2024. gada 17. septembris
Vārda dienas: Vera, Vaira, Vairis

Ievērojamā teoloģijas profesora Volfganga Tenisona lekcijas Latvijā

iesūtīts: 2013.01.18 13:30
Mācītāji, priesteri, teoloģijas studenti un visi interesenti ir aicināti apmeklēt Kristiešu Vienotības nedēļas ietvaros notiekošo pasākumu „Reformācijas 500 gadu jubilejas ekumēniskās kustības un ekumēniskās teoloģijas perspektīvē” profesora Dr. Volfganga Tenisona vadībā.

Trešdien, 23.janvārī no plkst.10:00 – 16:00 Lutera Akadēmijas zālē, Alksnāja ielā 3, Rīgā, ievērojamais teoloģijas profesors Volfgangs Tenisons sniegs priekšlasījumus un atbildēs uz jautājumiem par tuvojošos Reformācijas 500 gadu jubileju, jaunākajiem pētījumiem šajā jomā, kā arī ar to saistītās norises ekumēniskajā kustībā un ekumēniskajā teoloģijā.

Profesors Dr. Volfgangs Tenisons (Wolfgang Thönissen; dzimis 1955. gadā Brīlē, Vācijā) ir viens no pazīstamākajiem Eiropas katoļu teologiem, Reformācijas, Lutera darbības un ekumēniskās teoloģijas pētniekiem.
Kopš 1999. gada Dr. Tenisons ir Padebornas Johana Ādama Millera Ekumēniskā institūta direktors un ekumēniskās teoloģijas profesors Padebornas Teoloģijas fakultātē. Doktora disertāciju aizstāvējis 1986. gadā par tēmu „Brīvības dāvana. Pētījumi par attiecībām dogmatikas un ētikas starpā” toreizējā katedras vadītāja un vēlākā kardināla Kaspera vadībā. Habilitētā doktora grādu ieguvis 1994. gadā Freiburgas Universitātē par tēmu „Uz līdzdalību Kristū balstīta sadraudzība. Katolisks Baznīcas vienības modelis.” Dr. Tenisons ir Pāvesta Kristiešu vienotības padomes konsultants, Vācu Bīskapu Konferences padomdevējs, Jeruzālemes Tantūra Institūta padomes loceklis, u.c.
Dr.V.Tenisosns ir vairāk nekā 10 nozīmīgu monogrāfiju autors, to starpā 2008. gadā publicētā „Dogma un simbols. Ekumēniskā hermenētika.” Viņš ir arī pazīstams konferenču runātājs, neskaitāmu rakstu, referātu, pētījumu autors.

Vairāk informācijas: LA docente Dr.Sandra Gintere, tālr. 26397909.

« atpakaļ
Pierakstīties ziņām e-pastā
Iesūtīt ziņas redaktoram
 

© 2024 Latvijas Evaņģēliski luteriskā baznīca. Visas tiesības aizsargātas.
Mājas lapas izstrāde: MB Studija
Dizains: Graftik »