Šī lapa ir izdrukāta no LELB
Interneta adrese:
http://lelb.lv/lv/?ct=lelb_zinjas&fu=read&id=2974

Izdota M.K.Gulbja grāmata “Lasīsim Bībeli”

Redaktors
2021.11.02 14:49

Limbažu ev.lut.draudze atkārtoti izdevusi mācītāja Modra Kārļa Gulbja grāmatu “Lasīsim Bībeli”. Tā pirmo reizi izdota 1975.gadā Latviešu ev.lut. Kristus draudzē Mineapolē (ASV), bet Latvijā 1991.gadā.

“Lasīsim Bībeli” atkārtotu izdevumu latviešu valodā ierosināja mācītājs Aivars Gusevs, kurš šo grāmatu aktīvi izmanto iesvētes mācībās Slokas luterāņu draudzē.

Grāmatā lasāms īss katras Bībeles grāmatas satura atstāsts, ieteikumi kādā secībā labāk lasīt Bībeles grāmatas. Grāmatā izmantots 2012.gada Bībeles tulkojums, jo tas visplašāk tiek lietots draudzēs. Tāpat grāmatā atrodami Bībeles lasīšanas plāni, ieteikumi no Bībeles biedrības, kā lasīt Bībeli, saraksts ar lasījumiem, kas luterāņu draudzēs tiek lasīti svētdienās, svētku un piemiņas dienās. Tādejādi lasītājiem jau iepriekš iespējams iepazīties ar lasījumiem, kas izskanēs baznīcā dievkalpojumos. Pievienotas arī Vecās un Jaunās Derības notikumu hronoloģijas, neliela konkordance, lūgšanas, arī raksts par Bībeles tulkojumiem latviešu valodā. Grāmata lieliski noderēs iesvētes mācību un Alfa kursu apmeklētājiem, ikvienam, kas nesen iepazinies ar Bībeli un jautā - kā labāk lasīt Svētos Rakstus?

Priecāsimies, ja šī grāmata daudziem lasītājiem pavērs ceļu uz Bībeli un palīdzēs iemīlēt Svētos Rakstus. Par grāmatas iegādi lūdzam sazināties ar Ingrīdu Briedi, mob.telefons 26163210, vai arī jautāt kristīgo grāmatu veikalos.


Lasīsim Bībeli
5.rediģētais izdevums, 1.izdevums Latviešu ev.lut. Kristus draudze Mineapolē,1975.
Izdevējs: Limbažu evaņģēliski luteriskā draudze, 2021
Autors: M.K. Gulbis, korektore: Una Medne, makets: Ivars Cišs, foto: Uldis Muzikants un Gunta Bengtsone, izdevuma koordinatore: Ingrīda Briede