atpakaļ uz mājaslapu
E-pasts:  Parole: atcerēties mani reģistrētiesaizmirsu parolimeklēt
Diskusijas Par mūsu attiecībām ar tautiešiem ārzemēs islāms tautiešu vidū, gan ārzemēs, gan Latvijā
Voldemārs
Iesūtīts: 2008.03.14 21:35:30
Šo varētu par pārdomu diskusiju nodēvēt.
Domāju, lielākai daļai nav nekāds noslēpums, ka islāms strauji pieņemas spēkā un izplatībā.
Ko darīt kristiešiem/luterāņiem? [Nedomāju, vai šeit esošie neticīgie komentētāji kaut ko nopientu varēs līdzdalīt atbildē par to, lai gan pieļauju, ka atkal tiks krietni sa-oftopikots ] Ceru, kristiešiem gan būs kas sakāms.
Īstenībā, manuprāt, ja mums [kristiešiem/luterāņiem] vēl nav nekas sakāms, tad ir žēl, jo atbildes jau tagad ir nepieciešamas tiem, kas veic aktīvu islāma propogandu un gūst panākumus šajā "misijā".
Tātad, vēlētos ierosināt padomāt, ko katrs kristietis varētu atbildēt cilvēkam, kurš uzdod jautājumu par izvēli - kristietība vai islāms?
. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 37 . 38 . >>
AutorsZiņas teksts
Voldemārs
# Iesūtīts: 2008.03.14 21:37:43
Atcerēsimies, ka islāmam ir vairākas ļoti spēcīgas un piesaistošas idejas mūsdienu pasaulei:
1. skaidra identitāte
2. nelokāma morāle [vismaz teorijā]
3. diezgan labi atstrādāta "tehnika" misionējot nominālkristiešu vidū.
Voldemārs
# Iesūtīts: 2008.03.14 21:38:33
ak jā, te ir viena nesena diskusija:
http://www.lelb.lv/forums/?fu=l&rid=2&id=579
Sandis
# Iesūtīts: 2008.03.14 22:01:19
Es parakstos zem jautājuma-kristietība vai islāms?
Jāteic,māc šaubas,vai šeit uzradīsies muslims.
neielogojies [84.237.172.25]
# Iesūtīts: 2008.03.14 23:07:34
Te viens kas no sludinātāja par šeihu kļuva 1 daļa
2 daļa
3 daļa
4 daļa
5 daļa

Šito noskatoties man radās iespaids, ka uz muļķību/cilvēcību viss balstīts+ emocionāls stāstījums, protams.
KarotesNav
# Iesūtīts: 2008.03.17 09:11:17
Jārada jauns kristietības virziens (vai jāizmaina kāds jau esošs) , kas piedāvā visu to pašu ko islāms - tos pašus minētos 3 punktus.
Rausītis
# Iesūtīts: 2008.03.17 09:49:00
"Jārada jauns kristietības virziens (vai jāizmaina kāds jau esošs) , kas piedāvā visu to pašu ko islāms"
kur jēga piedāvāt to pašu kas jau ir ... izklausās pēc slikta mārketinga. Mums jau ir daudz, kas labāks ko piedāvāt
Rausītis
# Iesūtīts: 2008.03.17 09:55:35
1. skaidra identitāte
2. nelokāma morāle [vismaz teorijā]
3. diezgan labi atstrādāta "tehnika" misionējot nominālkristiešu vidū.

tik skaidri, pa punktiem noformulēt nostāju, lai pašiem kristiešiem būtu skaidrs, un lai pārējā sab-ba spētu saprast atšķirību, manuprāt, var tikai LELB PR. LAi katrs individuāli atbildētu - nu tur vajag pamācīties bībeles stundās. bet tā kā visi tik un tā tās neapmkelēs, tad atliek tikai caur mēdijiem. Tā kā mūsu tauta nealkst te redzēt islamticīgos, sab-bu varbūt ieinteresēs šāda atšķkirību skaidrošana. galu galā arī mūsu identitāte tādā veidā tiks paskaidrota un varbūt daudzi atradīs ceļu uz kristietību. ko citu?
Mulders
# Iesūtīts: 2008.03.17 10:17:33
Biju uzrakstījis garu penteri... sapratu, ka haotiski rakstu!

Vispār piekrītu KN! Tik ne to šo jārada jauns virziens, bet jaattīra esošais no postmodernisma šļuras! Jābeidz iet pasaules pavadā ar "politkorektumu" u.c. mīxtām izdarībām. Baznīcai beidzot jāapzinās, ka tai ir Vara, paša Dieva dota vara pār garīgo pasauli. Un tā kā mūsu zobens ir Dieva Vārds, tad par tā sludināšanu un izplatību arī ir jāstāv un jākrīt un lai ko tur liberālšļurainie demokrāti runātu par vien-tiesību, vispirms mums acīmredzot ir jāsāk rūpēties par savējiem, jo kā redzam, pretinieks par mums nerūpējas, bet arī vispirms par savējiem!
Acīmredzot cīņa par cilvēku dvēselēm, sirdīm un prātiem ir atsākusies patiešām tajā līmenī, kurā Dievs savai Baznīcai ir devis dievišķus ieročus... nevis dzelzs un tērauds, bet Vārds un Ticība!

Mūsdienu politiskā Rietumu situācija mēģina caur "liberālisma" "demokrātijas" un "vienlīdzības" saukļiem" faktiski laupīt Baznīcai Dieva Vārda zobenu, aizbildinoties ar to, ka tas apvaino citticībniekus, it kā mēs to nezinātu, ka vēsts par Krustu ir apvainojums pasaulei un it īpaši tiem, kas Kristu sit krustā! Tad kamdēļ mēs viņiem pakļaujamies, vai tad Pasaulei ir jelkāds instrumetns kā aizliegt Baznīcai Sludināt Vārdu visur vietā un nevietā? Vai Pasaule var Baznīcai uzlikt embargo? Vai elles vārti maz var kustināt Baznīcu?
Mulders
# Iesūtīts: 2008.03.17 10:38:57
p.s. Viena lieta... jāvērš mūsu spars nevis PRET bet PAR... Patiesība nav jaaizstāv, tā ir jāizlaiž no krātiņa. Lauvu nevajag aizstāvēt, to vajag vienkārši no ķēdes palaist vaļā, tad tas pats tevi aizstāvēs!
neielogojies [78.84.185.230]
# Iesūtīts: 2008.03.17 14:17:43
Es piekrītu Mulderim par Dieva vārda spēku.

Vienīgi, mūsdienu pasaulē ir tā, ka tikko cilvēks šķiet sapratis šīs lietas Dieva spēks, vara, cīņa, mēs esam par! utt. Tikko uzloca piedurknes un šķiet metīsies cīņā, iznāk nevis baznīca, bet kāda "Jaunā Paaudze"...vai pat muhamedānis.

Ar to tikai gribu vērst uzmanību, ka krusts šīs pasaules izpratnē ir un paliks sakāves zīme(1Kor 1:18). Garīgas lietas te netiks apskatītas garīgi un iedomīgais, glupais cilēks garīgo cīņu vienmēr mēģinās izcīnīt miesīgiem līdzekļiem....
Voldemārs
# Iesūtīts: 2008.03.17 19:59:58
Ctulhu
Nav tiesa par to neselektivitāti, jautājums par to, pret ko tā netiek vērsta
*Duksis
# Iesūtīts: 2008.03.18 14:12:29
Izdzīvo tas, kas cīnas. Islams (arī judaisms) ir kareivīga reliģija. Krietnais katolis Ādolfs Hitlers savulaik esot gaudies, par kādiem grēkiem āriešu rasei tāda draņķība kā kristietība ir piemetusies, islams tai piestāvētu krietni labāk.
*Duksis
# Iesūtīts: 2008.03.18 14:38:59
Lūdzu necensties mani iesaistīt kolektīvās murgošanas pasākumos, cien. Ctulhu!
Mulders
# Iesūtīts: 2008.03.18 14:39:19
Ctulhu, nu 2000 gadi ir labs rādītājs izdzīvošanas maratonā!
*Duksis
# Iesūtīts: 2008.03.18 14:41:18
Ēēē... Budisms ir vēl vismaz 500 gadu vecāks.
Mulders
# Iesūtīts: 2008.03.18 14:45:32
Ctulhu, nu... tātad skepticisms labākā gadījumā "izsijā" visādas minoritātes! Paliek lieli vaļi, tur arī Islāms ir visai dzīvotspējīgs!
Mulders
# Iesūtīts: 2008.03.18 14:51:59
Ctulhu, es tik norādu, ka skepticisms nebūt nav nekāds patiesības iemantošanas etalons... Kas interesanti, skepticisms nedrīxt šaubīties pats par saviem pamat-premisām, jo ja tās nav absolūtas, tad skepticisma ģenerētie rezultāti paši ir apšaubāmi. Savukārt, ja skepticisma pamatpostulāti ir absolūti, tad vietā ir jautājums - Kurš To Teica?
Voldemārs
# Iesūtīts: 2008.03.18 15:07:48
žēl, ka ļauži nelasa rakstīto [Nedomāju, vai šeit esošie neticīgie komentētāji kaut ko nopientu varēs līdzdalīt atbildē par to, lai gan pieļauju, ka atkal tiks krietni sa-oftopikots], jeb vai esmu pravietis
šis temats bija domāts kristiešiem/luterāņiem, nevis oftopikiem...
Jo fakts ir fakts, islāms kā vitāla un labi orientēta "mašīna" ātrāk vai vēlāk luterāņiem sagādās nopientas problēmas arī Latvijā. Ja luterāņi tam nebūs gatavi, tad būs nopietnas grūtības (domāju, ka daļēji tās jau tagad ir sākušās). Cilvēki, protams, izvēlas to, kas viņiem patīk labāk, tādēļ nevienu par islāma pieņemšanu nevar nosodīt, bet variantu, kad pie vainas būs bijis luterānis, kuram tika uzdoti jautājumi, uz kuriem viņš/a nevarēja atbildēt, tad to var novērst jau tagad gatavojoties.
Piemēram, islāms ir ļoti precīzi viendievībā orientēts un viena no viņu spēcīgākajām kritikām ir vērsta pret svēto Trīsvienību, kā arī Jēzus patieso Dievišķumu. Ar morāles sludināšanu (ar ko nereti aizraujas luterāņu mācītāji) vien būs par maz, jo morāle, kā reizi, islāmā ir krietni augstākā līmenī. Man ir nācies iepazīties ar informāciju par cilvēkiem, kuri bijuši ļoti labi un morāli kristieši, bet konvertējušies tieši tādēļ, ka nav izšķīruši ticības jautājumus (Trīsvienība un Jēzus divas dabas).
Mulders
# Iesūtīts: 2008.03.18 15:16:19
Voldemārs, piekrītu! Jautājums, cik ļoti mūsu Kancelēs un Bībeles stundās skan šie nebūt ne vienkāršie jautājumi???

Šodien postmodernismā, kad "es pats es pats, ES ES" ir galvenā vērtība, katrs par vērtīgu uzskata tikai to ko pats ir spējīgs "sagremot", bet Islāms tieši tā ir būvēts, ka tas viegli sagremojams un norijams un atskabargas neviens jau nepamana!

Voldi, acīmredzot te ir viena interesanta lieta... ja pirmsreformācijā visi laji akli paļāvās uz savu bīskapu, tad arī grūtāk šo bij izšaubīt, ja bīskaps teica tā un ne savādāk. Savukārt kauties ar teoloģiski izglītotu bīskapu bij grūtāk!
Šodien individuālisma apstākļos, kad pat Luterāņi paši neuzticās savai vadībai un saviem bīskapiem, bet kā jau teicu - visu es pats es pats dara... tad arī, cik nu kurš spēj augstu uzlēkt, tik ir... tie, kas nespēj satvert grūtās Kristietības doktrīnas, tos aiznes vienkāršāks (ārēji) Islāms vai pat Jūdaisms!
Tamdēļ varbūt ir vērts padomāt arī par šo Ekleziālās sistēmas reformu, par ko Irenejs (ja nemaldos) raksta - turēties pie sava bīskapa šaubu mirkļos, nevis mēģināt pašam cīxtēties ar visiem gariem!

Saviem tuvajiem, ko nācies pievērst Kristum tā arī esmu teicis, ja pie tevis nāk citticībnieki un velk ārā savu Vārda zobenu, bet tu nejūti, ka vari turēt cīņu, atkāpies un nāc pie manis (un es varbūt pie Mācītāja iešu) bet nepārdoties pirms kāds līdzvērtīgs tev blakus nav cīnījies.

Islāms un daudzas sektas arī viegli "apēd" nominālkristiešus!

Tātad problēma būt - nominālkristietības mazināšana... Beigt māžoties ar šo remdenību, bet būt karstam vai aukstam!
Moš ir vērts padomāt par vienkāŗsu bukletu izdošanu, kādu rakstu sēriju attiecīgi Baznīcas mēdijos... vienvārdsakot izglītot savas avis!
*Duksis
# Iesūtīts: 2008.03.18 15:26:48
Kapēc cilvēks pamet sievu un aizšļūč pie mīļākās? Ko lai sieva dara, lai padarītu tādu situāciju par maziespējamu? Tāc ir jautājumc!!! Tātad, ja cilvēki pamet savas tradicionālās reliģiskās orientācijas un pārmetas uz ko citu, tad kamdēļ? Laikam jau vecās reliģijas, lai arī cik viņas nebūtu pareizas, vienkārši nesilda - ir kļuvušas aukstas kā vardes. Cilvēks aiziet meklēt ko dvēselīgāku. Vienīgā iespēja "tradicionālām" noturēt savos nagos savu laupījumu ir būt paškritiskām, nevis uzpūtīgi un lielmanīgi vervelēt, ka tieši viņa ir tā visnotaļ smukākā un labākā.
. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 37 . 38 . >>
Tēma ir slēgta, jūs nevarat iesūtīt komentārus

 Lapas redaktors:redaktors@lelb.lv; Copyright © 2006 LELB, created by MB Studija
Šajā stundā bijuši 58 , pavisam kopa bijuši: 33082