atpakaļ uz mājaslapu
E-pasts:  Parole: atcerēties mani reģistrētiesaizmirsu parolimeklēt
Diskusijas Par dažādiem jautājumiem Vai LELB jāmainās?
Vilis Maldonis
Iesūtīts: 2011.11.03 11:32:28
Ļoti bieži esmu dzirdējis no dažādiem ļaudīm, ka mūsu Baznīca (šeit nerunāju par citām baznīcām un konfesijām) nespēj, nevar, nemāk (negrib?) būt kas vairāk, kā dogmu un cermoniju reproducētāja. Pārsvarā mācītāji ir dzīves negudri un nespēj vadīt (ganīt) ļaudis. Šo nespēju slēpj aiz teorijas zināšanām un ceremonijām un lekcijveida sprediķiem, kas sen jau "nedarbojas". Cilvēki vēlas mūsdienīgus (brīvus no nedzīvas rečitēšanas liturģijas, un nesaprotamu (mūsdienu ausīm, bet pašiem "neaizskarami svētu" tekstu) svētsvinīgumu. Kāpēc nav oficiālu modernu oficiālu dievkalpojumu versijas? Citās luterāņu baznīcās pasaulē (tai pašā ASV Misouri sinodē) ir. Un tie pulcina cilvēkus un sniedz daudziem prieku par viņu ticību... Lūk, tieši prieka trūkums par ticību mums šeit izstrūkst un šķiet, apzināti netiek audzināts un veidots. Viss ir smagnēji... kā arhibīskapa kabinetā... (bija publicēts netā - atvērtajās dienās) Vai nav tā, ka Baznīcas vadība saprot un māk tikai šo smagnējo ceļu? KO IESĀKT?
. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 23 . 24 . >>
AutorsZiņas teksts
Vilis Maldonis
# Labojis Vilis Maldonis: 2011.11.03 11:32:51
tas no sirds dziļumiem.... Diskusija tikai LELB ļaudīm, vai tiem, kas vēlas tādi būt.
Jošs Mulders
# Iesūtīts: 2011.11.03 11:39:05
Es pat vairaak teiktu...

Ja dievkalpojumos uzstaatos slavenas grupas ar koncertiem, paardotu alu un desinjas, ij veel par velti iekshaa laistu un mosh pat nosponsoreetu kaadu smuku puspliku meitieti pie ieejas, tad gan Bazniica pulcinaatu milziigu leerumu ljauzhu un arii neticiigos... taadas iespeejas Evangjelizeet maitas LELBieshi palaizh garaam ar savu garlaiciigo Dieva Vaarda sludinaashanu un bubinaashanu!

Daloi LELB... Dajosh Sex, Drugs, Roc`n`Roll
Jošs Mulders
# Labojis Jošs Mulders: 2011.11.03 11:40:42
Ko no visa shitaa varbuut vareetu paarmest maaciitaajiem, ka tie nav iemaaciijushi bazniiceeniem saprast nedz liturgjiju nedz sveeto vaardu jeegu... tad jaa... taa ir tikai zvanu shkjindonja un apsoluuta kjiinieshu aabece.

Nu kaa tai teicienaa... iemaaci mulkjim Dievu luugt un shamais galvu paarsitiis bazniicaa. Mosh tad ir labi, ka cilveeki, kurus vairaak pievilj balagaans nevis Dieva Vaards tieshaam iet uz koncertiem. Nav skaidrs, kaapeec vinji grib koncertus un balagaanu Bazniicaa... A mosh es gribu, lai koncertos un balagaanos vairaak Dieva Vaardu pasludina?
Vilis Maldonis
# Labojis Vilis Maldonis: 2011.11.03 11:40:48
Piedod, pastulbi Mulder. Par pirmo komentu.
Jošs Mulders
# Labojis Jošs Mulders: 2011.11.03 11:43:51
Vilis Maldonis... NU bet pareizi!

Kas nu kuram ir tas "smagneejais celjsh" Beerniem arii ar gruutaam galvinjaam matemaatika shkjiet smagneeja... daudz labaak ir "darbmaaciiba" kad jaaliimee papiiriishi un jaataisa ziiljuki.

Luteraanju Dievkalpojums jau TAA ir atvieglots un padariits bezmazvai "tukshss"... a te veel kaut kaadi chiixt, ka shiem balagaans par maz. A kaapeec... jo NESAPROT... Nu tad vai nu pac stulbs, ka nesaprot, jeb toch mosh maaciitaajs nav paskaidrojis kaa naakaas... nedz liturgjijas noziimi, nedz Dieva Vaarda sveetsviniigu pasludinaashanas noziimi!
Aivars
# Labojis Aivars: 2011.11.03 11:44:03
Vilis Maldonis
Lūk, vai vari paskaidrot, ko nozīmē vispārīgā frāze - Cilvēki vēlas mūsdienīgus (brīvus no nedzīvas rečitēšanas liturģijas, un nesaprotamu (mūsdienu ausīm, bet pašiem "neaizskarami svētu" tekstu) svētsvinīgumu
Vai tu par sevi runā daudzskaitlī, un ko īsti tad tu saproti ar mūsdienīgu svētsvinīgumu?
Jošs Mulders
# Iesūtīts: 2011.11.03 11:48:02
Lūk, tieši prieka trūkums par ticību mums šeit izstrūkst un šķiet, apzināti netiek audzināts un veidots. Viss ir smagnēji... kā arhibīskapa kabinetā...

Tad JUMS vai MUMS? Ja JUMS pietruuxt, mosh naakiet pie MUMS - Uz Mezhciema Draudzi?

Savukaart shis "shkjiet" tieshaam tev tikai shkjiet.

Nu un ArchBiiskapa kabinetam nav ne vainas... par gaumi jau nestriidas.
Vilis Maldonis
# Labojis Vilis Maldonis: 2011.11.03 11:48:25
Aivar, Dabīgu un netēlotu. Es pazīstu daudzus mācītājus. Esmu piedzīvojs, kā vadot dievkalpojumu viņi mainās... tādi nozombēti.. pāvērstām sejām un balsīm.. bēdīgi un smieklīgi. Pats zini teicienu par dažādajiem psalmu dziedāšanas toņiem.. "kanceles toni". Domā, ka ticīgā tauta to neredz? Un neticīgā vēl vairāk to redz... Šo uzspēlēto nedabīgumu.
Aivars
# Iesūtīts: 2011.11.03 11:55:22
Vilis Maldonis
Paldies, ka paskaidroji.
Nu man arī nepatīk `kanceles tonis`, lai gan dažkārt tas šķiet vairāk izriet no vēlēšanās runāt pēc iespējas sadzirdamāk un cīnīšanos ar konkrēta dievnama akustikas īpatnībām. Bet kāds tam sakars ar rečitēšanu, un vai `mūsdienīgais` reps savā būtībā ir kas cits kā rečitēšana?
Tāpat arī nez vai ir prātīgi lietot izteicienu `cilvēki vēlas`, jo tas uzreiz piešķir sarunai tādu tenku vāceļu auru, kam `cilvēki runā` ir zvērīgākais arguments. Īstenībā, ja kāds tiešām varētu pateikt, ko `cilvēki vēlas`, tad viņš pelnītu triljonus, ko laikam neviens no mums nedara, vai ne?
zobenbracka(Deus Vult!)
# Iesūtīts: 2011.11.03 11:57:17
jā jaiput no zemes virsas:P
Aivars
# Iesūtīts: 2011.11.03 11:59:50
zobenbracka(Deus Vult!)
Apsveicu ar vēlmi būt LELB rindās.
Rakstīts taču : Diskusija tikai LELB ļaudīm, vai tiem, kas vēlas tādi būt
Vilis Maldonis
# Iesūtīts: 2011.11.03 12:00:31
zinu, ka LELBs beidzamos gadus cītīgi plāno, ko lai iesāk, ka pa visām vīlēm plīst lielais kuģis. Naudas nav, entuziasma nav, prieka nav... Varbūt Dievs kko revidē, jo daudz tiek darīts, plānots, bet iespējams aplami? Mūsu stiprākā puse ir teoloģija... ar to tad arī vālējam, bet.. apkārt brūk un jūk. Labi, ja citi jūtas labi un apmierināti, varbūt iešu pie psihiatra.
Aivars
# Labojis Aivars: 2011.11.03 12:05:48
Vilis Maldonis
Psalmi 37:4 Meklē savu prieku savā Kungā ne arhibīskapa kabinetā , tad Viņš tev dos, pēc kā tava sirds ilgojas!
Tā arī nesaprotu, ko tu ceri atrisināt ar kārtējiem liturģiskiem eksperimentiem
Mārtiņš
# Labojis Mārtiņš: 2011.11.03 12:10:00
Mani apmierina dievkalpojuma kārtības nemainība. Manā draudzē tiek piekoptas 2 kārtības, un ir labi. Pie kam tā, ko varētu uztvert kā jaunievedumu, patiesībā ir senāka.
Cik gadījies būt "modernos" dievkalpojumos, tie rada sajūtu, ka esmu ar varu iegrūsts kādā savdabīgā ludziņā, kur piedalīties neprotu, bet skatīties arī nevelk.
Raimonds
# Iesūtīts: 2011.11.03 12:20:50
Vilis Maldonis
Psihiatriem bez tā visa ir pietiekami daudz darba.

Bet nervus padedzināt šāda veida kreņķi var. Bet tikai nedaudz šaubos, vai visas pieminētās nedienas redzot, saucot vārdā, projicējot uz citiem, ko tie nedara, vai nepareizi dara, var kaut ko atrisināt? Problēmas visur, kur ir cilvēki, to ir un būs. Te paklausoties kā iet tai vai citai profesionālai asociācijai, te- skolotājiem, tad var redzēt, ka neba mēs vienīgi, kas par to cepamies.

Drīzāk jau risinājums ir, meklēt to, kam Dievs mūs katru aicina, meklē personīgi vairāk spēku un prieku ticībā, bet ne tik daudz personicējot un saredzot negatīvo citos. Ticība jau nav tikai kā citi tic, vai nepateizi tic, bet - lielākais prieks ir pašam ticēt, pašam iepazīt savu vienreizējo aicinājumu un sekot!
dafne
# Iesūtīts: 2011.11.03 12:21:28
Vilis Maldonis
nu macitajs jau butiba pats par sevi nav nekada veests..tikai veestnesis un var pagurt un visadi var iet,tas ir ljaudim jasaprot...bet ja vairak ieklausitos varbut taja Dieva Varda..mazak paliktu laika,verot macitaja grimases un toni..
Ja macitajam butu jadejo ka akstam priekssa,lai butu priecigaks DK,tad diezvai izskatitos dabigak
tas atkal ir jautajums..ko sagaidi no DK?kapec ej uz baznicu?
dafne
# Iesūtīts: 2011.11.03 12:33:19
Raimonds
Ticība jau nav tikai kā citi tic, vai nepateizi tic, bet - lielākais prieks ir pašam ticēt, pašam iepazīt savu vienreizējo aicinājumu un sekot
labs
sabio
# Iesūtīts: 2011.11.03 12:54:07
man šķiet , ka, ja baznīcā dievkalpojumā sēž tikai dažas personas: veci cilvēki un/vai sievietes un tie nebūt nav vienīgie tuvējās apkārtnes iedzīvotāji, tad nevar vainot tikai tos nenācējus, ka tie nez kādu balagānu grib, tāpēc nenāk, bet derīgi arī baznīcai paanalizēt iemeslus šādai situācijai. Var jau vispār izrādīties, ka citi kalpo citādā veidā un uz dievkalpjumu aiziet nemaz līdz ar to nav laika...
Zinu cilvēkus, kas neiet, jo mācītājs pārāk brauc virsū citam konfesijam vai lamā "sabojatos jauniešus" ...
skolnieks.
# Labojis skolnieks.: 2011.11.03 12:56:37
Manuprāt grūti un nevajadzīgi šajā laikā baznīcai palikt nemainīgai.
Piemēram, arī Jēzu apsauca viņa piekritēji par to, ka Viņš gāja pie muitniekiem.
Ar to gribu teikt, ka ticīgais nespēj adekvāti novērtēt situāciju.
Ko darīt?
Jēzus gāja pie tiem, kas viņu nepazina.
Aivars
# Iesūtīts: 2011.11.03 12:57:51
skolnieks.
Varbūt, nespried pēc sevis?
. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 23 . 24 . >>
Tēma ir slēgta, jūs nevarat iesūtīt komentārus

 Lapas redaktors:redaktors@lelb.lv; Copyright © 2006 LELB, created by MB Studija
Šajā stundā bijuši 43 , pavisam kopa bijuši: 2821