgā sabiedrībā katru nedēļu un lūgšanās katru vakaru. Dr. Ričs izskaidros 15 gadus ilga eksperimenta rezultātus, kurā tikušas atjaunotas spēcīgas ticības saites starp paaudzēm.
  • 12:30 - 13:00 - Jautājumi, diskusijas dalīšanās pieredzē
  • 13:00 - 14:00 - Pusdienu pārtraukums
  • 14:00 - 15:00 - 3. lekcija - "RICH Learning" - neirozinātnē un mākslā balstīta mācīšanās. Pateicoties jaunākajiem smadzeņu skenēšanas tehnoloģiju sasniegumiem, mums ir iespēja ielūkoties mācīšanās procesā smadzenēs. Neiroizglītības pionieris Dr. Ričs ir pētījis, kā maksimāli veicināt mācīšanos no molekulārā līdz šūnu, ķermeņa un vides līmenim, aktīvi iesaistoties mākslā. Viņš arī apskatīs "metaversa" jeb virtuālās realitātes izglītības nākotni, kas tiek izstrādāta vietnē www.richlearning.com.
  • 15:00 - 15:30 - Kafijas pauze
  • 15:30 - 16:30 - 4. lekcija - Ko tālāk? Dr. Ričš rosinās domāt par to, kā šīs FAITH5, Starppaaudžu attiecību bagātības un "RICH Learning" svētības ieviest savā ģimenē, draudzē, grupā.
  • 16:30 - 17:00 - Jautājumi, diskusijas dalīšanās pieredzē
  • 17:00 - Noslēguma lūgšana
  • 18:00 - 20:00 - Sadraudzība - Neformāla tikšanās ar doktoru Riču Melheimu - sarunas, jautājumi, dalīšanās un elektroniskā mūzika.

« atpakaļ
Pierakstīties ziņām e-pastā
Iesūtīt ziņas redaktoram
 

© 2024 Latvijas Evaņģēliski luteriskā baznīca. Visas tiesības aizsargātas.
Mājas lapas izstrāde: MB Studija
Dizains: Graftik »