2024. gada 06. septembris
Vārda dienas: Maigonis, Magnuss, Mariuss

Jēzus maršs

iesūtīts: 2024.09.05 10:54

Šī gada 14.septembrī Rīgā plānots nacionāla mēroga notikums, lai svinētu un pasludinātu Kristus uzvaru Latvijā – JĒZUS MARŠS.

Kristieši no dažādu kristīgo konfesiju draudzēm no visas Latvijas vienosies, lai dotos gājienā Rīgas centrā - lūdzot, slavējot un pasludinot Dieva Vārdu. JĒZUS MARŠS jau daudzus gadus notiek dažādās pasaules valstīs, pulcējot miljoniem ticīgo un pirms 30 gadiem jau reiz noticis arī Rīgā. Mūsu Baznīcas dienas ietvaros līdzīgu gājienu piedzīvojām 2022.gadā, kad Rīgā pulcējāmies, lai atzīmētu LELB simtgadi un devāmies gājienā no Sv.Pētera uz Doma baznīcu. Tāpat jau par tradīciju kļuvis ekumēniskais Krusta ceļš Rīgas un daudzu citu Latvijas pilsētu ielās Lielajā piektdienā.  

Draudzes aicinātas reģistrēt savu dalību šeit: https://www.jezus.lv/registracija JĒZUS MARŠĀ var piedalīties ikviens un dalība ir bez maksas! Reģistrēties aicinām tikai draudzes, lai paredzētu aptuveno dalībnieku skaitu un veiksmīgāk noorganizētu šo gājienu.

14. septembrī jau no plkst. 14:00 pulcēsimies Vērmanes dārzā, kur plkst. 15:00 notiks kopīga slavēšana, lūgšana un sagatavošanās maršam. Pēc tam dosimies uz Doma laukumu, vairākās vietās apstājoties, lai kopīgi lūgtu, slavētu un pasludinātu Dieva Vārdu. Doma laukumā uzkavēsimies līdz plkst. 19:00. 

JĒZUS MARŠU Latvijā rīko starpkonfesionāla organizatoru grupa, kurā pārstāvētas luterāņu, katoļu, baptistu, metodistu, vasarsvētku un citas evaņģēliskās draudzes un kustības. Ar Dievpalīgu šājā notukumā dalību ņems un uzrunu sacīs arī mūsu arhibīskaps Jānis Vanags. 

Uzzini vairāk www.jezus.lv

« atpakaļ
Pierakstīties ziņām e-pastā
Iesūtīt ziņas redaktoram
 

© 2024 Latvijas Evaņģēliski luteriskā baznīca. Visas tiesības aizsargātas.
Mājas lapas izstrāde: MB Studija
Dizains: Graftik »