atpakaļ uz mājaslapu
E-pasts:  Parole: atcerēties mani reģistrētiesaizmirsu parolimeklēt
Diskusijas Par dažādiem jautājumiem Baznīca un Politika un Viedokļi
Mulders
Iesūtīts: 2009.01.08 11:22:13
Vakar Domburšovā bij tāds interesants sižets, kad Šlesers iecepās par to, ka Diena visai nikni aģitēja pret LPP/LC cēla gaismā savējos JL un vispār pēdējā dienā pirms vēlēšanām savai auditorijai teica... "BALSOSIM PAR JL"
AutorsZiņas teksts
Mulders
# Iesūtīts: 2009.01.08 11:29:20
Šlesers, manuprāt taisnīgi, piezīmēja, ka nezkamdēļ šī mēdija konkrētais viedoklis un izteiktā nosliece netika pieskaitīta pie JL vēlēšanu kampaņas vai kā citādi!
Tur kaut kādi "experti" atbildēja, ka parasti Mēdijiem tiek doti izņēmumtiesības burbuļot pat vēlēšanu laikā bez limitiem... norādot, ka "konkurence visu salabos". Manuprāt tas nav korekti Latvijas gadījumā, jo nav Dienai tādu konkurentu un adekvātu oponentu, lai tie varētu izbalansēt... Kā arī... ja tas pats Šlesers uzmargotu savu avīzi, viņu tiešām leģitīmi par Oligarhu varētu saukt... un vispār tauta saceptos!

BET jautājums par ko citu!

A kāpēc Baznīca klusē... Teorētiski nekas neaizleidz Baznīcai arī aģitēt par kādu partiju, izteikt savu viedokli un uz savu galvu atbalstīt da hotj filatēlistus vai ko. Baznīcai ARĪ ir auditorija... Esmu pārliecināts ka Mēdiji šādā gadījumā sašūmētos un vispār no bixēm izlēktu (īpaši Diena) taču ja tā padomā no Satversmes un Vārda Brīvības viedokļa... nekas neaizliedz Baznīcai arī noaģitēt savā auditorijā par savējiem... un tad Diena varbūt dabūs izjust pati savas zāles

Tad nu šis jautājums!
Kāpēc Baznīca neizsakās konkrēti par notikumiem Valstī? Izskaās, bet ļoti skopi un reti... Šeit Valsts un Baznīcas dalījums neiet krastā, jo tas neattiecās uz Viedokļa Paušanu, ko garantē cits Satversmes Pants... Kā arī Kristus un Apustuļi (un tas pats Jānis Kristītājs) nekautrējās runāt arī politiski jūtīgus tematus un pārmest valdniekiem, un runāt par vēlamo pārvaldes formu un saturu... Protams, nedrīxt Baznīcu politizēt un padarīt par balagānu! Bet manuprāt Priekšvēlēšanu laikā Baznīca ne tikai drīxtētu, bet tai būtu pienākums izteikt savu viedokli par viņuprāt pieņemamāko komandu, partiju, cilvēkiem, kas Baznīcprāt varētu veikt šīs Dievišķās funkcijas - Vadīt Valsti...
Tāpat kā Partijām un Citām organizācijām ir tiesības izteikties par Pujāta vai Vanagu Jāņa piemērotību tam vai citam amatam Baznīcā. Protams ne Baznīca var ievēlēt kādu deputātu, nedz kāda organizācija Pujātu atcelt no Kardināla statusa!

Lūk tāda tēma... kāpec Baznīca kautrējās runāt par laicīgām lietām un skaļi un skaidri, lai baznīcēni zin paši savas Baznīcas viedokli par Valstī notiekošo...
Juventus
# Iesūtīts: 2009.01.08 11:31:32
Mulders
Kā noprotu, citās valstīs baznīca arī gana aktīvi aģitē.
Jebkurš mēdijs taču cels gaismā savus naudasdevējus, tas ir tikai loģiski un to nevajag ņemt par pillu.
S.R...
# Iesūtīts: 2009.01.08 11:32:52
kāpec Baznīca kautrējās runāt par laicīgām lietām un skaļi un skaidri, lai baznīcēni zin paši savas Baznīcas viedokli par Valstī notiekošo...
jautājums labs. kādas būs atbildes?
mēs par šo šad un tad savā skolā spriežam. neko prātīgu neesam izsprieduši. vai nu nav aktīvu baznīcas darboņu, vai nu baznīcai vairs nav sava viedokļa?
Mulders
# Iesūtīts: 2009.01.08 11:40:46
Juventus, jā... manuprāt tajā pašā USA arī Baznīca parasti nostājas vienā pusē... šoreiz tas pārsvarā bij McCains... laigan šķiet melnādaino baznīcas Obamu atbalstīja... Un nekas... viss bij leģitīmi!
Tik mūsu valstī baznīca kaut kā raustās no tiesībām, ko Valsts garantē... un vēl vairāk raustās no Mēdijiem... Da ja Baznīca bik iespringtu, viņu auditorija pārsit visus mēdijus kopā... tas Dienai jāpriecājas, ka Baznīca ja vispār ko sāk vāvuļot, tad tikai uz Praidu laiku un pat tad ir efekts, ka 200 praidisti ierobežoti vazājas pa ielu, bremzē Satixmi un Biznesu... A vot ja Baznīca tā pa nopietnam uzaģitētu, tad te visi uz ausīm stāvētu un salutētu kam vajag... mēs prosto labsirdīgi esam un tiešām dažreiz gudrākais tomēr paklusē!
Mulders
# Iesūtīts: 2009.01.08 11:44:44
vai nu baznīcai vairs nav sava viedokļa?

VO... un zin kur bēdīgākais, ka dažkārt rodas iespaids, ka tai nav arī viedokļa pat Teoloģijā

Tā kā... šī nu būtu tēma un aicinājums mūsu Baznīcai sarosīties bik... Vienmēr tak var atrast kādu ticīgu expertu politologu, vai kādu sanāksmīti saorganizēt un izdomāt plāniņu, atbalsta kampaņu vai kādu rakstu sēriju attiecīgos izdevumos...

Es NOTEIKTI iebilstu pret aģitācijui dievkalpojumā no kanceles... Dievkalpojums ir Dievkalpojums, nav ko tur politiku jaukt... Bet visādās skolās, avīzēs, citos pasākumos, svētdienas skolās... kāpēc ne.
Galu galā... vienbrīd Valsts pat lūdza Baznīcas vadītājus aģitēt par actarotāju valkāšanu, saprotot ka Baznīcai IR auditorija!

Nekas neaizliedz Baznīcai palīdzēt saviem baznīcēniem ar partiju programmu izpratni, varbūt uzaicināt kādu politiķi uz draudzes sapulci, lai šis paskaidro plānus... Nu tā

Kāpēc mēs ļaujam tikai kādam mēdijam veidot sabiedrības viedokli... Diena nav vienīgais kam tiesības izteikt viedokli un vēl vairāk, tas nav nekāds vēlētais orgāns, kas būtu tiesīgs uzurpēt šo izņēmumsituāciju - runāt! Runāt drīxti Visi... Diena, Praidisti, Filatēlisti, Pujāts, Vanags, Cālītis, Rubenis (re cik mums daudz putnu)
Mulders
# Iesūtīts: 2009.01.08 11:46:41
a_masiks, bet Baznīcai IR tiesības prasīt no Valsts Varas konkrētas lietas... tb Baznīcai nav nedz tiesu, nedz likumdevēja nedz likuma izpildes varas, bet Baznīcai ir tās tiesības, ko garantē likums - izteikt viedokli, kaut ko gribēt, kaut ko negribēt!
Un jā... par to jau tēze, ka skumji ka šķiet Baznīcai pa kāju Valstī notiekošais! Un tiešām, ja Baznīca būtu laicīgi savus baznīcēnus pamācījusi un aicinājusi neapdomīgi negrābt kredītus, kazi kazi...
Mulders
# Labojis Mulders: 2009.01.08 11:47:36
A ko? Praida laikā, kā baznīca paver savu LIELO muti, tā medijiem maizes klētis ciet? Ij rupurs lielāks, ij ietekme? Sapīpējies jaungadā esi, vai? (C)
Nemaz jau tā nepaver... tā pieticīgi parunā!
Es nesaku, ka Mēdiji jāapklusina... es aicinu savu Baznīcu to Muti virināt biežāk un plašāk! Tak vajag izmantot Satversmē garantētās tiesības!

p.s. atzīstu, ka varbūt ko nesaprotu, tāpēc Baznīcas politikas veidotāji varētu varbūt atbildēt... es atzīstu, ka varu ko nesaprast un Baznīcas diskrētumam IR iemesls!
Rausītis
# Labojis Rausītis: 2009.01.08 13:11:51
Mulders
Teorētiski nekas neaizleidz Baznīcai arī aģitēt par kādu partiju, izteikt savu viedokli un uz savu galvu atbalstīt da hotj filatēlistus vai ko
Baznīca var dot oficiālu viedokli par kādu konkrētu tēmu, novērtējumu valsts politikai noteiktos jautājumos/jomās, kaut vai kritizēt valdībbas darbu, bet kā Baznīca var aģitēt par konkrētu partiju?! LEBL tak ietilpst locekļi, kas var atbalstīt kaut visu (nosacīti) partiju spektru. tur nekāds oficiālais viedoklis nesanāk, tad pati baznīca kļūst par partiju.

Un tiešām, ja Baznīca būtu laicīgi savus baznīcēnus pamācījusi un aicinājusi neapdomīgi negrābt kredītus, kazi kazi...
Domāju, ka tiem, kam tas tiešām interesē arī uzdeva saviem mācītājiem jautājumu par to "vai kristietim ir labi ņemt kredītu" un droši vien, ka arī saņēma atbildi.
Bet es patiešām piekrītu, ka būtu forši, ja LELB oficiālais viedokli noteiktos jautājums izskanētu skaļāk, tad vismaz būtu jūtams, ka kristiešim arī sabiedrības un valsts ietās ir viedoklis.
Mulders
# Iesūtīts: 2009.01.08 14:07:05
Rausītis, nū... jā... Baznīca var dot novērtējumu dažādās programmistiskās dažādu partiju nostādnēs. Bet kāpēc neatbalstīt "savējos"... da kaut vai pēc kristiešu skaita partijā?
Mulders
# Iesūtīts: 2009.01.08 14:07:29
Nepatīkams apkakājiens, ja pasaules galiņš nepienāk.

A to jau nevar nekad noteikt... Dedlains jau nav dots!
Mulders
# Labojis Mulders: 2009.01.08 15:20:56
a_masiks, nu tie cipari toč nenāk no Kristus Baznīcas... Mūsējie labi zin, ka to ciparu neviens bez Dieva nezin! Vot ij neiespringstam! Cik daudz sektas ir redzējušas savu norietu stipri pēc viņu pašu noliktā pasaules gala... Jehovas Liecinieki vien ko vērti... bet nu laikam pa gadsimtu beidzot būs iemācījušies, ka Dievam viņu kalendārs ir pa kāju!

Tas no sērijas "Nīče ir Miris... teica Dievs un pasmaidīja"
Rausītis
# Iesūtīts: 2009.01.08 16:01:19
Mulders
Bet kāpēc neatbalstīt "savējos"... da kaut vai pēc kristiešu skaita partijā?
domāju, ka, ja būtu tāda cerība uz baznīcas oficiālu atbalstu, tad mums kā pārsteigums atklātos, tik daudzi latentie kristieši, ka žokļi atkārsies
vilks
# Iesūtīts: 2009.01.08 16:41:10
Arī LPP/LC bija savs laikraksts - "Rītdiena," kura cēla saulītē šo partiju un pie tam bija par brīvu.

Baznīcu vadītāji un daudzi mācītāji/draudzes, starp citu, atbalstīja LPP/LC tajās vēlēšanās... un, iespējams, tagad vēlas, kaut nebūtu to darījuši.
Mulders
# Iesūtīts: 2009.01.08 16:45:06
vilks, nu es jau ar nesaku, ka LPP ir tas cukurs... es par pašu principu!

:: Pievienot komentāru

Autors: 
  • Lai iekopētu autora vārdu,nospied uz tā.
  • Reģistrēti lietotāji var rediģēt tekstus vēlāk.
Bold FontItalics fontUnderlineStrike OutSubscriptSuperscriptFont colorTeletypeHorizontal LineE-mail linkhyperlinkListsimies
Atlikušas 1000 zīmes

 Lapas redaktors:redaktors@lelb.lv; Copyright © 2006 LELB, created by MB Studija
Šajā stundā bijuši 120 , pavisam kopa bijuši: 25102