Šī lapa ir izdrukāta no LELB
Interneta adrese:
https://lelb.lv/lv/?ct=lelb_zinjas&fu=read&id=3447

Atskats uz apmācībām "Jautras un radošas nodarbības svētdienas skolā"

Redaktors
2024.09.26 18:42

Š.g. 20.-22.septembrī Gregorskolā Saldū notika praktisko metožu apmācības "Jautras un radošas nodarbības svētdienas skolā", ko organizēja LELB Svētdienas skolu nozare ar ASV partneru atbalstu.
Nodarbības vadīja Gerijs Marigards (Gary Mariegard) no ASV, kuram ir 20 gadu pieredze svētdienas skolas nodarbību vadīšanā.
Dalībnieki bija gan svētdienas skolas skolotāji un palīgi no dažādām draudzēm Latvijā, gan vecāki un vecvecāki, kuri vēlējās uzzināt, kā saistoši stāstīt bērniem par Dievu, kā priekpilni un uzrunājoši mācīt Labo vēsti.

Dažas atsauksmes no dalībniekiem.
Liene no Rīgas Sv. Pāvila draudzes: "Šī nedēļas nogale bija tiešām vērtīga. Es tiešām guvu prieku, esot šeit, ko arī solīja. Es nevarēju iedomāties, kā tas būs, bet caur praktisko darbošanos man bija uzreiz idejas. (..) Paldies, ka varējām gūt šo pieredzi no citiem, kā viņi strādā. Jā, mums ir atšķirīga mentalitāte, bet nav slikti, ka mēs varam arī saviem bērniem dot prieku būt svētdienas skolā, jo tas ir viņiem svarīgi - saņemt mīlestību un prieku."
Ilze no Saldus M.Lutera draudzes: "Tās pamatdomas jau ir zināmas, bet tas ir tā forši, ka tās atkal atgādina. Ko atceros no šīm apmācībām? - "have fun!" (tulk. no angļu valodas - jautri pavadiet laiku). Manuprāt, tas mums svētdienas skolās bieži pietrūkst. Mums liekas, ka tas viss ir tik ļoti, ļoti nopietni, ka "have fun" izpaliek. Kad mūsu bērni atnāk un nespēj mierīgi nosēdēt, mēs varētu viņiem "pievilkties" tuvāk un padomāt, ko mēs varētu izmainīt, lai tas, kurš nevar nosēdēt, tomēr ar prieku nāktu uz svētdienas skolu. Bērni mainās un ir forši, ka mēs mēģinām mainīt nevis Dieva Vārdu, bet tās metodes, ar kurām esam gatavi darboties."
Vita no Daugavpils Mārtiņa Lutera draudzes: "Es pirmo reizi esmu šāda veida seminārā - kā svētdienas skolas skolotāja kalpoju pavisam nesen. Man ļoti patika viss praktiskais, ko rādīja, kādas idejas mums deva - noteikti pielietošu to, ko redzēju, dzirdēju. Tas galvenais, kas man patika un uzrunāja, ka visa pamatā ir jābūt mīlestībai un priekam. Ja bērniem būs prieks, tad viņiem būs arī vēlme nākt. Es tam pilnīgi piekrītu un domāju, ka bija ļoti svētīgi, vērtīgi. Man arī prieks, ka iepazinos ar citiem cilvēkiem, kas darbojas šajā nozarē. Paldies visiem, kas organizēja. Paldies tiem, kas kalpoja. Un paldies Dievam par šo iespēju."