atpakaļ uz mājaslapu
E-pasts:  Parole: atcerēties mani reģistrētiesaizmirsu parolimeklēt
Diskusijas Par dažādiem jautājumiem No paklausi,līdz izpildi.
Sandis
Iesūtīts: 2008.06.18 21:32:01
Jautājums bibliskās koncepcijas aizstāvjiem.
Lasam Piektā Mozus 7.nodaļa 2
Un kad tas Kungs,tavs Dievs,tos būs nodevis tavā varā,ka tu tos sakauj,tad tev būs pie tām izpildīt savu īpašo solījumu,ka tev nebūs ar tām slēgt nekādu derību nedz arī tām žēlestību rādīt.

Atcerēsimies Dieva basli`Tev nebūs nogalināt"
Un vēlreiz atcerēsimies Dieva pavēli"Un kad tas Kungs,tavs Dievs,tos būs nodevis tavā varā,ka tu tos sakauj"
Citas tautas sakāvi vienmēr pavada cilvēkslepkavība.
Kā tas iet kopā ar Dieva baulsi"Tev nebūs nogalināt"
. 1 . 2 . >>
AutorsZiņas teksts
Sandis
# Iesūtīts: 2008.06.18 21:35:19
Mēs saprotam,ka pirms Mozus pavēlēja Levija dēliem izkaut ciltsbrāļus Dievs Mozum un tautai deva likumus.Starp kuriem"Tev nebūs nogalināt"īsi un konkrēti,bez interpretācijas.
Spriežam.Ja`Tev nebūs nogalināt"neattiecas uz ciltsbrāļu slepkavību,nedz arī uz citu tautu pārstāvju slepkavību,tad uz ko īsti attiecas bauslis"Tev nebūs nogalināt",ja Piektā Mozus,Dievs ēbrejiem dod`ukazu"pēc tā saucamo pretinieku sakaušanas,kuru pavad cilvēkslepkavība,neslēgt derību ar citzemiešiem?
Papucs
# Labojis Papucs: 2008.06.18 21:53:08
"Tev nebūs nogalināt" attiecas tikai uz īstenticīgajiem jūdiem. Pārējie neskaitās. Tos var kaut uz nebēdu, tajā skaitā arī mūsdienās.
Sandis
# Iesūtīts: 2008.06.18 22:45:25
Papucs,man ir interpretācija bauslim"Tev nebūs nokaut"
Bauslim ir paredzēts,lai pelēko masu saturētu zināmos rāmjos,lai pelēkā tauta sevi kontrolētu attiecībā pret garīgo hunti un monarhiju.Pluss,klāt piemetam sugestēto sodu pelēkās tautas apziņā,par pārkāptiem likumiem.Ņemot vērā,ka tauta,ir maziglītota un vadāma,kā arī pakļaujas autoritātes vārdam un psiedopraviešu ukaziem,pelēko masu,tā saucamie Dieva likumi zināmā mērā disciplinē attiecībā pret garīgo hunti un monarhiju.Tā teikt,iecietība.Kamēr garīgā hunte un monarhija nepiepilda mēra kausus tautas apziņā un kāds psihopātiski orientēts vadonītis tautu nesaceļ pret monarhiju vai garīgo huntu.Psihopātiski orientēta vadonīša vietā var būt aizkulises spēki.Tā saucamā`neredzamā roka"
Kad monarhijai,vai elitei,vai garīgā huntei nav vienprātības ar tā saucamo`neredzamā roka",tad tautu sakacina`pret monarhiju,eliti,vai garīgo hunti.Tad tautai vienalga kādu mošķi izgriezt,vai aiz pautiem pakārt.Galvenais izlādēties.
Bet savādāk,bauslis`Tev nebūs nogalināt"pelēko masu disciplinē.
didzis
# Iesūtīts: 2008.06.19 09:32:27
Gribētos domāt, ka uzdotais uzdevums Levija dēliem bija kaut kā rezultāts, kur JD Jēzus māca par ieiešanu Dieva valstībā ar vienu aci, kāju, utt. Vēl vairāk, man gribētos pajautāt, ko Dievs Svētajos rakstos saka par sevis kropļošanu (ieskaitot silokonu vietās un nevietās), vai arī kā tas bija, ja nekļūdos, ar Origonu, kurš atņēma sev vīrietību? Un vēl viens jautājums, vai "nokaušana" ir Dieva sods, vai pretestība Dieva gribai, vai cilvēka pasludināšana par dievu. Zinot, ka Svētie raksit skaidro sevi, tad atbilde ir rodama Svētajos rakstos.
KarotesNav
# Iesūtīts: 2008.06.19 09:35:57
"Tev nebūs nogalināt" tāpēc, ka tu pats nevari izlemt, kad var un kad nevar nogalināt. Pārāk neatgriezeniskas sekas tādam lēmumam.
Taču, ja Dievs saka, ka tagad nogalināt ne tikai var, bet vajag, tad ticīgais tā arī dara.
Briinumsons
# Iesūtīts: 2008.06.19 22:47:02
kristiešiem vajag atteikties no jebkādas vardarbības:
jālikvidē armija, policija, tiesas , cietumi!
Bet , kā ar bandītiem tikt galā - es nudien nezinu
Briinumsons
# Iesūtīts: 2008.06.19 22:58:17
a_masiks
ja VISI būs kristieši, neviens neies ne cietumā, ne armijā!
Sandis
# Iesūtīts: 2008.06.19 23:14:07
Artos,par topošām un paralēlām koncepcijām zinu ierobežoti.Tāpēc spriežu,kas zināms daudz maz.Citas,lieku mierā.Tām ir savi par un savi pret teicēji.
Sandis
# Iesūtīts: 2008.06.19 23:20:55
Briinumsons:
kristiešiem vajag atteikties no jebkādas vardarbības:
jālikvidē armija, policija, tiesas , cietumi!
Absurds.
neba dievticīgi cilvēki ražo un izplata ieročus.Korporatīvos uzņēmumus,kas ir ieinteresēti ne tikai ieroču ražošanā,bet arī izplatīšanā,neviens Elohim,Jahve,Alah,vai Dievs nespēj iespaidot.
Tāpēc ir tā saucamie karstie punkti kur masveidīgi tiek nogrūztas ieroču partijas savstarpēji karojošiem grupējumiem.
Taktiskā risinājuma poligoni,kur divi negroīdi grupējumi tiek sastumti ar pierēm.Apmāca kaujiniekus specdienesti.Ar ieročiem apgādā specdienesti.Tā vieta,lai negroīdu grupējumi viens otru ar lokiem apšaudītu,viens otru apšauda ar mazlietotiem,vai no konveiera noņemtām plintenēm un tanciņiem.
Pretī saņemt tiesības uz izrakteņu ieguves vietām,no kurām izrok briljantus buržuāzijas slānim,kas vakaros kariņu starp negroīdu grupējumiem noskatās vakara ziņu izlaidumos.

Un kāds tam visam sakars ar kristietību?
Sandis
# Iesūtīts: 2008.06.19 23:24:15
Artos,es aizstāvu sabiedrības drošības koncepciju.CIlvēks,man ir pirmajā vietā.Pēc tam visi dievi un dēmoni.
Sandis
# Iesūtīts: 2008.06.20 06:18:45
Artos,tev draugs,šķiet,ka tie sirmie kungi,kas sēž religisko kustību galvgalī,tādi nevainīgi amoriņi,ar labestīgām sejiņām un gādīgu acu skatu.
Jūdu pasakās,ir senās pasaules uzbūves principi,kur,ja ne dominējošu,tad katrā ziņā augstu sociālo stāvokli ieņēma tieši garīgā hierarhija.
vai tu tiešām domā,ka mūsdienās pasaule ir mazak religioza?
tāpēc,sabiedrības drošības koncepcija pievērš lielu uzmanību tieši religijām kuras pārstāvji rabīni,priesteri,pāvesti un citi augstākā ranga garīdznieki,kas uztur pie dziesmas senās pasaules mitologiju,kam ir politiska,ekonomiska un sociāla nozīme.
Sandis
# Iesūtīts: 2008.06.20 07:01:05
Artos,atļaušos būt nekaunīgs un uzsvēršu.Tu nepareizi nostādi jautājumu.Nevis,kas cilvēku ir radījis,bet kā cilvēks ir radies.
Cilvēks taču nav androīds,kas tiek radīts.Lai gan Ēgiptē uz tempļiem ir zimējumi,kur cilvēka ķermeņa daļas,atsevišķi,galva,rumpis,kājas,rokas tiek padotas pa konveijera līniju un saliktas kopā.Tie ir reāli seni zimējumi,kur Dievi cilvēku saliek no atsevišķām detaļām.Te arī pasakai sākums.Cilvēku radīja Dievs.
Jānis Kalniņš
# Iesūtīts: 2008.06.20 09:07:52
Sandis

Tavs jautājums ir ļoti labs un ir mulsinājis ne vienu vien. Lai tiktu tam klāt, vispirms ir jāsaprot, ka bauslība ir garīga, nevis miesīga, tā vismaz raksta ap. Pāvils. Tālab bauslību ir jāaplūko mazliet atdalīti no tiem vēsturiskajiem notikumiem, kas saistīti ar jūdu atgriešanos no Ēģiptes un turpmākajiem kariem tādā nozīmē, ka katra no šīm lietām atspoguļo savu garīgo īstenību.

VD ir ne viena vien vieta, kur Dievs pavēl izkaut jūdu pretiniekus un nerādīt viņiem nekādu žēlastību. VD, tā sakot, ir pestīšanas vēsture "miesīgās bildēs". Tur katrai lietai ir sava simboliska nozīme. Verdzība Ēģiptē - grēka verdzība, apsolītā zeme Kanaāna - Debesu valstība. Kanaānas citu tautību iedzīvotāju izkaušana norāda uz to, ka Debesīs nevarēs būt draudzīga līdzāspastāvēšana ar tiem, kuri nepieder Dievam, respektīvi, kas nav Kristus atpestīti. Pie tam zīmīgi, ka visos VD aprakstītajos jūdu karos tas Kungs ir tas, kurš izcīna uzvaras un iet tautai pa priekšu. Līdzko viņi grib kaut ko darīt uz savu roku, tā šie tūlīt cieš sakāvi. Tā ir tāda skaidra norāde uz to, ka cīņā ar grēku Kristus ir tas, kurš uzvar, nekādi mūsu pašu personīgie līdzekļi tam nav derīgi.

Bauslības uzdevumus ir parādīt, ka cilvēks ir grēcinieks, kā mēs visi to zinām. Tālab kļūdaini būtu bauslību un vēsturi sasaistīt vienā kompleksā. Bet, kā jau iepriekš uzsvēru, tas ir jāaplūko garīgi.

Tiem, kas skatās uz šīm lietām miesīgi, te protams radīsies 1000 un viens iemesls piekasīties un atrast pretrunas. Bet tādā veidā aplūkot šo tēmu ir tas pats, kas ar vienu un to pašu kritēriju vērtēt lidmašīnu un asenizatora mucu.
*Duksis
# Iesūtīts: 2008.06.20 09:35:05
[Garīgums] Platona izgudrota un Dekarta papildināta noslēpumaina īpašība, ko teologi pārvērtuši par ticības simbolu. Šī īpašība acīm redzot piemīt visām būtnēm, par kurām mums nav zināms, ne tas, ka tās pastāv, ne arī tas, ka tās darbojas; dievs ir garīgs, mūsu dvēsele ir garīga, baznīcas vara ir garīga. Runājot skaidri un gaiši, tas nozīmē, ka mēs faktiski labi nezinām, ne kas tas ir, ne kādā veidā tas darbojas. /P.- A. Holbahs "Tā dieva vārda īsa vārdnīca", Amsterdama, 1772/
didzis
# Iesūtīts: 2008.06.20 11:31:54
Sandi, loti interesanti par to, ka aizstāvi sabiedrības drošības koncepciju, jo neatminos, vai psalmos, vai kur citur - velti sargs sargā, ja Dievs to nesargā - domāts par pilsētu.

Vēl par koncepcijām, ja centrā ir cilvēks, tad ari rodas jautājumi, kurus mēģina izprast cilvēks, lai cilvēku aizsargātu. Ļoti labs psihologa jautājums. Vēl pie visa var uzdot jautājumu - kas tas bija, ar ko Jēkabs (sajuka, vai Ābrahāms) cīnījās, kurš pazuda gaismai austot un teica, es esmu kas es esmu. Loti dīvainu secinājumu var izdarīt - cilvēks cīnijās, neatlaida, gandrīz uzveica un saņēma apsolījumu - darīšu par tautu. Principā cilvēks var izsits, piespiest, pakļaut. Principā cilvēks var dot, var ņemt, tai skaitā, dzīvību.

Ir viens, kas var ņemt un dot dzīvību. Šis pats viens deva apsolījumu, kas tika realizēts. Ikviens, kas uzņēmās Dieva lomu caur nogalināšanu, saņēma sodu, kaut pēc ilga laika, arī tad, kad Dievs bija nolēmis pārmācīt Savu tautu, lai tauta atgrieztos pie Viņa. Domājams, ka tautas, kas sekoja dievibām, neko nezināja par bausli Tev nebūs nokaut.

Dievs caur pravieti Saulam deva uzdevumu iznīcināt amonu, ikvienu cilvēku, dzīvnieku, kamieli, nodedzināt, iznīcināt - bet Sauls parkāpa un neizdarīja, par ko sods - atmešana. Turpat ari atbilde - man nav vajadzīgs tavs upuris (ko Sauls bija atvedis, lai upurētu Dievam), bet paklausība. Te arī dzīves jēga - darīt Dieva gribu, kaut nogalinot. Bet ir viens jautājums, kā uzzināt, vai to liek Dievs, lai neklūdītos, un nekristu apgrēcībā, kā noteikts baušļos?

Interesants šahs. Ja skatās ar pasaules acīm.
neielogojies [78.84.186.233]
# Iesūtīts: 2008.06.20 12:45:18
Tev nebūs nokaut. Tas attiecās uz tevi, mani un katru konkrēto cilvēku šai pasaulē un nav atceļams. Mums nav tiesību atņemt dzīvību kāda personīga iemesla dēļ, arī reliģiski „cēla”.
Vecās Derības Israēls, savukārt, kā Dieva izredzētā tauta, saņēma pavēli doties uz apsolījuma zemi, kas jau sen bija paredzēta īpašam Dieva nodomam. Resp. Dievs bija lēmis, lai tur būtu vieta, kur viņš pats varētu iemiesoties un paveikt pestīšanas darbu. Israēlam netika dota kāda neierobežota vara katram atsevišķi, bet vienīgi vara Dieva apsolījuma vārdā rīkoties ar savu karaspēku.
Tātad, bija Dieva paša atklātais apsolījums, kas Israēlam bija īstenojams. Bija tautas, kas dzīvoja apsolījuma zemē un kalpoja citām dievībām un tāpēc klaji pretojās patiesajam Dievam. Bija Dieva bauslis Tev nebūs citus dievus turēt manā priekšā un Israēls kā Dieva pilnvarotā pārstāve, ar kuru patiesais Dievs bija noslēdzis derību. Lūk, ar
neielogojies [78.84.186.233]
# Iesūtīts: 2008.06.20 12:45:43
Lūk, arī atbilde uz to, kas bija aiz šīs "apkaušanas", arī paši Israēlieši nonāca zem tās, ja rīkojās saskaņā ar pašu iegribām un ārpus derības nosacījumiem, kā tas bieži arī gadījās.
P.S. Arī šodien ļaunuma ierobežošanai valsts vara ierobežo cilvēkus un pat atņem tiem dzīvību, tomēr, tas ir aizliegts katrai individualitātei atsevišķi.
S.R...
# Iesūtīts: 2008.06.20 12:53:23
tautas, kas tika iznīcinātas esot bijušas īpaši bezdievīgas un ļaunas. piekopušas cilvēku upurēšanu, tempļa prostitūciju. tas esot bijis Dieva sods par šīm perversijām.
Sandis
# Iesūtīts: 2008.06.20 21:34:40
Jānis Kalniņš,tavuprāt,vai bauslis"tev nebūs nogalināt`ir attiecināms uz tabakas ražotājiem,alhahola ražotājiem,ieroču ražotājiem.Citas nozares neaizskaršu.
Jo skat,iznāk baigā nejēdzība.No vienas puses,tādas valstis,kā krievija,vai amerika,ir diezgan religiozas.Abas seko kristus mācībai un senēbreju mācībai.Bet abas valstis ir starp līderēm ieroču ražošanā un izplatīšanā.Tagad paceļas jautājums.Mēs saprotam,pasaule militarizējas.Divas lielvalstis,abas seko kristus un senēbreju mācībai un abas starp līderēm ieroču izgatavošanā un izplatīšanā.nemaz jau nerunāsim par Izraēlu.Kas tagad izrēlā,ir svētais karšs,vai varbūt tas Kungs iet pa priekšu?
O.ki.Bausli jāskata garīgi.Piekrītu.Bet provokācija nāk no laicīgās pasaules.Tabakas izstrādājumi nogalina miljoniem cilvēku.tas pats attiecas uz alhaholu.Kāpēc jāražo tas,kas nogalina cilvēkus,cilvēkiem atstājot tiesības izvēlēties,vai viņi vēlas lietot preci,vai produktu,kas viņus nogalina.
Es jau nemaz nerunāju par propogandas mašīnu.
Bet tas ir bizness.Cilvēki uz to pelna naudu un arī valsts uz to pelna.Nodokļi,licenzes utm.Tātad,jau valsts līmenī izplatās šī destruktīvā apmātība.Un tas ir valstīs,kuras seko kristus un senēbreju mācībai.
vai"tev nebūs nogalināt"attiecas uz bezatbildību,kuras dēļ iet bojā tūkstošiem un miljoniem cilvēkiem,kad valsts līmenī tiek izplatīta prece,vai produkts,kas nogalina.
Kādam taču par to ir jāatbild.Ja reiz,kāds produktu vai preci izplata,vai arī ļauj savā valstī izplatīt,bet bojā iet tūkstošīem miljoniem cilvēku,kādam par to ir jāatbild.
Bet jāatbild laicīga dzīvē,jo tieši laicīgā dzīvē iet bojā cilveki.Nevis pārlaicīgā dzīvē,dieva priekšā,bet tieši laicīgā dzīvē,kur ir jādzīvo man un tev.Tātad,vidē kurā mēs dzīvojam nav jāatrodas negatīvas sekas rosinošiem produktiem vai precēm.
Un kā pēc iepriekš sacītā,mēs gribam uzskatīt,ka Latvija ir valsts ar kristīgām tradīcijām.Bet vide kurā mēs dzīvojam ir pārbāzta ar negācijām.Ja valsts nav ieinteresēta darīt ko lietas labat,kam tad,ja ne valstij tas ir jādara?
Kā tas ir,kristīga valsts,bet militarizē visu planētu.Kā tas iet kopā?
Kāda hrena pēc tie baušļi vispār domāti,ja korporatīvā līmenī bizness atrodas pirms baušļiem un dieva likumiem.
Tavuprāt,kā cīnīties ar šo sērgu,kuras dēļ ciešam mēs,tik cik esam spiesti dzīvot diezgan agresīvā vidē.
Priesterus nomaina rabīni,rabīnus nomaina pāvesti.Strukturizētas sistēmas.Taustekļi izpletušies pa visu planētu.Bet kāds labums cilvēcei no tā?Ko religiskās sistēmas ir veicinājušas telpā un vidē kurā mēs esam spiesti dzīvot?
Tu esi gudrs vīrs.Esmu tavus viedokļus lasījis un spriežu,tev ir ko teikt.Lūdzu,izsakies par jautājumu kuru uzdevu.
Sandis
# Iesūtīts: 2008.06.20 21:52:12
Atceros,kad pašmāju kareivīši tika sūtīti "mieras uzturēšanas misijā"kur bija Pujāts,vai Vanags,kad vajadzēja sists trauksmes zvanu tautas apziņā.Bez idealizēšanas,tā ir līdzdalība kara noziegumos.
Kas sanāk,ka Pujāts un Vanags līdzdalību kara noziegumos uzskata par pienākumu alianses priekšā!Kāds vēl var būt skaidrojums viņu pasīvai pozīcijai plašsaziņas līdzekļos.

:: Pievienot komentāru

Autors: 
  • Lai iekopētu autora vārdu,nospied uz tā.
  • Reģistrēti lietotāji var rediģēt tekstus vēlāk.
Bold FontItalics fontUnderlineStrike OutSubscriptSuperscriptFont colorTeletypeHorizontal LineE-mail linkhyperlinkListsimies
Atlikušas 1000 zīmes

 Lapas redaktors:redaktors@lelb.lv; Copyright © 2006 LELB, created by MB Studija
Šajā stundā bijuši 111 , pavisam kopa bijuši: 33677