atpakaļ uz mājaslapu
E-pasts:  Parole: atcerēties mani reģistrētiesaizmirsu parolimeklēt
Diskusijas Par ticību FUAQ#4: Nepietiek laika!
KarotesNav
Iesūtīts: 2008.11.03 10:10:11
Cilvēki mirst citi ātrāk, citi vēlāk. Visiem nav dots vienāds laiks, lai pieņemtu Dievu.
AutorsZiņas teksts
KarotesNav
# Iesūtīts: 2008.11.03 10:10:22
Pavisam mazajiem nav laika vispār. Tādu mazo ir pietiekami daudz.
Ja viņi nokļūst pa taisno paradīzē, tad jāprasa - kam vispār zemes dzīve vajadzīga, un kur palika
brīvās izvēles un sevis veidošana ar savām izvēlēm?
Ja viņi nenokļūst paradīzē, tad - kur? Kas ar viņiem notiek?
Ja viņi tomēr attīstās kādā cita vidē, tātad tiks dots papildus laiks. Un tad - kāpēc ne visiem?

Tad vēl ir cilvēki, kas gājuši bojā katastrofās, nelaimes gadījumos utml.
Karā parasti iet bojā jauni cilvēki.

Kāpēc vieniem tiek dots vairāk laika, bet citiem mazāk? Tas nav taisnīgi - kā nekā uz spēles liktas tās pašas mūžīgās mokas!
Mulders
# Iesūtīts: 2008.11.03 10:17:17
Kāpēc vieniem tiek dots vairāk laika, bet citiem mazāk? Tas nav taisnīgi - kā nekā uz spēles liktas tās pašas mūžīgās mokas!

KN, sorry, šis jautājums tika atbildēts!

Cilvēki ir dažādi. Dot/Prasīt vienu un to pašu visiem, lūk tā būtu netaisnība!
KarotesNav
# Labojis KarotesNav: 2008.11.03 10:34:22
Mulders
Aha. Un kas nosaka šo dažādību? ;-)

Un - mazie bērni kādā veidā ir dažādāki par citiem?
Mulders
# Iesūtīts: 2008.11.03 11:45:38
Aha. Un kas nosaka šo dažādību? ;-)
Un - mazie bērni kādā veidā ir dažādāki par citiem?


Nezinu... Kā arī kazi tu skaties uz skrūvīti, bet īstā vērtība ir visā mehānismā... Nezinu... Zinu tikai to, ka cilvēki IR dažādi objektīvi, tādējādi dot visiem vienādi un prasīt visiem vienādi būtu netaisnība!
KarotesNav
# Iesūtīts: 2008.11.03 11:55:02
Mulders
Nezinu...
Tāpēc arī FUAQ. :-)

Problēma ir tāda:
Ja notiek, piem, lidmašīnas avārija, un iet bojā klase skolēnu, tad - no kurienes pieņēmums, ka VISI šie skolēni bija tādi, kuriem pietika laika?
Vai - zemestrīces, epidēmijas, u.c. katastrofas? Vienkārši nogriež visus jaunos, kuri tur bija klāt. Kāds pamats domāt, ka tieši viņiem bija iedots pietiekami laika?
Nejauši sadzima visi tādi, kam pietiek ar maz laika? Taču nē, runā pretī varbūtības teorijai.
Dievs zināja, ka būs katastrofas un tāpēc sadzemdināja tur tādus? Nu, katastrofu gadījumos varbūt ka tas iet cauri, bet - ja nelaimes cēlonis ir kāds cilvēks, piem, maniaks? Tad Dievam būtu jāzin, ka lūk, tas būs maniaks un jāpiespēlē viņam tādi, kuriem pietiek laika?
Mulders
# Iesūtīts: 2008.11.03 13:05:18
Tāpēc arī FUAQ. :-)

Baidos, ka jautājums ir atbildēts. Nav atbildēti citi jautājumi... bet šis nu gan ir atbildēts! Šķiet, ka tu ar "atbildēts" saproti "pamatots līdz KN pieņemamām premisām", kas var izrādīties, ka neatbildēts ir kāds cits jautājums!

KN, problēmas nav... Dievs pasauli redz "No Putna Lidojuma" pāri telpai un laikam. Tas kas mums šķiet "sakritība" Dievam tas var izrādīties likmsakarība. Kas mums nejaušība, tas Dievam kārtība!

Ir taču daudz filmas, kur kāreiz šādas "sagadīšanās" ir parādītas... protams mazākā un cilvēkiem saprotamākā mērogā!

Tieši tamdēļ, ka man šis mērogs ne tuvu nav izprotams un redzams, es atbildu - nezinu! Man nav Dievišķā skatījuma uz pasauli!

Man gan ir aizdomas, ka Pravieša dāvana savā ziņā ir ar šo saistīta, Pravietis redz un saprot pāri laikam un telpai tās likumsakarības un kārtību, kas citam ir nejaušība un gadījums! Cilvēkiem ir tendence neticēt, ja viņi neredz šo tiltiņu no savas izpratnes šaurā skatījuma līdz konkrēta notikumam! Cilvēks baidās iet, jo neprot uzbūvēt šo ceļu zem savām kājām... un tikai kad tas ir hard-core zinātnes nobruģēts, tad viņš spers šo soli!

Taču ticība Dievam ir tik pat stingra un pamatota, tikai tur tas tilts ir iekārts "Debesu Velvē" kas ir ne mazāk stiprs, taču ar citām īpašībām... tas var šūpoties vējā, pa to nevar skriet jo var pakrist un nogāzties aizā... pa to jāiet lēnām... nu tā kaut kā!

Tādējādi es uzskatu, ka Ticība Dievam dod iespēju redzēt tālāk un plašāk, bet ne tik detalizēti jeb ne tādā pašā formātā... Tas ir kā liela karte... kur daļēji tev ir dots "Izkrāso Pats"... Bet ja ne, tad nāksies pašam pa puzlim vien pa puzlim vien likt kopā!

Ticība un Atklāsme ir pavisam principāli cits izziņas veids... Tamdēļ jau pastāv tas joks, kurā ir daļa joka... kad Zinātnieki uzrāpsies zināšanu kalnā, tad atradīs tur Teologs jau sen spēlējam ričuraču un šos gaidām!
KarotesNav
# Iesūtīts: 2008.11.03 13:10:59
Mulders
Šķiet, ka tu ar "atbildēts" saproti "pamatots līdz KN pieņemamām premisām", kas var izrādīties, ka neatbildēts ir kāds cits jautājums!


Atbildes tipa "tās ir augstākas patiesības, kas mūsu projekcijā izskatās greizas, bet patiesībā tur viss OK, tikai mēs nesaprotam", pēc būtības, nav atbildes, jo tā var atbildēt dajebkādas ticības pārstāvis uz dajebkādu jautājumu.

KN, problēmas nav... Dievs pasauli redz "No Putna Lidojuma" pāri telpai un laikam.
Tieši tāda atbilde, tipa "gan jau viss ir OK".
Mulders
# Labojis Mulders: 2008.11.03 13:25:01
Tieši tāda atbilde, tipa "gan jau viss ir OK".

To tu vienmēr iegūsi jebkurā reliģijā, kur Cilvēks ir subordinēts Dievam... jo Cilvēks nekad nevar būt Dievs, tādējādi nevar zināt visu...

Jeb... varbūt šī atbilde kādam ir, bet ne Mulderam! Es to nezinu, tāpēc galu beigās tas viss saucās "Ticība" - tā ir paļaušanās uz neredzamām lietām!
Arī zinātne pamatos uz tādām zajavām stāv... ticam tam tāpēc, ka ticam, jo pamatot to nevaram... tad jāmeklē cits pamats!

Mans pamats ir Dieva Vārds... un loģiski, kas tajā nav atklāts, to es nevaru uzdot par Dievišķu atbildi... tikai labākā gadījumā par savām spekulācijām!

Teixim runājot par Katastrofām... zin kas lec ārā... ne jau tas, ka daudzi jaunie iet bojā un tu brīnies, vai tad viņiem visiem bij laix... Bet gan ka cilvēki, kam pēc visiem noteikumiem būtu jābūt bijušiem beigtiem, tomēr izdzīvo... Kāds bērns dzīvs... kāds vecs cilvēks, kurš izdzīvo, bet blakus esošais jaunietis nē...

Tb tas ir kaut kas līdzīgs Sodomai un Gomorai... kam jāizdzīvo, tie izdzīvo... bet to kāpēc citiem bij pienācis laiks un Dievs ļāva aiziet, uz to baidos es nevaru atbildēt!

Šis mūžīgais jautājums "Kāpēc vņam bij jaaiziet tieši tagad un tieši viņam" - tā ir atbilde uz kuru arī es ceru saņemt atbildi... bet tas, ka Dievs nedanco pēc manas stabulītes un neatbild uz ikkatru manu jautājumu ar man vēlamo saturu, nenozīmē, ka es viņam tamdēļ neuzticos... Es kā Tēvs, kas zin ka ir atbildes, kuras ir jaatbild pareizā laikā un vietā, ļoti labi varu saprast Dieva vilcināšanos... jo dzīvē tāpat kā grāmatā... bieži ir jāizlasas puse grāmatas, lai noskaidrotos kaut kas, kas notikās sākumā! Mēs nevaram prasīt lai Dievs mūs pārceļ nākotnē, kur visas atbildes ir atbildētas... dažkārt mēs paši kļūstam par atbildēm saviem jautājumiem!

Dažreiz atbilde ir tepat blakus, tik jāskatās un jāklausās uzmanīgi, dažreiz Dievs atbild, bet mēs nedzirdam, jo esam kurli paši no saviem skaļajiem jautājumiem!

Ir laiks jautājumiem un ir laiks atbildēm!

:: Pievienot komentāru

Autors: 
  • Lai iekopētu autora vārdu,nospied uz tā.
  • Reģistrēti lietotāji var rediģēt tekstus vēlāk.
Bold FontItalics fontUnderlineStrike OutSubscriptSuperscriptFont colorTeletypeHorizontal LineE-mail linkhyperlinkListsimies
Atlikušas 1000 zīmes

 Lapas redaktors:redaktors@lelb.lv; Copyright © 2006 LELB, created by MB Studija
Šajā stundā bijuši 44 , pavisam kopa bijuši: 12819