atpakaļ uz mājaslapu
E-pasts:  Parole: atcerēties mani reģistrētiesaizmirsu parolimeklēt
Diskusijas Par dažādiem jautājumiem Jehovas liecinieki no iekšienes
Aiko_Saule
Iesūtīts: 2009.06.09 10:18:10
. 1 . 2 . 3 . 4 . >>
AutorsZiņas teksts
vilks
# Iesūtīts: 2009.06.09 21:57:58
te arī saite uz pārējiem rakstiem.

Manuprāt - interesanta rakstu sērija, tiesa, protams, pilna ar subjektīviem stereotipiem, bet no tiem šāda tipa rakstos laikam neizbēgt.
Mulders
# Iesūtīts: 2009.06.09 23:24:20
Jaa shkjiet taa bij taa meitene, kas te vaaca infu, un shkjiet, ka kaut ko buushu vinjai paliidzeejis Delfi forumaa iedodot shaadas taadas references Uiss notiek! Liels prieks par shiis meichas rakstiem... laigan zinaams, ka pashi Jehovieshi to nelasiis!
|||||
# Labojis |||||: 2009.06.09 23:30:23
Mulders 2x garām. lai gan, protams, Tev jau gribētos savas spalvas paglaudīt
nop, apskaties datumus - raksti tapuši jau ziemā (diskusija tepat lelbā - maijā). kļūdies arī par jehoviešiem - palasi komentārus: tur viens "pustraks" katolis ņēmās ar dažiem JL pārstāvjiem.
Mulders
# Iesūtīts: 2009.06.09 23:41:14
hmmm... nu tad neko
incognito
# Iesūtīts: 2009.06.10 08:30:57
Vai nav tā, ka Jehovas liecinieku ikdiena ir tāda, kādai vajadzētu būt visu kristiešu ikdienai? Es saprotu, ka Jehovas lieciniekiem ir kaut kādas doktorinālas atšķirības no citiem kristiešiem, bet runa ir tieši par dzīvesveidu, nodošanos Jehovas kultam.
vilks
# Iesūtīts: 2009.06.10 08:40:42
incognito
Nezinu. Man nešķiet laba doma par obligātu "visiem viena un tā paša darīšanu", norobežošanos no sabiedriskās dzīves un nepamatotus aizliegumus dzīvesveida jomā.

Tam dedzīgumam un vēlmei nodoties Dievam ir jānāk no kaut kā cita, nevis likumiem un aizliegumiem, kurus pārkāpjot cilvēks nokļūst ellē.. vismaz tā es saprotu Bībeli un kristietību.
vilks
# Labojis vilks: 2009.06.10 09:03:04
Дона Маргарита
nu jā. Šādu pārmērīgu dedzīgumu var panākt tikai ar manipulatīvām metodēm, par kurām arī rakstīts minētajos rakstos. Patiesa nodošanās kaut kam, kas nāk no sirds, nekad nav mākslīga un neliek nedz citiem justies vainīgiem, nedz pašam liek baidīties, vai tikai viss ir pareizi.
Kā ir rakstīts - mīlestība uzvar bailes. Ja ir bailes, tad nav mīlestības.
Mulders
# Iesūtīts: 2009.06.10 09:06:29
incognito, nodošanās Dievam nenozīmē atteikšanās no attiecībām ar cilvēkiem un pat saviem tuviniekiem, ko jehovas liecinieki praktizē, ja paši tuvinieki nav jehovas liecinieki - ja esi jehovietis, tad aizmirsti par visiem valsts svētkiem... tavi bērni var aizmirst par dzimšanas dienu, x-mas eglīšu un lieldienu svinībām... viss kas vinjiem paliek pāri ir "paštaisīti svētki"

Vienīgie reliģiskie svētki, kas Jehovas Lieciniekiem ir, tas ir vienreiz gadā nepiedalīšanās svētā vakarēdiena rituālā! Tieši NEpiedalīšanās... jo viņi visi sēž ap galdu un pa rinķi laiž, protams, asins un miesas simbolus kurus neviens need... jo to var tikai tie svaidītie, kas ir no tiem 144000, bet pārējie "Zemes Kārta" to nevar lietot!
Mulders
# Iesūtīts: 2009.06.10 09:08:23
Pietam viņu sludināšanas lietderības koeficients ir ļoti ļoti ļoti ļoti zems... Salīdzinot ar tradicionālajām konfesijām... nu paskatīsimies cik ātrā laikā cilvēks top par luterāni... tas ir 3 mēnešu (un tas ir daudz) katehēze, 1x nedēļā... tas ir 12 nedēļas, katra pa max 1ai stundai! Tātad uz vienu cilvēku sanāk apmeŗam 12 stundas sludināšanas, lai konvertētu viņu luterāņos... un imo arī katoļos vai kaut kur tamlīdzīgi. Jehovas Lieciniekiem tur vidēji sanāk pāris simti stundas uz vienu pārliecināto
EzītisMiglā
# Iesūtīts: 2009.06.10 09:28:01
Mulders
Pietam viņu sludināšanas lietderības koeficients ir ļoti ļoti ļoti ļoti zems...paskatīsimies cik ātrā laikā cilvēks top par luterāni...
Vislietderīgākais tad ir tiem, kas tiek kristīti jau mazi - vispār nekādi mēneši nav jāgaida, uzreiz kā piedzimsti, tā kļūsti par kristieti.
Varbūt labāk skatīties uz kvalitāti? Tā, es pazīstu tādus, kas skaitās esam luterāņi, bet patiesībā neko nedara - ir tikai kaut kad nokristījušies, un viss. Tā teikt, drošības pēc - a ja nu tur pēc nāves viss tā arī ir, būs papīrs, ko uzrādīt, ka esi savējais.
Nekādu izmaiņu dzīvesveidā. Ja mēģini runāt ar tādiem par reliģiju, attieksme tāda pati kā no "cilvēka parastā" - nepatīkamā tēma.
Starp jehoviešiem, manuprāt, tādu dīvaiņu būs krietni mazāk.
Mulders
# Iesūtīts: 2009.06.10 09:40:12
EM, nee arii tie, kas kristiiti beerniibaa, lai uznjemtu draudzee ir jaaiziet kateheeze un iesveete! Pietam tie mani cipari bij pat paarspiileeti, jo parasti kateheezee ir vairaak kaa 1ns cilveeks, taatad taas 12h veel jaadala.
Principaa es taa peec savas pieredzes (par tiem, kurus konverteejis esmu) tas ir apmeeram paaris stundas kopeejaa, lai dabuutu cilveeku ticiibaa un pashpietiekamiibaa, ka vinjsh pats pastaaviigi jau saak ruukt, un tad tikai vajag nedaudz paliidziibas, kad vinjsh pats pajautaa kaadas neskaidriibas!

Nu un protams... saliidzinot, ja saliidzinaasim Luteraani un Jehovieti peec "apmaaciibas laika", tad Luteraanis, kas buutu studeejis Rakstus un Kristietiibu taas paarsimt stundas viens pats spees veselu armiju Jehovieshu notureet... kur katrs buus teereejis simtiem stundu savaam studijaam!

Saku - energjiju vinji pateeree nemerenno, bet lietderiigais konvertiitu skaits... ir stipri stipri tuvs dabiigajam dzimstiibas pieaugumam!
Mulders
# Iesūtīts: 2009.06.10 09:55:00
Portams, luteraanji, katolji nav tik disciplineeti Bazniicaa gaajeeji kaa Jehovas Liecinieki uz savaam sapulceem. Prosto tas paradox... ka Jehovas Liecinieki bezmazvai 24x7 dziivo savu religjiju, bet konverteet un paarliecinaat citus speej daudz daudz mazaak... Savukaart luteraanji, kas taadi puskoka leeceeji sanaak peec tava kriteerija, konvertee daudz efektiivaak un paarliecina daudz labaak... un vismaz netaisa atklaatus ljapusus mediciinaa, veesturee un neliec visiem zinaamus faktus tikai lai taa teikt, sev par labu izlociitos!

Jehovas Liecinieks vai no aadas aaraa izliidiis, lai tikai pieraadiitu, ka visi pasaules zinaatnieki, veesturnieki u.c. speciaalisti ir nepareizi izreekjinaajushi 1o Jeruzaalemes Templja sagraushanas gadu... jo tas vinjiem neder vinju doktriinai... Vinjiem vajag 20 gadus agraak... rezultaataa jebkursh Veesturnieks un Zinaatnieks, kas paarzin taa regjiona veesturi vienkaarshi no smiekliem vai skumjaam no kreesla kriit.
Bet redzi taads Jehovas Liecinieks var izchakareet mozgas citiem iestaastot, ka visa pasaule un Saatans ir saceelushies pret vinjiem, visu Veesturi paarrakstiijushi, lai tikai nosleeptu to, ko zin visi Jehovas Liecinieki

Jehovas Liecinieku prikols jau nav vinju biibeles (ne)zinaashanaa vai dziivesveidaa... tur tas jau ir taa aareejaa chaula, psihologjiski saucamais "Love Bombing" - uzspeeleetaa "pieklaajiiba" - kura izkuup liidzko vinji saprot, ka tu neesi bezsmadzenju drons! Pats uz sevi esmu paarliecinaajies, kaa vinji meegjina ar sho aareejo pieklaajiibu, labdariibu un labsirdiibu notusheet to tuftu ko vinji savos vaardos nes!

Iistaa "saals" sleepjaas tajaa, kas publiski netiek staastiits un netiek pat staastiits jaunajiem konvertiitiem... Domaa ja Islaams speej paarliecinaat cilveekus uzspridzinaaties cilveeku puulii, tad citi nepratiis paarliecinaat cilveekus par daudz mazaakaam lietaam - attureeties no asins paarlieshanas, attureeties no politiskaam aktivitaateem, attureeties no valsts sveetku svineeshanas... izmest uz ielas pat savus beernus, ja tie nepiekriit vinju doktriinaam etc.

Kaa arii vesels leerums veesturisko ljapusu gan vinju pashu senaakaa literatuuraa, gan izdariibaas... kursh tad to pie vinjiem zin, vinji PASHI to nezin, jo no vinjiem to sleepj..> Vinji to var uzzinaat tikai ja kaads no aarpuses to pasaka, un pat tad vinjiem iestaajas bloks un viss... ir visai gruuti vinjiem pashiem pieraadiit vinju pashu vaardus, ko vinji ir tiekushi un apgalvojushi, ja vien tev neizdodas kaut kaa vinjus piespiest izlasiit vinju pashu literatuuru - nu tur ap 20 gadsimta saakumu vai kad naaca slavenasi 1975 gada pravietojums!

Nabadzinji, jaabuut iipashi kompostreetaam smadzenem, lai to visu, ko vinji sludina, njemtu par pilnu!

Taapeec arii peetiijumos kur peetiits Jehovas Liecinieku psihe... (Amerikaa vinji ir daudz vairaak, tur arii peetiijumi) - daudzi vinji iedziivojas neirozees, ieksheeji nelaimiigi un pretruniigi - jo tureet smadzenes taadaa kognitiivaa dissonansee ir ljoti gruuti un destruktiivi!

Nu un arii visi tie pedofiilijas skandaali... daudzie skandaali kur jehovas liecinieki - vecaaki - vardarbiigi izturaas pret saviem beerniem!

Taapat vinji tak noklusee to galjasmashiniu kas darbojas vinju Beetelee... tb tas ir savaa zinjaa lapraatiiga organizaacija, kuraa vinji dziivo kaa kopienaa... tikai bez jebkaadaam soc garantijaam, bez visa taa, kas tiek prasiits no darba deveeja pret darbiniekiem... Jo vinji tur dara reaalus darbus... saakot no publikaaciju gatavoshanas un beidzot ar celtnieciibu.
Jehovas Liecinieki ir slaveni ar savu fixo celtnieciibu - chiki briki un uzcelj savas "Valstiibas Zaales", protams, izmantojot pashi savu darbaspeeku, kas vinjiem ir par velti - protams bez soc garantijaam, bez samaxas, bez apdroshinaashanas!

Jebkuras nebuushanas handwave ar kaadu no fraazeem
1. Taa ir Dieva griba
2. Esi pacietiigs un gaidi uz Jehovu
etc.

Kaa arii kritisks veerotaajs labi pamaniis ka vinjiem sava Organizaacija faktiski ir elks!


Nu un nobeigumaa... visbriesmiigaakaa un visljaunaakaa literatuura Jehovas Liecinieku viduu ir graamata - Sirdsapzinasj Kriize

http://www.freeminds.org/sales/most_burned.htm

Kaut kur pat vareeja LV dabuut to krieviski lasiit

http://www.watchtower.times.lv/material/material.htm



incognito
# Labojis incognito: 2009.06.10 15:00:09
Mulders
Man kaut kā izskatās, ka jehovieši vienkārši konsekventi seko tam, kas teikts Rakstos, piemēram
"Nevelciet svešu jūgu kopā ar neticīgiem. Jo kāda daļa ir taisnībai ar netaisnību? Kas ir gaismai kopējs ar tumsību?
Kā Kristus savienojams ar Beliaru, vai ir kāda daļa ticīgajam ar neticīgo?
Kas kopējs ir Dieva namam ar elkiem? Jo jūs esat dzīvā Dieva nams, kā Dievs ir sacījis: Es viņos gribu mājot un viņu starpā staigāt, un Es būšu viņu Dievs, un tie būs Mani ļaudis.
Tāpēc aizeita no viņu vidus un nošķirieties no tiem, saka Tas Kungs, un neaiztieciet neko, kas ir nešķīsts, tad Es jūs pieņemšu." (2Kor.6:14-17)

Manī jehovieši izraisa zināmu cieņu kā cilvēki, kas tā arī dara kā tic, ticība reāli maina viņu dzīves, atšķiroties no tāda christianity light uzstādījuma, ka kristība garantē, ka tu esi pestīts un pēc nāves viss būs Ok, nu un dzīves laikā vari nedarīt neko - visi tavi grēki tāpat ir piedoti.
Taisnība ir, ka šāda veida prakses pievelk nelaimīgus un vientuļus cilvēkus. Bet vai tas nebija Cilvēka Dēls, kas teica: "Nāciet šurp pie Manis visi, kas esat bēdīgi un grūtsirdīgi, Es jūs gribu atvieglināt."

Kas attiecas uz to, ka sv.Vakarēdienu jehovieši atzīmē savādāk - nu un? Arī baptisti, cik zinu, ir savādākās domās par šo rituālu. Kuram taisnība, mēs vēl nezinām.

Kas attiecas uz jehoviešu neticību vēsturniekiem - cik redzu, Mulderam ir tāda pati neticība, kad runa ir par evolūciju. Normāla reliģiskā un zinātniskā pasaules uzskata sadursme, nekas raksturīgs tikai jehoviešiem.
Mulders
# Iesūtīts: 2009.06.10 15:09:37
incognito, nu vienaa vietaa vinji seko konsekventi, citaas vietaas, kur tas nesaskan ar vinju maaciibu, tur vinji izlocaas, aizlokaas un izgrozaas taa kaaa zushi!
Pietam redzi... "konsekventi seko" tikai savas izpratnes ietvaros... ignoreejot to, kaa rakstiitais ir kopeejaa Rakstu kontextaa un taa... Jehovieshi principaa neprot lasiit kontextaa... vienkaarshi neprot... vinji nespeej savilkit 2-3 pantus kopaa no viena kontexta, bet leekaa pa visiem rakstiem kaa zakji mekleejot liidziigus vaardus!

Jaa vinji dara taa kaa reaali tic, un cilveeki mirst... jo "atturies no asiniim"... gjimenes tiek sagrautas, jo "nepinies ar neticiigajiem"... u.c. shaadas "konsekvences". Tad tev vajag cieniti arii Velnu, jo vinjsh viskonsekventaak seko pats saviem sagudrojumiem un bleenjaam!
Tas ka dziive tiek mainiita... nu un tad... ja shii izmainjas ir shiis dziives izpostiishana un attieciibu saraushana ar visiem saviem tuviniekiem un radiem, kas vinjiem nepiekriit. Veel vairaak, ja tomeer tu nepiekriiti vadiibai, tevi izmet burtiski uz ielas!

"Nāciet šurp pie Manis visi, kas esat bēdīgi un grūtsirdīgi, Es jūs gribu atvieglināt."
Jaa tikai Shii Organizaacija dara tieshi preteejo... apgruutina un noslogo cilveekus taa, ka agri vai veelu vinji vai nu kljuust par bezsmadzenju droniem, vai saluuzt un psihiski burtiski nojuudzas!

Kas attiecas uz to, ka sv.Vakarēdienu jehovieši atzīmē savādāk - nu un? Arī baptisti, cik zinu, ir savādākās domās par šo rituālu. Kuram taisnība, mēs vēl nezinām.
Tak prikols ka vinji NEatziimee... Saproti... svineeshana ir NEpiedaliishanaas Vakareedienaa! Un redzi... tu saki, vinji konsekventi seko - Kristus teica - Njemiet un eediet, Njemiet un dzeriet, bet JEhovas Liecinieki maaca, ka NEDRIIXT eest un NEDRIIXT dzert... Taakaa driizaak baptistiem taisniiba nekaa Jehovieshiem!

Kas attiecas uz jehoviešu neticību vēsturniekiem - cik redzu, Mulderam ir tāda pati neticība, kad runa ir par evolūciju. Normāla reliģiskā un zinātniskā pasaules uzskata sadursme, nekas raksturīgs tikai jehoviešiem.
Nu redzi, evoluucijai nav neviena pasha pieraadiijuma, savukaart konstateet veesturiskus notikumus peec atstaataam rakstu lieciibaam un hronikaam gan var!

A tu esi Jehovas Liecinieks? Jeb ex-liecinieks?
Ingars
# Iesūtīts: 2009.06.10 15:19:33
incognito
Tu varētu atrast tādus kristiešus visās konfesijās, Jehovieši nebūt nav vienīgie, kas tā dara.
incognito
# Labojis incognito: 2009.06.10 15:26:47
Mulders
A tu esi Jehovas Liecinieks? Jeb ex-liecinieks?

Nē, nēesu bijis ar viņiem bijis nekādā sakarā kā vien šad tad parunājot. Man viņu vērtības - bezierunu ticība Rakstiem - neliekas esam vērtības - nedomāju, ka cilvēkam vajadzētu balstīt savu dzīvi kādā ārējā autoritātē. Bet es jau neesmu kristietis.

JEhovas Liecinieki maaca, ka NEDRIIXT eest un NEDRIIXT dzert...
Droši vien, viņiem ir kāds pamatojums, kāpēc pie Vakarēdiena tiek pielaisti tikai daži. Piemēram, viņi varētu uzskatīt, ka Kristus vārdi te attiecas tikai uz klātesošajiem, t.i. apustuļiem.
Mulders
# Iesūtīts: 2009.06.10 15:30:51
incognito, par to jau bazars... ka shaadas "atrunas" pie rakstu vaardiem, kurus vinji sakaas esot pildaam, ir pa pilnam... Rezultaataa Raksti ir nevis avots peec kaa vadiities, bet tikai taa teikt - reference-guide vinju pashu doktriinaam...

Taa teikt, ja vajag pamatot kaut kaadu praksi, tad vienmeer var ar Rakstiem uzpiit taadu musturi, ka netrennets cilveeks pat nesapratiis kaa shamo apchakaree!
Ingars
# Iesūtīts: 2009.06.10 15:41:37
Mulders
Kur vēl jāpiemin, ka Jehovas liecinieki neatzīst to bībeli, kādu mēs pazīstam, viņiem pašiem savs tulkojum - tātad sagrozīti Raksti. tālāk nav jēgas diskutēt

18 Es apliecinu katram, kas dzird šās grāmatas pravietojuma vārdus: ja kas tiem ko pieliek, tam Dievs uzliks tās mocības, par kurām rakstīts šinī grāmatā.
19 Ja kas ko atņem no šīs grāmatas pravietojuma vārdiem, tam Dievs atņems viņa daļu pie dzīvības koka un pie svētās pilsētas, par ko rakstīts šinī grāmatā.
Ingars
# Iesūtīts: 2009.06.10 15:47:47
Un interesanti, kas viņiem ir tajā vietā, kur mūsu bībelē rakstīts par valsts varu, "bijību, kam nākas bijība", "cieņu kam nākas cieņa", Jēzus saruna ar kareivjiem, Pāvila raksts par svētku dienām un ēšanas paradumiem?

Ir, protams arī baušļi, kuri saskan ar kristiešu baušļiem, bet vai tādus nevar atrast arī citās nekristīgajās reliģijās?
incognito
# Iesūtīts: 2009.06.10 15:49:38
Mulders
Raksti ir nevis avots peec kaa vadiities, bet tikai taa teikt - reference-guide vinju pashu doktriinaam...

Interpretē jau visi.
. 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Tēma ir slēgta, jūs nevarat iesūtīt komentārus

 Lapas redaktors:redaktors@lelb.lv; Copyright © 2006 LELB, created by MB Studija
Šajā stundā bijuši 141 , pavisam kopa bijuši: 25312