atpakaļ uz mājaslapu
E-pasts:  Parole: atcerēties mani reģistrētiesaizmirsu parolimeklēt
Diskusijas Par ticību Par herēzēm
Mulders
Iesūtīts: 2007.06.20 22:39:38
Neviens neatbild. Pajautāšu atsevišķi. Vai mūsu Baznīca ir skaidri pateikusi tās herēzes no kurām tā norobežojas? Ja atsaucamies uz LC, tad skaidrojumu prasītu ekumēniskais tusiņš ar "jūsmotājiem", ja ar to tiek domāts kas cits, tad kur šo "citu" var dabūt zināt parast lajs.
Es atkal tīri praktiski... ja es kā parasts lajs ieveļos kādā kantorī ala "Kristus fufkuratori" tad vai mani exkomunicēs vai nē? Kā arī, ja tiek formulētas herēzes, tad kā tiek saprasts "norobežošanās"? Teologiem tas it kā skaidrs, a parastam baznīcā gājējam? Kā izpaužās norobežošanās? Vai tiešām sveicinot es jau ņemu dalību viņa ļaunajos darbos?
Gribētos mūsu pašu teologu atbildes! KLB stāv un klausās un pa vidu nemaisās!
. 1 . 2 . 3 . >>
AutorsZiņas teksts
Mulders
# Iesūtīts: 2007.06.20 22:39:46
Teologu domas?
Mulders
# Iesūtīts: 2007.06.20 22:51:05
kaut... nu nomierinies, es vienkaarshi gribu sho teemu pasargaat no KLB adeptu raksturiigaas telepaatijas, kuri ij uzdod jautaajumus ij oponenta vietaa visas atbildes pasaka! Tagad bumba ir LELB pusē, lai bīskapi un mācītāji atpelna savu naudu! Es nekacinos, man tas tiešām radīja interesi!
Balss
# Iesūtīts: 2007.06.21 00:33:06
Mulders Kas tas ir - "Kristus fufkuratori" ? Un "jūsmotāji"?
Mulders
# Iesūtīts: 2007.06.21 10:04:26
Balss, "jūsmotāji" ir LC termins. Savukārt "Kristus fufkatori" bij vienkaarshi kaa piemeers kaadai maaciibai/draudzei tb, ko dariit un kur veersties lajam lai vinjsh saprastu vai taa ir hereeze vai nav. Taadeejaadi, ja es esmu parasts lajs (labi labi visi zin ka neparasts) tad kur un kaa taads var buut droshs, ka LELB noshkjiraas no hereezeem, kur taas defineetas un kaa izpauzhaas noshkjirshanaas?
kaut..
# Labojis kaut..: 2007.06.21 10:26:36
Labāk pameklē kā izpaužās nošķiršanās no herezēm senbaznīcā!!! vai piedošanu.. nespēju noklusēt!!!
Mulders
# Iesūtīts: 2007.06.21 10:37:51
kaut... bet jautaajums bij par to kā LELB izpaužas nošķiršanās! Tamdēļ arī šī tēma. Senbaznīcu es vismaz varu sagooglēt, a bet konkrēti šeit? Tamdēļ jautāju... ja tas ir tā kā Senbaznīcā un LC, tad dabīgs jautājums LELB ir, kā tiek traktēts ekumēnisms?
kaut..
# Iesūtīts: 2007.06.21 10:48:09
nja.. Tu jau KLB-iešem teici klusēt!!!Laikam esmu baigā nepaklāusīgā
tātad par KLB:
Cik man nācies praktiski saskarties daži KLB, manuprāt, tiešām drusku pa traku uztver citas konfesijas un pārkāpj tuvāk mīlestības pavēli, bet zinu, ka dažiem mācītājiem tīri labas attiecības sadzīvē ar citu konfesiju pārstāvjiem.
un no herēzēm KLB nošķiras nesvinot kopā dievkalpojumu(bet viesi vienmēr ir gaidīti dievkalpojumā) un nepielaižot pie Sv.Vakarēdiena... pār pārējām aktivitātēm neesmu informēta, ja tādas ir...!?
titulārbīskaps
# Iesūtīts: 2007.06.22 12:30:41
LELB nošķiršanās no herēzēm izpaužas pa retam un ar vārgiem mutes vārdiem, bet ne pēc būtības.
indriķis
# Iesūtīts: 2007.10.30 15:14:27
maaceklis Kautkur es viņus saprotu un viņiem daļēji piekrītu. Nu jau silts, siltāks...
Bet nepiekrītu, ka izstāšanās no vienas cilvēku radītas organizācijas otrā cilvēku radītāorganizācijā bija pareizais risinājums.
Kamdēļ nepiekrīti , īpaši ja tu saki - cilvēku radītas organizācijas. Tā jau ir organizāciju būtība - no piedāvājuma pameklēt atbilstošākās savai gaumei.
lēnprātīgais
# Iesūtīts: 2007.10.30 23:02:33
Mulders Vai mūsu Baznīca ir skaidri pateikusi tās herēzes no kurām tā norobežojas?

Vai tas nav par daudz prasits? Cik garu herezu uzskaitijumu tu veletos - vienu lapu, desmit lapas, 100 lapas? Visi sie varianti iespejami, bet neviens nebus pilnigs. Kada hereze bus palikusi nepiemineta un visi lelb pretinieki sajusmaa spiegs - re kur keceris!

Bankas darbiniekiem, lai iemacitu atskirt viltoto naudu no istas naudas, neliek iepazities ar visiem iespejamiem viltojumiem (tas nemaz nebutu iespejams), bet gan maca nemaldigi pazit isto naudu. Ta ari ir lelb noskirsanas no herezem. Ta nav visu iespejamo maldu macibu uzskaitisana, ta nav noskirsanaas no cilvekiem, bet gan skaidra Evangelija pasludinasana. Ja tev skiet, ka kads lelb macitajs nesludina skaidru Evangeliju, ej un runa ar vinu, runaa ar vina prieksniecibu. Tapec jau laikam ir ari domati biskapi.
Mulders
# Iesūtīts: 2007.10.31 10:23:37
lēnprātīgais, tad tu uzskti ka Baznīca pirmajos gadsimtos rīkojās negudri un nepareizi izsakot Nīkajas ticību kā pretstatījumu Ariānismam, Halcedonas TA pretstatījumam Nestoriāņiem (ceru ka neputroju) utt.

Tās tavuprāt bij liekas kustības un lieki formulējumi?

Bet ja nebij lieki, tad kas, šodien ir mainījies? Ja pār Eiropu iet gejisma, liberālisma un feminisma rēgs, tad, cik skaļi Baznīca sludina Evanģēliju pret šīm herēzēm?
lēnprātīgais
# Iesūtīts: 2007.10.31 11:18:22
Mulders Ticibas apliecibas veidojas daudzu gadu laikaa. Tas nemetajas pakal katrai veja pusmai. Kad Baznicaa bija nobriedusi nepieciesamiba pec Nikajas ticibas apliecibas, tad taa ar lielu ruupibu un Dieva lugsanu tika ari apstiprinata. Musu baznica tada nepieciesamiba paradijas 1996. gadaa, kad Sinode pienema rezoluciju par homoseksualismu.

Es domaju, ka taisniba ir ari Artosam, garigajiem vaditajiem ir jaorientejas pretinieka jaunakajaos panemienos un jacert tos jau saknee. Ar to jau vajadzetu pietikt - saknee nocirsts tas neuzaug. Bet ja uzaug un pienemas spekaa, tad butu jasak raudzities pec jaunam ticibas apliecibam.

Mulder, piedavaa kadu variantu pret liberalismu vai feminismu!
Mulders
# Iesūtīts: 2007.10.31 11:55:36
lēnprātīgais, aceries, koncili ne reti vien atkārtoti apstiprināja kādas iepriekšējos gadsimtos izteiktas tēzes. Uzskatu, ka to pašu var darīt arī Baznīca šodien.
Tāpat... redzi... daudziem gan baznīcā pašā iekšā, gan ārpus tās nav skaidrs vai LELB ar PLF ir mācības vienprātība vai tikai formāli papīri? Baznīcas uzdevums ir viest skaidrību tur kur parastais lajs var paklupt un šaubās.
Pietam kas vēl svarīgāk, lai arī Baznīcas pretiniekiem būtu skaidrs, par ko Baznīca iestājas un ko noraida! Kā tev šķiet, vai PLF zin, ka LELB savā mācībā nošķirās un nepiekrīt PLF mācībai un attiexmei pret sieviešu ordināciju un homosexuālismu?
Vai Pāvestieši zin, ka LELB neparakstās zem tās vienotā papīra par taisnošanu, ko PLF ar RKB parakstīja? Vai tomēr LELB parakstās zem šī papīra, tad to es un daudzi citi LELB locekļi nezin!

Tomēr, ja tu saki, ka LELB iestājas par skaidru evanģēliju, tad, vai mēs novērojam aktīvu LELB darbību gadījumos, kad tas tā nenotiek? Vai LELB disciplinē savus tos mācītājus, kas sludina ko citu? Redz, man pat ir aizleigts viņus saukt vārdos, tad posti tiek dzēsti... tad kā Bīskapi un Prāvesti var uzzināt par herēzēm savās draudzēs? Un ko darīt, ja paši Prāvesti un Bīskapi ir herēzē krituši?

Jeb tomēr, man ir maldīga informācija un ikviens LELB mācītājs no kanceles un altāra sludina saksaņā ar LTA un it īpaši saskaņā ar 4o artikulu?
lēnprātīgais
# Iesūtīts: 2007.10.31 13:26:39
Mulders Sieviesu ordinacijas un homoseksualisma jautajumos LELB ir kluvusi slavena visa pasaulee - gan pie draugiem, gan nedraugiem. Ka gan lai PLF vadiba to nezinatu! Vel gluzi nesen Svetdienas Rita lasiju Baltijas biskapu vestijumu PLF par notikumiem Zviedrijaa sakaraa ar viendzimuma paru svetisanu.

Par Tainosanas papira parakstisanu ar RKB butu jajauta + Janim. Vins jau to zinas.

Cik zinu, musu macitaji sludina skaidro Evangeliju saskanaa ar LTA (Mulder, kas ir LTA 40. artikuls?). Ja ir aizdomas par kadam novirzem, tad ar vinu runa pravests, biskaps, censas saprast vina domu - varbut vinam ir taisniba? Varbut visi citi kaut ko nav sapratusi? Publiski sadas lietas nav risinamas un redaktors pareizi dara, ka tadus postus dzes. Ar visam sudzibam par macitaju javersas pie attiecigaa pravesta, vai biskapa. Tev jau Mulder gribetos, ka pec tavas vestules biskaps ar zibeniem un perkoniem padzitu apsudzeto macitaju no vietas. Bet vai nav svarigak, ka vins ar lenpratibu un pacietibu nomaldijusos avi atved majas?
Mulders
# Iesūtīts: 2007.10.31 13:28:33
lēnprātīgais, labi taisnīgs aizrādījums, ka es ne vienmēr esmu informēts par to kas notiek, jo neviens man nepiesūta Sv. Rītu! Atzīstu vainīgs!

Es runāju par ceturto artikulu, tur bij cipars 4 un o, tb 4ieka akuzatīvs Piedo par kalambūru!

Labi, tad skatīsim tālāk kā LELB iet!
neielogojies [166.70.207.2]
# Iesūtīts: 2007.10.31 14:34:41
Modernā ekumenisma herēze piemīt bīskapiem un lielākajai daļai ganu lelb. Un tā pēc būtības sevi skaļi definē kā baznīcas vienotības un mīlestības īstenošana, lai arī, manuprāt, praksē ieved maldos un sirdsapziņas cīņās daudzus LELB draudžu locekļus, jo spiež nevērtēt mācību. Un zem šī ekumenisma, ko tik daudzi lelbieši iemīļojuši, pati norobežošanās tiek uzskatīta par cietsirdību un maldiem. Augšminēto faktu dēļ lēnprātīgā aicinājums iet un meklēt atbildes pie bīskapiem un mācītājiem lielākajā daļā gadījumu būs tukšība.
Balss
# Iesūtīts: 2007.10.31 14:36:35
neielogojies [166.70.207.2] Te runā KLB, vai ne?
Mulders
# Iesūtīts: 2007.10.31 14:41:05
neielogojies, nepareizi... var parunāt ar LELB vadību un mācītājiem un bīskapiem un saņemt informāciju pa tiešo, redzēt notikumu viņu interpetāciju, salīdzināt to ko viņi paši saka ar to ko kāds cits saka vai to kas pašam subjektīvi liekās!

Tā teikt ir viegli lēkt no bixēm laukā, kad kāds kaut ko dara, bet tikai tad, kad zem 4 acīm ir parunāts tā āža kāja vai nu izlien, vai izrādās, ka pac esi ieraudzījis to kā nav!

To es pie KLB arī atrodu, ka viņi ar savu milzīgo fantažiju ielasa un ierauga tādas lietas, ka jāsāk domāt, ka moš mums te ir vesela pleyāde ar latentiem sci-fi, horror, fantasy u.c. žanru rakstniekiem talantīgiem... tā teikt... ar šādiem redzējumiem H.K.Andersens ir īstens patiesības teicējs un pliekans vārsmu ļurinātājs!
neielogojies [88.191.29.92]
# Iesūtīts: 2007.10.31 14:42:04
Nē, reālie fakti un sirdsapziņas balss.
Mulders
# Iesūtīts: 2007.10.31 14:43:04
Nē, reālie fakti
Kādas paradigmas interpetācijā? Missuri? Viskonsīnas? Vatikāna?

un sirdsapziņas balss.
Kura ir saistoša tev, ne citiem!
Tēma ir slēgta, jūs nevarat iesūtīt komentārus

 Lapas redaktors:redaktors@lelb.lv; Copyright © 2006 LELB, created by MB Studija
Šajā stundā bijuši 103 , pavisam kopa bijuši: 1789