atpakaļ uz mājaslapu
E-pasts:  Parole: atcerēties mani reģistrētiesaizmirsu parolimeklēt
Diskusijas Par dažādiem jautājumiem sestdiena svetdiena z-svetki u.c.
muga34
Iesūtīts: 2011.01.16 20:12:36
ir dzirdetas daudzas diskusijas par to kurs tad isti ir patiesais sabats - un tomer kada tad ir latvijas lut. baz. nostaja? ja pec bibeles sabats ir sestdiena kamdel mes par svetu turam svetdienu?

ta pat par z-svetkiem - nekur bibele nav minets kad piedzima Jezus bet ir teikts sunda kad Jezus piedzima engelis paradijas ganiem kas guleja ganot aitas - pameginiet pagulet Izrela ara lauka ziema pa nakti un vai ziema kads laiz ganos aitas tam-taram un ta talak - tad kapec mes svinam z-svetkus ja tie nav notikti bibele?

ta pat bec bibeles lieldienas ari ir svinamas cita laika kapec - baznica netur Dieva noliktos svetkus bet noliek pati sev dienu kad svinet svetkus??? mulkim ir skaidrs ka sie svetki ir saskanoti ar sulei un tas ritejumu svetdiena - sun-day - tulkojuma saules diena - lieldienas svinam tad kad dinas sak klut garakas par nakti z-svetkus kad naktis sak klut isakas respektivi telaini izsakoties kad saule uzvar nakit - bet saule bija egiptiesu galvena dieviba
. 1 . 2 . 3 . >>
AutorsZiņas teksts
muga34
# Labojis muga34: 2011.01.16 20:23:13
un egipte pec bibeles ir pganu un elkdievibu pieluddzeja kas dievam nav tikama - vel jo vairak dievs bibele skaidri ir noteicis pec ka rekinat Savu dienu ritejumu un tur ir skaidri teilts ka pec meness kapec mes to neieverojam???

bibele saka ka mums nebus veidot telus ( zimes vai simbolus ) ko pielgugt bet ieejiet Latvijas baznicas un pastieties uz tiem altariem un gleznam un visu sito figurinu un zimejumu prieksa mes kritam celos kaut teikts to nedarit krusts pat par sevi jau ir simbols zime tels - kas patiesiba agrinaja bazniza bija kauna zime -- kapec mes sev veidojam telus kuru prieksa krist celos kada ir lat.lut.baz. nostaja???
Aivars
# Iesūtīts: 2011.01.16 20:33:24
muga34
Vispār jau, iesākumā ieteiktu izmantot pogu `meklēt`, lai pārlūkotu kurās diskusijās jau šīs tēmas ir daudz un dikti pārmaltas, pirms uzsākt vēl vienu diskusiju.
Bet nu tā īsumā - Svētdienu KRISTĪGĀ Baznīca svin tādēļ, ka tā bija diena, kad Kristus augšāmcēlās, tā būtībā paverot jaunu laikmetu jeb vēsturi. Un tā kā sabata aicinājums bija svētīt to, uzlūkojot Dievu, tad Kristus augšāmcelšanos vienkārši nevar ignorēt
Kas attiecas uz Zsvētku datumu, tad tiešām Bībelē nav minēts datums, kad Kristus dzimis. Taču, cik saprotams, jau diezgan agri laikā, kad pagāniskā roma svinēja Neuzvaramās Saules svētkus, kristieši (tobrīd vēl nebūdami nemaz valsts reliģija, bet gan vajāta kopiena) ir savā kalendārā uzsvēruši, ka īstā Pasaules Gaisma atmirdz Kristum ienākot pasaulē.
Par krustu - lūdzu palasi Pāvila 1. Korintiešiem pirmās divas nodaļas kaut vai.
vispār jau [95.68.47.62]
# Iesūtīts: 2011.01.16 20:50:18
par sniegoto Israēlas decembri runājot
http://www.israel-travel-tips.com/en/39/Israel%20Travel/Israel%20Weath.. er
muga34
# Iesūtīts: 2011.01.16 22:22:29
Es neteicu ka Israela decembris ir sniegots - pec tevis iedota linka tad ari redzm naktis 0 - 5 gradi slapjs dregns laiks - nu man te aiz loga tagad ir +3 un list lietus - galigi negribas iet ara kurnu vel gulet visu nakti un ja jerus palaistu sava plava ganities sada laika pienemot ka to neklaj sniegs nu pusdiena un no plavas bulu pari palikusi dublu pelke...
muga34
# Iesūtīts: 2011.01.16 22:40:53
Aivar pec tevis teikta sanak ka baznica var mainit Dieva noliktas dienas pec savas patikas - sabats ir Dieva diena!!! kura mums vins japiemin - tas ir cetirtais bauslis!!! - to ir nolicis Dievs!!! un Kristus nav augstaks par Dievu lai to mainitu - tapat Lieldienas ir nolicis Dievs izvedot izraelu no egiptes pardot savu varu par paganu dievibam - Dievs vispar nav pieskanojis nevienu savu svinamo dienu kadam debes vai zemes paradibam un man liekas ar noluku bet mes to mainam jo mums ta tikamak vai varbut jo tas sasaucas ar paganu svetkiem un ir ertak????

Pāvila 1. Korintiešiem - seit nav teikts nemiet krustu sev par zimi vai kaut ka ta vai tmlidzigi un es nerunaju tikai par krustu bet par visiem tiem teliem kas baznicas sastopami....

P.S. - nesaku neko uzbrukosi tikai diskuteju lai saprastu ...
armilo
# Iesūtīts: 2011.01.16 22:44:23
muga34
"ja pec bibeles sabats ir sestdiena kamdel mes par svetu turam svetdienu?"

Pēc bībeles sabats ir septītā diena, kurā Dievs pēc sešām radīšanas dienām atpūtās. Sabats nozīmē "atpūta". Mēs, kristieši, par svētu turam to dienu, kurā Jēzus augšāmcēlās. Un tā bija nedēļas pirmā diena, jeb nākamā diena pēc sabata. Krieviski šī diena ir nosaukta labāk par latviešu svētdienu, "voskreseņie".
Aivars
# Iesūtīts: 2011.01.16 23:03:24
muga34
Ne jau baznīca ko maina. Pameditē par to, ka pats Jēzus sacīja, ka Viņš ir Kungs pār sabatu utt.
Par tēliem runājot... nu nezinu kasir visi tie tēli, bet krusts, manuprāt, ir visai pa tēmu, ja raugāmies uz pašu Bībeles valodu
lēnprātīgais
# Iesūtīts: 2011.01.17 01:36:55
muga34
Pirmie kristieši, godinot Kristus augšāmcelšanos, pulcējās pirmajā nedēļas dienā:

Ap. d. 20:7 Pirmajā nedēļas dienā, kad mēs bijām sanākuši maizi lauzt, Pāvils, gribēdams nākamajā dienā doties ceļā, runāja uz tiem, un viņa runa ieilga līdz pusnaktij.

1. Kor. 16:2 Ikkatrā pirmajā nedēļas dienā lai ikviens, cik bijis iespējams atlicināt, tur gatavībā, ka dāvanas nav jālasa tikai tad, kad es nākšu.

Par ceļos krišanu gleznu un figūriņu priekšā būtu labi uzsākt jaunu diskusiju par simboliem un to nozīmi kristiešu dzīvē un dievkalpošanā. Gribu vien paskaidrot, ka Luteriskajā baznīcā tā nav šo tēlu un gleznu pielūgšana.
muga34
# Iesūtīts: 2011.01.17 18:16:00
armilo - ja pec bibeles sabats ir sestdiena uz svetdienu to parcela katolu baznica ( Vatikans ) ap 150 gadu pec Kristus un tas ir vesturisks fakts. Lidz tam ari agrina kristietiba sabatu tureja sestdiena.

ja Dievs ir licis tadu uzsvaru uz to lai sabats tiktu ieverots (un ne tikai sabats ari jauna menesa svetki, lieldienas u.c. svetki ) - tam ir atvelets vesels bauslis tas ir nodevets par vienu no zimem ar ko tiks atskirti izredzetie - Dievs skaidri ir izskidrojis vecaja deriba sabata un svetku kartibu un seit par to nav divu domu un runu tad pec manam domam ja dievs sbatu veletos parcelt uz citu dienu vins butu to skaidri pateicis - tik pat skaidri ka vecaja deriba...

ja Kristus saka es esmu Kungs par sabatu bet nesaka ka Vins to parcel, tapat AP.d. 20:7 un 1. Kor. 16:2 nu nav tur tekts ka sabats tiek parcelts uz citu dienu ta pat ka Lieldienas - tapat nekur nav teikts par Z-svetkiem
muga34
# Iesūtīts: 2011.01.17 18:58:28
2.Laiku 2:3. Jo redzi – es gribu celt namu tā Kunga, sava Dieva, vārdam, lai to viņam veltītu, un lai Viņa priekšā kvēpinātu smaržīgas kvēpināmās zāles un lai pastāvīgi būtu izlikts maizes ziedojums, kā arī lai tiktu upurēti dedzināmie upuri ik rītus, ik vakarus, sabatos un jaunos mēnešos un tā Kunga, mūsu Dieva noliktajos svētkos, kā tas ir Izraēlam noteikts uz mūžīgiem laikiem.

.... kā tas ir Izraēlam noteikts uz mūžīgiem laikiem. - negribas ticet ka sie muzigie laiki beidzas ar Kristus atnaksanu ....
Aivars
# Iesūtīts: 2011.01.17 19:22:13
muga34
Klau, nu palasi kaut vai Jāņa evaņgēlija 20 nodaļu un tu redzēsi, ka nedēļas pirmajā dienā mācekļi pulcējās kopā kopš Kristus Augšāmcelšanās. Tas, ka tik ilgi, kamēr ebreji nevajāja savus tautiešus-kristiešus, tie sinagogās bija arī sestdienā, ir cits stāsts. Bet par šo - uz svetdienu to parcela katolu baznica ( Vatikans ) ap 150 gadu pec Kristus un tas ir vesturisks fakts - vai atsaucīti nevarētu!
Vai tikai nav trāpījušies kaut kādi mazkvalitatīvi adventistu vai kādu citu aģitmateriāli. Kāds vēl vatikāns 150 gadā? Tu maz aptver, ka tajā laikā Baznīca nav nekādi pompozi neierobežota vara? Līdz 4.g.s. sākumam tā vēl piedzīvo vajāšanas pagāniskajā Romā!!
Bet vispār, tu sacīji `mēs`, tā acīmredzot sevi pieskaitīdams LELB rindām. Kā būtu, ja tu painteresētos pie mācītāja par Bībeles stundām, vai iespēju iziet iesvētes mācību, jo šķiet daudz kas no Tevis te vaicātā attiecas uz elementāru Katehēzi. Ja kas, ieteiktu arī tos materiālus, kas tev radījuši šos jautājumus, parādīt savam mācītājam un iespējams viņš tev paskaidros arī ko vairāk par to mācības fonu.
p.l.dassy
# Labojis p.l.dassy: 2011.01.17 19:31:05
Aivars
Tu gan te brauc virsū par nezināšanu... kas Tev skaidrs gadiem ilgi, tas citam varbūt pirmo reiz dzirdēts! nja...
man šīs diskusijas uzsācēja vairāk saistās ar mesiānisko jūdaismu Kas paŗzina ļoti labi VD, bet JD neņem tik pat nopietni tā tiešam ir zināmu cilvēku problēma... un tas ir ļoti labi, ka cilvēks te diskutē... Aivar! neesi nu tik neiecietīgs! tad labāk paklusē un lai citi atbild, kas ir iecietīgāki!
Aivars
# Iesūtīts: 2011.01.17 19:37:10
p.l.dassy
Varbūt tas tikai izklausās
Bet tas nav galīgi domāts kā uzbraucviens mugam, bet gan kritika kategoriskajiem apgalvojumiem, ko viņš acīmredzot kaut kur dzirdējis vai izlasījis.
armilo
# Iesūtīts: 2011.01.17 19:38:06
p.l.dassy
Aivars labu lietu iesaka - iziet iesvētes mācību. JD un VD atšķiršana ir pamatu pamats.

muga34
„.. kā tas ir Izraēlam noteikts uz mūžīgiem laikiem. - negribas ticet ka sie muzigie laiki beidzas ar Kristus atnaksanu ....”

Tici vai nē, bet Dievs Jēzū Kristū ir noslēdzis jaunu pestīšanas derību. Baušļu ievērošana nevarēja sagādāt pestīšanu, tajā skaitā sabata baušļa pildīšana. Tādēļ Dievs noslēdza ar cilvēku jaunu derību, proti, Kristus izlieto nevainīgo asiņu derību par pasaules grēkiem. Ar To Dievs pats ir pārcēlis sabata svētīšanu uz augšāmcelšanās dienas svētīšanu. Pestīšana no baušļu pildīšanas ir pārcelta uz pestīšanu no ticības uz Kristus evaņģēliju.
p.l.dassy
# Iesūtīts: 2011.01.17 19:46:24
Aivars
tur jau tā lieta, ka cilvēki izlasa, bet arī aiziet, jo viņiem neatbild, bet pasūta tālāk.. un piemēram iesvētes mācībā atbild: par tādām lietām kristiešiem nav jādomā!

armilo
mēdz gadīties,ka tādi cilvēki daudzreiz ir izgājuši iesvētes mācību...
pich_
# Labojis pich_: 2011.01.17 20:11:05
interesanti ar to sabatu- tad sanāk, ka katoļiem nedēļa sākas ar svētdienu (jeb svētdiena- pirmā diena)?
katoļu bauslis nr.3 "Piemini sabata dienu, ka tu to svētī. Sešas dienas tev būs strādāt un padarīt visus savus darbus. Bet septītā diena ir sabats Tam Kungam...", bet "Sabats sākas piektdienā, līdz ar saulrietu, un turpinās līdz sestdienas vakara brīdim, kad debesīs var ieraudzīt trīs zvaigznes".

luterāņi to visu pataisīja vienkāršāku, vārdu "sabats" aizvietojot ar "svētā diena" jeb svētdiena.

bet kā tad paliek ar katoļiem? ar kuru dienu sākas nedēļa?
pich_
# Iesūtīts: 2011.01.17 20:16:51
Aivars

kāpēc tu visu laiku centies dzīt muga34 prom no tēmas un jautājumu uzdošanas? saprotams, ka viņš (viņa?) uzdod jautājumus tāpēc, ka nezin atbildes. un tam forums ir domāts.

tu taču pats izveidoji diskusiju par kristīgo okultismu. tev kāds uzbruka ar tekstiem, ka vajag vispirms pašam par tām metodēm noskaidrot, izlasīt visu par buršanos ar krisīgiem elementiem un dažādām evanģelizācijas metodēm? un tikai tad uzdrošināties izveidot jaunu diskusiju un noskaidrot citu viedokļus? m?
Aivars
# Iesūtīts: 2011.01.17 20:29:31
pich_
Neuzvelcies, ok?
Es muga34 nekur nedzenu, tas pirmkārt.
Otrkārt, es norādu uz pāris alternatīvām, kā ātrāk varētu noskaidrot atbildes uz interesējošiem jautājumiem, negaidot, kamēr šajā tēmā visu izvērsti paskaidros.
Kā pamani, tad pagaidām te mēs trīs vispār esam devuši kaut kādus paskaidrojumus viņam, tā ka....
pich_
# Iesūtīts: 2011.01.17 20:44:46
Aivars
ok


kā tur paliek ar tiem katoļiem- ar kuru dienu sākas nedēļa?
Aivars
# Iesūtīts: 2011.01.17 21:01:51
pich_
A to tu prasi viņiem. Te luterāņu forums
Parasti gan Kristīgajā pasaulē Svētdiena ir nedēļas pirmā diena. Tas te krievijas telpā un nez kādēļ pie latviešiem pirmdiena ir tā, ar ko nedēļa sākas.
Tēma ir slēgta, jūs nevarat iesūtīt komentārus

 Lapas redaktors:redaktors@lelb.lv; Copyright © 2006 LELB, created by MB Studija
Šajā stundā bijuši 79 , pavisam kopa bijuši: 7932