atpakaļ uz mājaslapu
E-pasts:  Parole: atcerēties mani reģistrētiesaizmirsu parolimeklēt
Diskusijas Par ticību FUAQ#3: Cilvēka izdarīto grēku var izlabot tikai cilvēks
KarotesNav
Iesūtīts: 2008.10.30 10:11:48
Tas par to, ka Dievam bija jānāk ka cilvēkam, lai saklabotu visu, ko cilvēks pastrādājis.
Līdzīgi, ja mans kaķis sadauza vāzi, tad tikai kaķis to var salīmēt?
Vai - man jāpaliek pašam par kaķi, lai līmētu sasisto vāzi?
Es kā cilvēks nedrīkstu visu salabot? Kāpēc?
. 1 . 2 . >>
AutorsZiņas teksts
KarotesNav
# Iesūtīts: 2008.10.30 10:12:53
Kāpēc Dievam jākļūst par cilvēku un jāmocās, ja var vienkārši visu izdarīt tikai ar Dieva domu vien? Tikai ar "es gribu, lai viss salabojās"?
Mulders
# Iesūtīts: 2008.10.30 10:47:38
Vi tu domā, ka piedošana ir tik viegla - "Es gribu lai viss salabojās"?
S.R...
# Labojis S.R...: 2008.10.30 10:54:41
Acīmredzot pastāv kādi garīgi likumi, kuri nav atceļami - ja grēka alga ir nāve, tad kādam ir jāmirst. un cilvēks savus grēkus bez Jēzus izpērk vienīgi ar savu nāvi, ar mūžīgo nāvi! tad padomā - kādu žēlastību mums sniedz Dievs atdodams mums pats savu Dēlu, lai mēs caur Viņa upuri tiktu glābti.
ja tas nav saprotams, tad lūdz lai nāk Dieva Svētais Gars un apskaidro prātu!
KarotesNav
# Iesūtīts: 2008.10.30 10:56:46
Mulders
Bet vai piedošana ir tika smaga, ka pašam piedevējam jācieš un jāmokās?

A vispār jautājums ir nevis "kāpēc Dievam jāmokās, lai visu izlabotu, ja Dievs varētu vienkārši nospiest Update pogu", bet - "kāpēc kaķa saplēsto vāzi var salīmēt tikai kaķis", jeb - "cilvēka sastrādāto var salabot tikai cilvēks"?
S.R...
# Labojis S.R...: 2008.10.30 10:57:28
Ctulhu
labi likumi nav jāmaina - Dievs ir taisnīgs un žēlsirdīgs. Viņa rokā ir Taisnība, Tiesa un Glābšana.
Ir jāredz iespēju robežās Visa mozaīka lai spriestu par to pilnīgi - Dievs viņu redz. mēs redzam tikai mazu kripatiņu - bet citi neredz neko, tikai muld.atvainojos.
KarotesNav
# Iesūtīts: 2008.10.30 11:00:22
S.R...
Acīmredzot pastāv kādi garīgi likumi, kuri nav atceļami
Tāpēc jau šie ir FUAQ jautājumi. Uz tiem nav saņemtas citas atbildes kā tikai "tā ir, jo tā ir".
Bet vajaga - "tā ir, jo tā, jābūt, tāpēc ka ...".

ja grēka alga ir nāve, tad kādam ir jāmirst
Vienalga, kuram? UN kāpēc - noteikti jāmirst? Pie kam - mūžīga būtne nemaz nevar nomirt!
Mulders
# Iesūtīts: 2008.10.30 11:06:00
cilvēka sastrādāto var salabot tikai cilvēks

To var arī kāds cits, bet no tā cilvēks nepaliks labāks, uz viņu joprojām paliks šis nodarījums!

Ja tu izsit logu, bet par to samaksā kāds cits... tas nenozīmē, ka tu vairs neesi izsitis logu un pār tevi neguļās "logu sitēja" lāsts! Dievs grib darīt tevi pašu brīvu, Dieva taisnība prasa, lai cilvēks maksā par cilvēka nodarīto.

Labāk to var saprast kad paceļās līdz sabiedrībai! Kaut vai tas pats Karš...

Par kara uzsākšanu maxā visa tauta... Ja Latvija piesaka karu Krievijai, tad tas ir pieteikts karš nevis konkrētām personām, bet visiem cilvēkiem, kas sevi identificē ar Krieviju un līdz ar to Krievija var nākt un sadot pa šņukuru visiem, kas sevi identificē ar Latviju!

Tādējādi... ja Amerika atnāks un par Latviju samaksās izpirkuma maxu, lai Krievija neuzbrūk, tad Krievija vienalga uz Latviju skatīsies šķībi, tjipa - nu labi labi lixim jūs mierā, un šīs attiecības Krievijai veidosies ar Ameriku nevis Latviju!

Taču ja kāds Bills Geits kļūst par Latvieti identificējas ar Latviju un top par latvijas pilsoni un parāda sevi kā īstenu Latvijas patriotu un TAD samaksā Latvijas Vārdā, tad Krievijas attiexme pret Latviju būs citādāka, nekā ja par to maxātu Amerika!
Taču lai Bills Geits tiktu uztverts kā Latvijas Pilsonis... viņam nepietiktu tikai Naturalizēties... viņam būtu jāpiedzimst par Latvieti jāaug kā Latvietim un jābūt šīs Zemes īstenam dēlam... Tikai tad viņa izpirkums tiktu pieskaitīts kā Latvijas izpirkums!

Piemērs no īkšķa izzīsts bet parāda vismaz daļēji un attālināti to kas notikās!

Tādējādi tavs piemērs nav par vienu kaķi, bet par veselu kaķu sugu! BTW kaķis neder, jo būtisks šajā visā ir brīvās gribas faktors, apziņa... no kaķa to nevar prasīt!
Tākā zemākais piemērs, ko tu vari lietot ir - cilvēks Un minimālā vienība ir - ģimene!

Teixim lai ģimenes kaunu notīrītu tad izpirkumam jānāk no ģimenes, nevsi kaimiņi par šo ģimeni samaxā... kauns un negods vienalga pār šo ģimeni paliek... Taču ja kāds ģimenes loceklis maxā šo maxu, tad to pieskaita visai ģimenei!

Tāpēc par Cilvēces Grēku nevar maxāt ne Eņģeļi ne Serafīmi ne kādas citas būtnes... bet tikai tās būtnes, kas ir Cilvēki!
S.R...
# Iesūtīts: 2008.10.30 11:06:02
KarotesNav
tad meklējiet mīļie tās atbildes - mēs arī savā laikā to darījām. Dievs atbild - Es esmu, kas Es esmu! un ar to ir jāpietiek. kad tas iziet caur visām cilvēka būtnes šķiedrām, nerviem, domām un pirkstu galiem - tad top skaidrs. novēlu jums meklēt un atrast!
Mulders
# Iesūtīts: 2008.10.30 11:06:37
Bet te tak labi redzams, ka likumi nav labi un sjo likumu deelj dievam pasam jaaciesj.

Par laimi tava redze nav standarts likumu labumu noteikšanā!
Mulders
# Labojis Mulders: 2008.10.30 11:12:59
Tad jau no JK misijas nav jeegas. Tb ja izlabo cits ( JK), tad cilveeki no taalabaaki nepaliek.

Bij gan labums!
Kā stāv rakstīts:

KN, Šeit ir Bibliska Atbilde... take it or leave it. Tā atklāj to, kā Dievs skatās uz cilvēci un parāda tieši to ko es tev esmu daudzkārt borējis... Kristietībā cilvēks ir saistīts ar visiem, nav katrs pats par sevi, bet tava griba ietekmē citus un citu griba ietekmē tevi, pat ja tu negribi šo ietekmi! Mēs neesam Viens Pele Pasaulē!

Rom 5:
15 Bet žēlastības dāvana neatbilst pārkāpumam: viena cilvēka pārkāpuma dēļ neskaitāmi ir miruši, bet Dieva žēlastība un viena cilvēka - Jēzus Kristus - nepelnītā žēlastības dāvana daudz vairāk nākusi pār šiem neskaitāmajiem.
16 Tāpat dāvanai par iemeslu nav viena cilvēka pārkāpums: jo sods gan ir nācis viena pārkāpuma dēļ un nesis pazudināšanu, bet žēlastības dāvana nākusi daudzu pārkāpumu dēļ un nesusi taisnošanu.
17 Jo, ja jau viena cilvēka pārkāpuma dēļ nāve caur šo vienu kļuvusi par valdnieci, cik daudz vairāk tie, kas saņēmuši žēlastības un taisnības dāvanas pārpilnību, kļūs dzīvības valdnieki caur šo vienu Jēzu Kristu!
18 Tātad, kā viena cilvēka pārkāpuma dēļ pār visiem nākusi pazudināšana, gluži tāpat viena cilvēka taisnības darbs visiem nes taisnošanu uz dzīvību.
19 Jo, kā ar viena cilvēka nepaklausību neskaitāmi kļuvuši grēcinieki, tāpat ar viena cilvēka paklausību neskaitāmi kļūs taisnoti.

Interesants ir 15 pants... jo Dieva dāvana ir lielāka nekā grēka sekas... Dieva kompensācija ir LIELĀKA nekā nodarījums! Tobiš.. šeit zajadlijs likuma kalps kāds ir Ctulhu un tu KN, kas prasa zobs pret zobu, ace pret aci, parādās Dieva netaisnība Jo Dievs dod un dāvina vairāk, nekā kāds ir pelnījis... pietam dod to pat tiem, kuri to vēlāk aizmetīs prom!

Tas ir tas ko Kalniņu Jānis teica!

Kristū tev nav attaisnojuma vairs un čīxtēt... mani pielīdzina ne manu grēku. Jo tev pretīm piedāvā ne tavu taisnību! Ja tu to nepieņem, tad pats vainīgs...
Mulders
# Iesūtīts: 2008.10.30 11:18:46
Principaa pareizi. Bet tad arii viens cilveeks nevar labot cita cilveeka nodariijumu. Attieciigi - JK nevar labot citu cilveeku nodariijumus.

Dievs skatās kopumā...
Arī TU savu nodarījumu neizpīpē tukšā vietā, bet tevi ir ietekmējuši daudzi cilvēki un daudzi notikumi apkārt... Tētis bērnībā sita, tāpēc tu šodien sit! Tāpēc viens nodarījums ir jāskata abu kontextā! Cilvēce ar savu rīcību ir kā viens vesels organisms... un Dievs arī veic šo glābšanas un izpirkšanas operāciju visas cilvēces līmenī! Viņš uz šo pasauli skatās no "putna lidojuma" un tai pat laikā rūpējas par ikvienu šūniņu šai organismā!

Tas ir kā ārstēt veselu organismu... tu ar zālēm nelien klāt katrai šūnai, tu visā organismā iešpricē zāles un organisms pats tās distributē... kur un kā vajag. Tik te Zāles ir kas lielāks nekā akla ķimikālija... tā ir paša Dieva Vārds...
Mulders
# Iesūtīts: 2008.10.30 11:19:17
Taatad dievs tomeer var paarkaapt savus likumus un savu `taisniigumu`? Nu jauki, bet tad prieksj kam viss sjis balets ar JK un ciesanaam? Kaapeec nevareeja vnk nospiest `reload`?

Varēja... tad tevis nebūtu!
Mulders
# Iesūtīts: 2008.10.30 11:35:45
Nu un tad,ka nebuutu? Buutu kas cits, labaaks.

Nuja... tieši tā arī būs Paradīzē Tad jau tev iebildes nav! A tu īdi...
Mulders
# Iesūtīts: 2008.10.30 11:46:59
Ctulhu, a kur reset? Normāls transfērs no viena domēna uz otru!
Mulders
# Labojis Mulders: 2008.10.30 11:55:06
Ctulhu, apziņas nepārtrauktība ta jāsaglabā! Identitātes jautājums!
Mulders
# Iesūtīts: 2008.10.30 12:03:49
Nuja, bet ja uzreiz tiktu radiiti `cileeki-M`jeb jaunais variants, tad arii apzinjas nepaartrauktiiba buutu vietaa, skaitaa un kvalitaatee.

Tad būs roboti nevis brīvas mīlošas būtnes, kas pašas sevi par tādām padarījušas! Tb šis ES nebūs MANS ES
KarotesNav
# Iesūtīts: 2008.10.30 12:15:58
Mulders
Ja tu izsit logu, bet par to samaksā kāds cits... tas nenozīmē, ka tu vairs neesi izsitis logu
Protams! Taču kāpēc Būtne, kas tikai ar domu rada miljoniem logu un stikla pilsētu, pēkšņi izrādās nespējīga ar domu salabot vienu cilvēka izsistu logu, bet gan var to salabot, tikai kļūstot pati par cilvēku, un labojot sāpīgi sagriežās ar stikliem un beigās vēl noasiņo un iet bojā?

Dieva taisnība prasa, lai cilvēks maksā par cilvēka nodarīto.
A kāpēc tad kaķis nemaksā par kaķa nodarīto? Kāpēc cilvēks salīmēja vāzi, nevis kaķis?
Un, dīvaina prasība - cilvēks maksā par to, ka cilvēks...
Patiesībā tā ir prasība - Pēcis izsita logu, un tagad par to maksās kāds puika, pofig, kurš. Aha, neviens nemāk stiklot, tāpēc man pašam jāpārvēršas par puiku un ar mokām viss jādara. Tikai tāpēc, ka ir tāds likums "Kaķa vāzi var salabot tikai kaķis".
Kāpēc ir JĀBŪT tādam likumam?

Par kara uzsākšanu maxā visa tauta...
Tas nav taisnīgi un nav pareizi. Un tas ir tikai tāpēc, ka cilvēki ir nepilnīgi. Nevar cilvēku projicēt uz Dievu.

BTW kaķis neder, jo būtisks šajā visā ir brīvās gribas faktors, apziņa... no kaķa to nevar prasīt!
Te ir nevis brīvā griba svarīga, bet gan tas, ka par A izdarīto atbild nevis pats A, bet gan kaut kāds tur B, kaut arī no tās pašas sugas.

Teixim lai ģimenes kaunu notīrītu tad izpirkumam jānāk no ģimenes
Vispār, nav pareizi. Katrs atbild par sevi pašu. Tā ģimenes atbildība ceļas atkal no nepilnībām. Un vēl tā noved pie "budža dēla", "bandīta brūtes", utt, birkām. Kuras mēdz karināt ne jau tie attīstītākie sabiedrības pārstāvji.
Mulders
# Iesūtīts: 2008.10.30 12:17:01
Ctulhu, neiri sapratis

Mulders jau tagad ir cits Mulders nekā tad, kad nebij šis Mulders... taču tā kā es visu laiku dzīvoju tā teikt sūdos, tad pat es īsti nezinu kāds es izskatos, kad esmu nomazgāts... Pa brīžam izdodās roku nomazgāt, šad tad ģīmi bik paslaucīt... nu APMĒRAM nojausma ir... bet vot kāds pa īstam izskatos, nezinu! Taču, tad kad mani nomazgās un saģērbs foršās klozītēs un "GostPrijom" štempeli uz dupas uzliks, tad var izskatīties pavisam kas cits, tak tas būšu es un nekas manā personībā nebūs sabojāts!

Aceries Kuzju no multenītes... Domovois tāds bij Vot tur līdzīgi!

Tik šeit bik dziļāk... novilkts tiek tas, ko es jau tāpat gribētu lai tas man nav... mans grēks... Teixim es nedomāju ka jutīšos nelaimīgs tajā, ka būšu godīgāks, gudrāks, mīlošāks nekā šodien... ka man nepīsies pa kājām tās cilvēcīgās atmazkas - slinkums, negribu, kaut kas cits jādara (TV jāskatās) etc...

Tak tas joprojām būšu ES... bet labs ES
KarotesNav
# Iesūtīts: 2008.10.30 12:17:29
S.R...
Dievs atbild - Es esmu, kas Es esmu! un ar to ir jāpietiek.
Nederēs. Ja neko nedomās, tad paķers pirmo, kas uzdodas par Dievu. Vai nu arī to, kas labāk pašam patīk.
Tad jau jūs, kristieši, nevarat neko iebilst pret citticīgajiem!
KarotesNav
# Iesūtīts: 2008.10.30 12:22:35
Mulders
Varēja... tad tevis nebūtu!
NU un tad? Būtu citi!
Tad jau varam pateikt, ka ja viss nebūtu noticis, kā bija noticis, tad mūsu nebūtu? Un par mūsu esamību mums jāpateicas arī JOsifam un Ādolfam?

:: Pievienot komentāru

Autors: 
  • Lai iekopētu autora vārdu,nospied uz tā.
  • Reģistrēti lietotāji var rediģēt tekstus vēlāk.
Bold FontItalics fontUnderlineStrike OutSubscriptSuperscriptFont colorTeletypeHorizontal LineE-mail linkhyperlinkListsimies
Atlikušas 1000 zīmes

 Lapas redaktors:redaktors@lelb.lv; Copyright © 2006 LELB, created by MB Studija
Šajā stundā bijuši 140 , pavisam kopa bijuši: 16477