atpakaļ uz mājaslapu
E-pasts:  Parole: atcerēties mani reģistrētiesaizmirsu parolimeklēt
Diskusijas Par ticību Ezotērika kā modes lieta
Mulders
Iesūtīts: 2008.06.03 13:21:00
Doma ienācās pārlasot Klubu pēdējo... Tad arī atskārtu, ka tas jau ir visur. Ka "lasīt ezotērisku literatūru" - par kabalu, par Hinduismu un par Pokaiņu Enerģijām, Reiki, Ajūrvēdiskā ēšana etc. tas viss ir kļuvis par tādu savā ziņā "inteliģences brendu"

Šodien cilvēku vairs neuzskata par dīvainīti, ja šamais lasa literatūru, ko vēl pirms pāris gadiem uzskatīja par tju-tju tantiņu apduillināšanas literatūru!

Ezotērika sāk iespiesties visai augstos slāņos un acīmredzot cilvēki to sāk ņemt par pilnu!
. 1 . 2 . 3 . 4 . >>
AutorsZiņas teksts
Mulders
# Iesūtīts: 2008.06.03 13:25:35
Vai tas būtu modernisma noriets un postmodernisma augļi? Vai tas būtu cilvēku nedisciplinētība, jeb pašu cilvēku voluntāra Saula iecelšana sev par Ķēniņu? Tas ir nevis inteliģentie lasa ezotēriku, bet tie, kas aizraujas ar ezotēriku tiek kvalificēti kā inteliģenti?

Mana fīblā versija būtu ka viens no iemesliem ir modernisma "bankrots" morāles jautājumos. Zinātne gan ir uzņēmusies atsevišķos jautājumos morāles un ētikas skolotāja lomu - aborti, embriju šūnas, eitanāzija - un tomēr tai pat laikā Zinātne nav spējusi atbildēt uz morāles jautājumiem, kas cilvēkiem ir svarīgi!
Tā nu cilvēki vīlušies Zinātnē kā Morāles skolotājā no tā novēršās arī kā materiālās pasaules izziņas metodoloģijas, rezultātā cilvēku uzskati par to kas ir reāls kas nereāls, kas ir īsts un kas neīsts sāk peldēt... To vēl pastiprina mēdiji, TV, kino, kas arī izpludina robežas starp īstenību un fikciju, un rezultātā cilvēkiem zūdot savdabīgai realitātes sajūtai - veidojas individuāla, un šī nu ir vieta, kur Šamaņi var daudz zivtiņas saķert!

Jūsu domas!

Īpaši, protams, incē materiālistu domas, kā viņi skaidro, ka it kā modernā pasaulē tomēr ezotērika uzņem apgriezienus un nereti jau argumentācija no augšas pat notiek izejot no Fen Šujiem un tamlīdzīgiem pokaiņiem?

Kristiešiem - ko mēs varam darīt šai situācijā?
Kundali
# Labojis Kundali: 2008.06.03 13:26:31
Tas viss Mulderīt ir "zems līmenis" - tā Tava uzskaitītā "ezotērika"
*Duksis
# Labojis *Duksis: 2008.06.03 13:30:31
"Reiz bija zēniņs, nu kļuva ķēniņš!" Hmm... Sauls ir *Duksim stipri simpātiska persona. Diemžēl kaut ko nav varējis sadalīt ar saviem priesteriem, tad šie šo arī uz mūžu mūžiem ir notriepuši ar darvu pēc labākās sirdsapziņas. ... . Pārējie Muldera spriedelējumi nekādas emocijas neizsauca.
Kundali
# Iesūtīts: 2008.06.03 13:34:30
Tas ir apmēram tas pats, kas apspriest "jehovas liecinieku" vai " mormoņu" darbošanos. Ir skaidrs, ka tur nav ne smakas no kristietības. Otra galējība ir postmodernās " labklājības evaņģēlija draudzes" kā Prieka Vēsts un Jaunā Paaudze, kur izmanto tos pašus kristiešu noniecinatos okultisma elementus cilvēku zombēšanai un naudas izkāšanai.
Kundali
# Iesūtīts: 2008.06.03 13:42:17
Pēdējā laika "hīts" Latvijā - filma "The Secret" - kā vienmēr esam atpalikuši, citur to jau gadu apspriež. Un pat biznesa dāmītes sajūsmā elš par to, cik super idejas utml. Films ir psihologu fantāziju "mikslis" , absolūti nav sakara ar reālo dzīvi, bezjēgas idejas. Ja nu kāds grib ievērtēt, tad krieviski šeit:

http://blog.kmint21.com/2007/07/12/the-secret-film/
Donachka
# Iesūtīts: 2008.06.03 13:44:50
Ctulhu
AAMEEN, AAMEEN, AAMEN, piekriitu par visiem 100%, par gruutu gan
Mulders
# Labojis Mulders: 2008.06.03 13:45:38
Ctulhu, tak kamdēļ pirms pāris gadsimtiem studēt zinātni tas bij patiess inteliģences un garīgās attīstības rādītājs. Bet šodien? Varbūt zinātne ir par grūtu viduvējam cilvēkam. Ja 17 gadsimtā cilvēks vēl varēja aptvert kas notiek zinātnē, tad šodien pat viskrutākais zinātnieks to nespēj, kur nu viduvējs cilvēciņš! Un viņš pazaudējis sajūtu, ka spēj ko ietekmēt, metās tur kur VAR ietekmēt... Nu un loģiski, ka strīdēties par elfu izmēriem var jebkurš, kas HKAndersnu un Tolkienu palasa - tas nav tik daudz un liels maetriāls!

Bet kāpēc ezotērikā metās kāreiz ineliģenti cilvēki - kuriem grūti piesiet bailes no grūtībām un slinkumu - galu galā paši ar grādiem! Bet jebkuru grādu akreditētu iegūt nav viegli!

Ja skolēns beidz 12 klases ar izcilību, viņš ir knapi 18 gadsimta Zinātnes līmenī... Kur 2 gadsimtus vēl sagrābt? Visi tak nevar studēt fiziku!
Mulders
# Iesūtīts: 2008.06.03 13:46:07
Donačka, varbūt PRESTIŽS klibo?
Kundali
# Iesūtīts: 2008.06.03 13:48:08
Varam pieminēt bērnu ārstu Pēteri Kļavu, kurš vienu brīdi atbalstīja nu jau cietumā sēdošo Grabovoju. Ir arī fiziķis Andris Buiķis (pazīstu viņa radinieci) - kurš rakstīja par torsionu laukiem - kas tomēr ir normāls temats.
Donachka
# Iesūtīts: 2008.06.03 13:48:38
Mulders
Tu atkal par Stratosfeeram, bet es par skudraam Man emocionaalais izsauciens bija par manaam personiskajaam gruutiibaam
Mulders
# Labojis Mulders: 2008.06.03 13:57:56
Ctulhu, tad tu uzskati ka tas ir tas efekts ko es saucu par desert-fish - zivs tuxnesī, ūdeni grib, a pārredzamajā apkārtnē šamais nav novērojams - tad nu šamā iedomājas ūdeni?

Tb plānā galdiņa urbšana... Mūsu laikos izsisties uz augšu ir vēl grūtāk, prasa daudz resursus un laika, bet justies svarīgam gribās!

Būt svarīgam vienam starp miljardu ir lielāka varbūtība nekā vienam starp sešiem miljardiem, starp kuriem statistiski ir 6x vairāk potenciālo konkurentu - sprunguļu metēju riteņos!
Donachka
# Iesūtīts: 2008.06.03 14:01:15
Ctulhu
A citas pasaules ta gribaas, uj kaa gribaas.
Kaapeec?
*Duksis
# Iesūtīts: 2008.06.03 14:03:05
Sengrieķi iedalīja divus zināšanu veidus: 1) ekzotērās (visiem bez ieobežojuma paredzētās) un 2) ezotērās (zināšanas, kas bija pieejamas tikai šauram ļaužu lokam jeb slepenas zināšanas). Pēdējās saistījās galvenokārt ar visādiem kultiem, kaut arī pitagorieši esot šo un to slēpuši no svešu ļaužu acīm un ausīm. Eiropas druīdi arī izplatīja zināšanas tikai starp priesteru kārtas piederošām personām. Izkaujot viņus kā naidīgu kristiešiem šķiru gāja zudumā arī viņu uzkrātās zināšanas, kas acīimredzot nebija mazās, ja kaut pavērojam Stounhedžas dolmeņus. ... . Mūsdienās ezotērika vairāk asociējas ar Blavatskas "Slepeno doktrīnu" u.c. ierobežotas pieejamības zināšanām. ... . *Duksis domā, ja kaut ko cilvēkam ir jāslēpj, tad tikai savu stulbumu. To arī ezotēriķi, no vienas puses, zem noslēpumainības maskas sekmīgi dara, no otras - tie labi zina, cik viss noslēpumainais liekas pievicīgs cilvēkiem un visumā sekmīgi to izmanto savās visai laicīgās interesēs. Neviena no lielām reliģijām nav ezotēriska, nav nekā tāda, kas būtu slēpjams no citu cilvēku acīm. Kaut arī savos pirmsākumos kristietība šķiet nemaz tik šķīsta nav bijusi un tās dievkalpojumi (rituāli) ir noritējuši aiz slēgtām durvīm, tādējādi izpelnoties savu laikabiedru aizdomīgu attieksmi.
Mulders
# Labojis Mulders: 2008.06.03 14:08:14
Duksis, par Druīdiem - tas būs parastu basņu stāstītāju sacerēti pastāsti. Tobiš, tukšuma aizpildīšana ar "vēlamo". Visādus dolmeņus ir cēluši visi un visur, kas liecina par nedaudz attīstītu arhitektūru, bet visai maz pastāsta par kādām ezotēriskām zināšanām! Bet labi nekaušos!

Savukārt tā "slēgās durvis" Kristietībā ir jau atkal pārinterpretēts slēgtais dievgalds - manuprāt šodien pat tas arī šur tur novērojams pie Pareizticīgajiem, ka tieši Dievgalda daļa Liturģijā notiek aiz aizkara...



Bet tad tava versija ir - noslēpumainība, psiholoģiskais elitārisms? Vai tas nenozīmē, ka pasaulē kaut kā vairojas mazvērtības komplex, kad cilvēki mēģina realizēties šādi?
KarotesNav
# Iesūtīts: 2008.06.03 14:12:02
Ctulhu
Protams, darbs vienveidiigs. Apnika, sagribeejaas kautko taadu ...
Kāpēc tad visiem nesagribās kaut ko tādu?
Citiem, ja apnīk, tad no hidraulikas tiltiem pāriet uz lidmašīnām.
Kāpēc jālien ezotērikas lauciņā?
Mulders
# Iesūtīts: 2008.06.03 14:19:52
KN, laika vairs nav to studēt, tas ķēriens vairs!

Slinki jau visi mēs esam... arī tie, kas nav slinki jaunībā tādi var palikt vecumdienās un otrādi!

Es, piemēram, esmu ļoti konsekvents, kā jaunībā biju slinks, tā šodien!
*Duksis
# Iesūtīts: 2008.06.03 14:22:05
Mulders Par druīdiem. Latviešiem rakstu zīmes - burti - saistās ar ko noslēpumainu. Druīdi Eiropā acīmpredzot pieprata rakstību. Bet tas nu tā... kats tic tam, kam vēlas ticēt... . ... . Kas attiecas uz kristiešu piekopto kanibālismu (kaut arī simbolisku) - sava dieva miesas ēšanu un asiņu dzeršanu, man vēl tagad mati slejas uz galvas stāvus, kas es par to padzirdu. Manuprāt, tas ir vienkārši kas šausmīgs, prātam netverams un civilizētam cilvēkam nepieņemams.
Mulders
# Iesūtīts: 2008.06.03 14:28:49
Duksis, tu par tām rūnām? Hehe... vēsturiski parasti tās rūnas bij visai saimnieciski raksti - "Te dzīvoja Džons Smits, viņam bij 4i dēli" Nu un protams visādiem ezotēriķiem tas nederēja, vajadzēja radīt tādu misticisma kultu un burvību, šob Angļi un attiecīgie lomu spēļu autori sajustos svarīgi.
Nu līdzīgi kā Latvieši... 19 gadsimtā... nu tik nacionāli sajutās, ka bail... a Eposa ta nebij - nācās pašiem tādu uz sitienu sacerēt - šob neatpaliktu no reālām tautām!

Bet par Kristus miesas un asiņu ēšanu - tamdēļ jau tas tiek dots zem maizes un vīna zīmes, šob saņēmēji nenojūgtos! Tak, ja Dieva plāns ir Cilvēkam dāvāt sevi, tad nav jau nekas pārdabisks, ka tas notiek tik piezemēti kā - caur ēšanu

*Duksis
# Iesūtīts: 2008.06.03 14:46:36
Mulders Latvieši lieto vārdkopu "Svētais vakarēdiens", kur krieviski tiek lietota vārdkopa "Tainoje večerje". Pēdējā gadījumā niansēti tiek norādīts, ka kristiešiem tomēr ir, vai vismaz ir bijuši, kādi noslēpumi, kas nav darāmi zināmi "ārpus loka esošajiem." ... . Templiešu ordeņa bruņinieki ņēmās par naktīm kaut ko [slepenus rituālus savā lokā] darot. Par to tika apsūdzēti [arī] pederastijā un izgaiņāti. Re-kā vieni kristieši izdarījās ar citiem kristiešiem... .
Mulders
# Iesūtīts: 2008.06.03 14:50:25
Duksis, nav jau arī tur nekāds noslēpums - vienkārši arī ārējā izpausmē kaut kur tā Baznīca velk kaut kādu robežu!

Jo ko ta nozīmē vārds "Baznīca" - nozīmē "no pasaules izsauktie"! Nu un šajā vietā parādās tā robeža... Bet tīri informācijas ziņā tur nav nekādas tādas infas, kas nav pieejama citiem. Drīzāk tā ir pieredze, kas liegta tiem, kas ir ārpusē... Tādējādi te tas būtu "qualia" līmenī, personīgās individuālās pieredzes līmenī, nevis tā, kā piemēram Scientoloģijā, ka katrs augstākais līmenis tev prosto ir jauna nodaļa Habarda pasakā!
. 1 . 2 . 3 . 4 . >>

:: Pievienot komentāru

Autors: 
  • Lai iekopētu autora vārdu,nospied uz tā.
  • Reģistrēti lietotāji var rediģēt tekstus vēlāk.
Bold FontItalics fontUnderlineStrike OutSubscriptSuperscriptFont colorTeletypeHorizontal LineE-mail linkhyperlinkListsimies
Atlikušas 1000 zīmes

 Lapas redaktors:redaktors@lelb.lv; Copyright © 2006 LELB, created by MB Studija
Šajā stundā bijuši 55 , pavisam kopa bijuši: 16392