Šī lapa ir izdrukāta no LELB
Interneta adrese:
http://lelb.lv/lv/?ct=par_notiekoso&fu=read&id=2638

Koncertprogramma „Ziemassvētku starojums”

Redaktors
2019.11.25 16:46

Ziemassvētki ir brīnumu gaidīšanas laiks, un katrs jau vēlas, lai kāds prieka un laimes stariņš šajā pārsteigumu pilnajā svētku noskaņā ienāk arī viņa sirdī.

Savā ziņā daudzus jaukus un pārsteiguma pilnus brīžus sola četru mākslinieku – tautā iemīļotā aktiera Jāņa Paukštello, dziedātāju Antras Ozolas un Inetas Rudzītes, kā arī saksofona virtuoza Māra Trankaļa – apvienošanās (kopāsanākšana), lai savā koncertā „Ziemassvētku starojums”, kas izskanēs Latvijas baznīcās, uzburtu īstu svētku gaisotni. Kā pauž komponista Gaita Lazdāna sarakstītajā dziesmā „Pretim debesīm”, ko izpildīs Jānis Paukštello, „gaismu lej visai pasaulei, ikvienai dvēselei.”

Kā uzsver šarmantā Ineta Rudzīte, viņa šajā koncertā izpildīs sev tuvas un mīļas Ziemassvētku dziesmas, tik tumšajā ziemas laikā cerībā dāvāt cilvēkiem daļiņu gaismas un prieka.

Dziedātāja Antra Ozola no savas puses bilst: „Ziemassvētki – tas ir klusums un miers, tas ir laiks attīrīt dvēseli, ieklausīties sevī un apkārt esošajā, kas notiek. Pasaule ir tik satracināta, tik sakāpinātas ir emocijas, vajadzētu tajā brīdī kaut kā atslēgties no tā visa. Tas ir ļoti grūti, bet tieši caur mūziku to var mēģināt. Un mūziku papildina ārkārtīgi skaisti teksti, ka tiešām paceļ tavu dvēseli augstumos.”

Vairāk informācijas: www.bilesuserviss.lv