atpakaļ uz mājaslapu
E-pasts:  Parole: atcerēties mani reģistrētiesaizmirsu parolimeklēt
Diskusijas Par Baznīcu Kā jaunie(svētāmie) draudzes locekļi iepazīst draudzes dzīvi un tās darbiniekus?
vilks
Iesūtīts: 2009.08.29 06:46:28
Kā tas notiek jūsu draudzē? Vai jaunie draudzes locekļi, kas iet uz iesvētes mācību, iepazīstas ar citiem draudzes locekļiem, vai tas notiek organizēti vai neorganizēti, kādā veidā? Pastāstīsiet?
Varbūt ir idejas, kā vajadzētu būt? Vai varbūt tas nemaz nav vajadzīgs?
AutorsZiņas teksts
vilks
# Iesūtīts: 2009.08.29 06:46:50
Ļoti gribētos zināt.
Ingars
# Iesūtīts: 2009.08.29 08:20:34
vilks
Oi ir gan vajadzīgs un kā vēl. Nez mums tas kaut kā buksē pagaidām
skolniekss
# Labojis skolniekss: 2009.08.29 08:22:53
Zinu, kā tas notikās un noteikti notiekas vēl joprojām mūsu draudzē.
Jaunie brāļi un māsas jau iesvētes mācību laikā,ja vēlas, iesaistās kādā no bībeles stud. grupiņām. Tad kad nu tie ir iesvētes mācību beiguši, tad kāds aktīvists cenšas izveidot no šiem cilvēkiem grupiņu, ja tas neizdodas tie pievienojas esošām. Un jā tas protams ir vajadzīgs. Tik vienmēr paliek atklāts jautājums. Cik tas ir atkarīgs no "rūdītajiem" dr. loc.
edijs
# Iesūtīts: 2009.08.29 09:31:03
Varbūt iesvētes mācību kursu jāmudina apmeklēt arī citus jau esošos draudžu locekļus. Atkārtošana zināšanu māte un pie reizes tiek nodibināts kontakts ar jaunajiem katehumeniem.
Bonija
# Iesūtīts: 2009.08.29 09:33:15
Man liekas, ka nemaz nav vajadziigs. Iesvetes maaciibaas jau pamazaam taapat iepaziistas un veelaak, kad saak apmekleet dievkalpojumus, ja gribees, iepaziisies veel.
чудо дома!
# Labojis чудо дома!: 2009.08.29 12:25:06
viss atkarīgs no draudzes lieluma. lielajās draudzē tas nav iespējams. cita lieta būtu iesaistīt draudzes aktivitātē.
mana pieredze rāda , ka tos , kas taisās laulāties un tāpēc tiek izglītoti ticības lietās ietaisīt kādās aktivitātes nav jēgas. pārējos iesvētības vai Alfa kursa klausītājus noteikti jāinformē par draudzes aktivitātēm.
sicilia
# Iesūtīts: 2009.08.29 17:38:38
man jau liekas, ka tais nodarbībās visi sapazīstas. nu mums tagad tā alfa un tur jau nometne un priesteris aicina ar`;i jau esošos draudzes locekļus uz to + ir draudzes pasākumi + svētceļojums + nu visi lēnām tāpat sapazīstas.....
man jau liekas, ka ja cilv;ēkam ir vēlme, viņš sapazīstas, ja nav... nekādi pasākumi un metodes to neveicinās
vilks
# Iesūtīts: 2009.08.29 17:58:06
edijs
un nāk arī draudzes locekļi uz iesvētes mācības nodarbībām? Vai tikai teorētiski vajadzētu aicināt, bet nav mēģināts? Un, ja nav mēģināts, kāpēc?
edijs
# Iesūtīts: 2009.08.29 18:03:01
vilks Esmu dzirdējis par gadījumiem, ka nāk.
danar
# Labojis danar: 2009.08.31 17:26:13
Kopigi pasakumi,ekskursijas ar satuvina
Jaunos var iesaistit kādā kalpošanā.
Katram jaunajam vajadzetu pa krustmatei(tevam) no draudzes,kuri tad nu ievestu draudze un palidzetu
Malvīne Hilda ;)
# Iesūtīts: 2009.09.01 01:54:58
danar
Katram jaunajam vajadzetu pa krustmatei(tevam) no draudzes,kuri tad nu ievestu draudze un palidzetu
Lūk, tā ir vērtīga lieta, kas ir šur tur pārbaudīta praksē!
Pirms iesaistīt jauniņos kalpošanā - ko tas var izjust kā vēlmi viņu apkraut - vajag viņu ar draudzību saņemt, parūpēties, pieņemt. Ar laiku jauniņais tad atradīs savu vietu arī kalpošanā.
armilo
# Iesūtīts: 2009.09.01 02:15:19
danar, doma ļoti pat laba! Katram vajadzētu savu aktuālo krustēvu un krustmāti, nevis kaut kad bērnībā kristoties dabūtu, un tagad citā pasaules malā dzīvojošu, vai sen jau mirušu. Atceros, ka man Dievs deva šādu jaunu krustēvu, kad nule ienācu draudzē. Viņš man bija liels atbalsts un palīgs visās lietās, kas skāra ticības dzīvi. Toreiz protams to tā nesauca, bet tagad skaidri zinu, ka viņš man bija krustēvs pilnā vārda nozīmē.
nekogudrunepateikšu
# Iesūtīts: 2009.09.02 16:58:17
tikai ideja...
Draudze ir ĢIMENE!!!
Vispirms par draudzi - domāju, ka nevienam nebūtu sevi jāuzskata par darbinieku (ja arī tā tiek saukti) bet par brāļiem un māsām, kas katrs kaut ko dod savai Ģimenei. Draudzei būtu jabūt vietai, kur DZĪVOJU ne tikai strādāju (kalpoju). Un draudzei nevajag jaunus darbiniekus, bet atgrieztus Dieva bērnus! Tā būtu jāsaņem jaunie draudzes locekļi - kā jauni adoptēti bērni savā paša ģimenē!
Par iesvētāmajiem - vai pirmais, ko darīsim, ja gribēsim adoptēt kādu bērnu savā ģimenē, iepazīstināsim viņu ar mājas pienākumiem? Visdrīzāk ar ģimeni - un arī nejau uzsverot, kurš mazgā traukus, kurš grīdu, kurš gatavo ēst, kurš iznes miskasti, aicinot, ka arī jaunais ģimenes loceklis droši var pievienoties mājas darbos. Svarīgākas par darīšanu taču ir ATTIECĪBAS!!! Cilvēkiem jāiemīl citam citu un tad viņi arī ar prieku gribēs darīt!
Vai mēs adoptētu bērnu, kurš neizrāda ne mazāko interesi būt mūsu ģimenē, kurš vazātos apkārt un apciemotu mūs reizi, divas gadā? Bet izskatās, ka draudzes tā mierīgi dara... Vai pirms iesvētīšanas mums nebūtu jāpapūlas, cik vien iespējams, lai cilvēkam rodas vēlme piederēt mūsu Ģimenei? Bet vēlme piederēt viņam radīsies, ja viņš te redzēs MĪLOŠU ĢIMENI nevis darbinieku un locekļu kopienu, par kuriem, no malas skatoties, varētu secināt, ka tos vieno tas, ka viņi ik pa laikam atrodas vienā laikā un vienā telpā...
vilks
# Iesūtīts: 2009.09.02 23:32:07
nekogudrunepateikšu
principā piekrītu. vienīgais, ka Latvijas apstākļos (latvieši) cilvēki mēdz vislabāk sadraudzēties, kopā strādājot. Kopīga spēlēšanās, atpūta, vienkārši draudzīga kopā būšana vairumam cilvēku tīri sociāli ir sveša, un viņiem vieglāk iepazīties un sadraudzēties ir kopīgi strādājot. Vai ne tādēļ draudzēs cilvēki tik ļoti uzsver to strādāšanu un darbinieku lietu?
nekogudrunepateikšu
# Iesūtīts: 2009.09.03 09:48:04
Tu esi svētīta ar jauku draudzi , ja tajā cilvēkiem ir vēlme sadraudzēties! Kā to darīt, nav svarīgi - strādājot, dejojot, ēdot - Tu jau norādi uz būtisko, kāpēc strādāt - lai sadraudzētos !
Diemžēl esmu redzējis , teiksim tā - savdabīgas - draudzes locekļu sejas izteiksmes, kad Ziemassvētku dievkalpojums ievelkas, jo draudzē tiek iesvētīti "pārāk daudz" jauni locekļi... Esmu redzējis citu sejas izteiksmes, esot klāt cilvēku svarīgākajā brīdī viņu mūžā - Kristībās...
Ja sajūtam, ka esam spējīgi mīlēt ne tikai sevi, bet arī citus, mums nevajadzētu stāvēt maliņā - lai jaunie draudzes locekļi pirmo ierauga mūsu prieku par viņiem !!!
vilks
# Labojis vilks: 2009.09.03 10:27:32
nekogudrunepateikšu
Īstenībā es domāju, ka jebkurā draudzē un ārpus tās cilvēki ilgojas pēc patiesām attiecībām un tā, ka viņi kādam patiesi interesētu. Nu jā, es arī to īsti nemāku viena pati..vispirms mācījos saņemt, pēc tam dot tālāk, lai cik nepielnīgi sanāktu. Bet pamazām, vairāku gadu garumā attiecības veidojas, ja vien pašam/i ir nopietna vēlēšanās šādas attiecības ar brāļiem un māsām veidot.

esmu redzējis , teiksim tā - savdabīgas - draudzes locekļu sejas izteiksmes, kad Ziemassvētku dievkalpojums ievelkas, jo draudzē tiek iesvētīti "pārāk daudz" jauni locekļi...
nu nezinu, vai Ziemassvētku vakara draudzi varētu uzskatīt par tipisko draudzi..ir taču daudz cilvēku, kuriem Ziemassvētku vakara dievkalpojums ir vienīgais, ko viņi mēdz apmeklēt. Līdz ar to es nezinu, cik saprātīgi ir likt kristības/iesvētības tieši šai dievkalpojumā.

no otras puses - arī man draudzē ir cilvēki, no kuriem es labprātāk drusku izvairos, jo zinu, ka būt laipnai un draudzīgai ar viņiem ir grūti + gadās tādi, par kuriem jau iepriekš ir zināms, ka viņi 3 reizēs no 5 pateiks ko sāpinošu. Bet Kristus arī viņu dēļ ir miris un augšāmcēlies.
nekogudrunepateikšu
# Iesūtīts: 2009.09.03 11:27:10
Par Kristībām/Iesvētībām Ziemassvētkos - domāju, ir labi parādīt jaunajiem, ka tas, kas ar viņiem notiek, ir ĻOTI ĪPAŠI, tāpēc arī tiek rīkots lielos svētkos! Tas vīņu dēļ!
Es priecājos par Tevi!
Nu jā, es arī to īsti nemāku viena pati..vispirms mācījos saņemt, pēc tam dot tālāk, lai cik nepielnīgi sanāktu.
Zini, kas mani ļoti iepriecina un sasilda sirdi? Manu mazo meitiņu zīmējumi, kurus viņas ir zīmējušas tieši man! Vai tās puķītes, kaķīsi, tauriņi ir uzzīmēti pilnīgi ? Nē! Bet Mīlestība nemeklē pilnību, ko varam saredzēt. Mīlestība jau ir pilnīga, jo NĀK NO SIRDS, KURĀ MĀJO PATS KRISTUS! Un Tevī tāda ir!!! Rādi TO!!!
vilks
# Iesūtīts: 2009.09.03 12:47:15
nekogudrunepateikšu
nu jā, acimredzot tāpat vajag priecāties par jaunajiem draudzes locekļiem

:: Pievienot komentāru

Autors: 
  • Lai iekopētu autora vārdu,nospied uz tā.
  • Reģistrēti lietotāji var rediģēt tekstus vēlāk.
Bold FontItalics fontUnderlineStrike OutSubscriptSuperscriptFont colorTeletypeHorizontal LineE-mail linkhyperlinkListsimies
Atlikušas 1000 zīmes

 Lapas redaktors:redaktors@lelb.lv; Copyright © 2006 LELB, created by MB Studija
Šajā stundā bijuši 32 , pavisam kopa bijuši: 1797