atpakaļ uz mājaslapu
E-pasts:  Parole: atcerēties mani reģistrētiesaizmirsu parolimeklēt
Diskusijas Par ticību Ja šie klusēs, akmeņi brēks
Mulders
Iesūtīts: 2008.08.27 09:54:50
Lūk šāda tēmiņa!

Manuprāt interesanta no viedokļa, ka patiesību nav iespējams apslēpt long-termā. Patiesība agri vai vēlu iznāk, un ja mēs ilgi dzīvosim maldos (šeit prātā nāk CCCP) tad agri vai vēlu viss tiek salaist tādā tūtā, ka pat elementārs ķieģels uz ķieģeļa neturās un liecina, ka maldi ir visapkārt.

Patiesība patiešām nav jaaizstāv tādā nozīmē, kā to saprot, piemēram muslimi - kas uzskata, ka patiesība ir tik vāra, ka labāk maldu mācītājus likvidēt ar zobenu. Taču mēs Kristieši esam iemācījušies, ka patiesība īstenībā ir tā, kas mūs aizstāv, viss kas ir jādara - jāļauj tai būt dzirdētai - jāsludina, lai tā nāk cilvēku sirdīs un tā pati par sevi liecinās!
AutorsZiņas teksts
Kundali
# Iesūtīts: 2008.08.27 10:01:01
Reklāmai ir jābūt
p.l.dassy
# Labojis p.l.dassy: 2008.08.27 10:32:34
Domāju, patiesību jāsaka, bet otra cilvēka ziņā jāatstāj kā viņš attiecas pret patiesību...
jo tikai Dievs ir Tiesnesis
protams arī mums ir izvēle kā attiekties pret patiesību... bēgam no tās, tad labākajā gadījumā var sanākt kā Jonam -> smirdīgs zivs vēders!
Boriss
# Iesūtīts: 2008.08.27 10:35:45
Temata pieteikums labs! Vairāk jautājumu rodas par aktualitātes praktisku piepildījumu jeb kur, kā un kādai pateisībai šodien jāļauj atskanēt...
Mulders
# Iesūtīts: 2008.08.27 10:41:02
Boriss, ņemot vērā, ka patiesība ir viena, jo Realitāte ir viena, tad jautājums par "kādai" atkrīt.

Jautājums par kur un kā ir interesantāks!

Ņemot vērā, ka vismaz de-jure mums ir apziņas, vārda un reliģijas brīvība, tad jebkur saskaņā ar likumu! Tb "kur" būtu - dajebkur. Savukārt "kā" būtu diskutējams, acīmredzot būtu atkarīgs no "kur"
p.l.dassy
# Iesūtīts: 2008.08.27 10:42:34
Boriss
es domāju:atgriezieties no grēkiem un ticiet Dievam! un viss pārējais būs tikai nianses...
skolniekss
# Labojis skolniekss: 2009.09.08 14:46:51
Es nedaudz par patiesību starp cilvēkiem, to attiecību sakarā, kas nav nošķirama no Dievišķās patiesības, jo ja patiesi, tad visā.
Patiesību patiešām nevar noslēpt. Un jo ilgāk slēpj, jo sāpīgāk griež. Un tomēr. Nākot gaismā patiesībai, ja tā riņķī sāpina cilvēkus, kāpēc tāda patiesība un ,jā, var jau slēpt, bet neko jau nenoslēpsi... Bet varbūt cītīgāk jāslēpj?
S.R...
# Iesūtīts: 2009.09.08 15:15:20
skolniekss
godīgi sakot, neko nesapratu, kas jāslēpj, vai kas ir jāatklāj.
S.R...
# Iesūtīts: 2009.09.08 15:29:51
masiks [212.93.96.2]
ā, nu skaidrs. kam ir, tas slēpj. kam nav , tas meklē.
EzītisMiglā
# Iesūtīts: 2009.09.08 15:41:17
Nu, šamaņi ilgi turējās, gadu tūkstošiem, un vēl tagad šurtur turās. Laikam viņiem taisnība?
skolniekss
# Iesūtīts: 2009.09.09 19:55:08
EzītisMiglā Man nepieleca par šamaņiem.
Papucs
# Iesūtīts: 2009.09.09 20:00:03
Piekrītu, ka Patiesība mūs aizstāv, tikai, ņemot vērā kaut vai skolas dabaszinību programmu, pat par politiku un harizmātiem nemaz nerunājot, jāsecina, ka stipri vien pār patiesību dominējošie tomēr ir meli. Pie tam visos laikos pasaules vēsturē.
murrvau ;)
# Iesūtīts: 2009.09.10 00:00:41
skolniekss
Patiesību patiešām nevar noslēpt. Un jo ilgāk slēpj, jo sāpīgāk griež.
Kā tu to domā?
skolniekss
# Labojis skolniekss: 2009.09.10 09:42:10
murrvau
Katrā cilvēkā, kurš savā dzīves gājumā ir Sadzirdējis Kristu ir šī Patiesība, sajēga un sapratne par to, kas ir un kas nav labs. Lai arī esmu apaudzis dažādām kārtām, kā tītenis, patiesība liek par sevi manīt. Un jo biezāka ir šī tīteņa kārta, tā tomēr ir manis izlolota, jo vairāk sāp kad Patiesība griež. Domāju, ka tieši salūzušā cilvēkā ir visvairāk no Patiesības... Patiesība mīl dziļas brūces un tur viņa ir...
EzītisMiglā
# Iesūtīts: 2009.09.10 10:09:33
skolniekss
Par šamaņiem - tas par Muldera tēzi, ka nepareizas sabiedrības sabrūk dēļ nepareizas morāles.
Tad lūk - tā saucamās mežonīgas ciltis, kas Sibīrijā, Austrālijā, vai Amerikas indiāņi, turās gadu tūkstošiem. Viņu reliģija praktiski ir šamanisms.
Vai tās ciltis sabruka dēļ nepareizas morāles, vai dēļ uzspiestas citas cilvilizācijas iejaukšanās? Protams, ka dēļ iejaukšanās.
Vēl šodien atrodas pa kādai mežonīgai ciltij, kas mierīgi dzīvo ar savu morāli.
Mulders
# Iesūtīts: 2009.09.10 10:50:46
Vēl šodien atrodas pa kādai mežonīgai ciltij, kas mierīgi dzīvo ar savu morāli.

Te blakus tēmā tomēr tu un citi kliedz, ka reku mums ir progress... Nu ja tu šo cilšu existenci uzskati par "dzīvo", tad jā... tad existēt var jau arī bez kājām un ar pusi galvas! Un pat var nosaukt "mierīgi"

Redzi... turpat pretīm mums ir Izraēla tauta... kuru ņurcīja un mocīja Ēģipte, Babilona, Sīrija, Grieķija, Roma, Viduslaiku Kristietība, Holokausts... un šie kā ir tā ir... un vēl pa lielam pat pasaules procesus ietekmē... Čoto man aizdomas, ka, ja no pasaules virsas izčāxtētu tevis proponētie šamaņi... neviens īsti to nepamanītu pasaules mērogā! Viņi existē jo netraucē... tāpat kā pat tīrā mājā aiz gultas tomēr sakrājas putekļi un neviens tos neslauka... līdz to dīvānu nesāk stumdīt!

Protams ka tu VIENMĒR atradīsi mazu mazītiņu minoritāti... kādu mikrosabiedrībiņnu, kurā morāle ir pilnīgi šķērsām... taču līdzko viņi izkāpj no sava inkubatora, tā izzūd... jeb bēg atpakaļ savā inkubatorā... jo reālā pasaulē nespēj existēt, tāpat kā bezzobains tīģeris, kas audzis pūkainos spilvenos izlaists savvaļā nosprāgs badā!
EzītisMiglā
# Iesūtīts: 2009.09.10 10:58:21
Mulders
Te blakus tēmā tomēr tu un citi kliedz, ka reku mums ir progress...
Protams, ka progress IR! Dažas mežoņu ciltis taču to būtiski neietekmē.

Nu ja tu šo cilšu existenci uzskati par "dzīvo"
Viduslaikus tak tu pats tai blakus tēmā uzskati par dzīvošanu. Protams, ka viņi dzīvo! Arī mūsu eksistenci pēc sazinciktur gadiem kāds nosauks par nedzīvošanu.


Protams ka tu VIENMĒR atradīsi mazu mazītiņu minoritāti... kādu mikrosabiedrībiņnu, kurā morāle ir pilnīgi šķērsām...

Bet tava tēze tak bija par to, ka tādas sabiedrības izčākst pašas no sevis, savas greizās morāles dēļ! Es tev parādu, ka neizčākst, bet turās tūkstošiem gadu.
Mulders
# Iesūtīts: 2009.09.10 11:21:36
Protams, ka progress IR! Dažas mežoņu ciltis taču to būtiski neietekmē.

Tieši tas arī parāda ka šo mežoņu cilšu existencei nav nekāda ietekme uz pasaules vēsturi... viņi var būt un viņi var nebūt... abos gadījumos iznākums viens!

Viduslaikus tak tu pats tai blakus tēmā uzskati par dzīvošanu. Protams, ka viņi dzīvo! Arī mūsu eksistenci pēc sazinciktur gadiem kāds nosauks par nedzīvošanu.
Atkal čerry picking... Nu tak salīdzini adekvāti... vai nu viduslaiku eiropu ar viduslaiku mežoņiem, vai šodienas mežoņus ar šodienas eiropu! Tev tāpat kā Ctulhus alīdzināšana... vienmēr atradīsi ko salīdzināt, lai tik savu "pointu" uzzīmētu... to vai salīdzinājums ir pa tēmu, tas nevienu nešūpo!
Protams, ka Viduslaiku eiropas sabiedrība šodien neizdzīvotu... tik atšķirībā no mežoņiem šī sabiedrība attīstījās un spēj nodrošināt savu dzīvošanu un būtisku ietekmi pasaules vēsturē... bet mežoņi... dzīvo savā inkubatorā... un praktiski tikai tāpēc, ka vienkārši nav saskārušies ar "pasauli tur ārā"... Bet kad saskarās, tad ir spiesti vai nu mainīties jeb izmirst... abos gadījumos morāle viņu izčāxt tādā formā kā bij! Tātad... viņu morāle nespēj viņiem nodrošināt existenci avērtā pasaules sistēmā! Tātad izdzīvojamība viņiem ir ļoti zema... un attīstības potenciāls - nekāds!

Bet tava tēze tak bija par to, ka tādas sabiedrības izčākst pašas no sevis, savas greizās morāles dēļ! Es tev parādu, ka neizčākst, bet turās tūkstošiem gadu.

Arī dinozauru var turēt inkubatora apstākļos... speciālā vidē... Bet līdzko šis iziet no šīs vides... tā - adapt or die!

Arī tevī un manī dzīvo destruktīvi vīrusi un baktērijas... bet tie neko neietekmē mūsu organismā, jo viņu koncentrācija ir nebūtiska... Runa iet par Sabiedrību ar lielo burtu, tādu apjomu, kas definē un virza vēsturi... Tāda sabiedrība ar zemu morāli nevar izdzīvot ilgtermiņā... Tā "izčāxtēšana" arī var būt kā sadrumstalošanās par mikroskopiskām izolētām vienībām... kuras arī ar laiku izšķīst nākotnē...

Šīs sabiedrības nekad neatjaunosies, nekad nedefinēs vēsturi, nekad neietekmēs vairs vēstures gaitu un pa Mēnesi nestaigās! Viņas JAU ir mirušas... tieši tāpat kā ir miruši dinozauri, pat ja kāds tagad vēl kādā purvā existē...
Neputro sabiedrību ar nelielu indivīdu grupu...
incognito
# Labojis incognito: 2009.09.10 21:19:31
..sabiedrība ar zemu morāli nevar izdzīvot ilgtermiņā...

Jānorāda, ka ilgtermiņā nevar izdzīvot arī sabiedrība ar augstu morāli. Daži mēģinājumi izveidot augsti morālas sabiedrības, piemēram, Savonarolas laika Florence vai Kalvina laika Ženēva, nebija sekmīgi. Augsta morāle ir tikpat pretrunā ar cilvēka dabu kā zema morāle. Vidusceļš rulez.
Mulders
# Iesūtīts: 2009.09.11 10:34:40
incognito... citiem vaardiem - zema moraale ir tik pat dziivot nespeejiiga kaa maaxliiga moraale...

Na to i viss Kristietiibas bazars... ka jakobi moraales instrukcija ir uz galda... tak bausliiba nevienu nevar par labu padariit... meegjinaasi sekot bausliibai, taa greeka armatuura veel uzskataamaak manifesteesies...

Taapeec kristietiibas risinaajums ir mainiit pashu cilveek buutiibu... Imo gana netriviaals pasaakums... tas toch taa ir... nomainiit motoru braucosham F1, lai F1 neapstaajas!
Džonijs
# Iesūtīts: 2009.09.12 17:28:54
Mulders un ja mēs ilgi dzīvosim maldos (šeit prātā nāk CCCP) tad agri vai vēlu viss tiek salaist tādā tūtā, ka pat elementārs ķieģels uz ķieģeļa neturās un liecina, ka maldi ir visapkārt.

Vai dažu tautu nozušana no pasaules arēnas ir saistīta ar zemo morāli? Un vai lielo nāciju pastāvēšana - ar baigi augstu morāli? Njā...maldi tiešām var salaist visu tūtā

:: Pievienot komentāru

Autors: 
  • Lai iekopētu autora vārdu,nospied uz tā.
  • Reģistrēti lietotāji var rediģēt tekstus vēlāk.
Bold FontItalics fontUnderlineStrike OutSubscriptSuperscriptFont colorTeletypeHorizontal LineE-mail linkhyperlinkListsimies
Atlikušas 1000 zīmes

 Lapas redaktors:redaktors@lelb.lv; Copyright © 2006 LELB, created by MB Studija
Šajā stundā bijuši 125 , pavisam kopa bijuši: 16462