Šī lapa ir izdrukāta no LELB
Interneta adrese:
http://lelb.lv/lv/?ct=lelb_zinjas&fu=read&id=2707

Latvijas konfesiju pārstāvju sarunas ar Tieslietu ministriju par reliģisko organizāciju darbību ārkārtējās situācijas laikā

Redaktors
2020.03.25 21:23

Šodien notika Latvijas konfesiju un Tieslietu ministrijas (TM) pārstāvju attālinātā apspriede par reliģiskajām organizācijām aktuālajiem jautājumiem ārkārtējās situācijas laikā. Apspriede tika organizēta, izmantojot interneta videokonferences iespējas. LELB šajā apspriedē pārstāvēja arhibīskaps Jānis Vanags un Virsvaldes sekretārs Romāns Ganiņš.

Apspriedes dalībnieki vienojās par teksta projektu valdības rīkojuma precizējumiem attiecībā uz reliģiskajām organizācijām un dievkalpojumu organizēšanu. Tāpat tika apspriesti jautājumi par iespējamu valsts atbalstu reliģiskajām organizācijām, kuru darbību tiešā veidā ļoti ir ierobežojis valdības lēmums par ārkārtējo situāciju, aizliedzot dievkalpojumu organizēšanu, pulcējoties draudzei. Apspriedes dalībnieki atzīmēja, ka tuvākajā laikā vairākās draudzēs varētu pietrūkt līdzekļu mācītāju algu samaksai. TM pārstāvji apņēmās šo jautājumu risināt ar Finanšu ministriju, lai reliģisko organizāciju darbiniekiem līdzīgi kā skarto nozaru uzņēmumu darbiniekiem nepieciešamības gadījumā varētu izmaksāt dīkstāves pabalstu.

‍Sarunās izskanēja, ka ārkārtas stāvoklis varētu tikt pagarināts arī pēc 14. aprīļa. Tas nozīmē, ka Lieldienu datums paliek bez izmaiņām.