atpakaļ uz mājaslapu
E-pasts:  Parole: atcerēties mani reģistrētiesaizmirsu parolimeklēt
Diskusijas Par dažādiem jautājumiem Zviedrija - piemeers sekulaaraa humaanisma politikai
Jošs Mulders
Iesūtīts: 2011.05.17 10:32:32
http://www.crisismagazine.com/2011/swedens-big-government-utopia-unmasked

Labi labi... zinu, ka tas ir tikai viens gadiijums un vienas puses viedoklis, tomeer... Nav duumu bez uguns, un zinot citus visaadus gadiijumus tieshi saistiitus ar zviedriju shii teeminja.
. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 12 . 13 . >>
AutorsZiņas teksts
Jošs Mulders
# Labojis Jošs Mulders: 2011.05.17 10:41:29
Visas ideologjijas un valdiibas vienmeer ir gribeejushas kontroleet savu iedziivotaaju un cilveeku domaashanu... un ja shaada iespeeja kaut vai teoreetiski ir, valdiibas peec taa tiexies. Kas interesanti, jo vairaak tas paraadaas tieshi demokraatijaa, jo ja valdiiba kontrolee savu padoto uzskatus, tad tos vienmeer var novirziit uz shiis esoshaas valdiibas paarveeleeshanu. Tas ir... "dabiigs" pashsaglabaashanaas scenaarijs.

Ikviena demokraatiska vara muusdienaas vaardos atbalsta demokraatiju, bet esot pie varas, labpraat izmantotu kaareiz varu, lai tieshi vinji buutu tie, kurus "deomkraatiski" ieveel.

Kas interesanti... visos laikos un vietaas "vaarda briiviibu` vienmeer var ierobezhot, demonizeejot "neveelamaas idejas". Shai gadiijumaa Zviedrija iebilst pret maajaas ieguutu izgliitiibu, it iipashi, ja shaadi Zviedrija nevar kontroleet cilveeku "azpinjas" un "uzskatu" briiviibu...

Tas ir no seerijas - mums ir absoluuti vienalga kaadaa kraasaa juus kraasojat savu maaju, ja vien taa ir balta! Juus driixtat veeleet jebkuru varu, ja vien mees esam paarliecinaati, ka juus "pareizi veelat". Aceramies kaut vai arii Iirijas gadiijumu attieciibaa uz iestaasshanos ES... veicam referendumus tikmeer, kaameer tauta "atbild pareizi" un jautaajumus vienmeer var "uzkorigjeet"...

Un shai gadiijumaa sekulaarisms nav izjeemums, jo tas, taapat kaa jebkura ideologjija grib "pashsaglabaaties" un noteikti netoleree nevienu citu uzskatu, kas izaicina sho sekulaaro humaanismu vai piedaavaa alternatiivas... taadeejaadi, teiciens - "power corrupts" paliek speekaa.

http://freesweden.net/

Te vesela lapa kas iebilst pret zviedrijas politiku religjijas un apzinjas briiviibas jautaajumos. Lejaa visaadi interesanti rakstinji, tiem kam incee.

Sekulaarais Humaanisms triumfee Un tas notiek tepat paari juurai. Orvels nervozi piipee.

Aivars
# Iesūtīts: 2011.05.17 10:50:12
Jošs Mulders
Klau, Tu esi pāliecināts, ka Tev ir pietiekoša informācija, par šo gadījumu? Līdz ar to, vai ir pietiekošs pamats tālākiem secinājumiem?
neielog. [90.130.171.228]
# Iesūtīts: 2011.05.17 10:52:03
Par ko tu brīnies? Būtu tu pie varas, arī diktētu ko kuram darīt, kā domāt vai nedomāt.
Aivars
# Iesūtīts: 2011.05.17 10:52:39
Te ir `nedemokrātijas brīvības` piemērs - http://www.persecution.org/2011/05/12/human-rights-and-democratic-reform-in-iran/
Jošs Mulders
# Iesūtīts: 2011.05.17 10:56:59
Klau, Tu esi pāliecināts, ka Tev ir pietiekoša informācija, par šo gadījumu? Līdz ar to, vai ir pietiekošs pamats tālākiem secinājumiem?

Taapeec saku... lasiet un domaajiet... pienjemu, ka shejienes auditorija ir pieaugushi domaat un infu analizeet speejiigi cilveeki.

Un jaa... esmu paarlieicnaats, ka man ir pietiekosha informaacija, lai iesaaktu kaadu teemu... Man nav jaauzraada jebkaada izzinja vai atljauja, lai nopubliceetu manupraat interesantu linku ar manaam necilaajam paardomaam par to.
Aivars
# Iesūtīts: 2011.05.17 11:04:47
Jošs Mulders
Nu tas virsraksts `- piemērs sekulārā humānisma tirānijai` neļauj to uztvert kā vienkāršu rezonēšanu.
Jošs Mulders
# Iesūtīts: 2011.05.17 11:05:53
A prichom te intelekts. Intelekts nav briivbiljete jebkuraas durviis.
Jošs Mulders
# Iesūtīts: 2011.05.17 11:06:42
Aivars, taa labaak?
Jošs Mulders
# Iesūtīts: 2011.05.17 11:07:18
Ctulhu un nenosodaam slimiibu, nosodaam sabiedriibu, kas uzskata, ka slimiiba nav slimiiba...
Aivars
# Iesūtīts: 2011.05.17 11:08:59
Jošs Mulders
Domāju, ka jā.
neielog. [213.102.151.68]
# Iesūtīts: 2011.05.17 11:11:32
Zviedrija ir tā ne sliktākā vieta uz pasaules un kaut kā labi dzīvo arī, ja "uzskata, ka slimība nav slimība". Ja izrādītos, ka ir slimība, gan jau bez tevis razberītos. Es te neredzu diskusijas objektu, tikai viena indivīda žults krupi, ka citus nepavelkas uz viņa ****** varoņteiku eposiem.
Jošs Mulders
# Iesūtīts: 2011.05.17 11:12:08
neielog. ja neredzi, pie mums demokraatija - briivs staigaat tur kur kaut ko redzi!
Jošs Mulders
# Iesūtīts: 2011.05.17 11:13:34
Ctulhu, logjiski, ka tu neredzi, ibo Zviedrija paarstaav tavus uzskatus... un tur tu justos kaa zive uudenii... A jebkuru citu uzskatu cilveeks tur riskee burtiski tikt atbriivots no vinja beerniem, ja vinjsh iedomaatos beerniem, piemeeram, maaciit Kristietiibu maajaas... bez Valdiibas atljaujas.
Jošs Mulders
# Labojis Jošs Mulders: 2011.05.17 11:14:05
Ctulhu, nu pareizi... lauzta kaaja jau nav pati sliktaakais kas ar cilveeku var notikt, taakaa nav ko ieguldiit traumatologjijas un ortopeedijas instituutos.

Ij jautaajums KAM taa nav pati sliktaakaa vieta?

Cilveekiem, kas varbuut uzskata, ka vinjiem ir tiesiibas audzinaat savus beernus, tur var izraadiities visai slikta zeme... vai maaciitaajam, kas gribeetu maaciit Kristietiibu taadu kaa taa ir pasniegta Rakstos... arii var ielidot kjurkjii, kaa viens otrs jau ir izbaudiijis.
Jošs Mulders
# Iesūtīts: 2011.05.17 11:14:36
First they came for the communists,
and I didn`t speak out because I wasn`t a communist.

Then they came for the trade unionists,
and I didn`t speak out because I wasn`t a trade unionist.

Then they came for the Jews,
and I didn`t speak out because I wasn`t a Jew.

Then they came for me
and there was no one left to speak out for me.
a-masiks [74.63.112.152]
# Iesūtīts: 2011.05.17 11:20:23
Jošs Mulders
labi, homo ir slimība. Ok. bet tad kapēc jūs paši slimos apceļat? Tb - nevis integrējat sabiedrībā un cenšaties lai viņi jūtas labi, ij var piekot savu dzīves veidu (tāpat kā jūs savējo), bet gan izstumjat no sabiedrības, liekat šķēršļus viņu izvēlētajam dzīves stilam?
Tas ir - tu nosodi vienu itkā nedemokrātisku rīcību, liekot priekšā citu, spoguļinversu, tieši tādu pašu rīcību! Tb - tu pārmet valdībai tieši to pašu, ko pats aktīvi dari!
tev tas nešķiet divkosīgi?
Jošs Mulders
# Labojis Jošs Mulders: 2011.05.17 11:21:39
Nu pag, tikai nesaki, ka vinji neiegulda liidzekljus visaados psihologijas, seksologijas, psihoseksologijas un tamliidziigaas nozarees.

Nuja... lai, piemeeram, religjiju padariitu par psihisku novirzi

Ibo demokraatijas cilveektiesiibas var apiet... ar demonizeeshanu, ar pasludinaashanu ka tas ir pretvalstiski, ar pasludinaashanu par slimiibu... jo nevar tachu demokraatiski veeleet par to vai ir via nav kaada lieta slimiiba, ja aarsti saka, tad taa ir... nu un aarsti pasludina teismu par psihisku novirzi, un taalaak jau... taa teikt... psihajiem tiesiibu nav (skat CCCP) vinji nepieskaitaamji un taapeec vinji ir jaarstee, ja vinji pretojas... aarsteejam piespiedu kaartaa, un logjiski, psihajiem nedriixt ljaut audzinaat beernus!

Veidi kaa ierobezhot cilveektiesiibas paliekot likuma burta ietvaros, ir sen jau apzinaati un tiek pielietoti.
Jošs Mulders
# Iesūtīts: 2011.05.17 11:24:11
labi, homo ir slimība. Ok. bet tad kapēc jūs paši slimos apceļat? Tb - nevis integrējat sabiedrībā un cenšaties lai viņi jūtas labi, ij var piekot savu dzīves veidu (tāpat kā jūs savējo), bet gan izstumjat no sabiedrības, liekat šķēršļus viņu izvēlētajam dzīves stilam?

Tieshi taapat kaa mees liekam shkjeershljus kleptomaaniem juvelierveikalos

Integreet sabiedriibaa nenoziimee, akcpeteet slimiibu kaa ne-slimiibu... Bet jebkuram slimniekam tiks likti shkjeershlji, pieemeeram, iet gaajienos un pasludinaat, ka vinju slimiiba NAV slimiiba un ka mums ir, piemeeram, daltonikjiem jaadod tiesiibas vadiit lidmashiinas un automashiinas.
a-masiks [74.63.112.156]
# Iesūtīts: 2011.05.17 11:27:25
Jošs Mulders
Ibo demokraatijas cilveektiesiibas var apiet... ar demonizeeshanu, ar pasludinaashanu ka tas ir pretvalstiski, ar pasludinaashanu par slimiibu...

piemēram - demonizējot homoseksuālismu? Nu, ir tā, piekrītu. Pie kam kā mēs redzam - homo demonizē gan valdības (savulaik PSRS tā darīja), gan nevalstiskas organizācijas.
Un interesanti - kāds tam varētu būt iemesls?
Jošs Mulders
# Iesūtīts: 2011.05.17 11:30:13
Ok, buutiibaa tas ir jautaajums - cik liela var buut valsts kontrole, iejauksanaas cilv. pers. dziivee. Zviedru modelis ir ar lielaaku kontroli nekaa muuseejais. Te vinji vairaak tuvojas ASV un Krievijai.

Kaareiz nee... Krievijai varbuut, bet ne ASV...

Te nesen izskaneeja infa, ka, piemeeram, ieksj LV sievietes, kas ir bez beerniem un jaunaakas par 40 gadiem, nedriikst sterilizeeties. ja taa ir - arii valsts iejauksanaas cilveeka dziivee.

Domaaju ka taa ir iejaukshanaas...

Bet, piemeeram, taadas lietas kaa vaarda un apzinjas briiviibas ir visai fundamentaalas.

Zviedrijas gadiijums atceljot maajskoloshanu faktiski rada savdabiigu izkaartojumu... un efektu
1) Vecaaki kljuust par vienkaarshi biologjiskiem olas/spermas audzeetaajiem
2) Vai Valsts apzinaas, ka, atjemot vecaakiem tiesiibas veidot beernu uzskatus, Vecaaki nevar tikt padariiti par atbildiigiem sekaam, ko shie beerni dziivee izdara.
3) Domaaju ka meegjinaajums dekonstrueet tradicionaalo gjimeni ar taas uzdevumiem, tiesiibaam ir totaals fail visas sabiedriibas liimenii... shaada sabiedriiba kljuus vaaja un dziivot nespeejiga longtermaa.
. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 12 . 13 . >>

:: Pievienot komentāru

Autors: 
  • Lai iekopētu autora vārdu,nospied uz tā.
  • Reģistrēti lietotāji var rediģēt tekstus vēlāk.
Bold FontItalics fontUnderlineStrike OutSubscriptSuperscriptFont colorTeletypeHorizontal LineE-mail linkhyperlinkListsimies
Atlikušas 1000 zīmes

 Lapas redaktors:redaktors@lelb.lv; Copyright © 2006 LELB, created by MB Studija
Šajā stundā bijuši 178 , pavisam kopa bijuši: 2054