Šī lapa ir izdrukāta no LELB
Interneta adrese:
http://lelb.lv/lv/?ct=lelb_zinjas&fu=read&id=2778

Aizsardzības ministra aicinājums, atzīmējot Latvijas Neatkarības kara simtgades noslēgumu

Redaktors
2020.08.07 23:20

Bīskapu kolēģija ir atsaukusies Aizsardzības ministra Dr. Arta Pabrika aicinājumam atbalstīt noslēdzošo Latvijas Neatkarības kara 100.gadadienas pasākumu un aicina LELB draudzes  š.g. 11. augustā plkst. 9:00 ieskandināt baznīcu zvanus visā Latvijas teritorijā.

Šajā laikā paredzēta svinīga ziedu nolikšana Rīgā pie Brīvības pieminekļa, tādējādi atzīmējot miera līguma parakstīšanu un valsts neatkarības izcīnīšanu, kā arī tā simboliski izrādot pateicību visu karavīru drosmei un pašaizliedzībai, kas krita cīņā par Latvijas valsti.

“Atzīmējot Latvijas Neatkarības kara simtgades noslēgumu, š.g. 10. un 11. augustā paredzēts organizēt Latvijas Neatkarības kara 100.gades noslēguma pasākumus, īpaši izceļot Latvijas un Padomju Krievijas Miera līguma parakstīšanu un kara noslēgumu. Ir būtiski sabiedrībā atcerēties un pieminēt Latvijai un tās tautai svarīgus vēstures notikumus, kas likuši pamatus Latvijas valstiskumam un suverenitātei.

Arī iepriekš Aizsardzības ministrijai veidojusies veiksmīga sadarbība ar Latvijas konfesiju baznīcām, organizējot pagājušā gada 11. novembra svētkus visā Latvijā, kur kopīgi kuplinājām pasākumus, ieskandinot baznīcu zvanus par godu uzvarai pār Bermonta karaspēku,” atzina ministrs A.Pabriks.