atpakaļ uz mājaslapu
E-pasts:  Parole: atcerēties mani reģistrētiesaizmirsu parolimeklēt
Diskusijas Par dažādiem jautājumiem Dieva iecelta Saeima
pich_
Iesūtīts: 2011.01.18 09:54:56
1 Ikviens lai ir paklausīgs varām, kas valda. Jo nav valsts varas, kā vien no Dieva, un tās, kas ir, ir Dieva ieceltas.
2 Tātad tas, kas pretojas valsts varai, saceļas pret Dieva iestādījumu. Bet tie, kas saceļas pret to, paši sev sagādā sodu.

Gribētu noskaidrot kristiešu domas par šīm rindiņām. Vai arī jūs uzskatiet, ka mūsu Saeima ir Dieva iecelta?
Un cik kristīgas ir ārkārtas vēlēšanas? Tās varētu definēt par pretošanos valsts varai, bet tad tas sanāk pretoties Dieva ieceltajiem cilvēkiem.
. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . >>
AutorsZiņas teksts
pich_
# Iesūtīts: 2011.01.18 09:56:23
Kādas ir jūsu domas par šo 13. nodaļu no Romiešiem?
skolniekss
# Labojis skolniekss: 2011.01.18 10:00:51
pich_ Manas domas ir, ka nekas nemainīsies pat tad, ja pasludinās par prezidentu Dievu. Sabiedrība nespēj mainīties tik īsā laikā. Pašiem jāmainās, ne valdības jāmaina.

Bet par šīm rindiņām šķiet viss skaidrs. Bibliski ir jāklausa. Izvēle protams tāpat, kā visās lietās ir mūsu pašu ziņā.
Jošs Mulders
# Labojis Jošs Mulders: 2011.01.18 10:09:19
pich_

Nee aarkaartas veeleeshanas ir likumiigs veids kaa nomainiit varu bez asinsizlieshanas. Nekaa pretlikumiiga vai pret Dievu. Pats Dievs jaunajaa deriibaa mums caur Kristu dod milziigas pilnvaras, tad nu kaapeec buutu jaabriinaas, ka attiistoties cilveekiem Dievs arvien vairaak mums deligjee to, kas reiz bij sugubo vinja kompetence... taadeejaadi mees varam sho varu iecelt un atcelt un taa ar Dievu daliit kaut kaadus Dievishkjas kompetences darbus.

Nu un neaizmirsiisim Veestures maaciibas, ka Dievs var arii kaadu varu izmantot lai sadotu pa kaklu vienam otram valdiitaajam... skat Izraeels vs Babilona
pich_
# Labojis pich_: 2011.01.18 10:11:19
Jošs Mulders

ārkārtas vēlēšanas tā pat sanāk [likumīga] pretošanās varai, kas ir pret Bībeli. es nekur nepieminu asinsizliešanu.

un vai šim piekrīti? "Jo nav valsts varas, kā vien no Dieva, un tās, kas ir, ir Dieva ieceltas"
tad Saeima- Dieva iecelta vara, jo Bībele tā saka?
Jošs Mulders
# Labojis Jošs Mulders: 2011.01.18 10:16:28
ārkārtas vēlēšanas tā pat sanāk [likumīga] pretošanās varai, kas ir pret Bībeli. es nekur nepieminu asinsizliešanu

Bet kaapeec tu prasi kristieshu viedokli, ja tu esi Biibeles experts?

Atkaartoshu veelreiz. Aarkaartas veeleeshanas ir likumiigas un likuma ietvaros... Shis likums ir shiis pashas Saemas un likumiigaas varas veidots, un taatad lai cik tev tas paradoxaali neliktos, bet muusu gadiijumaa Dievam ir labpaticies radiit taadu vidi, kuraa cilveeki var nomainiit varu... ibo pirmais pants, kas ierakstiits muusu galvenajaa likumaa - Satversmee - ir ka vara pieder tautai... ko arii manifestee likuma pants par aarkaartas veeleeshanaam.

Nekaa pret rakstiem tur nav. Romieshu 13 nodalja nedefinee paarvaldes politisko sisteemu, bet gan pasludina, ka ikviena vara ir no Dieva iecelta... Tachu kaa tu pats labi redzi, varu iecelj cilveeki... tobish Dievs kaa vienmeer darbojas cilveeku viduu caur pashiem cilveekiem. Kas svariigi... ja Dievs ko dod, Dievs to var arii njemt - tai skaitaa arii Varu prom no cilveekiem... un lai cik tas jociigi neliktos, arii varu Dievs atnjem CAUR cilveekiem...

Un Dievam nav rocinjas par iisaam ja vajag, vienu otru varu atcelt pat ar bandiitu rokaam... kas shos bandiitus nepadara par engjeljiem, tikai rezultaataa ir bezatkritumu tehnologjija

Latvijas gadiijumaa Dievs ir defineejis robezhas kuraas var pretoties Varai nesodiiti... un ir jabuut visai aprobezhotam, lai padomaatu, ka Paavils ar "pretoshanos varai" domaa likumiigas darbiibas... ibo ir skaidrs, ka Paavils runaa par neilkumiibaam veerstaam pret varu - dumpji, sacelshanaas, revoluucijas
Jošs Mulders
# Iesūtīts: 2011.01.18 10:19:17
Paavils ir gudrs chainjiks... ibo zin, ka ljaunus valdiitaajus Dievs pats taa vai citaadi nolikvidee, atcelj... jo Rakstos Dievs liek saprast, ka valdnieki ir iipashi vinja pieskatiiti un iisaa saitiitee piesieti.
Jošs Mulders
# Iesūtīts: 2011.01.18 10:21:30
Kaa likums vairums negodiigaas Valdiibas kriit tieshi taapeec, ka neieveero pashas savus likumus, tobish vinji saceljas pashi pret sevis radiitiem likumiem, taa pashi sevi nostaadot aarpus likuma, kur tad arii vinji dabon pelniito sodu.

Aarkaartas veeleeshanas nekaadiigi nesanaak shajaa sfeeraa. Un mums jaabuut absoluuti pateiciigiem un laimiigiem, ka Dievs mums ir uzticeejis shaadas iespeejas... tas paraada Dieva uzticiibu mums... Ja vien taa nav kaada ironiska skola, ko Dievs grib mums maaciit, taa nostatot muus pashus iepretiim muusu izveelju sekaam.
EzītisMiglā
# Iesūtīts: 2011.01.18 10:26:18
Pieņemsim, ka ir diezgan laba valdība, tātad no Dieva iecelta.
Notiek "sarkano ķiveru" grupas vadīts valsts apvērsums, kādu laiku iet cīņas - Dieva ieceltā valdība no vienas puses, "sarkanās ķiveres" no otras.
"Sarkanās ķiveres" uzvar. Tagad viņi ir valdība. Tātad, tagad Dieva ieceltā valdība ir "sarkanās ķiveres"? Galvenais bija tikt pie varas?
skolniekss
# Iesūtīts: 2011.01.18 10:31:10
EzītisMiglā Viss ir ļoti vienkārši. Uz ļaunu atbild ar labu. Jautājums ir tikai viens- cik to spēju es?
pich_
# Labojis pich_: 2011.01.18 10:32:18
Jošs Mulders

ja apspiesta tauta pretojas okupantu varai un pret okupantu izdotajiem likumiem- tas ir likuma pārkāpums vai nav? un vai tas ir "Tātad tas, kas pretojas valsts varai, saceļas pret Dieva iestādījumu"?
EzītisMiglā
# Iesūtīts: 2011.01.18 10:42:13
pich_
Tas ir likuma pārkāpums. Bet, kad tauta uzvar, tad ir jauna valdība un viss ir OK, jaunā valdība ir Dieva iecelta.
Tā sacīt, "uzvarētājus nesoda".
Jošs Mulders
# Iesūtīts: 2011.01.18 10:45:45
EM,

Kaa jau teicu paskaties to pashu Izraeela un Babilonas konfliktu. Dievs Nebukadnecaru caur Pravieti sauc par "Dieva Kalpu"... kursh atnaak un burtiski nolikvidee Izraeela valsti nahren uz 70 gadiem - Babilonas trimda veesturee saucaas.

Taakaa ar taam sarkanaam kjivereem nekad neko nevar zinaat. Meedz gadiities, ka taa Dievs izpurina shljurainaa greeciigaa labklaajiibaa iegrimushu tautu... Liidziigi kaa Barbari, kas atnaaca un jauko progresiivo Romu izgruustiija.

Jošs Mulders
# Iesūtīts: 2011.01.18 10:48:02
pich_

Karot un aizstaaveet savu valsti nav greeciigi. Bet ja tu zaudee, tad atziisti sakaavi... un take it or leave it.

Izraeelis kaa tauta ir paraadiijusi, ka taa speej pastaaveet cauri daudzaam valdiibaam, un apspiedeejiem... un kas interesanti, kad dabuujushi savu valsti atpakalj... neuzvedaas nemaz tik jauki.
EzītisMiglā
# Labojis EzītisMiglā: 2011.01.18 10:52:05
Ikviens lai ir paklausīgs varām, kas valda.
Tas ir interesanti. Piem, pie varas komunisti, un krietnam kristietim Voldemāram ir jāizdod visi kulaki.
Pie varas vācieši, un tieši tam pašam krietnajam kristietim Voldemāram ir jāizdod visi ebreji.
Pie varas zvērakie ateisti, un krietnais kristietis Voldemārs izdod - pats sevi???

Tas ir, kristiešu vajāšanu laikā Senajā Romā viņiem, pildot paklausību varai, bija jāizdod vienam otru, sapulces vietas katakombās un beigās vēl pašiem sevi?
pich_
# Iesūtīts: 2011.01.18 10:52:12
Jošs Mulders
Bet ja tu zaudee, tad atziisti sakaavi... un take it or leave it

un tad jaunā vara skaitās Dieva iecelta? it sevišķi, ja tas ievelkas uz ilgu laiku, vai uz visiem laikiem?
masiks iesmīkņā [87.110.184.238]
# Iesūtīts: 2011.01.18 10:52:26
Jošs Mulders

Kaa likums vairums negodiigaas Valdiibas kriit tieshi taapeec, ka neieveero pashas savus likumus, tobish vinji saceljas pashi pret sevis radiitiem likumiem, taa pashi sevi nostaadot aarpus likuma, kur tad arii vinji dabon pelniito sodu.

Bizantija, piemēram?
Jošs Mulders
# Iesūtīts: 2011.01.18 11:01:17
EM... redzi vieniigais kas ir paaraaks par sho - ir Dievam vairaak jaaklausa nekaa cilveekiem - sho argumentu izmantoja Peeteris kad likumiiga vara meegjinaaja vinjiem paveeleet aizliegt sludinaat Kristus Vaardaa.

Taa vienmeer buus moraala dilemma, vai greekot pret bausli vai greekot pret lojalitaati valstij.

Un reaali nevar formalizeet shiis robezhas, jo galu beigaas uz shiis robezhas buus konkreets cilveeks kas veiks sho izveeli. Kristietiiba nedod gatavas atbildes visur un vienmeer... ibo ieviesh Gara jeedzienu un paljaaviibas formulu uz kristu... un kaa Merlins reiz teica - Kristeitiiba rada spriedzi... ja veelies, tad uztver to kaa budistisku koaanu, tikai ar praktiskaam sekaam, nevis tikai tiiri teoreetisku gurkjoshanos.
Jošs Mulders
# Labojis Jošs Mulders: 2011.01.18 11:01:49
un tad jaunā vara skaitās Dieva iecelta? it sevišķi, ja tas ievelkas uz ilgu laiku, vai uz visiem laikiem?

Jep... atkal... skat Babilona vs Izraeelis... Parasti gan sanaak - jo taalaak no Dieva valdiiba jo iisaaku laiku taa valda.
Jošs Mulders
# Iesūtīts: 2011.01.18 11:02:56
Bizantija, piemēram?

Huh?
EzītisMiglā
# Iesūtīts: 2011.01.18 11:04:19
Jošs Mulders
Līdzīgi bija ar Romas imperatoriem - visi tie Kaligulas un Heliogabali valdīja dažus gadus, bet tādi kā Augusts - ilgu laiku. Tā ka ir vērojama cilvēka iedzimta tendence uz kompleksitātes palielināšanu.
. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . >>

:: Pievienot komentāru

Autors: 
  • Lai iekopētu autora vārdu,nospied uz tā.
  • Reģistrēti lietotāji var rediģēt tekstus vēlāk.
Bold FontItalics fontUnderlineStrike OutSubscriptSuperscriptFont colorTeletypeHorizontal LineE-mail linkhyperlinkListsimies
Atlikušas 1000 zīmes

 Lapas redaktors:redaktors@lelb.lv; Copyright © 2006 LELB, created by MB Studija
Šajā stundā bijuši 100 , pavisam kopa bijuši: 35818