Šī lapa ir izdrukāta no LELB
Interneta adrese:
http://lelb.lv/lv/?ct=lelb_zinjas&fu=read&id=874

Jauns kristīgās dzejas portāls - egineto.lv

Redaktors
2009.12.03 00:33

2. decembrī Liepājā, ar pasākumu Vācu-latviešu tikšanās centrā tika atklāta jauna kristīgās dzejas mājaslapa, www.egineto.lv. Par ieceri informē Inga Audere, Liepājas Krusta ev. lut. draudzes locekle un mājas lapas egineto.lv redaktore.

 

www.egineto.lv  ir jauna kristīgās dzejas mājas lapa, kas izveidota, lai savus darbus būtu iespējams publicēt gan pieredzējušiem dzejniekiem, gan jauniem kristīgās dzejas autoriem. „Vēlamies, lai tur gan pieredzējuši dzejnieki varētu iepriecināt lasītājus, publicējot savus nobriedušos gara darbus, gan jaunie autori autonomi publicēties ‘Dzejas piezīmēs’, kur ievietotos darbus, iepriekš reģistrējoties, iespējams arī komentēt”, stāsta mājas lapas redaktore un autore Inga Audere. Mājas lapas izstrādātājs ir Jānis Diekonts, Priekules ev. lut. draudzes loceklis.

Lapas goda viesu - labi pazīstamo daiļdarbu meistaru Modra Zihmaņa un Livara Jankovska – darbi atrodami sadaļā ‘Autori’, kur var apmeklēt arī dzejnieces Ērikas Birzkopas, mācītāja un dzejnieka Raivo Bitenieka u.c. dzejas istabas. Tāpat ir iespējams izlasīt kristīgās dzejas almanahu „Dievs, gribu Tev skanēt…”, Liepājas Vācu-latviešu tikšanās centra izdevumu „Zem viena spārna”, izlasīt visu par „Helikonu” un „Balto stundu”. Ziņu sadaļā - iepazīties ar mūsu pusē topošajiem dzejas u.c. kristīgiem projektiem un pasākumiem, noskatīties video. Ir lasāmas arī intervijas ar mūziķiem un mācītājiem.

Par ciešu sadarbību un mīlestībā sniegto svētību un atbalstu egineto.lv izveidē tā autori pateicas arī LELB Liepājas diecēzes bīskapam Pāvilam  Brūveram, Liepājas kristīgo draudžu mācītājiem, Ilgai Auzai /dzejas pasākumi „Baltā stunda”/, Ērikai Birzkopai /LLRMK „Helikons”/, Taisijai Hristoļubovai /Liepājas Vācu-latviešu tikšanās centrs/ un citiem atbalstītājiem.

www.egineto.lv afiša aplūkojama ŠEIT.