Šī lapa ir izdrukāta no LELB
Interneta adrese:
http://lelb.lv/lv/?ct=lelb_zinjas&fu=read&id=1396

Latvijā viesosies ievērojamais evaņģēlists Franklins Grehems

Redaktors
2012.05.17 09:33

9. jūnijā Latvijā viesosies ievērojamais evaņģēlists Franklins Grehems, lai piedalītos Baltijas Jauniešu festivālā. Festivāls notiks 9. jūnijā Arēnā Rīga, un būs līdz šim vērienīgākais ticību apliecinošas mūzikas festivāls Baltijā. Franklins Grehems 30 gadu laikā uzrunājis aptuveni 7 miljonus cilvēku visā pasaulē, un šī būs viņa otrā vizīte Latvijā.

Evaņģēlists un misionārs Franklins Grehems (Franklin Graham) dzimis Ziemeļkarolīnā, ASV, leģendārā evaņģēlista Billija Grehema ģimenē. Franklins Grehems ir prezidents un izpilddirektors Billija Grehema Evaņģēliskajā asociācijā (BGEA) un starptautiskajā palīdzības organizācijā „Samarieša soma” (Samaritan’s Purse), kas ir liela mēroga bezpeļņas organizācijas ar pārstāvniecībām 100 pasaules valstīs. Šīs organizācijas ir sniegušas palīdzību cietušajiem 2009. gada 11. septembra teroraktā ASV, Sudānas pilsoņkarā, kā arī daudzās dabas izraisītās katastrofās - sākot no cunami postījumiem Dienvidāfrikā līdz spēcīgajām zemestrīcēm Haiti, Ķīnā un Japānā.

Kopš Franklins Grehems iesaistījās BGEA darbībā 1989. gadā, katru gadu kā evaņģēlists viņš piedalās daudzos BGEA festivālos visā pasaulē. To vidū ir arī Cerības Festivāls (Festival of Hope), kas nesen norisinājās daudzviet Eiropā, tai skaitā arī Baltijas valstīs. Franklins Grehems īpašu uzmanību pievērš kalpošanai jauniešiem – jauniešu mūzikas festivāli iemantojuši ievērojamu atsaucību Ziemeļamerikā, uzrunājot jauniešus viņiem saprotamā mūzikas valodā.

Pateicoties Franklina pieredzei un plašajām zināšanām starptautiskās palīdzības sniegšanas jautājumos, viņš tiek regulāri aicināts uzstāties gan konferencēs ar ASV valdības pārstāvjiem, gan lielākajos ASV televīzijas kanālos, ieskaitot CNN, FOX, ABC, CBS un NBC.

Franklins ir sludinājis Evaņģēliju vairāk kā 7 miljoniem cilvēku pasaulē. Viņš ir personīgi ticies ar pieciem ASV prezidentiem, kā arī ar pasaules ietekmīgākajiem līderiem no Eiropas, Āfrikas, Āzijas un Latīņamerikas.

Franklins ir astoņu grāmatu autors, viņš dzīvo Bonnā, Ziemeļkarolainā (ASV) kopā ar savu sievu Džeinu (Jane). Viņu ģimenē ir četri bērni un astoņi mazbērni. Baltijas Jauniešu festivāls šovasar būs jau otrā iespēja tikties ar Franklinu Grehemu Latvijā. Tuvāka informācija par Franklinu Grehemu: http://www.billygraham.org/.

Šī gada 9. jūnijā Arēnā Rīga notiks Baltijas Jauniešu festivāls, kurā vairāku stundu garumā muzicēs grupas Newsboys, The Parachute Band, Maikls W. Smits, kā arī daudzi Latvijas un mūsu kaimiņvalstu mākslinieki, Rīgā pulcējot tūkstošiem jauniešu no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas. Baltijas Jauniešu festivāls ir bezmaksas - dalībnieki var rezervēt savas sēdvietas Arēnā Rīga festivāla mājaslapā WWW.BYF2012.LV.

Tuvāka informācija:
Ivars Kupcis
Baltijas Jauniešu festivāls
Tālr. 66 015 021, mob. 29266134
e-pasts:
ivars@byf2012.lv