atpakaļ uz mājaslapu
E-pasts:  Parole: atcerēties mani reģistrētiesaizmirsu parolimeklēt
Diskusijas Par dažādiem jautājumiem Pirmatnējie cilvēki, dinozauri utml
normundo
Iesūtīts: 2009.05.13 11:48:58
Man ir neskaidra lieta ar pirmatnējiem cilvēkiem un dinozauriem, kuru pīšļus atrod arheologi. Tā saucamie homo novus un homo sapiens. Visi tie zīmējumi alās un uz klintīm. Vai tas notika pirms Ādama un Ievas vai pēc. Vai tie vispār ir cilvēki vai kaut kādi radījumi cilvēkiem līdzīgi? Vai dinozauri dzīvoja paralēli Ādamam un Ievai vai agrāk, vēlāk?
. 1 . 2 . 3 . 4 . >>
AutorsZiņas teksts
Balss
# Iesūtīts: 2009.05.13 12:08:44
normundo
Varētu teikt - cilvēkam līdzīgas būtnes, cilvēkveidīgie.
Dinozauri jau nu ir dikti, dikti seni, pirms cilvēka.
Balss
# Iesūtīts: 2009.05.13 12:09:21
Jūs te, ateisti, īstie skaidrotāji Baznīcas mājas lapā, ne?
normundo
# Iesūtīts: 2009.05.13 12:19:13
Onufrijs

Teologu!
чудо
# Iesūtīts: 2009.05.13 12:21:18
http://www.diena.lv/lat/tech/atklajumi/kaklu-tureja-uz-prieksu
Garkaklainie dinozauri zauropodi nemaz nav spējuši noturēt garo kaklu vertikālā stāvoklī, kā tiek attēlots muzejos. Drīzāk kakls bijis novietots slīpi kā zirgiem.

Lai noturētu kaklu 90 grādu leņķī, milzu zālēdājiem būtu jāpatērē puse saražotās enerģijas, izrēķinājuši austrāliešu pētnieki. "Mums ir droši pierādījumi par spēcīgām saitēm, kas noturēja kaklu horizontāli, nepatērējot enerģiju," pētījuma autors Rodžers Seimors portālam Discovery News apgalvoja, ka zauropodiem bija jāpieliek spēks, lai nolocītu galvu uz leju. Adelaides universitātes evolucionārās bioloģijas profesors domu par augšup paceltu kaklu izslēdza, kad aplēsa dzīvnieka asinsspiedienu. Lielākajiem zauropodiem galva būtu atradusies 11 metru augstāk par sirdi. Lai smadzenes apgādātu ar asinīm, dzīvnieka sirdij vajadzētu tās pumpēt 7,5 reizes ātrāk nekā tagadējiem dzīvniekiem. Žirafei jātiek galā ar pāris metru garu kaklu, bet tās asinsrite ir divreiz spēcīgāka nekā, piemēram, zebrai.

Ja austrāliešu hipotēze ir pareiza, tad rodas jautājums — kādēļ dzīvniekiem bija vajadzīgs tik garš kakls? R.Seimoram ir atbilde. "Garais kakls ļāva noplūkt barību sešu metru augstumā pat bez ķermeņa kustināšanas," zinātnieks skaidro, ka dinozauram nebija vajadzības celt kaklu vertikāli. Viņš pieļauj iespēju, ka zauropodi ēduši ūdensaugus, ar kājām stāvot krastā, vai arī peldējuši ūdenī un ar garo kaklu vākuši barību no ūdenstilpes dibena.
Mulders
# Iesūtīts: 2009.05.13 12:28:13
normundo, peec Aadama un shkjiet arii peec Pluudiem...
normundo
# Iesūtīts: 2009.05.13 12:30:52
Mulders

T.i. gan dinozauri, gan cilvēkveidīgie radījumi?
bruuu [62.63.129.93]
# Iesūtīts: 2009.05.13 12:45:29
Labas dienas!
Līdzās pērtiķveidīgo fosilajām atliekām esot atrastas arī cilvēku atliekas (nu, taisni tādas, kādas pazīstam šodien), kas datējamas ar aptuveni vienu un to pašu laika pariodu, tāpēc skaidrs, ka neesam cēlušies ne no kādiem mērkaķ-meniem, bet Dievam ir labpaticis, ka tādi cilvēkam pastāvējuši līdzās. Vispār iesaku izlasīt grāmatu "Radīšanas liecības" (autoru, kas pats ir zinātnieks un šos jautājumus pētījis un analizējis, gan precīzi nepateikšu), reāli atsēdina. Dievs ir labs!
Mulders
# Iesūtīts: 2009.05.13 12:47:05
T.i. gan dinozauri, gan cilvēkveidīgie radījumi?

Un? Kas tik neticams tajaa... iipashi ja pat Iijaba graamata par aizdomiigiem taadiem runaats!

Tak var jau skaidrot pavisam pragmatiski... Vai tad nu mees vieniigie buutu tie gudrie, kas uzrok skeletus. Nekas jau netraucee arii pirmatneejajam uga uga paklupt uz kaadu taadu skeletu vai pat tuxnesii uziet kaadu smiltiis un veejaa nopuceetu tiranozaura skeletu... Domaa shiem ar izteeli ir vaaji... Momentaa uzceptu basnjas par lieliem puukjiem ij veel ar visaam ilustraacijaam!
Mulders
# Iesūtīts: 2009.05.13 12:48:41
Ugu, un pussabruksjanas periodi laikaa tik stipri mainaas, ka C14 un K-Ar metodes melo.

Probleema jau ar saakotneejaa izotopa daudzuma noteikshanu! Kaa tu zini cik tas C14 gjenereejaas toreiz!

Mulders
# Labojis Mulders: 2009.05.13 12:50:01
Nu a no kurienes tad ir teikas par puukjiem? No tiem kauliem arii ir...

Nu... es tak atbildeeju normundosam!

Piedaavaaju dazhaadas versijas! Klaat taapat neviens nestaaveeja, taakaa galu beigaas tas taapat paliks katra ticiibas jautaajums! Un nu arii... pat skeletu nevajag... Nu ieraudziiji kaa mediibaas viens kjirzaks apeed otru... Nu kas traucee uzpindzeleet taadu pashu kauju tik cilveeks-kjirzaka, cilveeks-zirneklis, cilveeks-putns... Tak nav taalu jaameklee... Griekju mitologjija, LV pasakas... Taa teikt your limitation is your imagination!

A vot ziileet kaadaa apzinjas staavoklii ikkatrs pirmatneejais ziimeetajs bij... nu to taa teikt, luudz ne pie manis!
Mulders
# Labojis Mulders: 2009.05.13 12:53:33
Tas genereejas no kosm. stariem.

Kuri ir nemainiigi jo... ???

Ja kosm staru intensitaate buutu bijusi dramatiski citaada, tam buutu jaatstaaj peedas mineraalos - kaa citaadai radiacijas defektu intensitaatei.

Un... ko... gjeologjija paraada ka uz Zemes viss ir konstanti? Nekas nav mainiijies, magneetiskaa lauka fluktuaaciju nav, saules energjijas izmainjas (katrus 11 gadus) nav... Klimata izmainjas nav...

Da vot tur taa lieta, ka viss izpeetiits un ir skaidrs tikai tas, ka uz shiis planeetas vispaar nekaa konstanta nav... tikai muljkjiibas un cilveeku skaita attieciiba!


Ij ponta peec paintereseejies par zinaatnes neskaidrajaam lietaam!
http://www.newscientist.com/article/mg18524911.600

Tas iesaakumam! Efekts ir, izskaidrojums nav... A tu jau staigaa izpleestiem pirxtiem, ka usjo... viss skaidrs, viss zinaams!

Nu vot tur tetraneitroni u.c. fignja. No taa saraksta uz sho teemu visticamaak attiektos 12 punkts... Nemaz taas konstantes nav tik konstantas... Zinaatnieki chesii repu, un netiek skaidriibaa!

Bet mees labi zinaam, ka tu visu zini un vari izskaidrot, tik maitas tie Nobelisti tev naudu nedod... bet izskaidrot tu vari dajebkuru neizskaidrojamo fenomenu, reku tev sarakts no 13 gabaliem, taatad 13 potenciaali nobelji!
9K116
# Iesūtīts: 2009.05.13 13:04:09
bruuu [62.63.129.93]
Līdzās pērtiķveidīgo fosilajām atliekām esot atrastas arī cilvēku atliekas (nu, taisni tādas, kādas pazīstam šodien), kas datējamas ar aptuveni vienu un to pašu laika pariodu
Cienītais var pievest piemēru uz kādu Homo Sapiens Sapiens fosiliju, kas pēc vecuma būtu Homo Habilis vai Australopithecus Afarensis vai Anemsis laikabiedrs?
Mulders
# Iesūtīts: 2009.05.13 13:12:41
Ctulhu, nepareizi... noskaidrots izejot no zinaamaa... A ja izraadaas, ka apakshaa staav "pienjeemumi"... pietam pienjeemumi ir taadi no iikshkja izziisti, par procesiem uz Zemes un Saules sisteemaa, ka tie ir konstanti... tad vot sanaak shitaadi prikoli. Tak shiis nezinaamaas lietas arii paraada, ka ne viss ir zinaams, liidz ar to pienjeemumi var izraadiities garaam...
Zeme tev nav laboratorija kas uzstuteeta peec visiem standartiem... te neviens neieveero "neiejaukshanaas" principu... Pietam C14 daudzums atkarigis arii no C12 daudzuma... Un atkal Ctulhu naak ar pienjeemumu, ka C12 ir konstants... Kaapeec taads pienjeemums?
9K116
# Iesūtīts: 2009.05.13 13:16:19
Mulders
Pietam C14 daudzums atkarigis arii no C12 daudzuma
Tavai zināšanai, C14 daudzumu nosaka noteiktas masas C12 paraugā

A ja izraadaas, ka apakshaa staav "pienjeemumi"... pietam pienjeemumi ir taadi no iikshkja izziisti, par procesiem uz Zemes un Saules sisteemaa, ka tie ir konstanti.
Kas tad Tavuprāt ir pieņēmumi? Izotopu pussabrukšanas periodi?
Mulders
# Iesūtīts: 2009.05.13 13:17:27
Pussabrukšanas periods ir liela vērtība- puse no perioda sākumā esošajiem izotopiem. Lai izčakarētu oglekļa izotopu mērījumus - saules intensitātei jāsamazinās 2 reizes uz katriem izčakarētās laika vienībā iekļautajiem oglekļa pussabrukšanas periodiem.

Lai peec pussabrukshanas perioda noteiktu vecumu tev
1. Jaazin saakotneejais C12 daudzums
2. Jaabuut paarliecinaatam, ka C12 daudzums ir konstants
3. Jaazin saakotneejaais C14 daudzums
4. Jaabuut paarliecinaatam, ka kaads cits process blakus nerazho papildus C14 vai to nesadala... cits radioaktiivs izotops blakus taadam C14 sachakarees to meeriijumu
5. Jaazin kosmisko staru (vai whatever kaads process) intensitaate procesa saakumaa lai to vareetu attiecinaat uz C12
6. Jaabuut paarliecinaatam, ka shis starojums ir konstants bez interferenceem

Vot kad tu to visu zinaasi, tad vareesi meegjinaat uzmineet cik vecs ir attieciigais objekts!

Jemot veeraa, ka zinaatniekiem nemaz iisti nav skaidrs kaadaa veidaa dinozauri tik lieli izauga, kaa notika metbolisms, KO vinji eeda taadu, kas to vareeja uztureet no energoefektivitaates viedoklja un kaads metabolisms bij vinju eedienam, tu nemaz nevari pienjemt, ka tas uznjemtais C14 organismaa bij taads pats kaa shodien zveerinjiem!

Tb visi shitie meeriijumi staav skaistaa taadaa kaarshu naminjaa kas staav uz savstarpeejiem pienjeemumiem par procesiem... Tachu tur toreiz neviens klaat nav staaveejis... process nav ticis fixeets un noveerots saakuma staavoklii... Taakaa visi shitie beigaas ir tikai un vieniigi spekulacija, jo viens vieniigs atklaajums par sho procesu dabu var visu shito kaarshu maajinju sagaazt. Bet shobriid zinaatne jau ir tajaa stadijaa, kad... ja fakti neatbilst teorijai, tad jo suudiigaak faktiem!
Mulders
# Iesūtīts: 2009.05.13 13:18:58
Tu taču neapgalvosi, ka reizi 11 gados Saulei izmainās radiācija vairākus desimtu reižu?
Un ka šādas izmaiņas aizvēsturē nebūtu saistītas ar citām - īpaši dramatiskām izmaiņām dajebkur!!!


Tas ko es apgalvoju ir, ka es nezinu shiis izmainja... imo peedeejais cikls ir aizkaveejies (mosh saule ir staavoklii)... Es prosto nelieku galvu kjiilaa, ka nekas taads nekur nav noticies, ka viss te vienmeer ir bijis kluss un mieriigs un noriteejis saskanjaa ar zinaatnieku pienjeemumiem. Ne divi kapeikas nedodu par shiem pienjeemumiem! Zinaatne iebrauc auzaas arii ar visai stabilu regularitaati!
Mulders
# Iesūtīts: 2009.05.13 13:20:50
Kas tad Tavuprāt ir pieņēmumi? Izotopu pussabrukšanas periodi?

Nee izotopu saakotneejais staavoklis, izotopu sabrukshanas produktu saakotneejais daudzums, citu procesu ietekme uz sho sabrukshanas periodu (radioaktiivs uudens blakus to izmainiitu), izotopu un taa sabrukshanas produktu daudzuma izmainjas procesa laikaa!

Tie visi ir pienjeemumi un rezultaataa tas meeriijums ir no serijas - sfeeriska zirga skrieshana vakumaa!
Mulders
# Iesūtīts: 2009.05.13 13:23:41
Ctulhu, ticamaaks kaadaa pasaules skatiijumaa? Atkal tu savu pasaules skatiijumu uztaisi par meerauklu!

Personiigi MAN ir po fenji vai dinozaurus tie viirelji ziimeeja peec pashu pierezdes vai no skeletiem Es tikai noraadu bugus juusu pienjeemumos... uz kuriem tu savas zajavas taisi!

Pienjeemumi ir nu dikti daudz... taa kaa tas beigu bilde ir nu taada... nepaarliecinosha! Tu tai tici... nu es nevisai... so what!
9K116
# Iesūtīts: 2009.05.13 13:26:11
Mulders
Nee izotopu saakotneejais staavoklis
Dzīvā organismā C14 daudzums uz C12 vienību ir konstants.

izotopu sabrukshanas produktu saakotneejais daudzums
Tas pats.

citu procesu ietekme uz sho sabrukshanas periodu (radioaktiivs uudens blakus to izmainiitu)
Pamācies radioloģijas pamatus

izotopu un taa sabrukshanas produktu daudzuma izmainjas procesa laikaa!
Nu ja, tas jau izriet no pussabrukšanas perioda, kurš savukārt ir konstants, un lai TO izmainītu, starojumam ir jābūt tādam, kurš nosterilizētu ne tikai biosfēru, bet arī pārtvaicētu litosfēru...
Mulders
# Labojis Mulders: 2009.05.13 13:30:14
Dzīvā organismā C14 daudzums uz C12 vienību ir konstants.

JO?

Tas pats.

JO?

Nu ja, tas jau izriet no pussabrukšanas perioda, kurš savukārt ir konstants, un lai TO izmainītu, starojumam ir jābūt tādam, kurš nosterilizētu ne tikai biosfēru, bet arī pārtvaicētu litosfēru...

Tb es nevaru atnaakt un piebeert veel tur C14? Kaapeec?
. 1 . 2 . 3 . 4 . >>

:: Pievienot komentāru

Autors: 
  • Lai iekopētu autora vārdu,nospied uz tā.
  • Reģistrēti lietotāji var rediģēt tekstus vēlāk.
Bold FontItalics fontUnderlineStrike OutSubscriptSuperscriptFont colorTeletypeHorizontal LineE-mail linkhyperlinkListsimies
Atlikušas 1000 zīmes

 Lapas redaktors:redaktors@lelb.lv; Copyright © 2006 LELB, created by MB Studija
Šajā stundā bijuši 26 , pavisam kopa bijuši: 26071