atpakaļ uz mājaslapu
E-pasts:  Parole: atcerēties mani reģistrētiesaizmirsu parolimeklēt
Diskusijas Par dažādiem jautājumiem ASV aizved sievietes, bērnus no mormoņu sektas.
Kundali
Iesūtīts: 2008.04.07 12:39:38
ASV policija un bērnu aizsardzības dienests no poligāmiju atbalstošas mormoņu sektas mītnes Teksasā aizveduši 219 sievietes un bērnus, izmeklējot aizdomas par bērnu seksuālu izmantošanu.
Izmeklēšana sektas mītnē uzsākta saistībā ar kādas 16 gadus vecas meitenes piespiedu laulībām ar 50 gadu vecu vīrieti. Meitene pēc bērna laišanas pasaulē ziņojusi policijai.
Izmeklēšana tiek veikta atšķēlušās mormoņu sektas - Fundamentālistu mūsdienu svēto Jēzus Kristus baznīcas - rančo Eldorado. Sektai ir aptuveni 10 000 sekotāju, un tās vadītājs - 50 gadus vecais Vorens Džefs - atrodas cietumā par bērnu izvarošanu un par nepilngadīgu meiteņu apprecināšanu ar pieaugušiem vīriešiem.
Pilns raksts :
http://www.delfi.lv/news/world/other/article.php?id=20681179
AutorsZiņas teksts
Kundali
# Iesūtīts: 2008.04.07 12:40:14
Jāsaka, ka arī Latvijā mormoņi mēģina iefiltrēties un pat celt savus dievnamus.
S.Rrrr....
# Iesūtīts: 2008.04.07 12:42:57
āāā, tie ir tādi jauni čaļi melnos mēteļīšos- pēc einukiem izskatās - staigā ar gāmatām rokās.
Mulders
# Iesūtīts: 2008.04.07 12:46:19
Kundali, manuprāt tā ir mormoņu sektas sekta! Domā ka mormoņi ir tāda monolīta sekta... viņi tak arī dalās un pumpurojas kā tādi zarndobumaiņi!
Mulders
# Iesūtīts: 2008.04.07 14:26:44
Ctulhu, pārsvarā jau tu dari sliktu sev... Da kaut vai ar to, ka necienīgi izturies pret Konrāliem Nāpšļiem, kurus tavi līdzpilsoņi uzskata par vērā ņemamu! Tad taču ir tikai loģiski, ka viņi arī tavus uzskatus un tavas vērtības neturēs par vērtīgām un līdz ar to tevi, kā šo vērtību pārstāvi, neturēs par cieņas vērtu!
Es gan gribu redzēt, kā tu taisies uzbūvēt Nookrātiju bez savstarpējas cilvēku cieņas, kas neietver uniformismu, bet brīvu apzinīgu SB tiesības turēties pie kaut kādām lokālām vērtībām un vērtību avotiem!
KarotesNav
# Iesūtīts: 2008.04.07 14:43:19
Ctulhu
Tā baidīšana ir tāpēc, ka ir daudz cilvēku, kuriem bailes un spēka valoda ir vienīgā saprotamā.
Viņiem tad pasaka - runāsi pret Garu, tev beigas! Vispār - ja nebūsi kristietis, tev beigas!
Tāds cilvēks tad dēļ bailēm arī var pievērsties ticībai. Iespējams, ka vēlāk bailes pazūd, un to vietā nāk mīlestība.
Rausītis
# Labojis Rausītis: 2008.04.07 15:15:35
Tā baidīšana ir tāpēc, ka ir daudz cilvēku, kuriem bailes un spēka valoda ir vienīgā saprotamā
džeki, jūs spriežat galīgi sviestaini. neviens nebaida baidīšanas pēc. Ja jums saka, ka uguns ir karsta un var apdedzināties, tad tādēļ, lai ka tā patiešām ir karsta un VAR ne tikai apdedzināties, bet pat sadegt. a, jūs te spriežat "ai, da viņi (kristieši) tikai muld un mūs pabiedē. mēs paši izdomāsim vai uguns dedzina vai nē."
domājiet, bet jūs te ciemojaties un ir dīvaini, ka vēl joprojām šausmināties par atbildēm, kuras jums sniedz kristīgā forumā. jau vienreiz rakstīju, ja jums nav vēlmes labāk iepazīt Kristu un kristietību, kāda jēga tērēt savu dzīves laiku ņirgājoties par kristiešu pārliecību un Rakstiem. kāda jēga?
Rausītis
# Iesūtīts: 2008.04.07 15:31:48
Ctulhu
es piekrītu, ka pirms par kādu lietu pārliecinās (spēj tai noticēt) pret to jāizturas kritiski ar skepsi. tā ir bijsi arī manā gadījumā. Bet tu taču neizturies tikai kritiski, bet vnk ņirgājies brīžiem (lielākoties).
Neviens no mums nav piedzimis par kristiets, ne arī sirgst ar neloģiskumu, nevienu nav "skāris zibens" vai citādas "ķīmiski izraisītas izmaiņas smadzenēs" - ar to gribu teikt, tavi, KN, masika jautājumus mēs paši esam kādreiz uzdevuši un varbūt ar vēl lielāku skepsi,varbūt daži no mums bija piedzīvojuši savas gudrības sabrukumu, bet galu galā mēs saņēmām atbildes, kuras mūs pārliecināja, jo mēs meklējām patiesību. Jums tās atbildes jau ir sniegtas vairrākkārt, vismaz tik daudz lai izraisītu patiesu interesti un pārtrauktu ņirgāšanos.
Kristietība ir ļoti loģiska. tā nevienu nepadara par dārzeni, bet tieši otrādi - par daudz vairāk sevi un savu atbildību apzinošu personu un tādu, kurš ir aicināts rīkoties.
Tu vari izturēties ar nievām un pilnīgu ignoranci pret brīdinājumiem, bet ja mēs pieļaujam, ka no tava skatu punkta ir 50/50 iespēja, ka Dievs pastāv, tad sanāk, ka pusi no dzīves tu atrodies ienaidnieka teritorijā, par kuru tu atklāti un apzināti ņirgājies. neapskaužama pozīcija.
KarotesNav
# Iesūtīts: 2008.04.07 15:33:11
Rausītis
ja mēs pieļaujam, ka no tava skatu punkta ir 50/50 iespēja, ka Dievs pastāv,
... bet, cik liela ir iespēja, ka Dievs ir tieši tāds, kādu to iedomājas Rausītis?
Rausītis
# Labojis Rausītis: 2008.04.07 15:36:54
Rausītis neko neiedomājas. 50/50 pareizi ir tā - Dievs ir tāds, kādu viņš sevi atklāj Bībelē vai arī viņš tāds nav. Ja ir, tad Ctulhu katru otro dienu ir ienaidnieka teritorijā.
KarotesNav
# Iesūtīts: 2008.04.07 15:44:07
Rausītis
50/50 pareizi ir tā - Dievs ir tāds, kādu viņš sevi atklāj Bībelē vai arī viņš tāds nav.
Tādā gadījumā būtu pareizi arī: 50/50, ka Dievs ir tāds, kādu viņš sevi atklāj Korānā vai arī viņš tāds nav.
UN 50/50, ka Dievs ir tāds, kādu viņš sevi atklāj Vēdās vai arī viņš tāds nav.

Visiem 50% nepietiks.
Pareizi rēķinot varbūtības, vispirms ir jāsaskaita viasas reliģijas nu mācības, un tad būs jau reālie procenti.
Mulders
# Iesūtīts: 2008.04.07 15:48:53
KN, nepareizi... Pēc tavas loģikas, patiesības % ir apgriezti proporcionāls samaitāta prāta iztēlei!

Sadzejot maldus var 3 vagonus un mazu ķerru, bet patiesība ir viena!

Taču no patiesības viedokļa te ir runa vai nu par patiesību vai maldiem, nevienu neinteresē maldu gradācijas!

Tamdēļ Rausītim ir arguments... vai nu Dievs ir tāds, kā atklājies Rakstos, vai nav! Ja ir, tad viss pārējais ir atmetama lirika, ja Nav, tad bēdz no mums, jo mēs tev maldus stāstām!
Rausītis
# Iesūtīts: 2008.04.07 15:58:53
Ctulhu
Dievs ir tāds, kāds viņš ir mums atklājies Rakstos, vai tad arī nav ... un to nenosakām mēs vai mūsu vai kādu citu domas par Viņu. Vai nu Viņš ir patiesība, kuru pieņem vai arī nav patiesība. citu variantu nav. locies kā gribi.
nevar būt vairāk vai mazāk patiesība, vai patiesība ar drusciņ meliem. ta ir patiesība vai arī nav... nu mulders paskaidroja.
Mulders
# Iesūtīts: 2008.04.07 16:02:09
Aiz kaada paarbiilja? A ja nu taads ( taadi) kaadus Lafkrafts izdomaaja ( redzeeja viizijaas)?

Tad tu deklarē Kristiešus par meļiem un vismaz ja ne pats, tad savus bērnus u.c. labticīgus neticīgos, turi par gabalu no šiem meļiem! Tak loģiski ne?
Rausītis
# Iesūtīts: 2008.04.08 09:00:18
Izlasi citus, rausiit un tad parunaasim
izskatās, ka Tu vnk loģisku sakarību nespēj saprast. Runa nav par "ņemsim visas uz pasaules pastāvošās reliģijas un metafiziskos skaidrojumus un tad izrēķināsim to cik lielu vietu tajā varētu ieņemt Dievs". Tas taču ir absolūti bezjēdzīgi. un ko tad ņems par pamatu aprēķinam. Anyway, tas nav tas ko es domāju, bet tas ko Tu saprati.
Tas, cik daudz pasaulē ir saražotas reliģijas, idejas un pārliecības, nekādā veidā neietekmē vienas vienīgas patiesības pastāvēšanu. Tad jau sanāk, ko pasaulē vairāk melu, jo mazāka varbūtība patiesībai pastāvēt. Bet patiesība ir pati par sevi, tā pastāv neatkarīgi no melu daudzuma.
Ne jau es esmu autoritāte (līdz ar to ir pilnīgi nesvarīgi cik dažādu reliģiju raksti ir manā galvā) , kas apgalvo, bet Dievs pats par sevi saka, kāds Viņš ir. Tāpēc jau ir svarīgi, lai neviens rakstu "galiņš nepazustu". Ja ņem Bībelē atklāto Dievu un pievieno ko klāt vai atņem nost, vai individuālā kārtā piedzejo, tad tas vairs nav Viņš. No manis tikai piemērs 50/50, kā tas būtu skatoties no Dieva un ateista pozīcijām.
KarotesNav
# Iesūtīts: 2008.04.08 09:18:58
Rausītis
Tas, cik daudz pasaulē ir saražotas reliģijas, idejas un pārliecības, nekādā veidā neietekmē vienas vienīgas patiesības pastāvēšanu.
Tas tiesa. Bet tās vienīgās patiesības atrašanu gan ietekmē jo spēcīgi!

Tad jau sanāk, ko pasaulē vairāk melu, jo mazāka varbūtība patiesībai pastāvēt.
Mazāka varbūtība ir atrast šo patiesību. Jo vairāk variantu, jo mazāka varbūtība. Tā vairs nav 50%, bet daudz mazāka.
Rausītis
# Iesūtīts: 2008.04.08 09:35:23
Mazāka varbūtība ir atrast šo patiesību. Jo vairāk variantu, jo mazāka varbūtība
true, true .... bet ne par to bija mans piemērs

:: Pievienot komentāru

Autors: 
  • Lai iekopētu autora vārdu,nospied uz tā.
  • Reģistrēti lietotāji var rediģēt tekstus vēlāk.
Bold FontItalics fontUnderlineStrike OutSubscriptSuperscriptFont colorTeletypeHorizontal LineE-mail linkhyperlinkListsimies
Atlikušas 1000 zīmes

 Lapas redaktors:redaktors@lelb.lv; Copyright © 2006 LELB, created by MB Studija
Šajā stundā bijuši 58 , pavisam kopa bijuši: 32930