atpakaļ uz mājaslapu
E-pasts:  Parole: atcerēties mani reģistrētiesaizmirsu parolimeklēt
Diskusijas Par ticību Patika citāts
Mulders
Iesūtīts: 2008.08.21 09:43:18
I think there are legitimate reasons you could vote in favor of someone who wouldn’t be where the church is on abortion, but it would have to be a reason that you could confidently explain to Jesus and the victims of abortion when you meet them at the Judgment. That’s the only criterion.

http://ncrcafe.org/node/1431

Mans brīfais tulkojums!

Es domāju, ka ir leģitīmi iemesli kamdēļ jūs varētu balsot par kandidātu, kas nestāv turpat, kur Baznīca jautājumos par aboritem, bet šim iemeslam jābūt tādam, ko jūs pārliecinoši varētu izskaidrot Jēzum un aborta upuriem tiesas dienā, kad jūs ar viņiem tiksities aci pret aci. Tas ir vienīgais kritērijs.
. 1 . 2 . >>
AutorsZiņas teksts
Mulders
# Iesūtīts: 2008.08.21 09:43:41
Tik tā, norāde uz to, ka mūsu izvēlēm ir sekas mūžībā!
Papucs
# Iesūtīts: 2008.08.21 09:45:19
Mulders
mūsu izvēlēm ir sekas mūžībā
Tikai nesen secināji?
Mulders
# Iesūtīts: 2008.08.21 09:49:21
Tikai nesen secināji?

Nē, to zinu jau kopš ticīgs iru! Atgādinu!
Papucs
# Labojis Papucs: 2008.08.21 09:53:25
Mulders
Tieši tāpēc jau vienmēr uzsveru, ka vienīgais kritērijs ir nevis izpratne par Rakstiem vai Tradīciju, bet tas, ko mēs varēsim atbildēt Jēzum un pārējiem Tiesas Dienā.
Resp., tās ir tikai un vienīgi personiskās attiecības ar Dievu.
Mulders
# Iesūtīts: 2008.08.21 10:01:16
Papucs tu kaut kā nodali izpratni par Rakstiem no attiecībām ar Kristu. No kurienes tad tu pirmkārt jau uzzini par Jēzu?

Nevajag tak taisīt false dihotomiju kur tās nav. Raksti neizslēdz attiecības ar Kristu. Un otrādi, es nedomāju, ka var veidot attiecības ar Kristu, nezinot Kristus viedokli dažādos jautājumos!
Mulders
# Iesūtīts: 2008.08.21 10:10:57
a_masiks, to tad arī tiesā noskaidros un vari šo argumentu mēģināt stumt tai tiesā!
Papucs
# Labojis Papucs: 2008.08.21 10:25:05
Mulders
Raksti neizslēdz attiecības ar Kristu. Un otrādi..
Protams!
Bet Raksti atļauj izveidot tādas uz savu izpratni balstītas attiecības ar Rakstiem, kam nav NEKĀ kopīga ar Kristu.
Mulders
# Iesūtīts: 2008.08.21 10:29:42
Bet Raksti atļauj izveidot tādas uz savu izpratni balstītas attiecības ar Rakstiem, kam nav NEKĀ kopīga ar Kristu.

Nē!

Kāreiz Rakstu nezināšana jeb paļaušanās uz kaut ko ārpus Rakstiem, kas tev kā pa kluso telefonu čuxt kā rakstus saprast, kāreiz var radīt aplamu priekšstatu gan par Kristu gan par Dievu, rezultātā tavas attiecības veidojas nevis ar Rakstu Kristu bet ar kaut kādu Rakstu Kristus karikatūru...
Ja cilvēks domā, ka kāds cits labāk par pašu Dievu var komunicēt Evanģēlija Vēsti, tad tāds jau ar šo pašu domu riskē izveidot kaut kādu iedomāto Kristu, nevis to, kurš atklājas caru Dieva Vārdu!

Kristus pats ir - ja tā var teikt Dieva Runa - lai ar Dievu Runātu ir jādzird ko Dievs saka, un Dievs pats runā Kristu
Papucs
# Iesūtīts: 2008.08.21 10:32:26
Mulders
Tu, tāpat kā harizmāti, ignorē faktu, ka arī velns var uzrunāt ar Rakstiem, kaut gan tas skaidri un gaiši ir pašos Rakstos pieminēts.
Rausītis
# Iesūtīts: 2008.08.21 10:38:32
Papucs
vai tiešām tu, Papuc, domā, ka "Rakstiem, kam nav NEKĀ kopīga ar Kristu"? tu taču tā rakstīji

nu apmēram tāda stilā "arī velns var uzrunāt ar Rakstiem"
Mulders
# Labojis Mulders: 2008.08.21 10:44:11
Tu, tāpat kā harizmāti, ignorē faktu, ka arī velns var uzrunāt ar Rakstiem, kaut gan tas skaidri un gaiši ir pašos Rakstos pieminēts.

Neignorēju!

Es to labi zinu, tieši tamdēļ ir jāpazīst Kristus, lai arī Dieva Vārda izkropļošana neietu cauri! Bet Kristu var iepazīt caur Rakstiem... Velns bēg no Dieva Vārda, kad to pareizi lieto... Aceramies, kad Velns Kristum sāka vicināt Rakstus, Kristus neteica - "Es Tā Saku", laigan Kristus bij pozīcijā tieši tā atbildēt, bet gan teica - "Bet Stāv Rakstīts" - viņš nereferencējās nedz uz Rakstu mācītājiem, nedz skrēja pie Farizējiem, nedz apelēja pie Vecaju Tradīcijām, bet atsēdināja Velnu ar Rakstiem!

Tamdēļ arī šodien, ikviens, kas nāk ar Rakstu Vārdiem tos sagrozot, ar Rakstu Vārdiem arī tiek nolikts pie vietas. A tas kurš nāk ar saduķeju, rakstu mācītāju, farizeju vai vecaju tradīciju argumentiem, kas nepamatojas Rakstos, tos vienkārši pasūtām 3 mājas tālāk...

Visas Kristus atbildes Velnam bij "Bet Stāv Rakstīts"... Un arī šodien mēs mācāmies no Kristus un visādus maldu mācītājus un viltus praviešus noraidām ar šiem brīnišķīgajiem Kristus paša iedibinātajiem paņēmieniem - "Bet Stāv Rakstīts... " un tu vari lēkt no bixēm ārā... ja tā stāv rakstīts, tad kā pats Kristus teica - "Rakstus Vārdus nevar atcelt" Dieva Vārdam ko pielikt vai atņemt var tikai Dievs un tikai Dieva Svētais Gārs māca mums visas lietas, kā tas ir apsolīts 1 Jāņa vēstules 2 nodaļā! Tur pat stingrāk teikts- jums nevajag ka citi jūs māca, jo svaidījums, ko saņēmāt, jums visu māca!

Tā jau ir tā problēma... ka lai veidotu attiecības ar Kristu vispirms jāsāk ir ticēt tam, ko šis tavs draugs tev saka. Ja tu netici viņa vārdiem, jeb pats izdomā, kam no tā ticēt un kam nē, tad kas tās par tādām invalīdām attiecībām... tās ir tādas pusattiecības!

A savukārt teikt, ka man ir attiecības ar Papuci, jo es caurām dienām ar viņa Māmiņu sarunājos... tad iespējams ka vārds "attiecības" ir pilnīgi dažāda izpratne mums!
Mārtiņš
# Iesūtīts: 2008.08.22 11:20:21
vai tiešām tu, Papuc, domā, ka "Rakstiem, kam nav NEKĀ kopīga ar Kristu"? tu taču tā rakstīji
nu apmēram tāda stilā "arī velns var uzrunāt ar Rakstiem"


Šķiet Papucs domāja šādu interpretāciju:
Bet Raksti atļauj izveidot tādas uz savu izpratni balstītas attiecības ar Rakstiem, kam nav NEKĀ kopīga ar Kristu .

Bet pēc elementāras loģikas, ja Raksti ir caur un cauri par Kristu un attiecībām ar Viņu, tad, iepazīstot tos, nemaz nevar realizēties Papuča ieskicētais baisais scenārijs. Ja nu vienīgi to nejauc ar grēcīgas izpratnes radītām noraidošām attiecībām, kuras attālina no Kristus. Un grēcīga izpratne būtu tāda, kas Rakstos meklē problēmas, pretrunas, neatbilstības utt. kur piekasīties pretstatā vēlme tos izprast.

Man kādreiz bija (un arī tagad laiku pa laikam uzplaiksnī) kaut kur līdzīga attieksme, ka Raksti ļauj sevi nepareizi izprast u.tml. - bet īstenībā tā ir tikai mana nevēlēšanās izprast, paviršums, nolaidība vai pat patvaļīgi melīga interpretācija.

Visa informācija, kas par Kristu (un Dievu vispār) mums ir pieejama - tā ir no Svētā gara darbības ("sirds" informācija - nezinu kā nosaukt) un Raksti (instruktīvā, vēsturiskā informācija). Pie tam Raksti ir mums vienīgā ar prātu uztveramā kopīgā informācija, uz kuras bāzes mēs gan varam analizēt savas izjūtas (piem., filtrēt Svētā gara radītās starp pārējām), gan arī savstarpēji sinhronizēties ar citiem cilvēkiem.
Pieļauju, ka kādam cilvēkam, lai pildītu Kristus gribu, var pietikt ar Svētā gara darbību, bet parastais cilvēks (t.sk. es) ir tāds, kas neklausa ar sirdi, bet ar prātu - un Raksti ir šī saite.
Papucs
# Iesūtīts: 2008.08.22 11:30:43
Mulders, Mārtiņš

Ir tikai viens jautājums - ja viss ir tik vienkārši, kāpēc pasaulē nav viena vienīga laimīga vienota kristīgā baznīca, Kāpēc ir pāri par 2000 "kristīgo" sektu?

Cik zināms, pilnīgi visi apgalvo, ka balstās Rakstos.
KarotesNav
# Iesūtīts: 2008.08.22 11:43:00
Papucs
Jā, man ar tas pats jautājums! :-)
Mārtiņš
# Iesūtīts: 2008.08.22 11:59:00
Papucs

1) Tāpēc, ka cilvēki ir dažādi. Labā vēsts - cilvēkam ir attiecības ar Dievu, līdz ar to ticībā uz Kristus nopelnu Dievs dāvā pestīšanu.
2) Tāpēc, ka cilvēki ir grēcīgi. Labā vēsts - ticot uz Kristus nopelnu, Dievs savā želastībā dāvā pestīšanu.
Mulders
# Labojis Mulders: 2008.08.22 12:31:38
Ir tikai viens jautājums - ja viss ir tik vienkārši, kāpēc pasaulē nav viena vienīga laimīga vienota kristīgā baznīca, Kāpēc ir pāri par 2000 "kristīgo" sektu? (C)

Vienkārša atbilde - Grēks, Neticība! Kā stāv rakstīts -

Rom 3:
10 Gluži, kā ir rakstīts: nav neviena taisna, it neviena.
11 Nav neviena, kas saprot, neviena, kas meklē Dievu.
12 Visi ir novirzījušies, visi kopā kļuvuši nelietīgi. Nav neviena, kas dara labu, it neviena.
13 Viņu rīkle ir atvērts kaps, ar savām mēlēm viņi kļuvuši viltnieki, čūsku inde ir aiz viņu lūpām.
14 Viņu mute ir pilna lāstu un rūgtuma.
15 Viņu kājas steidzas izliet asinis,
16 posts un bēdas ir uz viņu ceļiem,
17 un miera ceļa viņi nepazīst,
18 Dieva bijības nav viņu acu priekšā! -

Tad kad cilvēks mēģina pacelties pār to kas Rakstīts, pret ko Pāvils brīdina - 1 Kor 4:6 Bet to, brāļi, es esmu attiecinājis uz sevi un uz Apollu, jūsu labad, lai jūs pie mums mācāties nepacelties pār to, kas ir rakstīts, lai jūs viena cilvēka dēļ neuzpūšaties pret citu.

Tad arī rodās šīs daudzās sektas, novirzieni... Kad cilvēks grib piespiest Rakstus runāt Cilvēku Vārdus nevis klausās un tic Dieva Vārdiem... tad notiek novirzīšanās!

Raksti ir liecība par Kristu, tie iepazīstina ar Kristu, Raksti ir Svētā Gara vārdi, kuri pareizi izprasti noved pie Kristus. Ja Rakstu Vārdi neaizved tevi pie Kristus, bet kaut kur citur - tad tu neesi sapratis Rakstus!

Cilvēki vienmēr ir domājuši, ka viņi ir tie, kas kontrolē Dieva Vārdu, bet līdzko tu sāc Dievam ar pirxtu rādīt kur jāiet, tā tu nomaldies, jo Dievs neklausa cilvēku aplamībām, bet ja cilvēks klausa tam, ko Dievs saka, tad gan viņš nevar neatrast Kristu un šīs attiecības ar Kristu izveidojas dabīgi!

Papucs, ja cilvēkus varētu vadīt ar skaidrām instrukcijām, tas nozīmētu, ka cilvēki jau ir bezgrēcīgi... taču paskaties uz VD bauslību, tā ir ļoti pat skaidri pateikta, taču vai tad tas traucēja cilvēkiem novirzīties un arī Jūdaismā ir sektas un novirzieni... tas tāpēc, ka cilvēks paaugstina sevi pār Dieva Vārdu, netic tam, ko Dievs saka, nespēj noticēt, ka Dievs var teikt/pavēlēt/apsolīt tādas lietas, ko cilvēki paši viens otram nedz saka, nedz pavēl nedz apsola... Cilvēki netic Dievam, ja Dievs nerīkojas un nerunā pēc Cilvēku prāta...
bitch
# Iesūtīts: 2008.08.23 14:26:08
vai aborta upuri by default nokļūst paradīzē vai ellē?
Mārtiņš
# Iesūtīts: 2008.08.25 22:03:03
Elle ir eksistences forma nepestītajiem mūžībā, bet pestīšana ir vajadzīga atsvabināšanai no grēka/ļaunuma. Līdz piedzimšanai izskatās, ka nekas vairāk kā iedzimtais grēks nevar būt, un tā kā bērniņi ir svētīgi, tātad ticīgi, tad arī nedzimis bērns tiek pestīts. Kas arī bija jāpierāda.
Mārtiņš
# Iesūtīts: 2008.08.25 22:04:33
Bet slepkavas nodarījuma sekas neattaisno slepkavu. To spēj tikai Jēzus upuris.
Dona Eriksone
# Iesūtīts: 2009.03.06 20:13:59
Skanees ljoti kjeceriigi un nekristiigi, bet upuriem varetu teikt - ka jums paveicaas, ka jums nebija jaamokaas zemes dziivee, bet vareejat pa taisno nonaakt debesiis!!!

:: Pievienot komentāru

Autors: 
  • Lai iekopētu autora vārdu,nospied uz tā.
  • Reģistrēti lietotāji var rediģēt tekstus vēlāk.
Bold FontItalics fontUnderlineStrike OutSubscriptSuperscriptFont colorTeletypeHorizontal LineE-mail linkhyperlinkListsimies
Atlikušas 1000 zīmes

 Lapas redaktors:redaktors@lelb.lv; Copyright © 2006 LELB, created by MB Studija
Šajā stundā bijuši 58 , pavisam kopa bijuši: 78895