atpakaļ uz mājaslapu
E-pasts:  Parole: atcerēties mani reģistrētiesaizmirsu parolimeklēt
Diskusijas visiem Foruma lietotajiem Kristīgā radio diskusija par sievietēm un dziesmu svētkiem
Aivars Lapšāns
Iesūtīts: 2014.02.27 20:58:54
Es biju šajos dziesmu svētkos un biju lepns, ka repertuārā tika iekļautas kristīgas dziesmas. Tālivaldis Tālbergs vai nu nezin, vai apzināti melo.

http://www.lkrtv.lv/watch.php?vid=42ea35d91
. 1 . 2 . 3 . 4 . >>
AutorsZiņas teksts
Aivars Lapšāns
# Iesūtīts: 2014.02.27 21:05:19
Z. Liepiņa un K. Dimitera dziesmā mēģinājumos Kokars lūdza brīdī , kad dziedāja solists - ,, Dievs, svētī Latviju....applaudēt un viņš visus Latvijas korus uzrunāja - ,,Lai visi zin, ka mēs apstiprinām savu ticību , ka esam kristīga tauta,,.
Kā iznāk, Tālbergs bija vai nebija dziesmu svētkos? Vai viņš klaji melo , kāpēc abi mācītāji klusē diskusijā?
Aivars
# Iesūtīts: 2014.02.27 22:09:08
Aivars Lapšāns
Apsveicu, ka beidzot esi pacēlis nopietnu un īstu tēmu par kristīgu liecību. Bet neesmu manījis, ka no raidījumā runājošajiem kāds te forumā piedalītos. Varbūt uzraksti vēstuli pašam Tālbergam, lai nesanāk tāpat kā viņa raidījumos, kad aizmuguriski kādi tiek publiski paļāti un nosodīti, tā vietā lai kopīgi meklētu patiesību.
aivars.lapsans [78.28.194.103]
# Iesūtīts: 2014.02.27 22:14:19
Aivars

Tāpēc jau rakstu te, ka dziesmu svētkos bija milzums luterāņu, baptistu utt.
Ar Tāli ir tā , ka ar viņu neko nevar zināt. Pats ta biji?
aivars.lapsans [78.28.194.103]
# Iesūtīts: 2014.05.12 19:35:15
,,Grupējums, kurš pieprasa islāma tradīciju ievērošanu Nigērijā, iepriekš draudēja, ka nolaupītās meitenes tiks pārdotas par sievām islāmistu kaujiniekiem. «Boko Haram» pārstāvji arī izteikušies, ka šīm meitenēm nebūtu jāapmeklē skola, bet tā vietā jādomā par laulībām un bērniem.,,

Kaut ko līdzīgu dzirdēju mācītāja Bitāna lekcijā Burtniekos. Kas ir galīgā pretrunā ar pavēli - ,,vīri , mīliet savas sievas, kā Jēzus draudzi....,,

Šie ļaunie cilvēki ir gatavi uz visu http://www.tvnet.lv/zinas/arvalstis/509670-izplata_video_kura_redzamas_desmitiem_no.. laupito_skolniecu
Kursis
# Iesūtīts: 2014.05.12 21:13:38
aivars.lapsans [78.28.194.103] nejauc busurmaņus ar brāli Kristū Bitānu.
Ingars
# Iesūtīts: 2014.05.13 19:18:12
Zinu, ka tas nevienam nepatiks, taču jāsaka, ka dziedāt kristīgas dziesmas pasākumā, kas būtībā ir pagāniska rakstura, ir apmēram tas pats, kā kad Bēbeles ķēniņš dzēra vīnu no tempļa traukiem un dziesmās slavēja savus elku dievus vai arī nesenākā pagātnē pasākums Asīzē, kur kopā sadziedājās kristieši ar visdažādāko reliģiju pārstāvjiem.

Tai pat laikā es ticu, ka tie kristieši, kas virzīja kristīgās dziesmas dziesmu svētku repertuārā, to darīja ar vislabākajiem nodomiem.
aivars.lapsans [78.28.194.103]
# Iesūtīts: 2014.05.14 10:43:36
Ingars

Dziedāt kristīgās dziesmas tikai sev un Dievam ir nošķiršanās no pasaules un pavēles nepildīšana - ,,ejiet un pasludiniet Evaņģēliju visai radībai....,,,
Kristieši tagad Latvijā ir visos koros. Caur šīm dziesmām notiek individuālas diskusijas, lūgšanas dziesmas mēģinājumu laikos par kora cilvēkiem/
Kristīgās dziesmas koros ir ir Dieva ierocis, kurš ir jāizmanto, lai visa pasaule dzirdētu evaņģēlija vēsti. Un dziesmu svērkos visa Latvija šo evaņģēliju dzirdēja kā Mežaparkā , tā pie televizoriem.
Tālbergs vispār meloja kristīgajā radio, ka kristīgās dziesmas tur nebija.....
Aivars
# Iesūtīts: 2014.05.14 11:28:12
jāsaka, ka jābūt diezgan apdauzītam, lai par `būtībā pagāniska rakstura` pasākumu pasludinātu visu, kas iziet ārpus daža laba sektas rāmjiem
taču būt aprobežotam nevienam nevar aizliegt
aivars.lapsans [78.28.194.103]
# Iesūtīts: 2014.05.14 14:16:12
Aivars[/b

Āmen !
Ingars
# Iesūtīts: 2014.05.14 17:04:53
aivars.lapsans [78.28.194.103]

Es nesaku, ka mums jānorobežojas no pasaules fiziski, bet gan garīgi. Kā jau teicu - es ticu, ka kristīgo dziesmu dziedāšana dziesmu svētkos bija ar vislabākajiem nodomiem. Es arī nenoliedzu, ka Dievs šādā veidā var darboties. Taču Dievs Savus kalpus lieto tā, lai tie nebūtu par apgrēcību pasaules acīs, tas ir, ja runājam konkrēti par dziesmu svētkiem, tad Liecībai no kristīgajām dziesmām vajadzēja būt pārdabiski pārliecinošai, lai būtu skaidri un nepārprotami, ka šīs dziesmas un to izpildītāji nav ne mazākā vienotībā ar visu pārējo, bet absolūti stāv tam pāri. Ja tā bija, tad man nav nekas iebilstams.

Mums ir jāiet pasaulē pie neticīgajiem, lai Dievs caur mums veiktu svētīgo evaņģelizācijas kalpošanu, taču mēs nedrīkstam ar pasauli sajaukties, pat ne cēlu mērķi vārdā, jo šāda sajaukšanās ne mazākā mērā neveicinās patiesu atgriešanos. Labākajā gadījumā mēs šādi piepildīsim baznīcu solus ar cilvēkiem, kuri meklē visu ko tikai ne Kristu.

Aivars

Pestīšanas ceļš ir šaurais ceļš, bet pazušanas ceļš ir platais ceļš. Šaurā ceļa gājēji nekristiešiem un viltus kristiešiem vienmēr liksies apdauzīti un aprobežoti. Bābelei vienmēr tie, kas no viņas iziet būs sektanti, jo tie, tie nošķirtie, kas negrib peldēt viņas kanalizācijas straumē, kā lielais vairums, ir šķeltnieki un nemiera nesēji pasaulē. Kristus kā visnegantākais šķeltnieks arī teica, ka Viņš nav nācis nest mieru pasaulei, bet gan šķelšanos un zobenu. Uz ko tad attiecas tas miers, ko Viņš deva mācekļiem? Uz Draudzi un tikai.
Aivars
# Iesūtīts: 2014.05.14 19:35:02
tādēļ jau jampampi ir jampampi, ka viņi izvēlas vienkārši dragāt pa aprobežotības plato maģistrāli visus pārējos apsaukājot par viltuskristiešiem un pagāniem.
Šaurā ticības ceļa gājējs būs kopā ar savu Kungu arī muitnieka un pagāna namā atrodot tās daudzu nepamanītās tekas uz Kristus Valstību
Ingars
# Iesūtīts: 2014.05.14 21:02:55
Aivars

Kā tad tur bija - Jēzus, sēdēdams ar muitniekiem un visvisādiem citādiem grēciniekiem pielīdzinājās viņiem vai otrādi, muitnieki un visa cita veida grēcinieki pielīdzinājās Jēzum? Vai Pāvils efeziešiem deva kaut mājienu par Kristus un elku dievu savstarpēju toleranci, vai tomēr, mīlestībā un pazemībā, tomēr skaidrā noteiktībā nošķīra Kristu no elkiem?

Ja mēs dziedam kristīgas dziesmas pagāniska pasākuma ietvaros un tas viss kopā izskatās tā, itkā Kristus labi sader kopā ar pagānu elkdieviem, vai mēs tad darām labi? Vai kāds pēc kārtējās kristīgās dziesmas uzstājās ar publisku runu, līdzīgi kā Pāvils Efezā, ne apvainodams vai nosodīdams, tomēr skaidru valodu runādams, ka "mēs ar šīm dziesmām nesam jums vēsti, ka šie elku dievi, ko jūs dziesmās slavināt ir apgrēcība Dieva priekšā, taču Dievs grib par jums apžēloties un par to arī mēs jums tikko esam dziedājuši" - vai kaut kā tāda veida runa bija bijusi, tā, lai visiem viss ir skaidrs, ko tie kristieši tur dara? Un cik daudz tad ir atgriešanās augļu no tā visa? Vai varbūt - cik daudz ir piedauzības un apgrēcības, ka "Kristus un senlatviešu elkdievi jau vienā līmenī vien ir"?
Aivars
# Iesūtīts: 2014.05.14 22:23:53
Kā tad tur bija - Jēzus, sēdēdams ar muitniekiem un visvisādiem citādiem grēciniekiem pielīdzinājās viņiem vai otrādi, muitnieki un visa cita veida grēcinieki pielīdzinājās Jēzum?
Ja vien var ticēt Bībelei, tad Jēzus laika ingari droši zināja, ka Jēzus ir negausis un vīna dzērājs, muitnieku un grēcinieku čoms, kurš ar saviem mācekļiem pārkāpj bauslību, netur tēvutēvu dievbijīgās tradīcijas un vispār zaimo Dievu.
Ingars
# Iesūtīts: 2014.05.14 23:03:15
Aivars

Redz, Bībelē ir liecība, ka ne tikai Jēzus, bet arī VIņa mācekļi, esot starp pagāniem un grēciniekiem līdz viņu līmenim nenolaidās, bet gan tieši otrādi - muitnieki un grēcinieki pacēlās līdz viņu līmenim. Tu tagad totāli jauc divas lietas - viena lieta, kad tu būdams grēcinieku vidū cīnies par viņu dvēselēm pēc Dieva prāta, bet cita lieta ir, kad tu itkā cēla mērķa vārdā izmanto pasaulīgas metodes Dievišķa darba veikšanai, tādējādi diskreditējot Dievu pagānu acīs.

Jēzus nevienu brīdi nepazemināja sava Tēva standartus, tie bija farizeji un rakstu mācītāji, kuri nesaprata Rakstus, tas ir - viņiem bija sava interpretācija, kas laika gaitā bija totāli novirzījusies no Dieva oriģinālā nodoma.

Bet par tēvu tradīciju pārkāpšanu gan labāk nerunā - cilvēku izdomātas tradīcijas luterāņu sektā ir ne mazāk, kā savulaik farizejiem un rakstu mācītājiem. Un, kad kāds pārkāpjot luterisko dogmu protokolu, veic svētīgu kalpošanu, tad tas tiek nolikts līdz ar zemi. Pat dažreiz pie pasaulīgiem cilvēkiem nav sastopama tāda cietsirdība un nežēlība kā institucionālajā kristietībā.
Ingars
# Iesūtīts: 2014.05.14 23:10:47
Ja par tēmu - kur tad ir tie rezultāti no dziesmu svētkiem? Kur ir skandāls un vajāšanas? Apustuļu darbos mēs lasām, ka visur, kur tika sludināts evaņģēlijs vietējo reliģiju un kultu pastāvēšana un popularitāte bija nopietni apdraudēta, jo dominēja nepārprotams Kristus pārākums pat, ja skaitliski kristieši nebija vairākumā. Reliģiskie līderi grieza zobus pret kristiešiem nejau dēļ viņu pompozām akcijām, bet gan dēļ viņu garīgās ietekmes tā, ka Kristus klātbūtnes priekšā visas reliģijas zaudēja savu autoritāti tautas acīs.
Aivars
# Iesūtīts: 2014.05.15 08:36:42
mjā.. tie, kas pielūdz skandālu un vajāšanas nekad nesapratīs tos, kas savu ticību un cerību balsta vienīgi Kristū. Tā tas bija Luteriskās Reformācijas laikā, tā tas ir tagad. Cvikavas `praviešu` un Mincera zektantisms turpina ar farizejisku dedzību dzīvot savu sekotāju sirdīs.
Es tikai nesaprotu, kādēļ, ja kāds pats izvēlas aprobežotību ticības vietā, viņš par katru cenu grib lai arī citi to darītu. Nu ja riebj tev cilvēciskas attiecības, riebj izglītība, kultūra, bērnu audzināšana - ej un bomžojies savā nodabā, bet nē ... dažs par katru cenu mēģinās apkarot skolas, izplēst ēŗģeles, noliegt bērnu kristību un sakramentus kā tādus, apšaubīt Baznīcas kalpošanu, aizliegt dziedāt, dejot, priecāties un domāt, gvelžot kaut kādas savas fantāzijas, par ko Bībelē nav ne vārda, jo lūk mūsu bomžu `pravietis` vadoties pēc īpašām "atklāsmēm`, un skandāls un vajāšanas ir viņa dievs mūžu mūžos.
Ingars
# Iesūtīts: 2014.05.15 10:28:47
Aivars

Vai tu neesi aizdomājies, ka sektantismu un farizejismu var tikpat labi attiecināt arī uz tevi pašu? Tu tieši tāpat šauri pieņem tikai to, kas saskan ar tavu personisko interpretāciju. Jā, jā zinu, luterāņu konfesija pastāv jau vairākus gadsimtus un jūsu ir daudz - nu un? Arī farizeju un rakstu mācītāju bija daudz.

Visa reformācijas kustība izraisīja pamatīgu skandālu pa visu Eiropu, Jēzus un Viņa mācekļu kalpošana izraisīja skandālu pa visu Romas impēriju. Tā nav skandāla pielūgšana, tā ir normāla pasaules reakcija, kad Dieva bērni paklausa Tēva gribai, kam pasaule vienmēr ir opozīcijā. Un es nerunāju par samāksloti uzpūstu un pompozu pseidogarīgu ālēšanos, bet gan par reālu Kristus izpausmi caur Draudzi.

aivars.lapsans [78.28.194.103]
# Iesūtīts: 2014.05.15 23:15:25
Ingars

Kristiešiem esmu kristietis, pagāniem pagāns, bet ar Eva`
nģēliju azotē un ar lūgšanām.
Ingar, ja es cietumā ieietu kā baigais kristietis , tad mani tur nomētātu ar smēķiem.
Kora mūzika, Ingar, nav tā nozare, kur notiktu kaut kāda rituāla kalpošana. Kora mūzika ir mūsu tautas augstākais mūzikas sasniegums. Koros dzied ļoti labi, emocionāli cilvēki. Viņi meklē labo. Un tas ir galvenais. Jebkurā katrs no viņiem var kļūt par kristieti. Ko, tad...viņam jāiet prom no kora? Nē, viņš korī dziedādams lūgs par nākamo utt. Tā arī notiek.
Manā, Raiskuma korī dzied vairāki kristieši. Ko , mums iet prom? Vai kalpot pie šiem cilvēkiem?
aivars.lapsans [78.28.194.103]
# Iesūtīts: 2014.05.15 23:29:01
Aivars

Aivar, nu nevajag. Veselo saprātu un atmiņu tomēr vajag saglabāt. Šitais akvalangists jau pirmsākumos ir bijis katolis. Luteram un Evaņģēlijam viņš nevēlas pieslēgties. Es varu iedomāties kā pāvests reaģētu, ka viņam gar degunu staigātu luterāņu kalpošanas apģērbos. Bet , kad akvalangus pērk Lietuvā , katoļu bodēs bez sirdsapziņas pārmetumiem, tad tas nozīmē , ka ne sirdi, ne teoloģijā mēs vairs neprezentējam Luteru un Evaņģēliju. Tas taču ir tik skaidri saprotams. Tur pat nevajag saspringt.
Tikai jautājums ir cik tas ilgi turpināsies un kāda drāma sāksies, kad viss būs jāatgriež atpakaļ Lutera un Evaņģēlija mācībā. Lai Dievs mums stāv klāt!
Aivars
# Iesūtīts: 2014.05.16 09:54:47
aivars.lapsans [78.28.194.103]
Pacenties gan, brāl, veselo saprātu un atmiņu saglabāt. Savādāk grūti izsekot Tavam domu gājienam kāds sakars sievišķiem dziesmusvētkos ar katoļu akvalangistiem
. 1 . 2 . 3 . 4 . >>

:: Pievienot komentāru

Autors: 
  • Lai iekopētu autora vārdu,nospied uz tā.
  • Reģistrēti lietotāji var rediģēt tekstus vēlāk.
Bold FontItalics fontUnderlineStrike OutSubscriptSuperscriptFont colorTeletypeHorizontal LineE-mail linkhyperlinkListsimies
Atlikušas 1000 zīmes

 Lapas redaktors:redaktors@lelb.lv; Copyright © 2006 LELB, created by MB Studija
Šajā stundā bijuši 19 , pavisam kopa bijuši: 9088