Šī lapa ir izdrukāta no LELB
Interneta adrese:
https://lelb.lv/lv/?ct=lelb_zinjas&fu=read&id=3280

Norisnājās Jauniešu nometne ATTIECĪBAS

Redaktors
2023.08.29 23:40

Spraigi, aktīvi, draudzības un mīlestības gaisotnē Diakonijas kopienas centrā "Gaujaslīči" no  14. līdz 18.augustam norisinājās Latvijas Evaņģēliski luteriskās Baznīcas Misijas nozaru bloka  organizētā nometne jauniešiem ATTIECĪBAS.

Nometnē piedalījās 11 jaunieši no LELB draudzēm - Rīgas Jēzus, Smiltenes, Pļaviņu Sv.Pētera, Ogres, Vecumnieku, Bolderājas, Valmieras Sv.Simaņa, Piņķu Sv.Jāņa, kā arī no  Kurmenes Sv.Pētera katoļu draudzes.

Nometnes mērķis bija veidot jauniešos veselīgu izpratni par attiecību nozīmīgumu dzīvē.
Notika sarunas un dalīšanās pieredzē par attiecībām ar Dievu, vecākiem un tuviniekiem, par savstarpējām attiecībām, attiecībām ar  pretējo dzimumu, mīlestību, laulību un ģimeni. Nodarbības, lekcijas un sarunas ar jauniešiem vadīja LELB  palīgbīskaps Rinalds Grants, Cēsu iecirkņa prāvests Didzis Kreicbergs, mācītājs Ivars Jēkabsons, topošais mācītājs Artūrs Dmitrijevs,  Valmieras Sv.Sīmaņa draudzes jauniešu vadītājs Uģis Adata, projekta "Laimīgi laulībā" vadītāji Rihards un Viktorija Kostigovi, atkarību speciālists Arnis Irbe, auglības atpazīšanas metodes skolotāji Dina un Sandris Florensi un Lūkass Balodis no projekta "Īsta mīlestība gaida".  Pārgājienā ar taktiskiem, sadarbību un komunikāciju veicinošiem uzdevumiem jauniešus veda NBS kapelāns Dāvis Sargūns. Jauniešiem bija arī iespēja doties laivu braucienā pa ainaviski skaistāko Gauju maršrutu Cēsis - Līgatne. Slavēšanu un sarunas par attiecībām un kopīgu kalpošanu kuplināja Kaspars un Tabita Ezeriņi un Niks un Liene Alpēni.

LELB Misijas nozaru bloks pateicas visiem, kuri atbalstīja nometnes tapšanu, lektoriem un vadītājiem, un īpaši LELB Diakonijas centram!