atpakaļ uz mājaslapu
E-pasts:  Parole: atcerēties mani reģistrētiesaizmirsu parolimeklēt
Diskusijas Par dažādiem jautājumiem Specifiska situācija ar bērna KRISTĪBĀM
cupakabra
Iesūtīts: 2007.04.19 14:31:40
Situācija sekojoša - mūsu draudzes mācītājs pirms pavisam neilga laika ir aizgājis aizsaulē (kolēģi droši vien zinās, par kuru es runāju) un šī iemesla dēļ es nevaru nokristīt bērnu (mūsu draudze ir palikusi bez mācītāja). Esmu apzvanījusi jau kādus 5 dažādus mācītājus. Visi saka, ka vienam no vecākiem jāpāriet viņu draudzē, bet es patiešām neredzu iemeslu KĀPĒC man tas jādara, jo tāpat vien nesākšu apmeklēt citu baznīcu. Tīri formalitātes pēc??? Abi ar vīru esam kristīti, iesvētīti (tik es, jo vīrs pareizticīgais) un laulāti baznīcā (galu galā, ja mācītājam būtu šaubas par, piemēram, mūsu vārdu patiesumu, var tachu pieprasīt atnest un uzrādīt baznīcas izdotu laulības apliecību).

Gribētu dzirdēt zinošāku cilvēku domas šajā jautājumā.

Kā arī gribētos zināt, vai tiešām LELB atļauj kristīt bērnu bez krustvecākiem, jo mums nav radu un draugu pulkā cilvēku, kas būtu gatavi iesvētīties mūsu bērna kristību nolūkā.
AutorsZiņas teksts
Saulespuķe
# Iesūtīts: 2007.04.19 21:37:24
Pilnigi droši VAR arī bez krustvecākiem! Par to vairāk: http://www.lelb.lv/lv/?ct=kristibas
Varbūt tur atradīsi atbildi arī uz galveno jautājumu, tik sīki rakstu neizpētīju.
Jānis Ginters
# Labojis Jānis Ginters: 2007.04.20 09:39:33
Šajā gadījumā nav jāapzvana dažādi mācītāji. Arī, ja draudzē nav mācītājs, draudzē kalpojoši laju darbinieki zinās pastāstīt kā rīkoties. Jūsu draudzē dievkalpošanu vada evaņģēliste. Runājiet ar viņu, viņa palīdzēs noskaidrot neskaidros jautājumus un atrast arī mācītāju kristībām. Zinu, ka jūsu draudzē notiek iesvētes mācības. Tas nozīmē, ka kristības un iesvētības kāda mācītāja vadībā drīzumā tiks organizētas.

Jūs rakstat, ka esat kristīta, iesvētīta, laulāta, bet vai praktizējat savu ticību, regulāri esat dievkalpojumos, saņemat sv.Vakarēdienu? Ja nē, tad sāciet ar šo! Būtiski ir, lai ne tikai bērns tiktu nokristīts, bet arī varētu saņemt kristīgu audzināšanu, un kristībā saņemto varētu bagātīgi lietot dzīvē.
cupakabra
# Labojis cupakabra: 2007.04.20 09:52:16
Liels padies par atbildēm. Mēģināšu uzmeklēt šo evanģēlisti.

Nevēlos būt nepieklājīga, bet tikai uzdot tādu retorisku jautājumu - bet vai regulāra dievkalpojumos būšana tiešām nodrošina bērna kristīgo auzdzināšanu??? Piedodiet, bet VISI krista bērnus... tāpēc, ka smuki... un nesaskaras ar tādām problēmām kā mana ģimene, daudzi labi ja kristīti ir. Un man tas ir svarīgi, tieši tādēļ ļoti sāpīgi.
Jānis Ginters
# Iesūtīts: 2007.04.20 10:19:45
cupakabra vai regulāra dievkalpojumos būšana tiešām nodrošina bērna kristīgo auzdzināšanu?
Nenodrošina, arī citas lietas nepieciešamas. Tikai nepiedalīšanās dievkalpojumos, sakramentu nesaņemšana un bērnu nevešana uz baznīcu gandrīz droši norāda uz nekristīgu dzīves veidu un bērnu nekristīgu audzināšanu.

Ja krista bērnus, tikai tāpēc, ka smuki... tad "smuki" pie kristībām apliecina ticību, "smuki" altāra priekšā apsolās bērnus kristīgi audzināt. Bet, izejot no baznīcas tūlīt "nesmuki" atkrīt no ticības. Un baidos, ka var iznākt vēl "nesmukāk", ja pie Debesu valstības vārtiem būs jādzird "Es jūs nepazīstu!"
Kristībā dotā dāvana ir jālieto dzīvē!
Tēma ir slēgta, jūs nevarat iesūtīt komentārus

 Lapas redaktors:redaktors@lelb.lv; Copyright © 2006 LELB, created by MB Studija
Šajā stundā bijuši 147 , pavisam kopa bijuši: 10357