Šī lapa ir izdrukāta no LELB
Interneta adrese:
http://lelb.lv/lv/?ct=gramatas&fu=read&id=1828

Jauna grāmata "Svētā Kristība, Luterisms jautājumos un atbildēs"

Redaktors
2015.04.18 20:32

Luterisma mantojuma fonds ir izdevis otro grāmatu par Kristību, sērijā "Luterisms jautājumos un atbildēs".

Grāmatas šajā sērijā sniedz pielietojamu un vispusīgu luterāņu ticības un mācības pārskatu. Šī ticība balstās uz fundamentālām diskusijām par to, kas ir Dievs, kas ir cilvēks un kas ir Jēzus. Tā kā ticība nerodas izolācijā, tad šī grāmatu sērija parāda arī to, kā luterāņi apliecina ticību gan kopīgos dievkalpojumos, gan individuālos svētbrīžos.

Pēc pirmās grāmatas Luterisms jautājumos un atbildēs publicēšanas tika saņemts daudz jautājumu, komentāru un ieteikumu, kuros īpaša uzmanība bija pievērsta ticības un prakses saskares punktiem. Sērija Luterisms jautājumos un atbildēs ir šīs sarakstes rezultāts. Katrā sērijas grāmatā ir izvēlēta kāda tēma un izpētīti luterāņu mācības pamati šajā jautājumā. Grāmatas autors apskata to, kāda ir prakse šajā jautājumā, ar domu, ka mācība un prakse viena otru ietekmē un ir cieši saistītas.

Pats nosaukums Luterisms jautājumos un atbildēs norāda uz kristīgās ticības apgūšanu un stiprināšanu, mācoties un piedaloties dievkalpojumā. Luterisms jautājumos un atbildēs mudina lietot kristiešu mācību un izaugsmes pamatavotus: Bībeli, Mārtiņa Lutera Mazo katehismu, dziesmu grāmatu un luterāņu ticības apliecības.

Luterāņu ticība un mācība par Kristību atšķiras no tā, ko māca daudzi citi kristieši. Luterāņiem Kristība nav tikai jaunas piedzimšanas simbols. Tā nav izvēle vai balva par to, ka sasniegts noteikts ticības mērs. Kristībā Dievs dāvina ticību, atbrīvo no grēkiem un dara mūs par Viņa ģimenes locekļiem. Kristība ir domāta visiem, sākot no ļoti jauniem un beidzot ar pavisam veciem. Luterisms jautājumos un atbildēs: Svētā Kristība sniedz pārskatu par to, kas ir Kristība, ko tā dara, kādā veidā tā to dara un ko tā mums nozīmē ikdienā un nākotnē. Grāmatā tiek uzsvērts, ka Tas, kurš veic Kristību, ir arī visu izmaiņu autors. Tāpat kā Luterisms jautājumos un atbildēs, arī grāmata par Kristību nekad neattālināsies no fakta, ka visa centrā ir Jēzus.

Katra nodaļa noslēdzas ar vairākiem jautājumiem, kurus var izmantot, lai padziļināti mācītos un diskutētu par apgūto materiālu. Tiem, kas vada grupu diskusiju par attiecīgo nodaļu, un arī ikvienam, kas vēlas salīdzināt savas atbildes ar autora komentāriem, lutheranism101.com ir pieejama bezmaksas lejuplādējama rokasgrāmata angļu valodā.

Grāmatā ir 144. lpp. un tās cena fonda birojā EUR. 3.00. Grāmata ir iegādājama arī IHTIS un AMNIS kristīgās literatūras veikalos, kā arī lielākajos grāmatu veikalu tīklos “Jānis Roze” un “Valters un Rapa”.