atpakaļ uz mājaslapu
E-pasts:  Parole: atcerēties mani reģistrētiesaizmirsu parolimeklēt
Diskusijas Par dažādiem jautājumiem Zolitūdes tradēģija
Aicis
Iesūtīts: 2013.12.02 20:20:04
Kāds viedoklis par notiekošo kristieša acīm.
. 1 . 2 . 3 . >>
AutorsZiņas teksts
Aicis
# Iesūtīts: 2013.12.02 20:20:53
Kāds viedoklis par šo traģēdiju Tev , kristieti ?
skatījums [78.84.140.148]
# Iesūtīts: 2013.12.02 20:36:10
Nevari būt garantēti pasargāts no tādām lietām. Bet Jēzus uzsver, galvenais, lai nožēlojam grēkus. Visādi citādi skumjš un bēdīgs notikums. Paši raudājām, kad skatījāmies tv par šo notikumu.
aivars.lapsans [83.187.152.217]
# Iesūtīts: 2013.12.02 21:29:48
Es savos koncertos aicinu cilvēkus neuzvelt vainu Dievam , bet sātanam . Pareiz ?
Eshkola
# Iesūtīts: 2013.12.02 23:31:23
manuprāt laba dokumentālā īsfilma par šo tēmu. http://www.ltv.lv/lv/raksts/01.12.2013-zem-gruveshiem.id21320/
no min. 24:25 bīskaps Sproģis dod ļoti labu ieteikumu, ko mums no visa šī būs mācīties...
Kursis
# Labojis Kursis: 2013.12.03 10:59:48
Interesanti, ka bērnu sargeņģeļi šoreiz ir bijuši uzdevumu augstumos, neviens mazais nav gājis bojā.

Protams,
no Maximas ir jāiztiesā pamatīgas kompensācijas upuru tuviniekiem,
kā civilizētā pasaulē pieņemts,
bet šis ziedošanas bums nav īsti saprotams,
jo autoavārijā bojāgājušo tuviniekiem neviens ziedojumus nevāc.
Te upuru skaits apmēram duča smagu autoavāriju līmenī.

Tātad, ja vienviet gadās daudz upuru,
sabiedrības sašutums pret vainīgajiem un atbalsts upuru tuviniekiem ir garantēts,
ja cilvēki iet bojā pa vienam , diviem,
sabiedrībai tā ir tikai statistika.

Ko varam mācīties?
To ka nāve mūs var pārsteigt ik brīdi, tāpēc jābūt vienmēr gataviem mūžībai.
dafne
# Labojis dafne: 2013.12.03 11:11:54
Kursis
Tātad, ja vienviet gadās daudz upuru,
sabiedrības sašutums pret vainīgajiem un atbalsts upuru tuviniekiem ir garantēts,
ja cilvēki iet bojā pa vienam , diviem,
sabiedrībai tā ir tikai statistika.

trapīgi teikts..

Interesanti, ka bērnu sargeņģeļi šoreiz ir bijuši uzdevumu augstumos, neviens mazais nav gājis bojā.
jā,paldies Dievam..
bet diemžēl,mūsu tauta savus bērnus iznīcina vel nedzimusus...un tās ir tās"mazās navītes"kas kādai sabiedrības daļai ir norma.
Kursis
# Labojis Kursis: 2013.12.03 12:44:17
dafne jā, tieši dēļ tās nedzimušo bērnu masveida iznīcināšanas kristīgo vērtību ierakstīšana Satversmē izskatīsies visai liekulīgi.

Kā tur bija ar statistiku - cik nedzimušo dienā tiek nogalināti?
Ja nemaldos, tad divās dienās tikpat cik Zolitūdes upuru skaits...
aivars.lapsms [90.130.178.82]
# Iesūtīts: 2013.12.03 15:38:11
Vislielākā drāma tomēr laikam būs Dombrovska valdības banku un naudas atgūšanas firmu genocīds pret iedzīvotājiem. Cilvēciskās drāmas ir šaušalīgas. Mājas Dombrovskis akceptē atņemt un tas arī notiek, pat daudzbērnu ģimenēm, māmiņām , kuras gaida bērnu ..
Aivars
# Iesūtīts: 2013.12.03 15:51:28
Iepriekšējos gados aborti bija virs 10 līdz pat 13 tūkstošiem. Pagājušajā gadā (iespējams saistībā ar to, ka zināmas ļaužu grupas laimi meklē ārzemēs) esot bijis `vairs tikai" virs 6 tūkstoši abortu, kas nozīmē kādus 15 bērnus ik dienas.
Salīdzinājumam, - tiek lēsts, ka Hēroda organizētajā bērnu slaktiņā Betlēmē pavisam kopā varēja tikt nogalināti maksimums kādi 10-20 zīdaiņi.

Bet runājot par Zolitūdi... domāju kādam tas beigu beigās lika aizdomāties par cilvēcību, alkatību, grēku un dzīvību. Bet vairums politiķu vienkārši steidza izmantot izdevību pakāpties uz līķiem un ar vēl siltām asinīm uzrakstīt "es te biju".
Kursis
# Iesūtīts: 2013.12.03 17:02:54
Interesanti bija vērot kā mazās pilsētiņas mēra vīri izmantoja traģēdijas doto iespēju
lai Dombrovski atkāpinātu par labu savai partejai.
Manis pēc lai tinas vien, bet cik viltīgi nostrādāts.
Aivars
# Iesūtīts: 2013.12.03 17:31:14
Kursis
Un Tu nu domā, ka Valdiņam pašam nemaz nekārojās pakāpties pa eirokarjeras kāpnītēm un startēt eirokomisāru skaistumkonkursā, jo īpaši pēc tam, kad neizdevās tik smalki nacionāļus pie vietas notikt un valdības koalīcija praktiski ir jau izjukusi? Man nez kādēļ liekas, ka tā spēle ir daudz ciniskāka, un ne tikai ušakovs to izmanto savā priekšvēlēšanu aģitācijā.
Kursis
# Labojis Kursis: 2013.12.03 18:22:19
Domā, ka puišelim ar daudz maz garantētu, lai arī noplukušu LR zīli rokā nepietika,
bet sakārojās eiromedni kokā Var jau būt.
Aivars
# Labojis Aivars: 2013.12.03 22:22:25
Kursis
Nu neaizmirsti, ka biedra dombrovska privātbizness saistās ar banku piešķirtām kredītbrīvdienām un nekustamā īpašuma pārdošanu indiešiem pret uzturēšanās atļaujām. Šogad koalīcijā bija domstarpības šajā jautājumā, kādēļ tika izspēlēta Grendes kārts, lai nacionāļi apvainotos un tītos, uzņemoties valdības gāzēju lomu, bet zaļzemnieki, kam interesē tās pašas Latvijas izpārdošanas rebes kas jenotībai, varētu kļūt par koalīcijas daļu. Nekauņas no NA spēlēja savu spēli un pateica, ka no valdības prom neies, bet koalīcijas līgumu ignorēs. Budžetu pieņēma ar ZZS atbalstu. Valdība reāli iegāja agonijas fāzē, ja rēķina ka vēl reformisti kaut ko tur tirgojās un Sprūdžs vēl pēdējā brīdī izrunājās par vēlmi turpināt ministriju. Valdība bija praktiski aizšauta pīle. Termiņuzturēšanās atļauju noliegumu berjozka kancelēja, atsviežot atpakaļ. Bet parāds nav brālis, vai zinies! Tā kā jenotība cīkstoties ar samazgu centru, mēģina paši spēlēt baigos nacionāļus, nebija jau šiem vairs variantu, kā nevalstiskā domāšanā apvainot nnn partiju (vltblnnnk vai kā nu viņus tur šobrīd sauc) un pasūtīt dillēs, un izskatīties cēli vēlētāju acīs `atbildīgā brīdī` veidojot jaunu koalīciju. Un savā ziņā šī Zolitūdes nelaime ne reizi vien samelojušamies Valdiņam bija kā aklai vistai grauds, kad nedēļu kalkulējot, tika izkalkulēts, kā sevi pasniegt kā atbildīgu sirdsapziņas cilvēku no atbildīgas partijas, kas deminisionē kaut `personīgi nav atbildīgs` , un rada situāciju jaunas koalīcijas veidošanai Latvijā, vienlaikus nospēlējot uz latvieti programmējamo, kurš tagad savā īstermiņa atmiņā vadīsies no svaigākajām emocijām, un taču jau neiebildīs, ja par eirokomsorgu virzīs šādu godavīru, bet valdību atkal veidos tik godprātīga partija

Kad bērēja bojāgājušos, cita starpā kaut kur parādījās ziņa, ka cienīgi pavadīta kāda lielveikalā bojā gājusi `persona bez noteiktas dzīvesvietas". Kādēļ ušakovs nebērē visus Rīgas bomzīšus uz domes rēķina meža kapos? Kādēļ desmittūkstošlatu kompensācijas netiek piešķirtas to tuviniekiem, kas Rīgā tiek nobraukti uz ielas, noslepkavoti vai nokrīt no sastatnēm un nositas? Kādēļ viņķele pēkšņi tik aktīvi metās `aizstāvēt` atsevišķu bērnu materiālās intereses?
Taču jau tāpēc, ka ar to nekādu politisko reklāmu neuztaisīsi, jeb arī tā izmaksātu pārāk dārgi un neatmaksātos. Bet Zolitūdes traģēdija bija pateicīgs materiāls, lai to pārvērstu valsts mēroga izrādē, kas turpinās joprojām.
Kursis
# Labojis Kursis: 2013.12.04 00:02:41
Aivars , blakus tam ko saki par varaspierēm,
šķiet kaut kāda masu psihoze sākusies ar ziedošanu - 800000 jau noziedoti.
Un te vietā tik tiešām ir tavs jautājums -
Kādēļ desmittūkstošlatu kompensācijas netiek piešķirtas to tuviniekiem, kas Rīgā tiek nobraukti uz ielas, noslepkavoti vai nokrīt no sastatnēm un nositas? Kādēļ viņķele pēkšņi tik aktīvi metās `aizstāvēt` atsevišķu bērnu materiālās intereses?


diletants
# Iesūtīts: 2013.12.05 00:08:23
Aivars

Domas un viedokļi saprotami, tomēr ir diezgan būtiskas atšķirības ar visām nosauktajām situācijām:

1) Braukšana, sastatnes u.c. situācijas - ir individuāli gadījumi, kur pamatā pati situācija ir saistīta ar risku- darbs uz sastatnēm jau būtībā nozīmē paaugstinātu risku, dalība ceļu satiksmē (arī kā gājējām)- tieši tāpat- tikai retais to apzinās- tomēr ir kolektīvā sapratne, ka -tās ir augsta riska zonas. Taču Zolitūdes gadījums ir situācija, kad - it kā drošā vidē , ar zemu riska varbūtību- kur - ir n- tās likumdošanas normas- sākot ar ES direktīvu (kas ietver būtiskas prasības būvēm- t.sk. konstrukciju stabilitāte/noturība) , līdz daudzskaitlīgiem vietējiem normatīviem, ēkas pasūtītāja prasībām utt., utml.- kas viss it kā risku dara ļoti mazvarbūtīgu.
2) Tā kā tā ir sistēmiska problēma- jo iesaistītas n-tās institūcijas , dienesti , amatpersonas un kvalificēti darbu veicēji. Līdz pat signalizācijas sistēmu brīdinājumu ievērošanai utt. utml. T.i. kopumā ļoti kompleksa un cilvēku dzīves videi būtiskus aspektus skaroša traģēdija. Protams, pārspīlēt var vienmēr un no tā neizvairīties, bet ir tikai saprotami, ka - arī politiķiem un jo īpaši - pašvaldībai par šo būtu jāatbild (tas, ka ļauj būvēt zem, virs un blakus veikalam ar simtiem pircēju) jau vien ir iemesls lai bez mazākās kavēšanās attiecīgās pilsētas mērs atkāptos. Diemžēl tas nav noticis un - arī tā ir problēma, ka daži varbūt pārspīlēti reaģē, bet daži- ir ļoti ciniski un ir gatavi strādāt par spīti jebkam.
3) Individuālajos nelaimes gadījumos ir tāpat noteikta valsts aizsardzība- cits jautājums, cik efektīva utt., tomēr ir- ir noteikta likumdošana un atbildības (ja pie nokrišanas no sastatnēm vainojams sastatņu piegādātājs- būs viņam par to jāatbild un to regulē attiecīgā tiesiskā sistēma). Jā, varbūt neviens neziedos- taču tas ir brīvprātības jautājums- nekāda nauda jau tāpat mirušos dzīvē neatgriezīs.
4) Tas tad arī būtu tā sauktās pilsoniskās sabiedrības pienākums - runāt par ceļu satiksmi (jau tiek kaut kas likumdošanā plānots- ka būs izmaiņas), un visām citām problēmu jomām, t.sk. būvniecību un ne tikai pēc traģēdijām. Taču - uztvert ka visa šī situācija tiek izmantota tikai no visām pusēm- nezinu, kādā ziņā tas varbūt tā arī ir (kā saka, nekas jau nav mainījies, grēcīgā cilvēka daba), bet manuprāt, šī viena no retajām reizēm , kad žurnālisti tiešām ir uzdevuši daudz un labus jautājumus iesaistītajām pusēm- vai nu tas viss ko mainīs, grūti teikt, bet - ja vismaz kādas dzīvības tas izglābs- arī labi.
Aivars
# Iesūtīts: 2013.12.05 12:12:19
diletants
Protams, ka var runāt par sistēmisku problēmu, ja faktiski tiek likvidēta būvuzraudzība valstī, un iespējams pat var runāt arī par premjera personisku atbildību, ja viņš ar savu rindumāju biznesu ir bijis personiski ieinteresēts gūt ekonomisku labumu, atbrīvojoties no būvuzraudzības, un kaut kā izmantoja savu dienesta stāvokli, lai pieņemtu attiecīgos likuma grozījumus. Tiesa, šobrīd izskatās, ka Dombrovska demisija un pēc tam izspēlētie jautājumi `vai vajadzēja`, ir bijusi veiksmīga reitingu celšana, kamēr laikrakstā "IR" jau pats ekspremjers atzīst, ka koalīcijā bijušas problēmas jau kopš tās veidošanas sākuma un faktiski viņš ir bijis ieinteresēts tās paplašināšanā. Manuprāt, šis kungs tomēr vienkārši izmantoja izdevību, ne tik daudz uzņēmās atbildību. (Es, protams, nespēju izvērtēt, vai tur nav vēl kādas zemūdens straumes saistībā ar jaunajām aizdomīgajām politiskajām kustībām, vai arī nodrošināšanos pirms 2015 gada Latvijas eiroprezidentūras)
Otrs, - tu pieminēji kādu, kas ir gan cinisks, lai neatkāptos, un pašvaldību, kam jo īpaši būtu jāuzņemas atbildība. Protams! Bet kā redzi salašņu centra Ušakovs jau no paša sākuma visu pārvērta sevis godināšanas liturģijā - momentā piedāvāja izmaksāt bēres un kapavietu, piedāvāja nezkādēļ 10000 kompensāciju mirušo piederīgajiem (ko drīkst saziedot citi), pasludināja, ka graustu nograus un būvēs memoriālu, ka maksima ķēdei jātop pārdēvētai utt.. - ar vienu vārdu sakot tēloja pēc puķina telešovu parauga aktīvo `hozajenu" lietās, kas uz viņu neattiecas, bet tikmēr reāli Rīgas bērnu krīzes centriem līdzekļus neiedala, un to darbinieces tāpat kā slimnīcu medmāsas, kas nedzīvo rīgā, uz darbu brauks par paaugstinātiem tarifiem, apmaksājot ušakova organizētos atbalstītāju mītiņus rātslaukumā caur RS kasi, kamēr ērkšķrozītis lūgs balsot saviem partijas biedriem, vai viņš joprojām ir visskaistākais un mīlamākais, un piedāvās presei apceres par to, cik visi pārējie gļēvi un neizlēmīgi, kamēr viņa dziesma liek saulei aust.
Pagaidām es neesmu redzējis nevienu politikāni, kurš būtu izteicies par šo traģēdiju, neizmantodams to savam veikalam.

Visu cieņu tiem pašaizliedzīgajiem glabējiem, kas darīja, ko varēja (un dažkārt pat traģiski vairāk nekā varēja), lai izglābtu visus, kas vēl bija glābjami. Viņi no tā netaisīja šovu un joprojām nav nākuši klajā ar skaļiem paziņojumiem.
Taču par `pilsonisko sabiedrību" es nebūtu tik optimistisks, jo tā gan masveidīgi ir līdzdarbojusies liekulīgā izrādē ne sliktāk kā tas pats rīgas niluška. Cik no svecīšu dedzinātājiem nerēja uz glābējiem, kad tie pārtrauca riskantos darbus tumsā, kad vairs nebija ko glābt? Cik no šiem asinskārajiem vampīriem nebaumoja, ka bojāgājušo skaits topot slēpts utt? Cik neizmantoja izdevību vienkārši pašausmināties un ienest kādu emociju savā dzīvē, kādu nolamājot, vai arī nobirdinot asaru, ziedojot latu, un sajūtoties baigi labajiem un indulgenci nopirkušiem? Cik nebija to, kas centās izspiest kādu saziedoto latu citiem? Cik nebija to, kas izmantoja iespēju pazīmēties "es jau sen to paredzēju, es jau sen to teicu`? Ko par `pilsonisko sabiedrību` liecina tas, ka tikai dzirdot par nelaimi, dažs atceras kādus gadiem neredzētus tuviniekus, kurus vairs nevar sazvanīt uz mierlaiku telefona numuriem, un kas nu tiek pieteikti policijā kā bezvēsts pazudušie? Ko liecina tas, ka nu radiņi plēšas par aizbildniecību pār bērniem, un dažam pat esot divi sen neredzēti tēvi uzradušies? Ko par pilsonisko sabiedrību liecina fotogrāfa E. Pālena novērotā epizode, kur meitene, kas pārsalusi gaidot tuvinieku atrakšanu, netiek ielaist blakus esošā "laimētavā` sasildīties?

Protams, nav viss tikai melns, un ir svarīgi pamanīt visu to patiesi cilvēcīgo, cēlo, sirsnīgo, un to izcelt un uzsvērt. Bet kā jau pats teici, nevaram tomēr aizmirst par cilvēka grēcīgo dabu, kas diemžēl nekur nav zudusi un nezudīs.




Kursis
# Iesūtīts: 2013.12.05 13:29:16
diletants Pārdomām. Gudra sieviete - Margareta Tečere ir reiz teikusi -
"tādas sabiedrības nemaz nav, ir atsevišķi cilvēki, vīrieši un sievietes un ir ģimenes".





Aivars
# Iesūtīts: 2013.12.05 21:08:46
Nu re! Nupat jau Panorāma ziņo, kā Brisele gatavo Dombrovskim augstu amatu pēc šīs demisijas. Nemaz nevajadzēja kafijas biezumos zīlēt. Ušakovs, savukārt, nu ievieš reālu divvalodību rīgas domē, jo tiekot pārprasts.
Kā sacīt jāsaka, nāvi pārdot prot ne tikai žurnālisti un mūzikas ierakstu kompānijas. Ne tikai mūziķu un aktieru nāve var nest pēkšņu komerciālu veiksmi. Arī miruši lielveikala apmeklētāji var būt ne mazāk `izdevīgi` kā miruši Brīzes, Freimaņi, Džeksoni un Hjūstones.
Kā nu tur bija, ko Jēzus savulaik sarunāja par savādo kaislību uz pieminekļu celšanu?
krake lebt [212.93.100.6]
# Iesūtīts: 2013.12.05 23:14:34
Ušakovs ir vismaz Krievijas specdienestu ietekmes, ja ne pat vnk ağents - tas skaidrs pat amatiera līmenī spiegu spēlēm sekojošam. Neviens nevarētu perfektāk naidot Rīgā un ārpus Rīgas dzĪvojošos latviešus, izmantojot mēra administratīvo resursu, kā šis krievu puisēns.
krake lebt [212.93.100.6]
# Iesūtīts: 2013.12.05 23:14:36
Ušakovs ir vismaz Krievijas specdienestu ietekmes, ja ne pat vnk ağents - tas skaidrs pat amatiera līmenī spiegu spēlēm sekojošam. Neviens nevarētu perfektāk naidot Rīgā un ārpus Rīgas dzĪvojošos latviešus, izmantojot mēra administratīvo resursu, kā šis krievu puisēns.

:: Pievienot komentāru

Autors: 
  • Lai iekopētu autora vārdu,nospied uz tā.
  • Reģistrēti lietotāji var rediģēt tekstus vēlāk.
Bold FontItalics fontUnderlineStrike OutSubscriptSuperscriptFont colorTeletypeHorizontal LineE-mail linkhyperlinkListsimies
Atlikušas 1000 zīmes

 Lapas redaktors:redaktors@lelb.lv; Copyright © 2006 LELB, created by MB Studija
Šajā stundā bijuši 146 , pavisam kopa bijuši: 679