atpakaļ uz mājaslapu
E-pasts:  Parole: atcerēties mani reģistrētiesaizmirsu parolimeklēt
Diskusijas Par dažādiem jautājumiem Kreacionisms
lēnprātīgais
Iesūtīts: 2011.02.22 19:56:12
Te jau ir bijusi diskusija par evolūciju un kreacionismu. Internetā uzgāju rakstu, ka ap 900 bioloģijas skolotāju māca nevis evolucijas teoriju, bet gan kreacionismu: http://www.onenewsnow.com/Education/Default.aspx?id=1298706
. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 . >>
AutorsZiņas teksts
lēnprātīgais
# Iesūtīts: 2011.02.22 19:56:49
Vai nav interesanti!?
παλαιό ανόητος
# Iesūtīts: 2011.02.22 19:58:54
Es nepārāk saprotu - viņi to priekšmetu sauc `bioloģija` vai kā?
Tēvs Indriķis
# Labojis Tēvs Indriķis : 2011.02.22 20:30:59
ctulhu , lai nu jeņķi savu konstitūciju godina vairāk nekā mēs savējo, tomēr arī tā ir viens papīrs, kas pieļauj plašu interpretāciju, ne sekulāri svētie raksti.
Tāpat ir grūti valstī vismaz ar formālu vārda brīvību aizliegt šo to pasniegt kaut vai kā alternatīvu.
Tipa- daži tumsoņas t.i. kāda novirziena zinātnieki uzskata , ka visa pamatā ir evolūcija, bet , draugi, padomāsim, vai šī teorija iztur nopietnu kritiku vai pati pielīdzināma "ticības" mācībai, ņemot vērā lielo ticību, kas nepieciešama, lai lētticīgie noticētu ka no nekā pats no sevis var kaut kas rasties?
παλαιό ανόητος
# Labojis παλαιό ανόητος: 2011.02.22 20:32:42
Tēvs Indriķis
Creatio ex nihilo tiešām ir teoloģiska, nevis zinātniska ideja; neesmu dzirdējis, ka zinātnieki pie tās turētos. Viens no fizikas likumiem bija "enerģija nerodas un nezūd, tā tikai pāriet no viena veida otrā vai no viena ķermeņa citā".
Jošs Mulders
# Iesūtīts: 2011.02.22 22:15:26
BS, caur kluso telefonu izlaists texts...

Te nesen Amiishi uztaisiija kaut kaadu a ptauju (iisteniibaa nekorektu) kuraa aptaujaaja no seerijas

1. Tu kreacionists
2. Tu darvinisits
3. Tu ne shis ne tas...

Nu ij taa kaa skolotaaji ir tomeer inteligjenta tauta, tad ljoti liela dalja iekjekseeja #3

No kaa pashi surveya autori izsecinaaja, ka tie ir latentie kreacionisti... jo vai tad darvinisti kauneetos???

A to, ka ID un kreacionisms neir viens un tas pats, to neviens nespeej aizdomaaties... ibo kaareiz vislabaakais skaidrojums ir taads, ka tie 60% ir ID simpateetiski skolotaaji...

p.s. un neko vinji nemaaca publiskaas skolaas paari tam, kas ir atljauts... kreacionisms ieksh USA skolaam atljauts nav... BET dazhos shtatos un cerams tuvaakajaa laikaa arii veel citos, ir pienjemts likums, kas pasargaa skolotaaju no sankcijaam, ja vinjsh apluuko evoluucijas teoriju kritiski, tai skaitaa taas vaajaas vietas... par ko Darvinisti sashuumeejushies ne pajokam, ibo dogma nedriixt tikt apshaubiita... un studentiem maaciit kritiski apluukot shkjietami visstabilaakaas teorijas, ir slikts veids kaa maaciit zinaatnisko metodi
pich_
# Iesūtīts: 2011.02.22 22:21:16
Jošs Mulders

drīkstu pēc katra tava komentāra tevi nosaukt par demagogu?
Līkcepure [90.130.166.193]
# Iesūtīts: 2011.02.22 23:28:02
lēnprātīgais
Pieļauju, ka ir skolas, kas māca, ka visa pamatā ir akāša vai savstarpēja aurālo ķermeņu cīņa. Nu ko, varu vien izteikt līdzjūtību tiem, kas iegūst šo defektīvo ``izglītību``. Kad iestāsies universitātē, lai nopietni sāktu apgūt ar bioloģiju saistītas zinātnes, tad paši lādēsies par saviem skolotājiem ezotēriķiem.
neielog. [95.68.81.233]
# Iesūtīts: 2011.02.23 07:31:10
Public high school amerikā var nozīmēt jebko. Tās var būt arī privātas kristīgas/alternatīvās apmācības skolas, kur to māca. Šaubos vai labākajās asv valsts augstskolās ko tamlīdzīgu pasniedz /jo tas ir caur un caur nezinātniski un neakadēmiski). Zinot, ka anglijā ir high school, kur ir akreditēta bītloloģija, tb tiek dots grāds par zināšanām The Beatles tēmā...gan jau atrodas kādas speciālās skolas, kur māca kreacionismu. Nu, lai māca. Galu galā ne no tā nekas nemainās. Pasaule sekularizējas un tikai tādas ļaunuma impērijās kā krievijā un daļēji asv un radikālas islamlandes kultivē kristietību un islamu par visām varēm kā politiskas propogandas sastāvdaļu. Mana ateistiskā dzīve no tā nemainās ne par mata tiesu.
EzītisMiglā
# Labojis EzītisMiglā: 2011.02.23 09:18:17
Neatbildētais jautājums kristiešiem:

Ja jau ET ir muļķības un tai tic tikai tumsoņas no zinātniekiem, tad - KĀPĒC kristieši, kuru ir vairākums pasaulē (te vēl varam pieskaitīt klāt musulmaņus un hinduistus, kas tāpat ir pret ET), nesavācās draudzīgā pulciņā un nepieliek punktu tam visam? Kristiešu nauda pētījumiem, kristiešu zinātnieki, galu galā kristiešu pārsvars demokrātiskā sabiedrībā tīri balsojot vien jau dotu sarkano gaismu ET mācīšanai skolās.

Te rodas iespaids, ka viens pusaudzis (ateisti) izdzenā trīs karatistus (kristieši). Paskaidrojiet, ja varat!

Kas jums traucē? Slinkums? Tak ne jau tas, ka nav īsti ko iebilst tai ET, un ir tikai tukši vārdi par tumsoņām un to, ka ET nerullē, turās uz tradīcijām un meliem?

Šis tiešām ir neatbildēts jautājums, nevis "mēs atbildējām, bet jums atbilde nepatika".
Svētais
# Iesūtīts: 2011.02.23 09:27:08
EzītisMiglā
Nedomāju, ka šī būs atbilde tavā skatījumā. Bet kristiešu skatījumā tā tomēr ir atbilde. Caur ticību var satvert to, ka pasaule ir radusies Dieva Vārda spēkā. Es nezinu vai vēl kā citādāk to var satvert, bet kristiešiem pietiek ar šo parametru. Tāpēc patiesībā nemaz nekas nav jāpierāda no kristiešu skatu punkta neticīgajiem, jo sevišķi vēl tādēļ, ka Dievs pats pasaka, ka viņš katra cilvēka dzīvē ir atklājies ( zināmā pakāpē), un tāpēc nevienam nav aizbildinājuma Dieva priekšā. Tjipa tādi, es nezināju, mani nepārliecināja, nevarēja pierādīt utt...
παλαιό ανόητος
# Iesūtīts: 2011.02.23 09:32:01
EzītisMiglā
Vēsturiski jau tā arī bija, ka Amerikā, no kurienes visa tā jezga nāk, ET mācīšana skolās bija aizliegta. Bet amerikāņi tiesās konstatēja, ka šāds aizliegums ir nekonstitucionāls.
Diemžēl pasaule pa lielam ir sekulāra un to, ko Tu iesaki, varētu nodrošināt Vatikānā vai Irānā.
παλαιό ανόητος
# Labojis παλαιό ανόητος: 2011.02.23 09:35:07
Svētais
Nē, nu tādā pakāpē kā Dievs mums ir atklājies, mēs arī ticam. Man teiksim Dievs ir atklājies nevis personiskajā trīsvienīgā aspektā, bet kā fizikas likumu devējs. Līdz ar to es ticu, ka e=mc2.
EzītisMiglā
# Iesūtīts: 2011.02.23 09:36:07
Svētais
Ticēt var visam kam.
Šoreiz ir frāzes no Indriķa un Muldera puses tieši par cilvēkiem, kas ar racionāu prātu turās pie ET. Tad nu es piedāvāju tikai to, ka viņus racionāli ir jāatspēko, un brīnos, kāpēc tas nenotiek - vai nav naudas vai gribētāju? Teorijai par lielo ET sazvērestību es neticu, tas ir pusaudzis pret 3 karatistiem. Vai nu arī reālajā dzīvē īstu ticīgo ir uz vienas rokas pirkstiem saskaitāmi. Pārējie ir maskējušies ateisti, vai drīzāk pofigisti, kas visādam gadījumam ir kristījušies, bet patiesībā tik vien dara, kā Ziemsvētkos uz baznīcu aiziet.
EzītisMiglā
# Iesūtīts: 2011.02.23 09:38:53
παλαιό ανόητος
Tātad amerikāņu tiesās dominē ateisti? Tāpat kā zinātnē, politikā un daudzās citās nozīmīgās vietās? Kā viņi tur iekļuva, ja vairums cilvēku ir ticīgi? Tad tie ticīgie ir dumjāki, ka ļauj sevi tā apčakarēt? Vai arī viņi aizņemti katrs ar savu ticību, priekš sevis paša, ka pārējo liktenis viņiem nav tik svarīgs? Lai jau māca to ET, kas man, es tak tai neticu?
Svētais
# Iesūtīts: 2011.02.23 09:40:45
EzītisMiglā
Ticēt var visam kam.

protams, ka tā var. Bet Dievs ir morāla būtne un ikviens sevi apzinās grēkojušu Dieva priekšā. ņemot vērā, ka radītājs kā no morālām būtnēm prasīs atbildību, tad šeit izpaliek vienkārši jautājums par ticēšanu visam kam. No šī aspekta raugoties , Dievs katram ir atklājies sirdī un apliecina to, ka šim cilvēkam ir vajadzīgs glābējs no viņu grēkiem.
παλαιό ανόητος
# Iesūtīts: 2011.02.23 09:43:27
EzītisMiglā
Nē, amerikāņu tiesās dominē cilvēki, kas ievēro amerikāņu konstitūciju, kurā droši vien baznīca ir šķirta no valsts.
Svētais
# Iesūtīts: 2011.02.23 09:45:08
EzītisMiglā
turklāt Dievu nevar racionāli izskaidrot neviens ticīgais. Katrs vadās tikai no ierobežotas atklāsmes.
EzītisMiglā
# Iesūtīts: 2011.02.23 09:47:35
παλαιό ανόητος
Baznīca taču nav ET. Te kāds ieminējas, ka katoļiem pret ET nav pretenziju.
Es vairāk par to, ka te Mulders ar Indriķi izteicās par to, ka ET nav pareiza, tā ir melīga, pretrunīga, pilna ar viltojumiem utt.
Tad nu tik vien palika kā samesties naudiņas un samaksāt zinātniekiem, vislabāk agnostiķiiem, lai nebūtu ieinteresētības, lai šie pierāda.
EzītisMiglā
# Iesūtīts: 2011.02.23 09:49:27
Svētais
Ne jau Dievu šoreiz jāizskaidro, bet gan to, ka ET ir nepareiza. Mans jautājums ir par to, kur problēma to izdarīt pie tik lieliem naudas un cilvēku resursiem, kādi tie ir ticīgajiem? Kas ir tie ļaunie, kas traucē, ja atceramies, ka ticīgo ir nospiedošais vairākums?
EzītisMiglā
# Iesūtīts: 2011.02.23 09:51:59
Khmm.. ASV uz naudaszīmēm kas ir rakstīts? Himnā ir vārdi "In God is our trust".
Tukšu bundžu skaņa un lirika laikam, tāpat kā mūsu himnā.
. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 . >>

:: Pievienot komentāru

Autors: 
  • Lai iekopētu autora vārdu,nospied uz tā.
  • Reģistrēti lietotāji var rediģēt tekstus vēlāk.
Bold FontItalics fontUnderlineStrike OutSubscriptSuperscriptFont colorTeletypeHorizontal LineE-mail linkhyperlinkListsimies
Atlikušas 1000 zīmes

 Lapas redaktors:redaktors@lelb.lv; Copyright © 2006 LELB, created by MB Studija
Šajā stundā bijuši 33 , pavisam kopa bijuši: 3710