atpakaļ uz mājaslapu
E-pasts:  Parole: atcerēties mani reģistrētiesaizmirsu parolimeklēt
Diskusijas Par dažādiem jautājumiem Intervija ar Ledjajevu
Ingars
Iesūtīts: 2007.11.26 21:15:41
Sarunas ar sektas "Jaunās paaudzes" līderi Alekseju Ļedjajevu fragmenti

Vai taisnība, ka esat sevi pasludinājis par apustuli? Vai zināt, ko patiesībā nozīmē apustulis?
Lai zinātu, kas ir apustulis, jāielūkojas tikai Evaņģēlijā, jo citi avoti par apustulisko kalpošanu nav. Apustulis ir cilvēks, kuru Dievs nepastarpināti uzrunā un uzliek atbildību par noteiktu teritoriju, reģionu un kustību. Jēzum savā laikā bija divpadsmit apustuļi. Apustuļi ir kustības aizsācēji, cilvēki, kuri no Dieva saņem redzējumus, programmu, pēc kuras jārīkojas attiecīgā laika periodā, konkrētā teritorijā. Tātad apustulis ir cilvēks, kurš saņēmis redzējumu par to, kā veicama reformācija. No tā izriet, ka apustulis ne tikai sludina, bet viņš arī reformē apziņu, politiskos un sociālos procesus, ideoloģiju utt. Apustulis ir arī garīgais tēvs. Apustulis Pāvils saka, ka ir daudz instruktoru, skolotāju un audzinātāju, bet tikai nedaudzi tēvi. Kas attiecas uz mani, tad viss iepriekš minētais par to, kas ir apustulis, ir saskatāms manā darbībā.

Apustulis ir tas, kurš ticies ar Kristu – apustuļi bija Viņa tiešie skolnieki.
– Apustulis ir tas, kurš ticies ar pašu Dievu.

Jūs tātad esat ticies ar Dievu, ja saucat sevi par apustuli? Un esat arī mūsu garīgais tēvs?
– Jā, esmu ticies. Ja tā tas nebūtu, tad man nebūtu darbības stratēģijas.

Varat pastāstīt, kā notika jūsu tikšanās ar Dievu?
– Tikšanās notiek visdažādākā veidā. Kristus laikā tikšanās notika fiziskajā plānā. Raksti saka, ka Kristus ierodas pie tevis, kad lūdzies. Ir dažādas lūgšanas, kuru laikā atnāk Svētais Gars un pasaka, kas ir un kas nav jādara. 1991./92.gada puča laikā Dievs deva atklāsmi par kristīgas valdības veidošanu. Tas bija absurds tipiskai kristīgai domāšanai, bet Dievs man deva šo atklāsmi un paskaidroja, ka tieši man ir jābūt tam, kurš to mācīs, sludinās un pravietos. Tas, ka Latvijas Pirmā partija tagad ir pie stūres, ir atbilde un pierādījums tam, ko Dievs man teica pirms desmit gadiem. Šodien mums, Jaunajai paaudzei, ir ļoti draudzīgas attiecības ar Latvijas Pirmo partiju. Šā gada 5.jūnijā Dailes teātrī notika koncerts "Silueti", kurā piedalījās gandrīz visi Pirmās partijas vadītāji. Pēc koncerta, banketa laikā viņi visi atklāti atzina, ka ļoti augstu novērtē to, ko mēs darām Latvijas labā. Ir jau arī pamats, jo apustuliskā baznīca ir reformatoriskā baznīca, kas maina pilnīgi visu. Var meklēt dažādus mana darba nosaukumus, bet galvenais ir rezultāts.

Tātad, jūsu – "Jaunās paaudzes" un "Latvijas Pirmās partijas" – darba mērķis ir vienots?
– Jā, un tas ir – divvalodības nostiprināšana Latvijā.

Kur tad paliek taisnīgums? Dievs taču katrai tautai devis savu vietu uz zemes – krieviem Krieviju, latviešiem Latviju. Jūsu mērķis ir atņemt latviešiem pašnoteikšanās tiesības savā zemē, sakot, ka Latvija piederēs citiem.
– Atbildēšu ļoti vienkārši. Eiropas Savienībā par taisnīgumu jūsu izpratnē varat aizmirst, jo tad, kad te ieradīsies musulmaņi, viņi nečīkstēs – viņi vairosies un izplatīsies. Uzskatu, ka taisnīgums slēpjas tajā apstāklī, ka, pat ja Dievs katrai tautai devis zemi, tad tas pats Dievs teicis – atnācēju neapspied. Taisnīgums attiecībā uz Latviju ir tāds, ka vēsturiski ir izveidojusies tāda situācija, kāda tā ir. Ja latvieši būtu tik stipra nācija, kas šodien varētu pretendēt uz tiesībām, par kādām jūs runājat, tad kāpēc latviešu strēlnieki piedalījās Krievijas revolūcijā? Kur tad ir tas taisnīgums? Ar latviešiem ir tā – ko paši sējāt, to tagad pļaujat. Latvieši ielauzās Krievijā, bet Krievija ienāca Latvijā. Tas arī ir tas taisnīgums. Nacionālo konfliktu kurināšana ir neprāts. Izturēties toleranti un pieņemt tādus likums, kas ļautu izvairīties no pilsoņu kara – tā ir gudrība.

Jūs to darāt, propagandējot savas idejas.
– Ainārs Šlesers, Ainārs Baštiks, Juris Lujāns un Ēriks Jēkabsons nav krievi – viņi ir latvieši. Pateikšu, ar ko atšķiras "Latvijas Pirmā partija" no citām partijām. Būtiskākais, ka partija nav balstīta uz nacionālismu, viņi cenšas aizmirst pagātni. Tieši viņi saprot, ka jānoliek malā visas šīs te vēstures grāmatiņas. Mēs dzīvojam 21.gadsimtā.

Kāpēc divdesmit gadu laikā neesat iemācījies latviešu valodu? Negribas ticēt, ka jūs kā apustulis nebūtu spējīgs tik daudz gadu laikā iemācīties tās tautas valodu, kuras zemē dzīvojat.
– Mani bērni runā latviski.

Bet mēs taču runājam par jums.
– Viens no iemesliem, kādēļ es un citi krievvalodīgie nemācās latviešu valodu, ir necivilizētās metodes, kuras izmanto atsevišķi politiskie spēki, lai krieviem iemācītu latviešu valodu. Kad sit pa galvu, slēdz skolas, sakot – mēs jūs piespiedīsim, nekas labs nevar notikt. Nevajag piespiest, vajag radīt priekšnoteikumus, lai cilvēkiem gribētos mācīties. Nevajag visu laiku draudēt ar atriebību par pagātnes pāri nodarījumiem latviešu tautai. Tas ir viens no iemesliem, kādēļ daudzi krievi atsakās mācīties latviešu valodu.

Kādēļ jūs ieradāties Latvijā?
– Mani šurp atveda Dievs.

Ja nav noslēpums, kādēļ?
– Lai darītu to, ko pašreiz daru.

Ko jūs darāt?
– Realizēju reformāciju.

Kāds būs šīs reformācijas rezultāts?
– Kristīga valdība. Tas nozīmē, ka likumdošanas varas, ideoloģijas un sabiedriskās domas līmenī, masu informācijas līdzekļos tiks apliecināti Evaņģēliskie principi.

Mateja evaņģēlijā Kristus teicis: "Un, kad jūs Dievu lūdzat, nedariet tā kā liekuļi, jo tie mēdz sinagogās un ielu stūros stāvēdami Dievu lūgt, lai ļaudīm rādītos… Bet, kad tu Dievu lūdz, tad ej savā kambarī, aizslēdz savas durvis un pielūdz savu Tēvu slepenībā; un tavs Tēvs, kas redz slepenībā, atmaksās to tev." Jūs aicināt cilvēkus uz savu baznīcu, lūdzaties un vēl rādāt to televīzijā. Vai tas nav pretrunā ar Kristus vēlējumu?
– Baznīca eksistē tādēļ, lai uz to nāktu cilvēki tikties ar Dievu. Jūsu pieminētais citāts uz mums neattiecas – tas attiecas uz farizejiem un liekuļiem.

Bet jūs taču demonstrējaties, lūdzaties visu acu priekšā, tātad arī esat farizeji un liekuļi?
– Katra firma reklamē savu preci – zobupastas, kečupus un majonēzes utt. Nakts klubi reklamē savu filozofiju un morāli, bet mēs piedāvājam savus pakalpojumus. Neredzu šeit neko apkaunojošu. Cilvēkiem jāzina, ka ir dažādas preces, ka viņiem ir izvēles brīvība.

Tātad jūs Kristus Mācību pielīdzināt zobupastām?
– Mēs runājam par preces tirgus filozofiju, par to, ka katram cilvēkam ir sevi jārealizē. Jūs, piemēram, sevi realizējat kā žurnāliste, rakstāt rakstus, publicējat tos un iepazīstināt cilvēkus ar savu viedokli par dažādām lietām. Es daru tieši tāpat – pārdodu savu intelektuālo darbu, lai cilvēki izmēģina.

Ziniet, jūs klausoties, man acu priekšā izveidojas aina, kurā Kristus no tempļa izdzen visus tirgotājus. Man šķiet, ka Kristus jūs par jūsu kaitīgo darbību padzītu.
– Jums nav taisnība. Jūs jaucat definīcijas. Dievs grib, lai cilvēki redzētu manus darbus, manu dzīvi un Svēto Rakstu sapratni, manu jaunradi un sludināšanu. Kādēļ? Lai novērtētu un slavētu Dievu. Kādēļ Kristus padzina no tempļa tirgotājus? Tādēļ, ka viņi tirgojās nevis ar intelektuālām idejām, bet ar mantām. Es runāju par garīgo preci, kādēļ Kristum vajadzētu mūs padzīt?

Vai tad jūs nepielūdzat zelta teļu, ja par savu darbību prasāt samaksu? Klīst runas, ka Jaunā paaudze, ko pasaulē pazīst ar nosaukumu "New generation", ir sekta.
– Cilvēki tā runā, jo viņiem skauž mūsu ietekme uz sabiedrību un panākumi. Vispār man vienmēr ir gribējies izprast, kas tas ir – sekta.

Sekta, kā rakstīts skaidrojošajā vārdnīcā ir reliģiska draudze, kas atšķēlusies no valdošās baznīcas. Sekta ir sevī noslēgusies cilvēku grupa ar šaurām interesēm un dogmātiskiem uzskatiem.
– Tātad sekta ir slēgta tipa organizācija, kuras mērķi ir sabiedrībai draudoši. Par sektām vajadzētu saukt visus tos naktsklubus, kuros tirgo narkotikas, nevis baznīcu. Pat esošās valdības ministri, piemēram, Ainars Baštiks Jaunās paaudzes konferencēs valdības vārdā mums ir izteicis pateicību par to, ko darām sabiedrības labā, piemēram, integrācijas jautājumos. Iznāk pretruna – ja mēs, Jaunā paaudze, esam sekta, tad arī visa valdība ir sekta. Ja tas patiešām ir tā, tad jums kaut kas jādara, lai to novērstu.

Ko darīt, ja valdības pārstāvji vēršas pret taisnīgumu un pārkāpj vārda brīvību, man viņiem vēl jāpakļaujas?
– Lūdzies, lai Dievs maina valdību, un viss.

Teksts: Laikraksts “DDD”, nr. 13(61), 2004. gads
. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 12 . 13 . >>
AutorsZiņas teksts
Ingars
# Iesūtīts: 2007.11.26 21:17:30
Aicinu bībeles gaismā bez liekām emocijām izanalizēt šī cilvēka darbību un mācību. būtu svētīgi uzzināt mācītāju viedokli.
indriķis
# Iesūtīts: 2007.11.27 09:59:48
Kā jau es teicu - kultiska tipa sektas līderis ar kultisku ``teoloģiju"`putrā ar politiku. Bez liekām emocijām...
Mulders
# Iesūtīts: 2007.11.27 10:26:53
Manuprāt kaut kāda veca intervija!
Jānis Kalniņš
# Iesūtīts: 2007.11.27 11:48:04
Diezgan tipiska psihopātiska personība: Man ir taisnība; kas nedomā, kā es, kļūdās; savu mērķu sasniegšanas labā uzspļauj visiem citiem; pasniedz sevi kā pasaules glābēju.
Ingars
# Iesūtīts: 2007.11.27 12:23:15
es jau ar tāpat domāju, bet rodas jautājums - kāpēc cilvēki tādam seko, turklāt tik masveidīgi, ka nākotnes izaugsmes prognozes šai draudzei ir vairāk nekā pozitīvas.

Ja jau tur tā tik grandiozi viss notiek, tad varbūt ka tiešām Dievs ir ar viņiem?

un ko atbildēt uz šādiem vārdiem - Aleksejs un visi pārējie sekotāji ir darījuši patiešām daudz laba, atgriezuši dzīvē dzērājus un narkomānus, turklāt tie visi ir reāli fakti un šādu izglābto ir ļoti ļoti daudz, viņiem ir šie darbi un augļi - ko lai uz to atbild?
Mulders
# Iesūtīts: 2007.11.27 12:30:24
Ingars... atbildu

1. Arī Komunisti darīja grandiozas lietas, pirmie kosmosā pacēlās, tas nav kaut kāda figņa! Manuprāt pirmie uz mēnesi nosūtīja robotu! Arī DAUDZ laba darīja!

2. Daudzi cilvēki, grupas ir darījuši daudz laba! Budisti, Krišnaīti arī tomēr šo to labu dara! Sekulārais sarkanais krusts dara VĒL VAIRĀK laba! Tas jau neapliecina, ka viņu paustā mācība ir Dieva Mācība!

Dievs spēj darīt labu arī ar liekuļu rokām. Dievs var izmantot Velna dedzību, lai panāktu savu Dievišķā plāna realizāciju, tas nekādīgi Velnu paradīzē neiecels!

Parasti ar šādām sektām var interesanti izrīkoties parunājot ar cilvēkiem, kas no tām aizgājuši - tā teikt, dabūt objektīvus datus, ko VIŅI saka, kamdēļ aizgāja! Un tad tā bilde nemaz tik laba neizskatās!

Arī Als Kapone bērnu namus uzturēja! Nu un?

Par to jau bazars... Kristus teica ne reizi vien, ka nāks vilki aitu drēbēs? Kas tad ir šīs aitu drēbes? Vai tiešām domā "Balts paltraks". Nē šīs aitu drānas ir šie labie darbi. Velns nāk kā Gaismas Enģelis! Kas tad ir šī "gaisma" vai tad skaisti vārdi vien? Ari skaisti ārēji darbi, jo Velns ĻOTI labi zin, ka cilvēku pārliecina skaisti ārēji darbi... kad cilvēks ir jau noskaņots, ka šis frukts dara tikai labu, tad arī viņa smadzenēs viss sagriežas kājām gaisā un jebkura līdera darbība tiek traktēta kā laba. Bet labs ir tikai un vienīgi Dievs!

Tamdēļ arī mums dots Dieva Vārds, tas ir tas, kas spriedīs tiesu, tamdēļ arī to mēs varam izmantot lai atšķirtu viltus praviešus un vilkus aitu drānās no īstenajiem Kristus kalpiem!

Jo arī RKB dara daudz laba, arī Baptisti, Luterāņi u.c. denominācijas dara daudz daudz laba... bet vai viņu paustā vēsts ir tā pati?

Un vai Dievs jelkad ir solījis uzcelt Paradīzi Zemes virsū? Kā to Ļedājevs grib?
KarotesNav
# Iesūtīts: 2007.11.27 12:46:26
Mulders
Parasti ar šādām sektām var interesanti izrīkoties parunājot ar cilvēkiem, kas no tām aizgājuši - tā teikt, dabūt objektīvus datus, ko VIŅI saka, kamdēļ aizgāja! Un tad tā bilde nemaz tik laba neizskatās!
Analoģiski, var pameklēt cilvēkus, kuri aizgājuši no luterticības.
Mulders
# Iesūtīts: 2007.11.27 12:51:33
KarotesNav, protams, un tikai tā var dabūt materiālu ar ko objektīvi strādāt un tad vismaz ir kaut kāda ticība, un drošība ka netiek izskalotas smadzenes. Jo gan palicēji gan aizgājēji ir dažādi, motīvi ir miljons un ir tikai normāli, ka mēs dabonam infu no abām pusēm un tad skatamies kādi patterni uzzīmējas!
Ingars
# Iesūtīts: 2007.11.27 13:59:10
parasti aiziet no luterticības, jo luterāņu draudzes nav tik ārēji aktīvas un cilvēkam vajag adrenalīnu, aktivitātes, kas patiesībā pats par sevi nav nekas slikts un es pat gribētu teikt, ka patiešām luterāņu mācītājiem un ikvienam draudzes loceklim ir jāuzņemas atbildība un vaina par to, ka pārāk vēsi, pārāk maz mīlestības un izpalīdzības, tāpēc lūk cilvēki meklē, ko??? nu nejau vienmēr šovu un atrakcijas, bet pārsvarā to ģimeniskumu, to kas bij pirmajās draudzēs

bet tas nekādi neattaisno saistīšanos ar maldu mācībām
Mulders
# Iesūtīts: 2007.11.27 14:07:33
Ingars, ir daudz un dikti iemesli kamdēļ cilvēki aiziet no vienas vai citas reliģijas/konfesijas! Tamdēļ ir svarīgi noskaidrot kamdēļ vieni paliek, bet citi aiziet. Nepietiks pajautāt vienam palicējam un vienam aizgājējam un dabūt pilnu bildi!
Ingars
# Iesūtīts: 2007.11.27 14:29:42
bet vai draudzi var vērtēt pēc tā, vai tajā ir pieplūdums vai arī cilvēki aiziet prom?
Kārlis sj
# Iesūtīts: 2007.11.27 16:01:03
Cerams, ka musu baznicas sevi ar LPP un varas daliishanu vairs nediskreditees. Bet dazhreiz gan liekas, ka kaadi ari atradiisies, kas vareetu iemainiit seksuaalo minoritaashu tiesiibas pret divvalodiibu
Ingars
# Iesūtīts: 2007.11.27 16:46:14
atcerējos vienu dziesmu

nāc ārā nāc Taisnība, nāc
.......
mēs negribam saldas druskas, mēs gribam tevi vien


šajā kontekstā - mēs negribam kaut kādas taisnības paliekas, bet visu taisnību pilnā komplektā

nu i, ka tu neslepkavo, bet ja pārkāp laulību, tad tik un tā esi bauslības pārkāpējs
luteranis [195.122.30.197]
# Iesūtīts: 2007.11.28 09:29:00
Nu skaidrs pa pirmo partiju nebalsosu vairak, jo divvalodiba ir kronis visam un slesers liekas uz to iet.... ar tiesibam balsot pasvaldibas krieviem..... Divvalodiba ir vistiesakais un trapigakais veids ka iznicinat mus ka tautu, jo kas tad sodienas latveisus vieno nekas, un ja vel valoda pazud ta mes izmirsim ka prusi
luteranis [195.122.30.197]
# Iesūtīts: 2007.11.28 09:30:49
Ja nu ledjajevam pa visam malam spid lauka lielkrievu sovinisms un latviesu intereses vinam nerup, zel ka bastiks un slesers to neredz... zel ka brali baptisti varas un kristigi kosmopolitisko idealu varda ir gatavi nodot nacionalas intereses.
Balss
# Labojis Balss: 2007.11.28 11:01:45
Sākšu ar to, ka man Ļedjajevs liekas visai dubioza personība, tāpat viņa - kā runā - lielkrieviskā nostāja. Arī viņa sapulces man šķiet visai ekstrēmas un nepieņemamas.
BET - paskatieties, no kurienes nāk šī intervija. It kā super ultra nacionālistisks laikraksts. Diemžēl tāds, kurš savas pārliecības paušanai ir gatavs upurēt patiesību un sagrozīt teikto. To jau reiz piedzīvojām, kad intervētāja ar veikliem teksta izlaidumiem un vēlāk piekabinātiem saviem jautājumiem būtībā sagrozīja arhibīskapa vietnieka Brūvera teikto, lai panāktu iespaidu, ka viņš atbalsta DDD ekstrēmās prethomoseksuālisma idejas.
Kasis [87.110.141.88]
# Iesūtīts: 2007.11.28 11:18:46
Aleksejs neko neteica par divvalodību, šis konkrētais teikums ir meli!!! Arī visa intervija ir sagrozīta.
Mulders
# Iesūtīts: 2007.11.28 11:37:11
Tāpēc mums ir šī nepatīkamā un tomer būtiskā pavēle - runāt zem četrām acīm! Kāmēr tas nav izdarīts, vienmēr šajā visā penterī būs "viena tante teica" elements.
Man Ļedājevs nepatīk kā mācītājs, neatbalstu viņa teoloģiju un Pentakostālismu uzskatu par izteiktu maldu mācību kur nereti praksē tiek pielietotas psihei destruktīvas metodes konkrētu mērķu panākšanai!
indriķis
# Labojis indriķis: 2007.11.29 11:21:03
Mulder , Ļedjajevs naV pentakosts, viņa grupējums ir ``ticības ķustības" atvasinājums, kas savukārt ir "ticības dziedinātāju" kulta atvasinājums savienojumā ar pozitīvo domāšanu (sauktu par ticību). Bet visa atvasinājums ir smuka naudiņa , kas ienāk, ja katrā sapucē par to vien , par to vien sludina. Dažreiz jāapbrīno viņu sekotāju naivums, piemēram, jeņķos nevienam interesentam nav noslēpums šis reliģiskais piramīdveida biznesa paveids. Esmu klausījies dažu preču izplatītāju sapulču ierakstus - visa tā pati jezga un struktūra , vien reliģiskās frazeoloģijas vietā sekulārā.
Mulders
# Labojis Mulders: 2007.11.29 11:35:21
indriķis, nu bet nevar jau tā atklāti teikt, ka tas ir parasts naudas mašīna, tik stāsta cilvēkiem to ko viņi grib dzirdēt... tas pac efekts kas pie zīlniečtantiņām - šamās tev pastāsta to ko tu tāpat gribi dzirdēt, ticamībai piemet klāt kaut ko negatīvu... ij cilvēki gatavi maxāt

Ja vēl tev uztaisa ieforiju un rada kopības ilūziju, tad visādiem tumšiem ļautiņiem, kurus bērnībā skolā klopēja, sajūtas baigi lielie!

USA tak tas pats ar psihoterapeitiem, cilvēki maxā par to, lai kāds viņos klausītos...
. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 12 . 13 . >>

:: Pievienot komentāru

Autors: 
  • Lai iekopētu autora vārdu,nospied uz tā.
  • Reģistrēti lietotāji var rediģēt tekstus vēlāk.
Bold FontItalics fontUnderlineStrike OutSubscriptSuperscriptFont colorTeletypeHorizontal LineE-mail linkhyperlinkListsimies
Atlikušas 1000 zīmes

 Lapas redaktors:redaktors@lelb.lv; Copyright © 2006 LELB, created by MB Studija
Šajā stundā bijuši 61 , pavisam kopa bijuši: 32933