2024. gada 19. aprīlis
Vārda dienas: Vēsma, Fanija

Galerijas » Diakonijas kalpotāju sadraudzības pasākums

2013.gada 14.decembrī vairāk kā 200 diakonijas kalpotāji no LELB draudzēm pulcējās Rīgā, Vecajā Sv.Ģertrūdes baznīcā, lai piedalītos Adventa sadraudzības pasākumā "Kopā ar Kristu - ikdienā un kalpošanā." Tie bija svētki visiem! Atkalredzēšanās prieks, kopības prieks, prieks par paveikto un prieks par nākotnes plāniem... Prieks par Kristus klātbūtni Vārdā un Sakramentā, ko caur kopīgi svinēto dievkalpojumu saņēmām, atklājot sadraudzības pasākumu. Omulīgajās Vecās Ģertrūdes draudzes telpās baznīcas pagrabstāvā pasākums turpinājās ar LELB Diakonijas nozares un Diakonijas centra vadītājas Intas Putniņas apsveikuma vārdiem. Mēs pagurstam savā ikdienas skrējienā. Pagurstam arī savā kalpošanā. Tādēļ tik sverīgi atkal no jauna bija dzirdēt uzmundrinājuma vārdus no mūsu arhibīskapa Jāņa Vanaga. Lai varētu kalpot citiem, ir jāpiedzīvo, ka kāds kalpo tev. Un Kristus to mums grib dāvināt.
Arhibīskaps dalījās par to, kā atrast labāko laiku, telpu un veidus, lai mēs ļautu Kristum mums kalpt, mūs spēcināt un stiprināt mūsus ikdienas gaitās un kalpošanā, ko veicam.

‍Patiesu prieku dalībnieku vidū raisīja arī izcilā šefpavāra Mārtiņa Rītiņa klātbūtne un piedalīšanās pasākumā. Diakoni savās draudzēs bieži ir tie, kas pasniedz dienišķo zupas šķīvi cilvēkiem, kas nonākuši trūkumā un grūtībās, kam trūkst līdzekļu un spēka, lai paši sev sagādātu dienišķo maizi. Tādēļ pateicībā par to šoreiz tika dāvāta iespēja no devēja tapt par saņēmēju un šajā reizē dienišķo maizi saņemt no Mārtiņa Rītiņa rokām. Ir tik svarīgi un labi, ka šādos pasākumos ir iespēja savstarpēji dāvināt labus vārdus un dalīties pieredzē.

‍Par savu ceļu pie Kristus un diakonijas kalpošanu stāstīja Irēna no Siguldas draudzes, Vija no Rīgas Doma draudzes, Ināra un Zane no Madonas draudzes. Ik reizi, kad dzirdam par to, kā kāds liecina par savu ceļu pie Kristus, atceramies un pārdomājam arī savu sastapšanos ar Viņu. Skaisti, ka to varējām klausīties un pārdomāt tieši šajā laikā, kad atkal no jauna gaidām Viņa atnākšanu un piedzimšanu mūsu sirdīs. Patīkamu baudījumu dvēselei dāvināja misija "Luterāņu stunda", kas ļāva piedzīvot koncertuzvedumu "Ar skatu uz debesīm".

‍Koncertuzvedumā uzstājās dziesminieks Goran Gora (Jānis Holšteins-Upmanis) un patīkamu pārsteigumu radīja Janas Babres-Laimes lasītie un daudziem nedzirdētie Imanta Ziedoņa dzejoļi. Kā ceļamaizi savai turpmākai kalpošanai draudzēs diakojnijas darbinieki saņēma šajā gadā Diakonijas centra izdotu grāmatu "Kristu, apžēlojies!", kuras autors ir ASV Luteriskās baznīcas - Misūri sinodes prezidents- Metjū Harisons, kurš pats lielu savu dzīves daļu ir veltījis diakoniskai kalpošanai un misijai. Lai Kunga svētība un žēlastība paliek ar mums visiem un pavada turpmākajā kalpošanas darbā!
Pierakstīties ziņām e-pastā
Iesūtīt ziņas redaktoram
 

© 2024 Latvijas Evaņģēliski luteriskā baznīca. Visas tiesības aizsargātas.
Mājas lapas izstrāde: MB Studija
Dizains: Graftik »